Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: COCA COLA BÖCEK ANKETİ
Evet biliyordum (bile bile de içiyorum) 145 26,36%
Evet biliyordum (zaten cola içmiyorum) 147 26,73%
Hayır bilmiyordum (ama bu içmemi engellemez) 72 13,09%
Hayır bilmiyordum (ama artık içeceğimi sanmıyorum) 186 33,82%
Katılımcı sayısı: 550. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.04.2009, 16:11   #91
MeLody58
Usta Yiğido

MeLody58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MeLody58 Şuan MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15

Tecrübe Puanı: 909 MeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: COCA COLA BÖCEK TARİFİ [ ANKET ]

üffffff cola turka yıda mı içemiycezz
MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2009, 14:55   #92
erdoğan orhan
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

erdoğan orhan Şuan erdoğan orhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.10.2009 20:43

Tecrübe Puanı: 651 erdoğan orhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

hadi ama arkadaşlar biraz ciddi olalım sigaranında zaralarını biliyoruz ama kaçımız bırakıyoruz insan ilk duydugunda bırakıyorum diyor fakat bi bakmışın bitaneden birşey olmaz ıpkı kolada böyle bence (siğara içmiyorum, içmedim, içmeyide düşünmüyorum) ama kola içiyorum ama bi deneyim bırakmayı bakalım ne kadar başarılı olacağım.........
erdoğan orhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2009, 15:09   #93
deniz kızı
Usta Yiğido

deniz kızı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

deniz kızı Şuan deniz kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2009 08:57

Tecrübe Puanı: 815 deniz kızı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ben kolayı her koşulda içiyorum ve seviyorum hiçbirşey beni bu yoldan döndüremez
Alt 15.04.2009, 15:11   #94
erdoğan orhan
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

erdoğan orhan Şuan erdoğan orhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.10.2009 20:43

Tecrübe Puanı: 651 erdoğan orhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

renkler ve zevkler tarışılmaz ,uygulanır, yaşanır..............
erdoğan orhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2009, 16:44   #95
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2221 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Şuana kadar Coca cola dan ölen var mı ;;___????????

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2009, 17:23   #96
sinan58_34
Yiğido

sinan58_34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sinan58_34 Şuan sinan58_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2010 14:23

Tecrübe Puanı: 764 sinan58_34 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Coca Colanın Sırrı ( BÖCEK LARVASI !!! Böcek Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksikada yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksikada yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür..

Bir Cochineal böceği tarlası…Bu böcekler ve larvaları Meksikalı köylüler tarafından toplanır.

Pazarlama aşamasındaki cochineal..

Cochineal kurutulmuş hali

Köylüler kendi ihtiyaçları için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan “carmine”i üretirler..

Aztekler ve latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar..
Alt 15.04.2009, 17:35   #97
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2221 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

neyse bende kola ile ilgili bi ticaret ilişkim yok kullanıcı olarak elimdeki bilgileri paylaşayım istedim...

1-Kola Mideyi DELERMİŞŞŞŞŞ

yalanımız bu, genelde annelerimizden duyduğumuz bir şey; "Kola Mideyi" deler.

kolanın (Coca Cola) içindeki sitrik asit miktarı portakal suyundaki miktardan daha az. fosforik asit ise galon başına (takribi 4,5lt) 11 ila 13 gram arasında. buda kolada %0.20 ila %0.30 civarı bir orana denk geliyor.

bu oranda ne etin kimyasını değiştirir; ne dişi eritir, nede paslanmış çiviyi söker.

şöyle bir durum söz konusu olabilir; 1 veya iki gün içinde beklettiğiniz takdirde ve aynı asit miktarı korunduğunu hayaledersek; evet eritir.

kola içindeki gastrik asit miktarı ise midedekinden çok daha azdır. yani mide için zararsızdır.

kaynakça;
Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (p. 209).

Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scr****r's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7 (p. 191).

Poundstone, William. Big Secrets.
New York: Quill, 1993. ISBN 0-688-04830-7 (p. 25-46).

--------------------------

2-Noel Baba'yı Coca-Cola yarattımışşşşşşşş

yalan:
Noel babanin renginin neden kirmizi beyaz oldugunu biliyormusunuz?

Yillar öncesinde Coca Cola Noel zamani reklamlarinda Noel babayi kirmizi beyaz giydirmis. O gün bugündür Noel babanin kiyafeti Kirmizi Beyaz.

gerçek

İddiaya göre günümüzdeki Noel Baba imajının (kır sakallı, koca göbekli, kırmızı cübbeli, kukuletalı) kaynağı, 1931'de Haddon Sundblom adlı çizerin Coca Cola reklamları için yaptığı çizimlerdir. Ne var ki Coca Cola reklamlarından çok önce, 19. yüzyılın başında Noel Baba'nın çeşitli çocuk kitaplarında ve karikatürlerde günümüzdeki Noel Baba imajına benzer şekilde resmedildiği görülmüştür. 1862 Noel'inde Noel'in henüz ABD'de tatil dönemi olmadığı ve Noel Baba figürünün kullanılmadığı dönemde Thomas Nast adlı Amerikalı karikatürist Harper's Weekly adlı derginin kapağında Noel Baba figürünü kullanmış ve kimilerince Noel Baba'nın mucidi kabul edilmiştir.

kaynak : kaynak web sitesi olduğu için yazmadım isteyen olursa sonra pm den atarım

Yalanımız Şu; Coca Cola Yahudi Kuruluşudur. İsrail ordusuna yardım yapmıştır. BÜYÜK YALAN

GERÇEK;

Coca Cola , anti-semitizm yüzünden israil ile iş yapmayı reddetmiştir.

ortadoğudaki israil karşıtı düşünceler yüzünden coca cola ve pepsi firmaları uzun yıllar israile satış yapmamışlardır.

1 Nisan 1966 yılında Tel Avivdeki basın konferasında iş adamı Moshe Bornstein Coca Colanın sırf yahudi olduğu için kendisiyle iş yapmak istemediğini, eğer yahudilerle iş yaparsa arap pazarını kaybedeceğinden korktuğunu anlatmıştır.

Bu gelişmeler üzerine yahudi düşmanlarına karşı kurulan "anti defamation league" amerikan hükümetine başvurup bunun sebeplerini sormuş ancak bir cevap alamamıştır.

bütün bu olayların öncesinde; 1949 yılında Coca Cola israilde bir fabrika kurmak istemiş;ancak israil hükümeti tarafından reddedilmiştir.

bunun üzerine coca cola arap pazarına girmiş ve bu pazarda önemli bir yer edinmiştir.

1966 daki gelişmelere dönersek; israile satışın reddedilmesiyle beraber müthiş bir yahudi boykotu başlamıştır coca colaya karşı. önce manhattan da hizmet veren Mount Sinai hastahanesi bünyesinde coca cola satışını yasaklamıştır. bunu, ünlü hotdog satıcısı Nathan's Emporium izlemiştir. akabinde Coney adasıda cola satışını kesmiştir.

boykotların dünya geneline yayılmasından korkan ve ırkçılıkla suçlanan Coca Cola, Tel Aviv de bir fabrika kurmayı kabul etmiştir.

tabii ki bu durum arapların hoşuna gitmemiştir ve ağustos 1968 den 1991 yılına kadar sürecek Coca Cola boykot u başlamıştır.

1991 de boykot sona erince hemen ertesi sene pepsi israilde fabrika kurmuş ve "yeni jenerasyonun tecihi" sloganıyla yahudi pazarında yerini almıştır.

pepsinin bu iki yüzlü politikası; ortadoğuda çok kimsenin dikkatini çekmesede, amerikada kritik dönemler geçirmesine sebep olmuştur.

çünkü herkes bilmektedir ki; arap pazarını kaybetmek istemeyen pepsi, boykot zamanında "coca cola yahudiler için, pepsi araplar için" tarzında kampanyalar yapmıştır.

işte bütün bu olayların ana kaynağı budur.

yoksa coca colanın yahudilere yardım ettiği veya yahudi kuruluşu olduğu tümüyle yalandır.

kaynakça;
Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (pp. 339-341).

Beeston, Richard. "Jackson Enrages Orthodox Jews."
The [London] Times. 20 September 1993.

Bulloch, John. "The Coca-Cola War."
The [London] Independent. 9 September 1990 (p. 28 ).

Cody, Edward. "Egypt Gets Coca-Cola; Arab Blacklist Ignored."
The Washington Post. 17 July 1979 (p. A7).

Hellman, Ziv. "Getting in Tempo with Pepsi-Cola."
The Jerusalem Post. 5 July 1991.

Holmes, Charles W. "Pop Go the Cola Wars in Strife-Torn Region."
The Houston Chronicle. 25 July 1993 (p. 1).

Hundley, Tom. "Israel Braces for New Conflict: The Soda War."
Chicago Tribune. 19 May 1992 (p. 1).

Lippman, Thomas W. "Thirsty Egyptians Rush to Buy 7-Up."
The Washington Post. 5 September 1978 (p. A10).

McGlynn, Brian. "The Strategy That Refreshes?"
Forbes. 27 November 1978 (p. 81).

Meyer, Eugene L. "Deli-Bakery Is a Roll Model."
The Washington Post. 25 September 1987 (p. E1).

Parks, Michael. "Pepsi Is No Longer 'Right One' in Israel."
Los Angeles Times. 4 June 1993 (p. 1).

Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scr****r's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7.

Sommer, Allison Kaplan. "Achieving Success with the 'Real Thing.'"
The Jerusalem Post. 5 July 1993.

Sommer, Allison Kaplan. "Pepsi-Cola's Anti-Israel Boycott Comes Back to Haunt Them"
The Jerusalem Post. 12 August 1994.

Zadka, Saul. "Coca-Cola Comes off Arab Blacklist."
The [London] Independent. 15 September 1991 (p. 8 ).

Agence France Presse. "Pepsi-Cola Faces Kosher War."
15 May 1992.

Business Week. "Coke's Breakthrough into the Arab World."
10 April 1978 (p. 40).

Fortune. "Pepsi for Israel?"
26 December 1983 (p. 12).

Fortune. "Pepsico to Enter Israeli Market."
16 September 1990 (p. 8 ).

The Orange County Register. "Briefly Business."
12 January 1989 (p. E3).

Reuters. "Pepsi Withdraws Evolution Ad Campaign in Israel."
17 May 1992.

Öncelikle şunu yazmışsınız:''Coca Cola'nın bir sır olarak saklanan özütünde ne var bilinmiyor..''Ok,bilinmiyor ve sırf bu bile sizin iddianızı çürütüyor arkadaşlarım.Bu Coca Cola'ya ait bir sırsa ve o sırrın içinde kullanılan bu böcekse diğerleri nasıl o rengi yakalıyor..

Ben size anlatmaya çalışayım,tabi bildiğimce:

Kola karamel özütlü bir içecektir.Yani şeker yakılarak,karamel elde edilir ve rengini bu karamelden alır.Diyetlerde kolanın yasaklanması da ağırlıklı olarak içinde barındırdığı bu hatırı sayılır şeker miktarıdır.Yani kolanın renklendiricisi yanmış şeker (Karamel) dir..

BAşka bir açıdan bakacak olursak bir de şu dikkatimi çekiyor:

Piyasada bir sürü kola markası varken,neden hep ve sadece Coca Cola'ya yükleniliyor,bunu hiç düşündünüz mü..?Kimileri dini açıdan yaklaşıyor,kimileri politik,kimileri sağlık..vs..Amerikan malına tepkiyse Pepsi'de Amerikan malı,esamesi okunmuyor.Politikse daha bir dolu yabancı marka dolu piyasamızda,sağlıksa hepsi aynı halt.. Bu konuda benim midemi bulandıran bir teorim var:

Bence Coca Cola'nın en büyük rakibi PEPSİ,çoğunlukla internet ve mail yoluyla rakibini karalayacak haberler çıkartıyor.Biraz objektif bakarsanız sizde bunu farkedersiniz sanırım..

Yabancı markayı protesto mu edicez,buyrun hiçbirini içmeyelim.Bize ait mükemmel bir içeceğimiz var (Gerçi gaz yapıyor ama.. ) Ayran içelim yaw..Coca Cola neyse Pepsi'de o,bunu bilelim yeter..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2009, 23:41   #98
efecan54svs
Yeni Yiğido

efecan54svs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

efecan54svs Şuan efecan54svs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.07.2009 01:58

Tecrübe Puanı: 0 efecan54svs FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yha ßazen kola alıorm ßöceqini az qoymuşlar cimriler ßiraz yoldan topluorm serpiorm içine tat verio yha zaten bakkalcıya hep derim ßöceqli tarafından olsun abi ßirazda fare bacaqı at içine
efecan54svs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.04.2009, 16:30   #99
pendikoviç
Yiğido

pendikoviç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pendikoviç Şuan pendikoviç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.05.2009 14:37

Tecrübe Puanı: 636 pendikoviç FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

böcek bikere coco cola tuzu biberi o olmadan çıkarmı coco colanın keyfi...................
Alt 19.04.2009, 00:04   #100
ERTAN0082
Yiğido

ERTAN0082 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ERTAN0082 Şuan ERTAN0082 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.04.2009 12:26

Tecrübe Puanı: 630 ERTAN0082 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

coca cola ne kadar zararlı ise cola turkada o kadar zararlıdır bünyeye... başbakanın oğlu cola turkayı alana kadar bu türden söylentiler piyasada yoktu be
ERTAN0082 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)