![]() |
#151 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4535
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Delilikmiş
Bak işte zaman yine eli haklı çıkardı Dönüşüne umutlar bağlamak delilikmiş Yerimde kim olsaydı bu sevdadan bıkardı Ömrümü hayalinle eğlemek delilikmiş Bilsen kaç şiir yazdım bana çatık kaşına Kıyamazdım bilirsin bir tek damla yaşına Geç de olsa anladım beklentiler boşuna Düşlerimi gerçeğe yeğlemek delilikmiş Yokluğunda göğsümü sert acılar kuşattı Senden olmayanları gönlüm hepten boşattı "Bitti" dediğin aşkı hayallarim yaşattı Ölmüş duyguyu geri sağlamak delilikmiş Gamzeli gülden yüzün beni aşka düşürdü Ah sebepsiz gidişin aklı baştan şaşırdı Hasretinin ateşi yüreğimi pişirdi Kalbimi derdin ile buğlamak delilikmiş Belki gerçek sevenin terk edilmek kaderi Hayatımla ödendi bir bakışın ederi Mutluluğa sırt dönüp elemi ve kederi Göğsümün üzerine tığlamak delilikmiş Gün saklandı gözümden üzerime çağmadı Kapattığım gönlüme başka sevgi yağmadı Sensiz tekleyen kalbim şu aleme sığmadı Arsız seller misali çağlamak delilikmiş Sıtkımı sıyırsam da sevdan hakim özüme Ben uzağa kaçtıkça düştü geldi izime Asla sözüm geçmedi yol gözleyen gözüme Gecelerin koynunda ağlamak delilikmiş Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#152 |
Usta Yiğido
![]() Korkmadım
Sevdan ile kalbe koydum közleri, İçten içe yanar diye korkmadım, Yıldırmadı el alemin sözleri, Eller beni kınar diye korkmadım. Deli gönlüm gözlerinin düşkünü, Sensizlikte hep yaşattı aşkını, Durdurmadım kalpte coşan taşkını, Ciğerlerim kanar diye korkmadım. Yanıyorum sensiz geçen çağlara, Yolum düştü geçit vermez dağlara, Bülbüllere mesken yeşil bağlara, Sefil baykuş tüner diye korkmadım. Garip başa kara sevda düşürdüm, Hasretinle benliğimi pişirdim, Gurbet elde yollarımı şaşırdım, Alem deli sanar diye korkmadım. Kaşın yaydı kirpiklerin ok oldu, Mutluluklar birden bire yok oldu, Yirmi yıldır aşkın sırtta yük oldu, Bir de özlem biner diye korkmadım. Huzur, neşe uğramıyor yanıma, Yorgun beden dert oluyor canıma, Gözyaşımla yere akan kanıma, Felek ekmek banar diye korkmadım. Yüreğimde duran gözden ırağım, Şimdi nerde bilinmiyor durağım, Gün geçtikçe artar durur merağım, Yâr, Siyahi bunar diye korkmadım. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 7 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#153 |
Usta Yiğido
![]() Sırdaşım Kızılırmak İçimde çağlayanı anlatsam Kızılırmak Feryada kulak verip sesimi duyar mısın Sükûtumda çığlıklar canımı kaplar merak Bir an olsun kendini yerime koyar mısın Sen de akıp gidersin tanırsın gurbet eli Bir çift dide uğruna boşalttım gözden seli Yürekteki değeri yaralarsa yâr dili Yaşamaktan usanıp canına kıyar mısın Uzun değil hikayem herşey bir terkte saklı Hicrana teslim ettim hem bedeni hem aklı Kara sevda diyemem bendeki daha farklı Kaç yara var sinemde bakıpta sayar mısın Hasret yükü ağırdır ben ki yalnız çekemem Hazan vurdu kalbimi yeni sevda ekemem Senin gibi içimi bir denize dökemem Acıları sır edip gönlüne oyar mısın Unutmam mümkün değil saçları dolaşığı Sen olmasan kim dinler bu serseri aşığı Geceme nur olurdu gözlerinin ışığı Böyle güzel rüyadan sen olsan ayar mısın Kaç yıl geçti aradan hâlâ yâr derdindeyim Vatanımdan uzakta ecnebi yurdundayım Ela gözle aktim var sözümün ardındayım Vefasız gitti diye bu aşktan cayar mısın Benliğimi kavurur yârden aldığım çıngı En başından yitirdim kaderle olan cengi Baktığım tüm yönleri kaplar gözünün rengi Canânın bakışıyla dünyanı boyar mısın Boşalt Karadeniz´e benden alıp efkârı Sularınla serinlet canımı yakan harı Dünya gözüyle daha görmeyeceğin yâri Düşlerinde yaşatıp hayalle doyar mısın Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Usta Yiğido
![]() Ölürüm Başı dik dağlar gibi durduğuma bakma yâr, Kalem kaşı yüzüne yıktığında ölürüm, El kadar yüreğime koca dünya gelir dar, Ağyâre benim gibi baktığında ölürüm. Gülüşlerin yok eder yürekteki acımı, Gül teninden alırım her türlü ilacımı, Yokluğun kaybettirir tüm yaşama gücümü, Ellerini elimden çektiğinde ölürüm. İlmek ilmek işledim her yerime adını, Başka beşeri aşkta bulamam ki tadını, Sana vurgun gönlüme salıp hasret odunu, Sinemi cayır cayır yaktığında ölürüm. Varlığın lezzetidir yenilen ekmek, aşın, Kimseye eğilmesin güllerden güzel başın, Kapat musluklarını boşalmasın gözyaşın, Yanağına damlası aktığında ölürüm. Karanlık gecelerin güneşidir gözlerin, Şiirlerin ilhamı o gamzeli yüzlerin, Kulağıma umudu fısıldayan sözlerin, Sevdamı yad etmekten bıktığında ölürüm. Gündüz hayalimde kal, gece gel gir düşüme, Hayatıma sen yön ver, karış her bir işime, Seninle doldurduğum bu yaralı döşüme, Kirpikleri ok gibi çaktığında ölürüm. Ey gönlümün dilbazı ismin sultandır canda, Sevginin rengi vardır damardaki al kanda, Aşkın kalpte dururken umulmadık bir anda, "Gönül köşkün dar" diye çıktığında ölürüm. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#155 |
Usta Yiğido
![]() Aşk Olsun
Duygumu hece hece yazdım durdum kağıda Herkesin gördüğünü göremedin aşk olsun Gurbet türkülerini karıştırdım ağıda "Neden" diye bir kere soramadın aşk olsun Gönül hanem sevdadan bilsen nasıl tutuştu Bülbülün mekanında sefil baykuş ötüştü Senin için bahçemde lale sümbül yetişti Gül kokan ellerinle deremedin aşk olsun Kararan umuduma gözünden ışık saçtım Sensiz diye sılamı koyup gurbete kaçtım Bir gün gelirsin diye sana gönlümü açtım Kollarına alıp da saramadın aşk olsun "Bizdeki bu sevdayı alem görecek" derdin "Kalbim yalnız huzura senle erecek" derdin "Ölüm gelene kadar aşkım sürecek" derdin Yâr sözünün ardında duramadın aşk olsun Birdenbire bitirdin bitmez dediğin aşkı Şimdi bedenim yorgun aklımda onca kuşku Hayallerde bıraktın senle dolacak köşkü Beklendiğin yüreğe giremedin aşk olsun Aklımı yüreğimi doldurdu sevda derdim Sayende çilelerin en yücesine erdim Ben ela gözlerine koca bir ömür verdim Sense sevgiye değer veremedin aşk olsun Bilmem ki kimi aldın hayaline düşüne Yine de şu alemde rastlamadım eşine Nere gitsen durmadan düştüm geldim peşine Bir kez "nasılsın" diye aramadın aşk olsun Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu kadar da güzel şiir yazılmaz ki "AŞK OLSUN"
![]() Emegine yüreğine sağlık harika olmuş ağam, tebrikler...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#157 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1508
![]() |
![]() Siyahinin bu güzel şiiri'ne teşekkür için bu siteye kızgında olsan kırgında giriş yapılır arkadaş yüreğine sağlık siyahi teşekkürler arif bey ve sivaslınet
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#158 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1508
![]() |
![]() Biz Yapamayız
Analar ağlamasın, şehit olmasın diye, Eşkıyanın önünde eğilelim öyle mi? Üç günlük dünya için bu ince hesap niye? Meydanı boş bırakıp dağılalım öyle mi? Kim ister ki dökülsün yiğitlerin al kanı? Ancak Yaratan alır bize verdiği canı, Bir anda yok sayarak tarihten gelen şanı, Köle gibi yerlere yığılalım öyle mi? Çetrefilli bir yol bu oyun içinde oyun, Namus için elbette verilmelidir boyun, Kimse aziz milleti sanmasın sağmal koyun, Sessizce teröriste sağılalım öyle mi? Gerekirse vatana hepten oluruz feda, Çığlık çığlık yükselir kalplerden gelen seda, Şimdi bir kere daha can çekerken şüheda, O mübarek kanlarda boğulalım öyle mi? Hasan Ilter
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#159 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1795
![]() |
![]() aylar varki girmiyorum siteye ama ne yalan söyleyim hasan kardeşim içim açıldı allah ne muradın varsa versin eline emeğine yüreğine diline teline sağlık çok teşekkür ederim.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#160 |
Usta Yiğido
![]() Gücüm Kalmasın
Zerk et ki gönlüme aşkın zehrini Bir daha sevecek gücüm kalmasın Unuttur geçmişin bitmez kahrını Kimseden alacak öcüm kalmasın Gözünden ışısın gelecek devir Baktığım yönleri hep sana çevir Gururu inadı vur yere devir Kölen eyle beni tacım kalmasın Gelirken yanında mutluluk getir Solmuş yüreğimde al güller yetir Çektiğim çileyi ne olur bitir Canımı yakacak acım kalmasın Siyahi der sensiz yoktur dermanım Dilinden dökülsün ömür fermanım Savur kaba yelde uçsun harmanım Bana sen yetersin çecim kalmasın Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beğendiğiniz Şiirler | Sivaslilar.Net | Şiirler | 2841 | 01.01.2013 05:05 |
Resimli Şiirler | ayparcam | Resimli şiirler | 651 | 05.02.2012 14:51 |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 17:46 |
Benden Şiirler | leblebi82 | Şiirler | 35 | 29.01.2009 20:17 |
sivasspora şiirler ve marşlar. | AKÇAMAGRALI58 | Şiirler | 1 | 12.12.2007 13:20 |