Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Dindar gençlik yetiştirmek..... - Sayfa 17 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.02.2012, 23:16   #161
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1529 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

sen konuyu genelleştirmişsin ben bireyden söz ediyorum sevgili duman
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.02.2012, 23:23   #162
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen konuyu genelleştirmişsin ben bireyden söz ediyorum sevgili duman
Başbakanın cümlesi hakkında hem yorumumu(BİREY) yaptım hem kendi düşüncemi(GENEL) söyledim zaten.

İlk iki paragraf biriye yönelik, diğerleri kendi düşüncem.
Alt 21.02.2012, 23:32   #163
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1529 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Başbakan güzel şöylemiş. Bu sitede bazılarının "bir insan hem çağdaş hem dindar olamaz" lafınada cevap vermiş zaten.

bende yorumumu bu sözün karşılığı olarak bir insanın hem laik hemde bal gibi müslüman olacağını belirtmek için yaptım hoşça kal duman
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.02.2012, 23:36   #164
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Başbakan güzel şöylemiş. Bu sitede bazılarının "bir insan hem çağdaş hem dindar olamaz" lafınada cevap vermiş zaten.

bende yorumumu bu sözün karşılığı olarak bir insanın hem laik hemde bal gibi müslüman olacağını belirtmek için yaptım hoşça kal duman
Açıklamınızı da yapın o zaman, neden hem çağdaş hem müslüman olamaz?

Ben; neden kişilerin değil, kurumların Laik olduğunu açıkladım.
Alt 21.02.2012, 23:49   #165
_DuMaN_58
Navigator

İyi de abi öyle düşünmüyorsan, "hem laik hem müslüman" ile "hem çağdaş hem müslüman" birbirinin karşılığı olarak niye görüyorsun..
Alt 22.02.2012, 07:23   #166
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 737 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Deniz Fener'i davası sonuçlanmış bir dava mıdır?
O kadar yazımdan bula bula bu olmayan bu çelişkimi mi buldun Sn. LaEdri. Kaldı ki çelişki de değil. Yazıları genelde okumadan mutlaka cevaplamış olmak için cevap veriyorsunuz.

Yazımda açıkça belirmiştim. Davanın sonuçlanmamış olması benim söylediğime cevap değil ki. Ben ne söylemiştim;

Alıntı:
Din vakfı olan deniz feneri olayında trilyonları götürenler bir ay yatar. Bir liralık baklava çalan kişi 8-9 yıl yatar. Bu hukuki imtiyaz değilmi?
Salıverilmeli miydiler? Beşikteki bebelerin nasipleri trilyonlar gitti. Tacizci Hüseyin Üzmez vakasına hiç girmeyelim.

İmtiyaz meselesini açtın cevap verdim. Yazsam sayfalar dolar.

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Demokrasi azınlığı ezmeden, çoğunluğun söz sahibi olduğu bir sistemdir.
Sn. Duman,
Demokrasiyi herkes kafasındaki gibi tanımlamamalı. Seçimlerdeki oy sayısı ile karıştırmayın. Demokrasi çoğunluğun söz sahibi olduğu bir sistem değildir. Aksine, söz sahibi nitelemesinde haklar sözkonusu ise, azınlığın haklarının çoğunluğun hakları kadar korunduğu bir sistemdir.

Çoğunluğun oyunu aldım diye dini ve milli değerleri, yani kutsallıkları siyasete alet edip azınlıkların haklarını sömürmek demokrasi değildir. Dikta rejimdir, ırkçı rejimdir, teokratik yapıdır.

Alıntı:
amet_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Altını çiziyorum; modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum.
"Kininin" sözcüğü kasıtlı olarak çıkartılmış cümleden. Söylemde "KİN" sözcüğü de geçmekte idi.

Böyle bir düşünce olamaz. "Kin" insanlara düşmanlık aşılamaktır. İslamda kin'e yer yoktur. Böyle mi dindar genç yetiştirilecek?

İşte hadisler:

"Kin, kınanmaya en çok layık kusurdur."
"Kin, hased ehli olanların ahlakıdır."
"Kin çetin bir dert ve helak edici bir hastalıktır."
"Kötülüğün silahı kindir."
Alt 22.02.2012, 08:55   #167
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Sn. Duman,
Demokrasiyi herkes kafasındaki gibi tanımlamamalı. Seçimlerdeki oy sayısı ile karıştırmayın. Demokrasi çoğunluğun söz sahibi olduğu bir sistem değildir. Aksine, söz sahibi nitelemesinde haklar sözkonusu ise, azınlığın haklarının çoğunluğun hakları kadar korunduğu bir sistemdir.

Çoğunluğun oyunu aldım diye dini ve milli değerleri, yani kutsallıkları siyasete alet edip azınlıkların haklarını sömürmek demokrasi değildir. Dikta rejimdir, ırkçı rejimdir, teokratik yapıdır.
Seçimlerde ki oy sayısı olmasa, Demokrasiden söz edebilir misiniz? Seçim yapılması, demokrasinin temelidir. Söz sahibi nitemelesinde haklar söz konusu değil, ben ondan bahsetmedim. Haklar bazında herkes eşittir zaten. Fakat insanlar arasında ki bu hakları, eşitlikleri kim sağlar, kim korur, çoğunluğun seçtiği bir yönetim. Anlatabildim mi.

Kimse azınlık haklarını sömürmüyor. Önceki yazımda dediğim gibi, yönetim şekilleri bazı amaçların önünde engel duramaz. Hele ki bu amaç din olursa. Örnek veriyim, Devletlerin kendi içinde gizli olarak yaptığı bazı durumlar var değil mi, infazlar vs.. sizce bunlar demokratik mi, değil. Halkdan gizli yapılır, her ülke bunu yapar. Hiç bir ülke tam demokratik değildir, olamaz da. Çünkü her ülke yasalarını kendine göre yorumlar, kendisi çevreçelerdirir.

Bizim ülkemizde müslüman nesil yetiştirmek zaten vardı, yapılıyordu. Ama Başbakan yeni dile getirdi. Müslüman nesil yetiştirilmesini istemeyenler olabilir. Seçimler geldiğinde bu konuyuda düşünür öyle oylarını atarlar.

Alıntı:
"Kininin" sözcüğü kasıtlı olarak çıkartılmış cümleden. Söylemde "KİN" sözcüğü de geçmekte idi.

Böyle bir düşünce olamaz. "Kin" insanlara düşmanlık aşılamaktır. İslamda kin'e yer yoktur. Böyle mi dindar genç yetiştirilecek?

İşte hadisler:

"Kin, kınanmaya en çok layık kusurdur."
"Kin, hased ehli olanların ahlakıdır."
"Kin çetin bir dert ve helak edici bir hastalıktır."
"Kötülüğün silahı kindir."
Kin, kelimesi nerede ve nasıl geçmektedir?
Alt 22.02.2012, 10:11   #168
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Devletlerin kendi içinde gizli olarak yaptığı bazı durumlar var değil mi, infazlar vs.. sizce bunlar demokratik mi, değil.
Peki sizce demokratik mi?
Sn. Duman 58,
Benim istediğim gibi sen de devletin demokratik olmasını istiyorsan eğer; din ve etnisite konusunda da demokratik olmasını isteyebilecekmisin?

Demokrasinin, çoğunluğun SÖZ SAHİBİ olmakla, çoğunluğun değerlerini dayatma hakkı elde edemeyeceğini, demokrasinin bu olmadığını, demokrasilerde, bir kişinin bile değerlerine devletin aynı önemi vermesi gerektiğini vurgulamak istemiştim. Galiba anlaşılmadı. Ya da ben anlatamadım.

Alıntı:
Kin, kelimesi nerede ve nasıl geçmektedir?
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 22.02.2012, 10:33   #169
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
Peki sizce demokratik mi?
Sn. Duman 58,
Benim istediğim gibi sen de demokratik olmasını istiyorsan eğer; din ve etnisite konusunda da demokratik olmasını isteyebilecekmisin?

Demokrasinin, çoğunluğun SÖZ SAHİBİ olmakla, çoğunluğun değerlerini dayatma hakkı elde edemeyeceğini, demokrasinin bu olmadığını, demokrasilerde, bir kişinin bile değerlerine devletin aynı önemi vermesi gerektiğini vurgulamak istemiştim. Galiba anlaşılmadı. Ya da ben anlatamadım.
Demokratik değil.
Ben yönetim şekli olarak demokrasiyi, insan hakları eşitlikler vs gibi konularda desteklesem de, bazı konularda benim hayatıma cevap vermeyen bir yönetim şekli olarak görüyorum. Az çok anlamışsınızdır.

Siz "çoğunluğun değerlerini dayatma hakkı elde etmeyeceğini" vurgulamak isteseniz de durum tam olarak böyle olmamaktadır. DİNİ değerler konusunda, her değer kendi safınını güçlendirmek için çabalar. Bunu yaparken demokrasi söz konusu olmaz, dini değerler söz konusu olur.

Alıntı:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
"Kin" sözcüğünün hangi anlamda kullanıldığını bir vatandaşımız açıklamış zaten buyrun,

Kitap okumayı sevmeyen ya da tek yönlü okuyan "necip" milletimizin; Necip Fazıl'a ait olduğunu bilmeden, Necip Fazıl'ın hangi duygu ve düşünce saikiyle dile getirdiğini anlamadan; Başbakan'ın konuşmasında hangi maksada mebnî olarak vurguladığını analiz etmeden eleştirmeye başladığı, eleştireceği söz.

Şiir şu şekildedir:

"Gökleri çökertecek ve son moda kurbağa diliyle bütün 'dikey'leri 'yatay' hale getirecek bir çığlık kopararak 'mukaddes emaneti ne yaptınız? ' diye meydan yerine çıkacağı günü kollayan bir gençlik...

Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik... "

Şiirde ve Başbakan'ın konuşmasında vurgulanan "mukaddeslerine, değerlerine sahip çıkan ve değerlerini arkadan vuranları, mukaddesatına tuzak kuranları unutmayan gençlik!" anlamındadır.

Elbette anlayana!

Tabi, birileri "bir başbakan kin ve nefret söyleminde bulunur mu?" diye kendilerini paralayacaktır... Şaşırmayın! Zirâ bunu yapanlar ve yapacak olanlar; ya bu devran kendi lehlerine çalışırken, islam'ın muhterem müntesiplerine içlerindeki kini kusan ve ellerine geçen ilk fırsatta müslümanlara hayat hakkı tanımayan içimizdeki irlandalılar ya da hak bir davası ve derdi olmayan tatlı su müslümanlarıdırlar.
Alt 22.02.2012, 11:10   #170
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Demokratik değil.
Ben yönetim şekli olarak demokrasiyi, insan hakları eşitlikler vs gibi konularda desteklesem de, bazı konularda benim hayatıma cevap vermeyen bir yönetim şekli olarak görüyorum. Az çok anlamışsınızdır.
Tarih "doğru"yu diyalektik(zıtların mücadelesinden oluşan yeni hal) olarak belirler sn. Duman. Bunu aramızdaki tartışmamıza yorumlarsak; demokrasi, ihtiyaçları karşılamayan düzenlerin eksikliğinin tamamlanmasıyla doğmuştur. Eskide kalanlar demokrasiye uyum sağlayamazlar.

Şunu kesinlikle bilmeni isterim ve seni temin ederim ki; demokraside senin ihtiyacını karşılamayacak hiç bir yöntem yoktur. Kutsallarını doyasıya yaşamak ancak demokrasi de mümkün olacaktır.

Ancak, demokrasi sadece dayatmalara izin vermeMEktedir. Dayatmacı(emperyalist) bir zihniyetin demokrasi bu yüzden işine gelmez.

Yani bu şu demektir: Kutsallarını ancak kendi içinde yaşayabilirsin. İkinci kişiye dayatamazsın. Bırak insanlığı kendi aile fertlerine bile dayatamazsın. Kendi aile bireylerine dayatırsan devlet onları da korumaya alır. Senden uzaklaştırır. Ancak yaşadıklarınla örnek olabilirsin. Değerlerini okumalarını sağlar, baskı yapamazsın. Dayatmacı din de olsa günahtır.

Dinimizde de bu böyledir. Ayettir. "Senin dinin sana, benim dinim bana"

Alıntı:
"Kin" sözcüğünün hangi anlamda kullanıldığını bir vatandaşımız açıklamış zaten buyrun,
Kişilerin değil tarihin kin'e nasıl baktığı önemli olmalı bizler için. İşte Türk dil kurumunun açıklaması: Kin; Birine karşı duyulan öç alma isteği, garaz.

"Adımız miskindir bizim / Düşmanımız kindir bizim" - Yunus Emre

Elbette Anlayana

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)