|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

| Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ? | |||
| Evet,kesinlikle girmeli |
|
260 | 81,25% |
| Hayır,kesinlikle girmemeli |
|
54 | 16,88% |
| Kararsızım |
|
6 | 1,88% |
| Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1088
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#2 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu amacının dışına çıkıyor. Özellikle bazı ağbeylerimiz ve arkadaşlarımız ısrarla konuyu saptırıyorlar. Üniversitelerde başörtüsü yasağı bir gerçek ve bu yasaktan mağdur olan var. Yasağı haklı yada haksız bulabilirsiniz,kendinize göre gerekçelerinizde olacaktır. Ancak kimsenin inancını sorgulayamazsınız,aşşalayamazs ınız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunamazsınız. Fikir özgürlüğü adı altında birilerini dinden çıkartmak kimsenin haddi değildir.Devletin bekası için diyerek kişileri inancından ötürü devlet düşmanı ilan edemezsiniz.Siyasi görüşlerinizle örtüşmeyenleri yahudi uşağı,amerikancı,devleti satanlar diyerek suçlayamazsınız. Bildikleriniz varsa,ortada belgeniz varsa her ilde mahkemelerde vardır.Topic bu halde devam ederse kitlenmeye mahkum olacaktır.Tartışma uslubuna dikkat etmek gerekiyor.Konuyu evirip çevirip kişisel sorgulamalar haline getirmeyeniz.Hiç kimse inancını açıklamak zorunda değil,inancından ötürü aşşalanamaz,yargılanamaz ve inancı sorgulanamaz.
|
|
|
|
#3 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar ben bu uyarıyı bir başka topictede yapmıştım... Ancak tartışmayı bilmediğimiz her haliyle ortada... Konu türban lakin sizler birbirinizin müslüman olup olmadığını bile sorgular oldunuz... Karşınızdaki sizin düşüncenizde değilse Amerikancı, vatan haini, dinsiz, yahudi uşağı... Bir müsülüman hakkında dinsizdir yahudidir ... vs. diyemezsiniz Alah vermesin bu sizi dinden çıkmaya kadar götürür... Onun müslüman olmadığını gözünüzle görmeden tam emin olmadan futursuzca konuşmayın... Birçoğunuz benle yaşıt yada ağabeylerimsiniz.... Ben bazı arkadaşları durumun ehemmiyetini anlatan mesajlar attım... Lütfen bu yazımı dikkate alın ve tartışmalarınız ona göre olsun...
Yoksa bu konuda kapanacaktır.... DİKKATİNİZE!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 850
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
Son Aktivite: 26.02.2026 00:19
Tecrübe Puanı: 964
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Kimsenin dini inancı birbaşkasının hedef tahtası değildir! Saygılar!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ceylankimya Şuan
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57
Tecrübe Puanı: 775
![]() |
abircan
Ya abircan abi bu ne biçim anlayış Müslüman gay olur mu ALLAH rızası için yav şunu bilin İSLAM'ı asla bozdurmam bunun karşısında şiddetle dimdikayaktayım kimse burda fetva vermiyor burda birilerinin İSLAM 'ı bozma düşüncesi varsa sakın unutmayın ALLAH herşeyi işiten ve bilendir... İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki: Bid�atin de hırsızlık, katillik, fahişelik, içki içmek gibi haramlardan daha büyük olmasının sebebi budur. Günah işleyen kimse, Allah�ın emrine isyan etmiş olur, büyük günah işler. Fakat bid�at çıkaran kimse, Allah�ın, Resulünün ve Resulullahın vârisleri olan âlimlerin bildirdiği hükümleri beğenmeyip yeni hükümler koymaya, bizzat dinin sahibi olmaya çalışıyor. Yani Allah adına, Resulü adına hareket ediyor, hatta onları beğenmeyip kendi görüşünü din gibi ortaya koymaya çalışıyor. Bu bakımdan bid�at ehli, hırsızdan, eşkıyadan, katilden daha büyük günah işliyor. İşte bunun gibi sebeplerden dolayı Peygamber efendimiz, (Ben onlardan değilim, onlar da benden değildir. Onlara karşı cihad, kâfirlerle cihad gibi önemlidir) buyuruyor. (Deylemi) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
[quote=ceylankimya;224987]abircan
Ya abircan abi bu ne biçim anlayış Müslüman gay olur mu ALLAH rızası için yav şunu bilin İSLAM'ı asla bozdurmam bunun karşısında şiddetle dimdikayaktayım kimse burda fetva vermiyor burda birilerinin İSLAM 'ı bozma düşüncesi varsa sakın unutmayın ALLAH herşeyi işiten ve bilendir... İŞTE BENDE ONU DİYORUMYA ARKADAŞLAR MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ HEMEN ÜNLÜ MODACI BİLMEM KİMDE TÜRBANI SAVUNDU DİYE BAŞLIĞA TAŞIYORLAR BENDE O ADAM KİM İZAH ETTİM, LAF DOLAŞIP GELİP BENİM DİNİMİ SORMAYA KALKIYORLAR, NEYZEN GÜZEL BİR ŞİİRİ VARDI BURAYA KOYACAKTIM AMA ARKADAŞLARIM YANLIŞ ANLAR DİYE KOMADIM, BENDE İSLAMIN BOZULMASINA EN AZ SENİN KADAR KARŞIYIM, KILLA TÜYLE UĞRAŞANLARADA KIZIYORUM KARDEŞİM, ADAM ZEHİRLİYOR BİNBİR TÜRLÜ YOLDAN BİZ NE İLE UĞRAŞIYORUZ, KUSURA BAKMA AMA ÇOK ARAPÇA KULLANMA, BİRAZ DAHA SADE DİLLE YAZAR VE ALINTI YAPARSAN DAHA İYİ OLACAK ARKADAŞIM, SANKİ BAŞKA DİLDE YAZIYOR GİBİSİNİZ BAZAN ANLAMIYORUM, BU BİR ELEŞTİRİ DEĞİL SADECE NAÇİZANE BİR UYARI, AYRICA SADE SANADA DEĞİL TEŞEKKÜRLER
|
|
|
#8 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ceylankimya Şuan
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57
Tecrübe Puanı: 775
![]() |
[quote=abircan;224991]
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() recosan58 Şuan
Son Aktivite: 05.09.2011 18:13
Tecrübe Puanı: 704
![]() ![]() |
[quote=abircan;224991]
Alıntı:
YAŞ İTİBARIYLADA BENDEN BİRAZ DAHA BÜYÜKSÜN. BU YÜZDEN SANA SAYGISIZLIK YAPMAK İSTEMİYORUM. AMA NEDEN FAZIL SAYA GELİNCE FARKLI BU MODACIYA GELİNCE FARKLI DÜŞÜNÜYORSUN. NETİCEDE BİRİ ÜLKEMİZİN ÜNLÜ PİYANİSTİ İSE BİRİDE ÜNLÜ MODACISI. DİĞER BİR KONU EVET DİNİNİ BEN SORMUŞTUM KASTIM ALEVİLİĞİ BİR DİN OLARAKMI GÖRÜYORSUN AMA ŞUDA BİR GERÇEK KURANI KERİMDE KESİN EMİRLER VAR TESETTÜR KONUSUNDA MESELA BİR ÖRNEK AHSAB SÜRESİNİ OKURSAN GÖREBİLİRSİN TABİKİ AYNI DÜŞÜNMEK MECBURİYETİNDE DEĞİLİZ MUTLAKA FARKLILIKLARIMIZ OLACAK. AMA BU BAYRAK ALTINDA YAŞIYORSAK BİRBİRİMİZE DAHA OLGUN DAHA ANLAYIŞLA BAKMAMIZ GEREKMEZMİ. ÜNİVERSİTE YILLARINDAKİ BAZI DURUMLARDAN BAHSETMİŞTİN OLABİLİR BENDE ANTALYADA YAŞIYORUM BİLİRSİN NASIL BİR YER OLDUĞUNU HER TÜRLÜ PİSLİK VAR YANİ TABİ BURADA GİYİM TARZI ANADOLUYA NAZAREN DAHA FARKLI SOKAK ORTASINDA FUHUŞ PAZARLIĞI YAPAN MİNİ ETEKLİ KIZLAR HER AN KARŞINA ÇIKABİLİR YANİ DURUM BU DİYE BÜTÜN MİNİ ETEKLİLERE AYNI GÖZLEMİ BAKMAMIZ GEREKİYOR SAKAL OLAYI BİRAZ FARKLI ÇÜNKÜ DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE SAKAL BIRAKAN İNSANLARIMIZ VAR. AMA İNAN BURADA O MEŞHUR YARIM SAKAL BIRAKAN İNSANLAR AĞIRLIKTA ONLARDA UYUŞTURUCU SATIYORLAR YANİ ŞİMDİ BÜTÜN YARIM SAKAL BIRAKANLARA O İŞİ YAPIYOR DEMEMİZ LAZIM. BENİMDE SANA NACİZANE BİR UYARIM OLACAK GÖRDÜĞÜN ŞEYLERİ TÜM DİNDAR VEYA BAŞÖRTÜLÜ KESİME MALETME YORUMLARINI DAHA DİKKATLİ YAZARSAN BİZDE BİR BÜYÜĞÜMÜZ OLARAK SENİ ÖRNEK ALIR AYNI HASSASİYETİ GÖSTERİRİZ İNAN. SAYGILARIMLA |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
[quote=recosan58;225007]
Alıntı:
benimde yapmaya çalıştığım bu zaten beni burda türban karşıtı diye idda edemezsiniz , din karşıtı diye iddia edemezsiniz, bende edebimle yazıyorum, her gördüğüm sakallının dedem olmadığını bildiğim gibi %99 u müslüman olan bir ülkedede her sakallının ve türbanlının müslüman olmadığını, her mini eteklininde ****** olmadığını bende biliyorum, öyle insanlarımız varki malesef bazı kadınlarımız mahalleden türbanla uzun pardesüyle çıkıp minübüsçülerle , taksicilerle geçimi için fuhuş yapmaya gittiğini biliyorum, bu konu burada kapansın lütfen, mühim olan insanca karşılıklı saygı çerçevesinde tartışmak, herkesin herkesten alacağı vereceği birşey vardır, bunun için buradayız yoksa ne işimiz var burada, saygılarımla arkadaşlar
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|