|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
İslami Konular İslami konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() halukgta Şuan
![]() Son Aktivite: 09.08.2016 12:35
Tecrübe Puanı: 532
![]() |
![]() Din Allah ın dinidir asla tartışılmaz. Oda Kur'anda belirtilmiştir. Eğer Allah ın sözlerini/ayetlerini doğru anlamayıp, beşeri düşünceler ilave edilmiş ve yanlış anlamlar vermişsek, zaten o din Allah ın dini olmaktan çıkartılmış demektir.
Bu durumda en doğruyu anlamaya çalışmak ve bu yolda çaba harcamak her Müslümanın görevidir. Allah sizleri Kur'an dan sorumlu tutuyorum, Kur'an dan imtihan edeceğim diyorsa, bizlere düşen imtihanımız da başarılı olmak için, çaba harcamak olmalıdır. Allah hiç bir velinin ardına düşmeden, elde Kur'an ve düşünerek Kur'anı anlamaya çalışmamızı emreder. Bugüne kadar bizler, geçmiş yüz yıllardan gelen bilgilerle/ rivayetlerle Kur'anı anlamaya çalıştık. Gelin şimdide bugünün ilmi ışığında, kendimiz düşünerek Kur'anı anlamaya çalışalım.Ben Kur'andan anlamam dememeden. Çünkü Allah düşünen ayetleri mi anlayacaktır diyor. Bunu yapmakta ne zararımız olabilir? Çoğunluk buna inanıyor diyerek, yanlışlarımızın üstüne gitmeyenler, mahşer günü çok üzüleceğini Rabbimiz şimdiden bildiriyor ve diyor ki; Çoğunluğa uyarsan seni dinden saptırırlar. Allah velilerin ardına düşmeyin, sizlerin güvenilecek yardım istenecek veliniz yalnız benim diyorsa, edindiğimiz velilerin sözleriyle imanımızı yaşamayı, lütfen artık Kur'an ile sorgulayalım. Doğru bilgiler başımızın tacıdır elbette, ama Kur'ana uymayan bilgilerden lütfen artık kurtulalım. Bu bilgiler İslam ın yayılmasını engelliyor, toplumu korkutuyor. En güvenilir kaynak Kur'andır, çünkü ondan sorumlu olduğumuzu Rabbimiz söylüyor. Bu emin kaynağa dayanarak ondan aldığım bilgiler ışığında üzerinde düşünerek yazdım yukarıdaki yazımı. Ama bugün söylenenlerin kaynağı rivayetlerdir lütfen unutmayınız. Bu yazdıklarım benim Kur'an dan anladıklarım dır. Yazdıklarımdan ben sorumluyum. Sizde sizin söylediklerinizden ve inandıklarımızdan sorumlusunuz. Kimin doğru düşündüğünü yalnız Rabbimiz bilir. Huzuru mahşerde bunun sonucunu da hep birlikte göreceğiz. Beni inandıklarımdan dolayı kınadığınızı söylemişsiniz. Ama ben sizi, sizin inandıklarınız dan dolayı kınamıyorum. Çünkü Allah kimin en doğru yolda olduğunu yalnız ben bilirim der. Kim bilir belkide siz en doğru yoldasınız dır. Ben şunu yapıyorum işimi garantiye almak için; Allah Kur'an ın ipine sarılın der ve ayetleri okuyup üzerinde bir bütün olarak düşünmemiz gerektiği konusunda uyarır. Bunu yapanların gönül gözünü açacağını söyler ve imtihan olmanın gerçeğini anlatır. İmtihan bir başkasından kopya çekerek asla yapılmaz, bunun bilince olan bir Müslüman olarak, ben imtihanı ma Kur'andan çalışıyorum. Elbette hatalarım eksiklerim olacaktır, bunda şüphe yok. Peki siz imtihanınıza nereden çalışıyor ve bu yolda çaba harcıyorsunuz? Bu çok önemli. Tabi sizi asla sorgulayamam ve kınayamam. Çünkü ben sizden sorumlu değilim, yalnız kendimden ve söylediklerimden sorumluyum. Bana çok ilginç geleni, kendileri gibi düşünmeyen ve inanmayan kişilere söylenen kırıcı sözler. Bunun nedenini ben bulamadım. Ben asla benim gibi düşünmeyeni kınamadım ve yadırgamadım. Tam tersine fikir alışverişi yaparak hem karşımdakini bilgilendirdim, hemde ondan bilgi aldım. Bir Müslüman düşen davranış budur. Doğru bilgi asla hurafe bilgiden korkmaz, çekinmez. Hele bu bilgi Allah katından ise. Kızan sinirlenen düşünce, kendisinden emin olmayan düşüncedir hatırlatırım. peygamberimiz kendisine inanmayanlara böylemi davranmıştır? En doğruyu Rabbim bilir diyerek, saygılarımı sunuyorum. Haluk GÜMÜŞTABAK Konu halukgta tarafından (22.10.2013 Saat 09:12 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Allah ilmini ne zaman geri alır | halukgta | İslami Konular | 1 | 03.07.2013 09:59 |
Kur'an ın Emrettiği, Namaz, Oruç ve Zekatın Özünü, Amacını Doğru Anlamak. | halukgta | İslami Konular | 1 | 08.11.2012 16:02 |
Kur'an ı nasıl anlamalı ve nasıl yaşamalıyız? | halukgta | İslami Konular | 0 | 24.03.2012 10:27 |
Seçme Kuran Konuları ve Ayetler | _DuMaN_58 | Kuran-ı Kerim | 54 | 12.01.2009 22:40 |
ALLAH | faruk.nur | Allah Azze ve Celle | 10 | 28.01.2008 12:54 |