|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
01.01.2013, 02:57 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 816
|
CANIM SİVAS'IM (Sivas şivesi ile) şiirim
CANIM SİVAS’IM (Sivas şivesi ile)
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas'ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas'ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas'ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas'ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas'ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas'ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unutuldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas'ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas'ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas'ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas'ım SABİHA SERİN Bu şiirim EFSANE adlı ilk şiir kitabımda vardır. CANIM SİVAS’IM … Sivas şivesi olmadan yazdığım…. Seni çok özledim göresim geldi, Burnumda tütersin canım Sivas’ım. Hasretin bağrımı ok gibi deldi, Sevdadan betersin canım Sivas’ım. Dört Eylül başımda bir altın tacım, Ata’mın izinde bal olur acım. Göğümde meşalem, derde ilacım, Sen bana yetersin canım Sivas’ım. Sen bu güzel yurdun narin şehrisin, Yurda kem bakanın keskin zehrisin. Ozanların yüreğinde bahrisin, Veysel’ce tütersin canım Sivas’ım. Kubbeler kasırlar canlı şahitler, Uğruna can verdi nice yiğitler. O civan balalar, şanlı şehitler, Şana şan katarsın canım Sivas’ım. Dağlarında süzgün rüzgârın eser, İnsanın düşküne yardımı sever. En sıcak en cömert, misafirperver, Kalbimde atarsın canım Sivas’ım. Kepenek suyunla yüreğim sönsün, Madımak silkinip çiçeğe dönsün. Çifte minarede mahyalar yansın, Cana can katarsın canım Sivas’ım. SABİHA SERİN Söz: Sabiha Serin Beste: Naim İlgün Soysev Makam: Mahur SİVAS MARŞI olarak bestelenmiştir. Bu şiirim içerisinde 36 adet şiirlerimin bestelendiği KAR TANELERİ adlı ikinci şiir kitabımda vardır. Bu kitabımı temin etmek isteyenler bana sordukları için bilgi vermek zorunda kaldım. KAR TANELERİ adlı ikinci şiir kitabım Sivas Buruciye Medresesi İçindeki el sanatları ve kitap satış merkezinden 10.TL ye temin edebilirler. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
03.01.2013, 00:46 | #2 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Cevap: CANIM SİVAS'IM (Sivas şivesi ile) şiirim
Yüreginizden dökülen dizeler icin sonsuz tsk ediyorum Sabiha Hanim. Sevgiler.
|