![]() |
#51 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
![]() Alıntı:
Az da olsa insanlar bazı konularda tutuculuklarını atamıyorlar. Benim de bazı tutuculuklarım var. Bunları zamanla atacağımı düşünüyorum. Şimdi mesela ben askerlik konusunda da değişik düşünüyorum. Bırak tek tipi, ben askerliğin olmamasını istiyorum. Otoritenin icat edip te bizlere dayattığı her şeye karşıyım. Alışkanlıklardan vaz geçemeyiz diyorsun mesela. Böyle şeyleri aklından bile geçirme. Alışkanlıklar tutuculuk olgusudur. Aydın insanlar sürekli yenilikçidir. Nerde yenilik, nerde özgürlük, nerde hür düşünce varsa ondan yanadır. Demokratik düşüncelerde senle farklı düşüneceğimizi sanmıyorum. Ama bu konuda ise, zamanla düşünüp tek tip düşüncenden vaz geçeceğini sanıyorum. Tek tip giysi özünde dayatmadır. Kimse kimsenin ne giyeceğine, nasıl yaşayacağına karışamaz. Karışılıyorsa eğer, bu insanların hür yaşamlarını sömürü niyetidir. Çocuklara da şimdiden hür yaşamayı, hür giyinmeyi öğretmeliyiz. Tabi elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#52 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
![]() Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 646
![]() |
![]() Sivaslınet'e katılıyorum.
Aslında alibaba ile de aynı düşünüyoruz. bak siz de farkındasınız hükümet oyunu olduğunun. Buna ek olarak özgürleşmek, hür olmak da varken neden kendi tarafımıza çevirmeyelim. Askerlik ile ilgili de yazdım zaten. Onlar sürekli aynı yerdeler ve ayrı bir disipline uymak zorundalar. Polis, asker üniformalı olsun. Ama çocuklarımız asker mi? Asker mi yetiştireceğiz? Tek tip insan modeli ile mi demokratikleşmeden bahsedeceğiz? Herkes kendi istediğini seçemeyecek mi bu ülkede? Siz 17-18 yaşına kadar dayatın çocuğa belli fikir, kıyafet, kural her he ise, 19-20 sinde üniversite çağına geldiğinde , başka ortamlara girdiğinde afallasın. Kendine güveni olmayan, daha önce hep aynı şekilde yaşamış, kendi fikirlerini geliştirmekte zorluk çeken bireyler olsunlar. İtiraz edilmesine gerek yok. Giyeceği okul kıyafetini bile başkasının belirleyeceği bir çevre içerisinde büyüyen bir nesilden ne beklersiniz ki? İlk yıllarda belli bir yaşa gelmiş çocuklardaki marka üstünleşmesi konusuna katılabilirim ama siz bunu alışkanlık haline getirip, 6-7 yaşından itibaren bunun gayet doğal olduğunu gösterebilirseniz, ileriki yıllarda bu çocuk üzerindekilerden dolayı başkasını yadırgayamaz. 6 yaşından beridir alışacaktır zaten. ki olay da dediğim gibi saadece kıyafet de değildir eşitlik anlamında. Servisi, yardımcı kitapları, dersaneleri vb. vb. Keşke iş sadece önlükle bitseydi de bende hak verebilseydim..
![]() |
#53 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 950
![]() ![]() |
![]() MEMLEKETE KILIK KIYAFET SERBESTLİĞİ GELMİŞ
Evet!!!!!!!!!...... Hırsızlar "İş Adamı" Vatan hainleri "Politikacı" Dolandırıcılar "Yardımsever" Gericiler "Demokrasi yanlısı" Doğa katilleri "Müteahhit" Teröristler "Özgürlük Savaşçısı" kılığında gezebiliyor artık...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#54 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1294
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Çocukların yürüyüşü bile değişti valla.Çok komikler..
![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#55 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Pratik(giyinme) teoriden(düşünce) gelir. Ne düşünüyorsan o sundur. Ezber yıkmak için bir soru: Öğrenci de olsa, özgür giyinmeyi düşünmek gericilik midir? Ezber yıkmak için bir de yorum: Özgür düşünmeyi savunanlar, türban, forma vs. her hangi bir giyim şekli savunuyorlarsa, işte bu gericiliktir.
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1508
![]() |
![]() özgür düşünceyi savunmak adına kıyafet serbestliğini savunanlara hiç bir anlam veremediğimi açıkça belirteyim hele bu savunan arkadaş düşüncesine demokrat tavrına ve siyasal duruşuna sonsuz saygı duyduğum sivaslınet 'se ayrıca üzüldüğümü belirtmek isterim sevgili dostum bir şeyden bahsederken özgürce düşünebilen ve düşüncesini yargılaya bilecek bir bireyden değil 6,7 yaşlarındaki küçücük çocuklardan söz ediyoruz.elbette belli bir yaşa gelmiş kendisini sorgulaya bilme yetisini kazanmış insanların giyimine kimse müdahele ederek belirleyici ve dayatmacı olmamalı zaten bu güne dekte böyleydi daha dün yırtığın ayıp sayıldığı bu ülkede şimdi herkes kot larını tşörtlerini yırtarak geziyor kimseninde yadırgadığını sanmıyorum ama yukarıdada belirttiğim gibi 6,7 yaşında küçücük beyin ve bedenlerden sözediyoruz sanki yoksulluk kaderleri imiş gibi üzerlerine giyecek bulamayan bu çocukların her türlü markayı her gün değişip giyinerek gelen arkadaşlarının yanında düşecekleri durumu ruhlarında açılacak yarayı ve ezikliği kim bana nasıl izah edecek şimdi özgürlükten ve eşitlikten söz eden arkadaşların olaya birde bu yönden bakmalarını dilerdim belkide bu çocuklar bu ezikliğin ve ruhsal bozukluğun bir sonucu olarak hiçte hak etmedikleri bir sona doğru "kuru bir yaprak gibi rüzgarın önünde"savrulup duracaklar bu akibetede bu kanunu çıkaranlar değil ulus olarak vicdan sahibi bizler kahrolacağız .saygılarımla.
sevgili kardeşim alibaba58 her fırsatta arayıp sorarak şahsıma gösterdiğiniz nazik ve içten tutumunuz nedeni ile çok teşekkür ediyorum sizleri öz kardeşlerim kadar sevdiğimi bilmenizi diliyorum hepinizi hiç bir ayırım gözetmeksizin çok çok seviyorum .sevgili dostlarım abircan,öncevatan,sılam58,siva burs sandallı ,kardelençiçeği,ve diğer değer verdiğim arkadaşlar sitede yer aldıkları gün bende aranızda olacağım hiç merak etme ALLAH'a emanet ol .hoşça kal ALİBABA58
Harabat Ehline Hor Bakma Zakir. Defineye Mâlik Viraneler Var. Konu NECMEDDİN ÖZBEK tarafından (12.12.2012 Saat 10:56 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#57 | ||||
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Eğer siz formayı savunanlar, bunu eşitlikten yana olmak adına yapıyorsanız, asıl herkesin çocuğunun bir jiple veya eşit olanaklarla okula gitmesini savunmalısınız. İşte eşitlik taraftarlığı bu. Ezberlerimizi bozalım. Şunun hiç bir zaman unutulmaması gerekir. Küçük yada büyük olsun, özgür düşünme demokrasiden, kalıpsal düşünce de dikta düşünceden yanadır. Keza düşüncenin pratiği olan giyinmek te. Not: İktidarla veya otoriteyle hiç bir konuda ortak düşünmüyorum. Düşüncelerim özgürcedir.
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Orhan Veli'nin şiirine bir uyarlama;
Forma kamufle mi? Cep delik, cepken delik Kol delik, mintan delik Ayaktaki ayakkabı delik, Kevgir misin be kardeşlik?
![]() |
#59 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() aozdemir Şuan
![]() Son Aktivite: 22.01.2015 11:38
Tecrübe Puanı: 768
![]() |
![]() biz hep tek tip giyinmeliyiz
hep aynı kalıplarda düşünmeliyiz herkes bizim gibi düşünmeli farklı düşüncelere yer vermemeliyiz demokrasinin boynuna ip bağlayıp onu hep bazı elit kesimin elinde tutturmalıyız nasıl olsa asker bir milletiz !!!!!! insanlar sokakta çarşıda pazarda farklı giyinince fakir zengin anlaşılmıyor sadece okulda anlaşılıyor değil mi? bıraksın bazıları şu din düşmanlığını. biz nasıl onların inançlarına kıyafetlerine karışmıyorsak onlarda bizimkine karışmasın.
![]() |
#60 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() "Yürüyüşler değişti" derken güvenle mi yürüyorlar, yoksa aptallaştılar mı? Ben, kendilerine güven gelmiş olacağını sanıyorum.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yüksek okullarda türban | AĞAOĞULLARI | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 4 | 03.10.2010 15:24 |
Sivas'ta kılık kıyafet krizi! | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 2 | 08.04.2010 10:03 |
“Zina serbest olsun” demiyor muydunuz? | seva | Köşe Yazıları | 46 | 05.05.2009 14:31 |
7 Kişi Serbest Bırakıldı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 10 | 14.01.2009 12:51 |
Süper Lig'de hangi takım kimi aldı? | Kaptan-58 | Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar | 0 | 16.07.2008 08:56 |