![]() |
#21 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bu konuda 4 numaralı iletimde bulunan 2. madde de," Bu iki cümle kesin bir yargı değildir." demiştim. İşte burada senin bu cümleleri yanlış anlamamanı istedim. Bu yüzden dedim ki, yukardaki maddede yazdıklarım gibi anlamalısın dedim. İşte bu yüzden başından beri söylüyorum aslında. Ama sen şunu bekliyorsun, illa yazdıklarım arasında "başından beri söylüyorum" kelimeleri geçsin istiyorun. Ancak o zaman kabul edeceksin gerçekten başından beri söylediğimi. Bir ünili bir cümle söyler, ilkokul mezunu anlayamayabilir. Bir prof. cümle söyler ünili anlamayabilir. İlkokul mezunu bir cümle söyler prof. anlamayabilir. Durumu kurtacak birşey yok sivaslınet, başta ne söylüyorsam sonda da aynı şeyleri söylüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 727
![]() |
![]() Alıntı:
1- Cümle bağımsız ve bir anlam ifade ediyor. 2- Sadece bu cümlenin altını çizmişsin. Altı çizilen cümleye ayrıca dikkat edilmesi ve önemli olduğu vurgulanır. 3- Şu halk görüşünden esinlenmişsin. "Sana göre doğru, diğerine göre yanlıştır." Ama bununla ilgisi yok tabiki. 4- Yanlışını kabul etmiyorsun(çok bilmişsin ya) durumu kurtarma adına yine aşağıdaki gibi başka bir çelişkiye düşüyorsun. Sanıyorsunki çark ederek, kıvırarak herkesi ayakta uyuturum. Cümle aynen şu: "Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir. Nasıl biliriz cahilin kim olduğunu? Sayısal, sözel, felsefik.. bütün konulardan sorular yöneltilir kim diğerine göre daha az bilgiliyse o cahildir mantıken." -Duman- "taa başından beri söylüyorum zaten. Şu cümleyi tek başına kullanırsan tamamen yanlış anlarsın. O yüzden cümlenin devamını da okumalısın." -Duman- "Bir defa burayı ayrı düşün. O yüzden diğer cümleyle çelişkisi yok. Diğer cümle farklı birşey bu cümle farklı birşey." -Duman- Arkadaşlar senin bugün ak dediğine yarın kara dediğinin iyi farkına varmışlar. Geç te olsa ben de anladım. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Navigator
![]() Alıntı:
Niye çelişki yok dedim? Çünkü cümlelerin anlamları arasında fark var. Yazdığım gibi iki cümle farklı şeyler. İki cümle farklı şey olduğu için sen inadına gidip birinci cümleyi özellikle diğer cümleden ayırmak istiyorsun. Ve ben seni uyararak cümleyi tek başına okumamanı, devamını da okumamanı istiyorum. Tek başına okuduğun zaman yanlış anlaşılma çıkıyor ortaya. Ben sana cümleler arasında fark var dedim de cümleleri birbirinden ayır demedim. Ama senin işin bu, senin amacın bu, insanları karalamak için kendini zeytin yağı gibi su üstüne çıkarmak için her yolu deniyorsun. Sivaslınet ne kadar çarpıtmaya çalışsanda başaramayacaksın. Ayrıca kıvırtmak bize göre değildir kardeş ama sen kendini herkes gibi zannediyorsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() "Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir. Nasıl biliriz cahilin kim olduğunu? Sayısal, sözel, felsefik.. bütün konulardan sorular yöneltilir kim diğerine göre daha az bilgiliyse o cahildir mantıken." -Duman-
Senin bu cümlelerin yanlış. Kim okursa okusun birinci cümleni bir kural olarak görecektir. Hele de altı çizili olduğu için. Yanlış anlaşılmaması açısından doğru cümle şöyle kurulur. "Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir." görüşü yanlıştır. Doğru olanı ise; "cahil insan testler sonucu belli olur." Sağlıklı tartışacaksan yanlış anlamaya mahal vermemek için doğru cümleler kurman gerekiryor. Yoksa insanları böyle 30-40 ileti yanlışlarını düzeltmek için uğraştırırsın. Gelelim ikinci cümlene: Nasıl biliriz cahilin kim olduğunu? Sayısal, sözel, felsefik.. bütün konulardan sorular yöneltilir kim diğerine göre daha az bilgiliyse o cahildir mantıken. -DUMAN- "Cahili nasıl biliriz" diye sorduktan sonra devam ediyorsun. Bütün konularda test yapacakmışsın. Eğer diğerinden az biliyorsa cahilmiş.. Yok böyle bir şey. Cahilin bu tanımı YANLIŞ, Mesela Einstein felsefeden, sözelden, sosyalden diğer uzmanlar kadar anlamaz. Bu demekmidir ki Einstein cahil insan? İtü sözlükten bir kaç alıntı yaptım. "cahil"i çok iyi tanımlamışlar: -Bilmediğini bilmeyen kişiye verilen isimdir. Şu an üniversitesi öğrencisi ve mezunu statüsündeki insanların arasında çokça bulunur. Boş konuşarak kendilerini her yerde hemen belli ederler. -Bilmediğini sormayan kişilere verilen isim. -Bir cahili tanımanın en kısa yolu, onu inandığı şeyi sorgulamaya yönelttiğinizde, sorgulamayı reddetmek için gösterdiği dirençtir. -Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olandır. Bilmiyorum demeyi beceremeyendir. - Fazla bir şey öğrenememiş ve ne öğrenmesi gerektiğini bilmeyen. Ayrıca bunları bilmediğini de bilmeyen kişidir. - İnsan olmaktan nasibini almamış, kavramları sadece sağda solda gördüğü pratikleri göz önüne alarak değerlendiren, hakikati öğrenmekten korkan, ancak medya ve ideolojilerin kendilerine verdiğini yutan, hakkını veremedikleri ve cehaletleriyle uydukları düşünce sistemlerini kendilerince yorumlayan..
![]() |
#25 | |
Navigator
![]() Alıntı:
Şimdi gelelim Tanım ve Yorum 'a.. Sence Tanım ve Yorum aynı şey midir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |||
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Artık fazla eleştirmeyeceğim seni. Aslında fazla da oldu ama.. Neyse, sana bir Dost tavsiyem olsun. Bilmediğin konularda araştırmadan, sorgulamadan sakın tartışmaya girme. Asıl CEHALET budur. Tartışmaya gireceksen bile bilici tavırla değil de, öğrenma amacıyla soru sor. Zira en iyi tartışma soru sormakla yapılr. Felsefede böyledir. Alıntı:
Alıntı:
İnsan haklıya haklı deme mütevaziliğini(insanlığını) gösterebilmeli. Üstün bir meziyettir.
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Navigator
![]() Alıntı:
Sivaslınet tutturmuş bir bilgeçlik gidiyorsun. Dedim ya daha önce başaramayacaksın. Şurda kibirli birisi varsa o da sensin, bak ben senin gibi yapmıyorum. Eğer birisi varsa o sensin. Tartışma yapmak ise amacın eski konuda devam edilirdi tartışmaya. Öbür başlığı meşgul ettik, lafları bahane. Zaten sayfalarca ileri gidildi. Burda amacın insanları karalamak için bir ortam yaratmak, insanların dikkatini buraya çekmek. Yazıları büyük yazarak, renk vererek, sanki burada büyük bir vahşet yaşanıyormuş, izlenimi vermek amacın. Farklı sıfatlar kullanarak bu sıfatları insanlar üzerinde somutlaştırmaya çalışmak. Seni kime benzetiyorum biliyor musun, hani Başbakan "ananı da al git" demişti bir vatandaşa. Onun öncesinde adama "sen çok iyi bir sanatçısın" demişti. Sivaslınet inan sende çok iyi bir sanatçısın. İnsan önce aynaya bakmalı. Ve diğerlerini kendi gibi sanmamalı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |||
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Dikkati başka yere çekme.(Başbakan, köylü vs.) Bilgi konuş. Boş laf değil. İkinci cümleye gel onun hakkında bir şeyler söyle. Tek kelime etmedin.
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Navigator
![]() Alıntı:
İkinci cümle hakkında ne söyleyim, sor bakalım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
25. iletiye geri dön ve ikinci YANLIŞ cümlen hakkında yazacaklarını yaz. Polemiği, artistliği bırak ve yalnızca bilgi yaz. Sadece bilgi yaz ki 3. YANLIŞ cümlene gelelim. Böyle polemik yaparsan bir adım ilerleyemeyiz.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|