Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Yazıklar Olsun.. - Sayfa 11 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.09.2012, 11:53   #101
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Demişsinki Osmanlıda Demokrasi yok özlemem diye ne alaka şimdi o zaman hangi devlette vardı o zamanki şartlarda Asıl sen körsün.
Ama işinize geldiğinde de Asrı Saadet devri en iyi hak hukuk ve demokrasi devri dersiniz. Kaldı ki, Osmanlının da o devri örnek aldığını söylersiniz.

Yine işinize geldiğinde "bir insan öldürmek tüm dünyayı öldürmek gibidir" dersiniz, işinize gelmediğinde de devlet bekaası için kardeş öldürmek gereklidir dersiniz.

Yani işinize geldiği gibi konuşup yorumlamak sizin sanatınız. Doğrular hiçmi hiç önemli değil. Önemli olan ezberler.
Alt 18.09.2012, 14:56   #102
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hani "aklın yolu birdir" derler ya LaEdri..

Aslında bu doğru. "Mantık yolu"nu kullanıyorsanız neden kesişemeyeceksiniz ki?
Kesişemediğiniz anormallik.
Benim için ayet ve sahih hadisler tartışmasız doğru kaynektır.Ama onun için değil..Bu yüzden kesişim noktamız yok
Alt 18.09.2012, 16:25   #103
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 730 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, sonra onu terbiye eden ana-baba,
Yahudi iseler Yahudi ahlakıyla; Hıristiyan iseler Hıristiyanlıkla,
ateşperest iseler Mecusilikle ahlaklandırır."(BUHARİ)

Bu hadisi nereye koyalım?Ne demek önce ırkına ait özellik gelir? Bir müslüman ırkını inancının önüne geçiremez
La edri Genetik biliminde çığır açan bu yaklaşımını lütfen dünya bilim camiasıyla paylaş..

O kadar genetik okudum çalışma yaptım, ama dinsel inançların genetik olarak taşındığını ilk kez senden duyuyorum..

İnsan taşıdığı genetik mirasla doğar. Bunlar tek tek kodlanmıştır. Genetik miras da öncelikle ırksal detaylardır. En basit örneği tip, boy pos, kaş göz dür...

Fiziksel detaylar dışında diğer bir taşınan özellik yapısal özelliklerdir. Mesela hastalıklar, görünme oranları, hormonal detaylar vs vs..

Sen şimdi Müslüman Hintliye Budist Hintliyi , ya da Protestan Anglosaksonla Katolik Anglosaksonu nasıl ifade edeceksin. Bunlar önce Hintli ve Anglosakson dur, sonra Müslüman, ya da Budist, Katolik ya da Protestandır..

Güzel kardeşim sen akıllı birine benziyorsun, okuyorsun, ama neden bazen bu kadar mantık, bilim, insaf dışına çıkabiliyor, nasıl bu kadar abes yaklaşımları sergileyebiliyorsun anlayamıyorum..
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.09.2012, 16:31   #104
KAOS
Usta Yiğido

Neden hepimiz önce insanız diyemiyorsunuz?
Neden birilerini bizden diğerlerini bizden değil diye sınıflıyorsunuz ve bu sınıflamada da ırk ve din gibi sebepleri kullanıyorsunuz?
Görmüyor musunuz, dünya üzerine kan gövdeyi götürüyor?
Hiç mi tarihi yorumlamıyorsunuz?
Tarih ırk ve inançlar yüzünden akan kan ve acı ile doludur...
Hiç bir ırk ve inanç bu akan kan ve acıda diğerinden daha az sorumlu değildir...

Bütün bunların yanında bişeylere fanatik olmadan sempati duymak kötü değildir.
Bir gruba dahil olma isteği fanatik ve körü körüne olmadan diğer grupları ezmeden kötü değildir.

Bir inanç benzerliği olan hayata benzer bakan insanları birlikte olması beraber hareket edebilmesi, diğer inanç sahiplerinin haklarını en az kendisinin ki kadar olduğunu kabul edebilmesi şartı ile kötü değildir. İnsanın sosyal ihtiyacıdır bu..

Kimisi kendisini bir inanç sistemi içerisinde görür o fikir çerçevesinde düşünür, hisseder ve yaşar, diğeri bir takım aşığıdır (benim Sivasspor aşığı olmam gibi) o takımlı olma paydasını kullanır, bir diğeri ırksal detaylarına hayrandır, o detaylara bağlı olmayı özler, hisseder, ona uyar, kimisi yaşadığı coğrafyanın detaylarına aşıktır, birikmiş çoklu kültürel detayları sever (benim Anadolu aşığı olmam gibi), kimisi zencidir siyah olanlarla birlikte olmayı ister sever, ister.. Bu örnekler binlerce kere çoğaltılabilir..

Ama hepsi insandır, aynı havayı soluyan, aynı gezegende yaşamak zorunda olan iç içe geçmiş ortaklıkları olan insan...

Bu çokluluk doğaldır, ama bu birlikteliklerin hiç birisi başkasının, istediği gibi düşünme, inanma ve yaşama hakkına en ufak tecavüz edemez...

Konu KAOS tarafından (18.09.2012 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir..
Alt 18.09.2012, 16:48   #105
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
La edri Genetik biliminde çığır açan bu yaklaşımını lütfen dünya bilim camiasıyla paylaş..

O kadar genetik okudum çalışma yaptım, ama dinsel inançların genetik olarak taşındığını ilk kez senden duyuyorum..

İnsan taşıdığı genetik mirasla doğar. Bunlar tek tek kodlanmıştır. Genetik miras da öncelikle ırksal detaylardır. En basit örneği tip, boy pos, kaş göz dür...

Fiziksel detaylar dışında diğer bir taşınan özellik yapısal özelliklerdir. Mesela hastalıklar, görünme oranları, hormonal detaylar vs vs..

Sen şimdi Müslüman Hintliye Budist Hintliyi , ya da Protestan Anglosaksonla Katolik Anglosaksonu nasıl ifade edeceksin. Bunlar önce Hintli ve Anglosakson dur, sonra Müslüman, ya da Budist, Katolik ya da Protestandır..

Güzel kardeşim sen akıllı birine benziyorsun, okuyorsun, ama neden bazen bu kadar mantık, bilim, insaf dışına çıkabiliyor, nasıl bu kadar abes yaklaşımları sergileyebiliyorsun anlayamıyorum..
Meseleye bilim açısından bakmadım.Genetik olarak neyin taşındığı da umrumda değil.İnanç genetik olarak tabi ki taşınmaz.Ben,"Ben önce Türk,sonra müslümanım" diyen yaklaşıma cevaben söyliyürum.Bu söz milliyetçi kesimin sıkça kullandığı bir laf.Burda demek istedikleri şey "Türklüğüm genlerimle aktarıldığı için önce Türküm,inancım sonra yerleşti" değildir."Benden ikisinden birinden vazgeçmemi isteseler islamdan vazgeçerim" anlamı taşımasıdır.Müslümanlık,bu yaklaşımı asla onaylamaz,bu çok çok tehlikeli bir yaklaşımdır inanç açısından.Bir müslüman ırkıyla değil,takvasıyla mutlu olur.
Alt 18.09.2012, 16:52   #106
LaEdri
Usta Yiğido

Bu arada Osmanlı'ya laflarınızı söyleyin ama ondan önce pek çok lafı hakeden cumhuriyet kuruluş ve sonrası devri var..Ordan başlasanız daah isabetli olur..
Alt 18.09.2012, 17:02   #107
KAOS
Usta Yiğido

Alıntı:
Meseleye bilim açısından bakmadım.Genetik olarak neyin taşındığı da umrumda değil.
Umurunda olsa çok iyi olur, benden sana bir abi tavsiyesi...
Zamanı gelince anlarsın...

Alıntı:
İnanç genetik olarak tabi ki taşınmaz.Ben,"Ben önce Türk,sonra müslümanım" diyen yaklaşıma cevaben söyliyürum.Bu söz milliyetçi kesimin sıkça kullandığı bir laf.Burda demek istedikleri şey "Türklüğüm genlerimle aktarıldığı için önce Türküm,inancım sonra yerleşti" değildir."Benden ikisinden birinden vazgeçmemi isteseler islamdan vazgeçerim" anlamı taşımasıdır.Müslümanlık,bu yaklaşımı asla onaylamaz,bu çok çok tehlikeli bir yaklaşımdır inanç açısından.Bir müslüman ırkıyla değil,takvasıyla mutlu olur.
Valla bu öyle çarpık bir mantık ki;

Aynı mantıkla da, Bir Turancı ya da Türk milliyetçisi için, ırkçılık senin dediğini asla onaylamaz ve çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Bir Türk milliyetçisi de inancıyla değil, taşıdığı kanla mutlu olur..

Hem neden vazgeçiyormuş ki ikisinden birinden, bu nereden çıktı?
Bu senin paranoyan, kusura bakma, başından beri okuyorum konuyu...

Birisi kendini önce Müslüman görür, diğeri Türk görür, bir diğeri de Müslüman Türk görür, bunların birbirlerine ne üstünlüğü vardır ki?

Ben mesela kendimi önce Anadolu İnsanı görüyorum, sence çok mu tehlikeli bir noktadayım?
Alt 18.09.2012, 17:07   #108
KAOS
Usta Yiğido

Alıntı:
Bu arada Osmanlı'ya laflarınızı söyleyin ama ondan önce pek çok lafı hakeden cumhuriyet kuruluş ve sonrası devri var..Ordan başlasanız daah isabetli olur..
LaEdri,

Osmanlı devri ile Cumhuriyet Kuruluş devrini neden birbirinden ayırarak değerlendiriyorsun, toplumlarda değişim bir süreçtir..

Ve neden birilerini illa bir tarz düşünce kalıbı içerisine illa sokarak yorumluyorsun. Birileri hem Cumhuriyet kuruluş değerlerine ve sürecine hem de Osmanlı dönemine aşık olamaz mı?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.09.2012, 17:11   #109
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Umurunda olsa çok iyi olur, benden sana bir abi tavsiyesi...
Zamanı gelince anlarsın...

Valla bu öyle çarpık bir mantık ki;

Aynı mantıkla da, Bir Turancı ya da Türk milliyetçisi için, ırkçılık senin dediğini asla onaylamaz ve çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Bir Türk milliyetçisi de inancıyla değil, taşıdığı kanla mutlu olur..

Hem neden vazgeçiyormuş ki ikisinden birinden, bu nereden çıktı?
Bu senin paranoyan, kusura bakma, başından beri okuyorum konuyu...

Birisi kendini önce Müslüman görür, diğeri Türk görür, bir diğeri de Müslüman Türk görür, bunların birbirlerine ne üstünlüğü vardır ki?

Ben mesela kendimi önce Anadolu İnsanı görüyorum, sence çok mu tehlikeli bir noktadayım?
İslamda düşünce ve niyet çok önemlidir.
Birisi gelip birinden vazgeç demeyecek ama düşüncede,niyette ilk vazgeceği şeyin inancı olması elbette tehlikelidir..Benim içinönemli olan Allah'ın bu sınıflandırmayı nasıl yaptığıdır.Türk müslüman ile Arap müslüman arasında ayrım yapmayacak..Türk hristiyanı,Arap müslümanın önüne de geçirmeyecek.Demek ki bir müslümanın ilk önce kendisini müslmüman olarak görmesi gerekir.
Alt 18.09.2012, 17:12   #110
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 776 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Tarihi bilmediğimi söylemiş ben gayet iyi biliyorum hiç merak etmesin sayısız kitap okudum burda ispatlayacak değilim sonuçta Osmanlıyı kötületmem izin vermem çünkü bazılarını rahatsız eden yönleri olduğu için sevmezler nefret ederler ben umursamıyorum sonuna kadar korurum kişisel saldırıda yapsa yine korurum değişmez Gerektiğinde hatalarını söylerim.

Tarihi olayları yorumlarken tarihi şartları göz önüne bakmak lazım O anki sistemde Babadan oğla geçen bir sistemdi O zamanki sistemde onu yadırgayamazsınız İnsan öldürmek kötüdür ama Devletin bekasıda önemlidir yukarki yazan üyeler bunu anlayamıyor Selçukluyu yıkan faktörleri Ve bazı devletleri yıkan faktörleri bilmiyorlar Taht kavları kardeş kardeşe her zaman düşman olmuştur Fatih Sultan Mehmet bunları görüp o yasayı çıkarmıştır o yüzden ona göre bakmak lazım Eğer bugün bu kadar rahatsak ve bazı şeyler varsa onlara borçluyuz hataları olmuştur Şehzade mustafa olayıda budur O da Hürem Sultanın yüzden Kendi Oğluna karşı sevgisi yüzündendir ama bazıları bunu göremez nedeni Düşmanlıklarındandır.

Ben kimseye Ecdadımı kötületmem Çünkü bazı şeylere onlara borçluyuz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)