![]() |
#91 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 777
![]() |
![]() Bozkurt06 tamam yanlış anladım kusura bakma.Bende Irkımı seviyorum ama ayrımcılık yapmam.
nene-hatun hala yanlış yapıyorsun Osmanlı Hiç bir zaman Türk düşmanlığı yapmamıştır Aksine yararlı olmuştur Ayrıca Osmanlının amacı kurulduğundan itibaren sırf cihangirlik amacı yoktu yada sadece Anadolu beylikleri gibi sırf amacı türklük değildi amacı neydi Cihat Bu böyledir zaten çadırdan imparatorluğu bu şekilde oldu yoksa sırf Türklük ile ırkçılık üzerine olsa Osmanlı osmanlı olmazdı.kaldıki Bir çok beylikten sadece osmanlı büyük devlet oldu. Osmalıyı kimseye kötületmem onlara çok borçluyuzda ondan.
![]() |
#92 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() nene-hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.06.2013 10:16
Tecrübe Puanı: 500
![]() |
![]() Alıntı:
Her Osmanlı padişahı tahta çıktığında bir önceki padişahın gözdeleri cariyeleri ve onların çocukları öldürülürdü. Tahta çıkma töreni yapılırken sarayın arka bahçesinden de o tabutlar sırayla çıkardı. Yok hayır diyecekseniz , ben o diziyi seyretmiyorum ama geçen fragmanında gördüm. Kanuni ,oğlu Mustafayı boğduruyordu.Okumayı ,araştırmayı sevmiyorsanız , o diziye bir bakın. Osmanlı tarihi büyük zaferlerle birlikte ,bunun gibi vahşetlerle doludur. Belge belgeyle çürütülür kişisel yorumlarla değil. Osmanlıyı sevin ama bunları da bilin.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar nene-hatun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#93 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Devletin bekası için Gerekirse kardeş katline izin vermiştir Bu durumu şimdiki şartlarda anlayamazsın Günümüze dönelim bir an Ülkede terör var ama biz teröristleri besliyoruz Osmanlı ne yapıyor ülkenin bütünlüğü için gerekirse kardeş katline izin veriyor bu yönden bak devletin bekası için. Mustafa olayı ayrıdır Hürem sultanla ve Vezirin yüzündendir o yüzden orda hazindir ama genele suçlamak yanlış olur. Senden istediğim ben okudum Rahmetli Yılmaz Öztunanın Türkiye Tarihi isimli kitabını okuman Türklükle alakalı,ilk türk devletlerini,Selçukluyu ve Osmanlıyı çok iyi anlatıyor Yukardaki yazdığın Cariye ve Kardeş katlinide açıklıyor o yüzden ezberi bilgiyle düşmanlıkla Tarihini kötüleyemezsin ![]() Ötüken Yayın evi Yılmaz Öztuna Büyük Türkiye Tarihi
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Doğrudur. Osmanlının en büyük tarihçisi Naima yalan söylüyor. Şu an Türkiyenin en iyi tarihçilerinden sayılan İlber Ortaylı , Osmanlı tarihinde uzman,o da atıyor. Osmanlı sevdası öyle gözünüzü kör etmiş ki yapılanlara bir kulp her zaman hazır.
Ben Osmanlıya özenmem tarihimizin bir parçasıdır inkar da etmem. Osmanlıya özenmememin nedeni ne yaptıkları Türk düşmanlığı ne de taht uğruna boğdurdukları sabi sübyanlar. Bunlar, dediğiniz gibi geçmişin koşullarında yaşanmış şeyler. "Osmanlı da kültür zenginliği vardır "dediğiniz için bunu yazdım. Dediğiniz gibi değil diye. Osmanlıya neden özenmem biliyor musunuz? Osmanlı da eğer bir padişahın tohumu değilseniz hiç bir hükmünüz yoktur devlet yönetiminde. Yani sadece vergi vermekle yükümlü kulsunuz. Daha işin özü parya sınıfısınız.Cumhuriyet rejimi insanı kulluktan bireylik sınıfına çıkardı. Bugün Osmanlıya özenneler eğer padişah tohumu değillerse kulluğa özeniyorlar demektir. Sanmasınlar ki Osmanlıya özenmeyle çoban sülülükten cumhurbaşkanlığına çıkacaklar ( Süleyman Demirel) Parya sınıfı olarak kulluk yapacaklar sadece. İşte bunun için özenmem Osmanlıya Ayrıca sabi sübyanlarla teröristleri kıyaslamanız da oldukça ilginç. Sabi sübyanları beslemesinler de öldürsünler mantığı. Hani olur a bana rakip çıkar bir gün diye. Ne diyeyim ben sizin müslümanlığınıza bilmem ki.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar nene-hatun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#95 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bak yine Düşmanlık Osmanlıyı Körü körüne bağlı değilim ben günümüz şartlarıyla Osmanlıya bakamazsın dedim Demişsinki Osmanlıda Demokrasi yok özlemem diye ne alaka şimdi o zaman hangi devlette vardı o zamanki şartlarda Asıl sen körsün.
Osmanlının hataları olmuştur inkar edemem ama tutupta körü körüne kötüleyemem Borçluyuz sonuçta onlara Tarihimiz Ecdatımız o yüzden yani Bende okudum Tarih kitaplarını neyin ne olduğunu bilirim hiç merak etme Sadece sen bilmiyorsun
![]() |
#96 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bak yine Düşmanlık Osmanlıyı Körü körüne bağlı değilim ben günümüz şartlarıyla Osmanlıya bakamazsın dedim Demişsinki Osmanlıda Demokrasi yok özlemem diye ne alaka şimdi o zaman hangi devlette vardı o zamanki şartlarda Asıl sen körsün.
Osmanlının hataları olmuştur inkar edemem ama tutupta körü körüne kötüleyemem Borçluyuz sonuçta onlara Tarihimiz Ecdatımız o yüzden yani Bende okudum Tarih kitaplarını neyin ne olduğunu bilirim hiç merak etme Sadece sen bilmiyorsun
![]() |
#97 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Ben bütün tarihimize saygılıyım Anadoludaki hepsine Eğer bu Topraklarda Yaşıyorsa bütün Şeklinde Selçukluya Eğer Birleşik bir şekildeysek Osmanlıya borçluyuz yalanmı şimdi Ama Doğruya sen bunları göremezsin Sen Osmanlıya düşmansın Ama Osmanlı olmadığını düşünsen Türklerin Anadoluda daha önce koptuklarını görürdün ama malesef sende o göz yok
![]() |
#98 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() He he ben görmem büyük ulema ulu efendimiz siz ne deseniz haklısınız
![]()
![]() |
#99 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Sen Kötülesende Düşman olsunda Gerçekler Değişmez Ben Ecdatımı inkar edip geçmişi unutamam senin gibi
![]() |
#100 | ||
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Şöyle demiş büyük ulema H turan Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beğendiğiniz Şiirler | Sivaslilar.Net | Şiirler | 2841 | 01.01.2013 04:05 |
Bu Hayırlı Duadan Mahrum Kalmayın | ABDULLAH DUMAN | Dualar | 342 | 07.04.2011 00:11 |
AŞK OLSUN | dark_yamtar58 | Aşk şiirleri | 393 | 10.04.2010 21:22 |
Gözyaşları ve Tekbirlerle Defnedildi | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 30 | 11.10.2008 14:57 |
Serd@r Doğum Günün Kutlu Olsun | Ertugrul | Arşiv | 15 | 16.04.2008 09:09 |