Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.02.2008, 17:10   #11
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1070 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: TÜRBAN KARŞITI İLK SES

Alıntı:
Sivaslilar.Net Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Uzun süredir Türkiye’nin birinci gündem maddesi haline gelen türban konusuna Sivas’ta ilk farklı ses Cumhuriyet Kadınlar Derneği’nden geldi.

Hafta sonunda Atatürk Anıtı önünde toplanan Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyeleri ve Sivas’ta faaliyet gösteren bazı Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve bazı partili yöneticiler katıldı.

Türban konusu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınlar Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, Türkiye’nin zorlu bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek, Cumhuriyetin temelini oluşturan kazanımlarının iktidarın ve yandaşlarının siyasi emellerine kurban edildiğini belirtti. Yanalak, “Ulus devletleri, milliyetleri ve inançlarına göre birbirine düşürmek isteyen emperyalizm, şimdi de ülkemizde kutsal din duygularını araç edinerek, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden olan laikliği ortadan kaldırmak istiyor. davrimlerimizle karanlıktan aydınlığa çıkmayı başarmış olan kadınlarımız, esaret simgesi olan türbana mahkum edilmek isteniyor. Bu esarette özgürlük gibi öneriliyor” dedi.

Yanalak, ülke üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını iddia ederek, Türkiye’yi karşı devrimin işgaline teslim etmeyeceklerini sözlerine ekledi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ise, dinin siyasete alet edildiğini ifade ederek, CHP’nin bu konu üzerinde halktan aldığı güçle karşı çıkacağını dile getirdi.

çok şükür ilk defa belediyeden hükümetten yardım istemeyen, avanta istemeyen, ihale istemeyen, mücahidim deyip mütahhid olmayan birileri 80 yıl önce atatürkün kendilerine bahşettiği değerlerin farkına varıp, kadın hakları için, kadınlarımız için, çağdışı baskı ve zorlamalara karşı dur demek için ilkdefa yıllar sonra bir talep etrafında bir araya gelmişler , keşke talepleri üniveristeye daha çok bilim için daha çok ödenek olsaydı, kadın evleri, çocuk kreşleri, ana çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocağı, okul talepleri olsaydı ama ne yazıkki bu zamanda kişisel kadın özgürleşmesi adı altında kadını sosyal yaşamın dışına atmak isteyen, kadını eve kapatmak isteyen anlayışlara dur demek için atılmış bir ilk adım, erkek egemen topluma karşı bir duruş, kadını sokağa çıkınca kırıtacağına baştan inanmışlara karşı bir ilk adım, kadını sokakta görünce tahrik olanlara karşı bir ilk adım, bravo bir avuçta olsanız şerefli türk kadının türbanlı türbansız tüm kadınların onuru, özgürlüğü için adım atan tüm kadınlarımıza selam olsun
Alt 05.02.2008, 17:30   #12
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42

Tecrübe Puanı: 915 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
çok şükür ilk defa belediyeden hükümetten yardım istemeyen, avanta istemeyen, ihale istemeyen, mücahidim deyip mütahhid olmayan birileri 80 yıl önce atatürkün kendilerine bahşettiği değerlerin farkına varıp, kadın hakları için, kadınlarımız için, çağdışı baskı ve zorlamalara karşı dur demek için ilkdefa yıllar sonra bir talep etrafında bir araya gelmişler , keşke talepleri üniveristeye daha çok bilim için daha çok ödenek olsaydı, kadın evleri, çocuk kreşleri, ana çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocağı, okul talepleri olsaydı ama ne yazıkki bu zamanda kişisel kadın özgürleşmesi adı altında kadını sosyal yaşamın dışına atmak isteyen, kadını eve kapatmak isteyen anlayışlara dur demek için atılmış bir ilk adım, erkek egemen topluma karşı bir duruş, kadını sokağa çıkınca kırıtacağına baştan inanmışlara karşı bir ilk adım, kadını sokakta görünce tahrik olanlara karşı bir ilk adım, bravo bir avuçta olsanız şerefli türk kadının türbanlı türbansız tüm kadınların onuru, özgürlüğü için adım atan tüm kadınlarımıza selam olsun
Kadının özgürleşmesiyle ,kadınların sosyal yaşamın dışına atmakla ne alaka anlayamadım.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 19:16   #13
cafein58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

cafein58 Şuan cafein58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.10.2008 09:35

Tecrübe Puanı: 0 cafein58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İslamiyet kadınların diri diri gömüldüğü, avrupa da kadın insan mıdır şeytan mıdır tartışmalarının yaşandığı zamanda ,kadınlara tüm haklarını vermiş onları korumak için herşeyi yapmıştır.onun için kimse islamiyeti kadınların özgürlüğünü elinden alıyormuş gibi göstermesin.
cafein58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 19:36   #14
AzizMurat58
Yeni Yiğido

AzizMurat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

AzizMurat58 Şuan AzizMurat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2014 13:16

Tecrübe Puanı: 652 AzizMurat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İnsan ve KADIN ın özgürlüğüne en önem veren tartışmasız islamdır,
İslamda kadının değeri çok yüksektir ve hiç bi şekilde kadınların birer görsel sunum ve reklam aleti olarak kullanılmasına müsade etmez...

Şunu şüphesiz bi şekilde iddia edebilirim ki " Hiç bir kadın isalamı yaşan kadınlar kadar ÖZGÜR değildir"
Özgürlüğü tadmak isteyen her insan islamı yaşasın derim...

Hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz !
AzizMurat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 22:07   #15
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 02:57

Tecrübe Puanı: 696 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

CUMHİRİYET KADINLARI DERNEĞİNİ CAN_I gönülden destekliyorum.
ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 22:11   #16
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: TÜRBAN KARŞITI İLK SES

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kadınlara hakların ne zaman kim tarafından bahşedildiğine bir daha bakarsan iyi olur... Avrupa şeytan diye yakarken, evimin hanımı başımın tacı diye kimlerin dediğini ve daha önemlisi Asrı Saadette nasıl bir hürmet gördüklerini bir daha oku istersen....
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 22:31   #17
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2208 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

turbanın yasaklamanın hiç bir anlamı yok saçmalık tartışılmasıda bir o kadar saçma çünkü rabbim bize kuranı kerimi ne için gönderdi lütfen bu kadar saçmalık yeter ne türbanı ne başörtüsü niye bu kadar takılıyor daha büyük sorunlarımız var bence onları tartışalım kuranı kerimde nur ayetinde kadınların başını örtmesi ve vucudunu belli etmeyecek şekilde giyinmesi diye açıklama var açın okuyun biraz rast gele konuşmayın...

laiklik elden gidiyor diyosunuz türkiyede laiklik yokki yurt dışında müslümanlar rahatlıkla okullarda baş örtüsüyle okullarına gidebiliyorlar..
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 22:32   #18
ero
Tecrübeli Yiğido

Tecrübe Puanı: 696 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

türbanlıların çoğunun din adı altında kafalarının içininde örtüldüğünü bilmemezlikten gelmeyelim..
Alt 05.02.2008, 22:42   #19
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2208 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
ero Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
türbanlıların çoğunun din adı altında kafalarının içininde örtüldüğünü bilmemezlikten gelmeyelim..
sizde bilmemezlikten gelmeyin ki bu girişi açıyorlar çıkışta takıyorlar yasaklanmasının ne anlamı var?
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 22:54   #20
ero
Tecrübeli Yiğido

o zaman girmeyin.. zaten düzen bozulmasın üniv.hocaları-bilim adamları-yargıtay boşuna mı istemi .onlar damı boş insanlar
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)