Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Yazıklar Olsun.. - Sayfa 16 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.09.2012, 22:19   #151
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 499 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
Osmanlıca,Arapça değildir.Arap harfleriydi ama Arapça değil.Bugün kullandığımız dilde de olduğu gibi beslendiği diller elbette vardı.Arap alfabesinin zor olduğunun kriterini kim belirlemiş,Latin alfabesinin kolay olduğunu kim tespit etmiş?Osmanlı cahildi,bugün memleketimiz bilgin mi? Osmanlı'nın yüzde 20'si cahildi ise bugün bu oran daha mı aşağıda?
TSK'ya alımlardaki kriterleri bizzat yaşamış,görmüş birisiyim.Bu konuda lafı uzatmaya gerek yok bence..Dinci dersanelerin ne adamıyım,ne savunucusu ne de destekçisiyim.Umrumda zerre kadar değiller.Ama illa da TSK-Dinci dersane kıyası yapacaksanız bilin ki TSK devlet kurumudur,dinci kuruluşlar kendi amaçalrını gütmüş kişilerdir.TSK subay alımında ayrım yapamaz,çünkü devletin bir organıdır,ayrım yaparsa "devlet ayrım yapıyor,kimilerini dışlıyor" diyebilirim..Ama dinci adam istediği ayrımı yapabilir.Çünkü yaptığı iş devleti bağlamaz.Ayrım yaptığı için de "devlet ayrım yapıyor" gibi bir suçlama yapamam.
Osmanlıca arapça-farsça ve Türkçe den oluşan bir dildir. Çoğunlukla arapça ve farsça.
Osmanlının %20 si cahildi yani %80 okumuş öyle mi. Kusura bakmayın da çok fazla sallıyorsunuz.
Yukarda Atatürk devrimlerinin kronolojisini paylaşmıştım hatırlarsanız harf devrimin tarihi 1928.
Bu tarihe kadar o alfabe kullanılıyor.1928 de kadınların okuma oranı%3, erkeklerin %7 .Yani toplumun %90 nı zaten Arap alfabesi de dahil hiçbir alfabeyle okuma yazma bilmemektedir.

Osmanlıya matbaa 1727 de gelmiştir.İbrahim Müteferrikanın ölümüne kadar geçen 20 yılda sadece 16 kitap basılmıştır.19yy.da Osmanlı da kitap gazete önem kazanmış.Bunlar sadece hanedan sınıfının yaşadığı büyük şehirlerde okur bulmuştur.
Osmanlının Türkçeye vermediği değeri Karamanoğlu Mehmet bey 1278 tarihinde," Bundan böyle divanda, dergahta ,çarşıda, meydanda Türk dilinden başka dille konuşulmayacaktır" diye ferman yazarak vermiştir.

Bugün ingilizler Shakespeare'ı anlayabiliyorlarsa İngiliz İmparatorluğunun kendi diline sahip çıkmasındandır. Osmanlı diline gereken önemi verseydi ,Atatürk dil devrimini yapmazdı.
8.yy.da yazılmış orhun anıtları veya 10-15 yy.lar arasında yazılmış metinler ; örneğin Pir sultan Abdal, Karacaoğlan ,Yunus Emre bugün halen anlaşılabilirken ,16-19.yy arasında yazılan metinler halen anlaşılamamaktadır. Neden çünkü o dönemlerde Türkçenin ırzına geçilmeye başlanmış Türkçe arapça ve farsça sözcüklerle doldurulmaya başlanmıştır.
19 yy da bile tarih denilince akla sadece islam ve osmanlı tarihi gelir. Osmanlıda Türk tarihi tam olarak bilinmezken Atatürk sayesinde Türk tarihi gün ışığına çıkarılmıştır.
Yukarda Çin'i Japonyayı örnek vermişsiniz.Bu ülkelerin alfabe değiştirmeden ilerlemeleri , Türkiyenin alfabe değiştirmesinin yanlış olduğunu göstermez. Hint, Rus, Yunan alfabeleri de bu ülkelere ait alfabelerdir. Burada alfabenin dile uyumudur önemli olan. Yukarda Türk dilinin arap harfleriyle yazılmasının zorluğundan bahsettim.Jopan alfabesi japon diline ,Çin alfabesi de ( ki bu alfabe değildir, bir resim sistemidir , tamgalardan oluşur) Çin diline uygundur. Türkiyeyi geri bırakan Arap alfabesidir.

Bir de şöyle bir iddia var:
Harf devrimi ile bir gecede herkesi cahil bıraktınız.

Osmanlı çok akıllı ve kültürlüydü ya, en yüksek öğretim kurumunuz medreselerde 17.19 yy larda "don ve çakşır giymek" derslerde harita kullanmak şeriata uygun mudur onu tartışıyorlardı."Göklerin sırrını bilmek allaha mahsustur " diyerek rasathaneyi yıktırdılar be .Meleklerin bacaklarını gözetliyorlarmış 19.y.y da kadınların okuma oranı%3 ,erkeklerin %7 .Atatürk bir gecede milleti cahil bırakmışmış .Breh breh siz 600 senedir cahildiniz.
Daha çok yazılacak şey var bu konuda da ,nasılsa beyniniz din denen afyonla öyle yıkanmış ve uyuşturulmuş ve kindar bir hale gelmişsiniz ki anlamazsınız zaten. Anlamak isteyene bu kadarı yeter.
Gelelim dersane meselesine ,Dersaneyi bile araştırıyorlar diyen sizsiniz bende size sadece onu değil 7 sülalesinin her şeyi araştırıyorlar dedim.
Ben kimseye ayrım yapmam diyorsunuz ama işinize gelmeyen konularda " banane , beni ilgilendirmez ,zerre kadar umurumda değil " diyorsunuz.
Burada insanların ayrım yapmasından sözetmiyorum. Ayıpladığım ve eleştirdiğim bunların devlet politikası haline getirilmeleri. Böyle durumlarda susmak hem suça ortak olmaktır hem de ne sizin yere göğe sığdıramadığınız müslümanlığınıza sığar ne de benim için herşeyin üstünde tuttuğum insanlığa.
Alt 22.09.2012, 22:39   #152
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Yüzde 20'yi öylesine bir rakam olarak verdim zaten.Kesin rakam olarak değil,önce "yüzde x" yazdım sonra bir rakam olsun diye 20 yazdım..Yani Osmanlı'da cahillik atıyorum yüzde 20 idi ise bugün yüzde 10 mu?
Arap alfabesinin geri bıraktığını hadi kabul ettik diyelim,Latin alfabesinni bizi ileri attığını kim söyledi hemen? Madem Türkçeleşeceğiz,neden illa kendimize özgü alfabe türetmedik,neden tamamen Öztürkçe'ye dönmedik?Çin,Japonya gibi ülkelerin alfabe değiştirmeden ilerlemeleri , Türkiyenin alfabe değiştirmesinin yanlış olduğunu göstermez.Ama alfabe değiştirmeden de büyük güç olunabileceğini gösterir!Alfabenin dilimize uygun olamadığını kaç bilim adamı araştırmış,kaç rapor sunmuş,kaç uygulama,deney yapmış da bu sonuca varmış ve sonunda Latin alfabesini uygun görmüş?

Beni ilgilendirmez diyorum çünkü hiç irtibatım olmayan insanalr hakkında onlardan biriymişim gibi yorumda bulunmamı istiyorsunuz.Onların yaptıkları yanlış,doğru da demiyorum üstelik.Bir sürü ideolojik dernek,kurum var.Bunların hepsi kendine yakın olan insanlara burs veriyor,okutuyor,yardım ediyor yükseltiyor.Kimse bu tür kuruluşlara niye böyle yapıyorsun diyemez ki.Dini bir cemaate niye kendi adamına bu kadar imkan sunuyorsun diyemezsin,solcu derneğe de kemalist derneğe de diyemezsiniz bunları.
Alt 22.09.2012, 22:49   #153
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

İnsanların kendi görüşündekilere burs verip yardım etmesi ayrıdır. Ama hak yemek ayrı bir olaydır. Sen çocukları okula gidiyor gibi göster, hiç girmediği sınavlardan 100 ü daya ,al sırf sınava hazırla ,haksız rekabet oluştur ,işin özü hak ye ondan sonra müslümanlıkta bunun adı yardım olsun.E güzel.Hiç kusura bakmayın ama bunu dincisi de yapsa solcusu da yapsa kemalisti de yapsa aynı tepkiyi veririm.
Ben konuştuğum dilden okumak ve yazmak istiyorum. Ben arap değilim. Nereden biliyorsunuz bu araştırmaların yapılmadığını. Ayrıca gelişmişlik dilin yanında başka şeyleri de gerektirir. Burada sadece dil olursa gelişiriz diye bir iddiam oldu mu? Nerden uyduruyorsunuz bunları.Harf devrimini yapanlarında böyle bir iddiası yok. Bunlar bir bütündür. Tarihine , kültürüne diline sahip çıkmak gelişmişliğin sadece bir parçasıdır. Bana bir tane müslüman olupta gelişmiş arap ülkesi gösterebilir misiniz? O kadar petrollerine rağmen. Kafasızlıklarından hepsi Amerikan emperyalizmine yem oldular. Ne yazık ki biz de bu din bezirganları yüzünden şu an bu haldeyiz.
Alt 23.09.2012, 00:33   #154
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 657 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Benim anlayamadığım Osmanlıların Türk katliamları.
Bunu açar mısınız lütfen?
Alt 23.09.2012, 05:10   #155
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim kindar nesil falan derdim yok.Bu sitede yenisin,beni tanımıyorsun,tanıyan tanıyor biliyor..Bir öğrencim,bir meslektaşım böyle bir derdim olduğunu,aralarında din,dil,inanç gibi ayrım yaptığımı söylesin bırakırım diyorum bu mesleği.Fakire,öksüze yetime daha çok sahip çıkarım orası ayrı..Zamanında dinci kesim dışlandığı için,inancı yüzünden,okulu yüzünden dışlandığı için kin dolduğu doğru.Ben kimseye karşı kin dolu değilim.Benim de önüm engellendi,benim de puanım kırıldı ama kimseye kinim yok..Eğer kinim olursa,bana o zulümleri reva gören ucube mahluklardan farkım kalmaz..
Bunları söylemek yeterli değil LaEdri. Şu görüşlere de cevap verdiğinde seni tam olarak tanıyabileceğiz.

Tüm ideolojileri ve inançları kastederek söylüyorum. Tüm ideolojiler ve inançlar sonuçta insanların fikirleri olmaktadır. Bu fikirlerin tümünde, özünde(ögelerinde, kurallarında) toplumun sosyal yaşamına dayatmalar vardır. Kişiler de fikirlerinin emri gereği, çevresinden, yakın arkadaşlarından başlayıp, fikirleri empozeyi, olmadı dayatmayı görev kabul ediyorsa, dayatmalar ve ötekileşme mecburen olmaktadır. Ben ideolojim ve inancımın gereğini yapMIyorum diyen yalan söyler.

İnsan hakları hükümlerinin de söylediği gibi, insanlar ideolojilerini ve inançlarını sadece kendileri yaşamlı, onları sadece demokratik şekilde paylaşmalıdırlar. Önemli ve doğru olan da budur.

Evet, bunlara ne diyorsunuz?
Alt 23.09.2012, 08:58   #156
35gürün58
Yiğido

35gürün58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

35gürün58 Şuan 35gürün58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2014 15:15

Tecrübe Puanı: 731 35gürün58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Türkiye'miz tarihine ayna tutan ibretlik bir yazı....

AHMET TAKAN - Yeniçağ - 23.09.201

SAKARYA'dan' SİLİVRİ'ye...

Dosya Tasnifi
Harbiye-Divan-ı Harp
DOSYA No: 70
Harbiye Nezareti
Adliye-i Askeriye Dairesi
PADİŞAH BUYRUĞU
Mehmet Vahidüddin
“Kuvayı Milliye adı altında çıkardıkları fitne ve fesatla, anayasaya aykırı olarak halktan zorla para toplamak, asker almak, bunun aksine hareket edenlere işkence ve eziyet ederek şehirleri yakıp yıkmaya kalkışmak suretiyle iç güvenliği bozanların tertipçisi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, Üçüncü Ordu Müfettişliğinden alınarak askerlik mesleğinden çıkartılmış bulunan Selanikli Mustafa Kemal Efendi, Eski yirmi yedinci fırka kumandanı miralaylıktan emekli İstanbullu Kara Vasıf Bey, Eski yirminci kolordu kumandanı Mirliva Salacaklı Fuat Paşa ile Eski Vaşington elçisi ve Ankara milletvekili Midillili Alfred Rüstem ve sıhhiye eski müdürü İstanbullu Doktor Adnan Bey ile Üniversite Batı Edebiyatı eski öğretmeni Halide Edip Hanımın, ayrıntıları 11 Mayıs 1336 (1920) tarihli ve 20 numaralı karar tutanağında yazılı olduğu üzre, Mülkiye Ceza Kanunu’nun kırk beşinci maddesinin birinci fıkrası delaletiyle elli beşinci maddesinin dördüncü fıkrası ve elli altıncı maddesi uyarınca, sahip oldukları askeri ve mülki rütbe ve nişanlarla, her türlü resmi unvanlarının kaldırılmasına ve idamlarına, halen firarda bulunmaları dolayısıyla kanun hükümleri gereğince mallarının haczedilerek, usulüne göre idare ettirilmesine dair İstanbul bir numaralı sıkıyönetim mahkemesi tarafından gıyaben verilen hüküm ve karar, ele geçirildiklerinde tekrar yargılanmak üzere tasdik edilmiştir.”
Bu Padişah Buyruğu’nu yürütmeye Harbiye Nazırı görevlidir.
24 Mayıs 1336 (1920)
Sadrazam ve Harbiye Nazırı Vekili
DAMAT FERİD
-Belki biraz garipseyeceksiniz; Balyoz davasında alınan kararı görünce “bu Kurtuluş savaşını da kazandık” dedim.
Mustafa Kemal, Kurtuluş savaşında unvanları sökülmüş askerdi.
-Bir de Kurtuluş savaşını kazandığımız Sakarya’yı tekrar hatırlayın. Subay kaybını en çok verdiğimiz cephe. Metehan’ın şerefli büyük ordusunun subaylarının mangalar halinde erleri ile birlikte göğüs göğüse çarpıştığı o mübarek topraklar. Evet!.. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihinde Sakarya en çok subay kaybı verdiğimiz yerlerden biri olarak geçer ama o Sakarya aynı zamanda Kurtuluş savaşının kazanıldığı yerdir.
Arif olan anladı bile!..
Gelelim bugüne..
Amerikan Genelkurmay Başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istediklerini kopartamayınca arkasına baka baka gitti ya!.. Akılları sıra askerimize bir acı fatura daha kestiler. Sinyalci Tayyip Erdoğan da Yargıtay safhasına işaret ediyor. Bu işaretin ardındaki mesaj, yalnızca hüküm giyenlere değil, ABD ’ye karşı direnen Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm muvazzaflarına;
-“Yargıtay’dan dönebilir ammaaa...”
Akıl fukaraları bir şeyi ya hiç bilmiyorlar ya da bilmezden geliyorlar. Metehan’ın ordusunda emir-komuta sistemi son iki kişiye kadar devam eder. Savaş ise en son nefer ölene kadar bitmez.
-Emekli orgeneral ve MHP milletvekili Engin Alan’ın karardan bir gün önce Devlet Bahçeli’ye gönderdiği mesajı bir kez daha hatırlayalım:
-“Sakın bir siyasi, genel af, bizi kullanarak bir af teklifiyle karşı karşıya gelirseniz böyle bir şeyi kabul etmeyin. Biz aslanlar gibi yatar çıkarız. Vatan sağ olsun.”
-Oslo’yu Balyoz’la örtmeye çalışanlar veya örteceklerini zannedenlere şamar niteliğindeki bu sözleri biraz daha açayım.
Farklı bir pencereden düşünün!..
İsterseniz, İktidar, terör örgütü ile değil de Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile görüşüyor diyelim.
Niye?
Çünkü artık PKK legal!..
Eee!.. Öcalan da tutuklu değil mi?..
Kürdistan İşçi Partisi’nin lideri ne diyor?
“Benimle savaşanları içeri tıkın. Sonra onları da beni de serbest bırakın” ..
Oslo’yu Balyoz’la örtemeyeceklerinin net mesajını Engin Alan o kadar güzel vermiş ki... Aynı gün mahkeme heyetine emekli orgeneral Çetin Doğan da “alacağınız karar hakkınızda hayırlı olsun” demişti.
Rövanşı alacaklarını zannedenler çok ama çok yanılıyorlar.
Padişah buyruğu... Sakarya... Silivri...
Sakarya’dan sonra Silivri’de de çok subay kaybettik!..
O zaman!
Tarih kitaplarının sayfalarını tekrar karıştırın. Kurtuluş savaşını kimin kazandığına iyice bakın...
35gürün58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2012, 12:47   #157
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İnsanların kendi görüşündekilere burs verip yardım etmesi ayrıdır. Ama hak yemek ayrı bir olaydır. Sen çocukları okula gidiyor gibi göster, hiç girmediği sınavlardan 100 ü daya ,al sırf sınava hazırla ,haksız rekabet oluştur ,işin özü hak ye ondan sonra müslümanlıkta bunun adı yardım olsun.E güzel.Hiç kusura bakmayın ama bunu dincisi de yapsa solcusu da yapsa kemalisti de yapsa aynı tepkiyi veririm.
Ben konuştuğum dilden okumak ve yazmak istiyorum. Ben arap değilim. Nereden biliyorsunuz bu araştırmaların yapılmadığını. Ayrıca gelişmişlik dilin yanında başka şeyleri de gerektirir. Burada sadece dil olursa gelişiriz diye bir iddiam oldu mu? Nerden uyduruyorsunuz bunları.Harf devrimini yapanlarında böyle bir iddiası yok. Bunlar bir bütündür. Tarihine , kültürüne diline sahip çıkmak gelişmişliğin sadece bir parçasıdır. Bana bir tane müslüman olupta gelişmiş arap ülkesi gösterebilir misiniz? O kadar petrollerine rağmen. Kafasızlıklarından hepsi Amerikan emperyalizmine yem oldular. Ne yazık ki biz de bu din bezirganları yüzünden şu an bu haldeyiz.
Hak yiyen kim olursa olsun iflah olmasın..
Bir şeyin var olduğunu ispat etmek ,yok olduğunu ispat etmekten daha kolaydır.Buyrun alfabe değişikliği için yapılıp Atatürk'e sunulmuş bilimsel çalışmaları,raporları açıklayın..Hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğunu söyleyen bir insanın böyle, toplumun her ferdini etkileyecek bir çalışmada bilimsellikten uzak olduğunu kabul mu edelim yoksa?
Arap ülkeleri gelişmemiş,biz acayip gelişmişiz.Bu ülkede demokrasi mi var,Cumhuriyet mi yaşanıyor? ABD'ye,Batı'ya karşı dimdik miyiz,onalrdan bağımsız mıyız?
Alt 23.09.2012, 12:50   #158
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bunları söylemek yeterli değil LaEdri. Şu görüşlere de cevap verdiğinde seni tam olarak tanıyabileceğiz.

Tüm ideolojileri ve inançları kastederek söylüyorum. Tüm ideolojiler ve inançlar sonuçta insanların fikirleri olmaktadır. Bu fikirlerin tümünde, özünde(ögelerinde, kurallarında) toplumun sosyal yaşamına dayatmalar vardır. Kişiler de fikirlerinin emri gereği, çevresinden, yakın arkadaşlarından başlayıp, fikirleri empozeyi, olmadı dayatmayı görev kabul ediyorsa, dayatmalar ve ötekileşme mecburen olmaktadır. Ben ideolojim ve inancımın gereğini yapMIyorum diyen yalan söyler.

İnsan hakları hükümlerinin de söylediği gibi, insanlar ideolojilerini ve inançlarını sadece kendileri yaşamlı, onları sadece demokratik şekilde paylaşmalıdırlar. Önemli ve doğru olan da budur.

Evet, bunlara ne diyorsunuz?
Fikir dayatması diye bir şey kabul edilemez.
Benim düşüncem bu,seninki o.
Senin benimkilerden,benim seninkilerden istfiade edecğim kısımları vardır.Ama senin fikrin benim aklıma yatmıyorsa orda da saygı duyulur.
Alt 23.09.2012, 14:35   #159
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hak yiyen kim olursa olsun iflah olmasın..
Bir şeyin var olduğunu ispat etmek ,yok olduğunu ispat etmekten daha kolaydır.Buyrun alfabe değişikliği için yapılıp Atatürk'e sunulmuş bilimsel çalışmaları,raporları açıklayın..Hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğunu söyleyen bir insanın böyle, toplumun her ferdini etkileyecek bir çalışmada bilimsellikten uzak olduğunu kabul mu edelim yoksa?
Arap ülkeleri gelişmemiş,biz acayip gelişmişiz.Bu ülkede demokrasi mi var,Cumhuriyet mi yaşanıyor? ABD'ye,Batı'ya karşı dimdik miyiz,onalrdan bağımsız mıyız?
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] bakın bakalım neler yapılmış ne tartışmalar geçmiş. Sizin derdiniz işin başından beri Atatürkün devrimlerine çamur atmak. Sırf kendi alfabemizde olsa çamur atacak bir şey bulurdunuz. Bilmiyorsanız araştırın dediğim zaman da kızıyorsunuz , bozuluyorsunuz ve kibirlilik diye çamur atmaya devam ediyorsunuz. Siz islamla araplaşmayı aynı şey sanıyorsunuz. Araplaşmak ayrıdır, müslümanlığı kabul etmek ayrıdır.
Atatürk zamanında yaşanan ilerlemeye bakın bir de 1950 lerden sonra dinci yobazların ülke yönetimini ele geçirerek yaptıklarına bakın. Neden gelişemediğimizi sizin gibi kindar ve dindar nesillere soracaksınız. Atatürk bir şey yapmadı diyenler Atatürk zamanında yapılanları satıp savdıklarının farkında bile değiller dedik ya din afyondur diye. Atatürk tam bağımsız bir Türkiyeyi hedefledi sizin dinci yobazlarınızında yaptığı ortada ülkenin içine ettiniz.
Alt 23.09.2012, 14:41   #160
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
aktassa Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim anlayamadığım Osmanlıların Türk katliamları.
Bunu açar mısınız lütfen?
9.sayfa 85. iletimde bununla ilgili bir yazı mevcut. Daha fazlasını istiyorsanız araştırın lütfen. Zira kaç sayfadır sadece çamur atmak için uğraşan birine ilkokul çocuğuna öğretir gibi "bak böyledir belgeleri şudur "diye laf anlatmaya uğraşıyorum. Sizin derdinizde buysa hiç uğraşamayacağım arkadaşım.Araştırın eğer aksi bir şey bulursanız yazın belgeleriyle . En azından bende sizlerden bir şey öğrenmiş olurum.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)