|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
23.05.2011, 22:48 | #11 | |
Usta Yiğido
aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 640
|
Cevap: Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı
Alıntı:
Kobay olarak kullanılan şahsen babaannem var. Tedavi adı altında saçma sapan tahliller, vb.leri orada yapıldı. Hiç gerek yokken by-pass olmayacağı taktirde öleceğini bile söylediler. Aynı raporu başka yerlere (İstanbul, İzmir) doktorlara gösterdiğimizde ise sadece stend takılmasının yeterli olacağını, kesinlikle ameliyatın risk olacağını anlattılar. Ve buna rağmen çıkış vermek de istemediler. Bu nedir o zaman? Hasta sağlığı anlayışınız bu mu? Bu arada baannem by-pass olmayalı nerede ise 6-7 yıl oluyor ve şu an çok sağlıklı. Yine üniversitede basit bir tansiyon şikayeti ile gittiğimde öğrencilere araştırma olsun diye yine gereksiz onlarca araştırmalar, tahliller vb. gibi 1 haftama mal olan fiziksel çöküntünün yanında, psikolojimi de bozdunuz ve mitral kapak sorunum olduğunu ve yine ameliyat olmazsam ciddi sorunlarla karşılaşacağımı söylediniz. Daha yaşım 23'tü. Madem doktorsun. Bu durumda hasta nasıl psikolojiye bürünür tahmin edebilir misin? Hani siz 6+ küsür sene okuyorsunuz ya. Cahil değilsiniz ya bilirsiniz. Benim rahatsızlığım mı? O hafta yediklerimden kaynaklanan dönemlik bir tansiyon yükselmesi. Malum ; sivas da yüksek olduğundan tansiyon tetikleniyor. Sizin verdiğiniz raporu zaten İstanbul Siyami Ersek Kalp hastanesine de verdim ve bizde kalsın bu dediler. Oradakiler de sizin kabiliyetlerinizi biliyor yani. Madem doktorsun. Bu olay sizin hipokrat yemininize sığıyor mu? Gelelim benimle ilgili bilgilere. Biz sizin gibi ego tatmini olmadığımızdan ben şu kadar yıl okudum, bu zorlukla çalışıyorum demem herkesin içerisinde. Görgü kuralıdır. 6 yıllık eğitiminizde o dersi vermemişler demekki. Ama sordunuz söyleyeyim. İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği mezunuyum. 5 yıl okudum. Hangi şartlarla okuduğumu bilmek isteyenler internette İTÜ denizcilik fakültesi veya yüksek denizcilik okulu yazsınlar. Özellikle youtube da yazın ve görün eğitimi.. Gemide çalıştığımdan dolayı emin olun sizden fazla risk alıyorum. Sen ameliyatta yaptığın hata ile hastanı kaybediyorsun. Ben o fırtınalı havalarda hata yaparsam sadece benim değil, benimle beraber o gemide kimm varsa hepsi hayatını kaybeder. Sen pişmanlık duyabilirsin yaptığın hatadan ama benim mesleğim bana bu hakkı tanımıyor. Para konusuna gelince de ben 2008 mezunuyum. O nedenle en düşük maaşı alıyorum. Şimdilik 10000TL. Ama 3-4 ay içerisinde o da artacak inşallah. Tüm forum kullanıcılarından böyle saçma bir konuya alet olduğum için özür dilerim. Ama muameleyi gördünüz. Saygılarımla |
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
24.05.2011, 13:35 | #12 | |
Usta Yiğido
KAOS Şuan
Son Aktivite: 15.06.2016 14:31
Tecrübe Puanı: 712
|
Alıntı:
Yanlış tanı koyma ve hatalı tedavi ile kobay olarak kullanma arasındaki farkı sana anlatmaktan vazgeçtim, çünkü kalı......la havle... Şimdi burada İstanbullarda yanlış tanılar konmuş, abuk subuk işler yapılmış yarım bırakılıp ta burada düzelttiğimiz bir sürü insanı sıralarım, sen İstanbul'da işlerin iyi yapıldığını zannetmeye devam et. Oralarda hiç öğrenci ve asistan yok, Türkiye'deki tüm tıp öğrencilerini ve asistanları biz eğitiyoruz. Seninle kaç yıl okudum s** yarışına girmeme gerek bile yok çünkü sana tıp fakültesine başladığım tarihi yazayım (1986) ve hala akademik eğitimim devam ediyor (şu an profesörlük hazırlıklarındayım) hesabı sen yap, sen kaç yaşındaydın? Para konusunda ise hiç ağzımı açmayayım çünkü insanlar gelirimi görünce rezil olacağım, Allah sana daha çok versin. Risk analizin ise beni çok güldürdü, Allah'da seni güldürsün... Ama seni "kurumumda insanların kobay olarak kullanıldığı yalanından" bir kez daha men ederim. Israr edersen o zaman adını talep edeceğim çünkü hakkında kurumum adına yalan bilgi ile karalamadan dolayı tazminat davası açacağım. |
|
24.05.2011, 14:22 | #13 |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1191
|
Ben de bir üniversite mensubunun çocuğuyum. Bebekliğimden itibaren Üniversite hastanesine gittim... KOBAY tabiri kendini küçük görmekten başka birşey değil... Sanki hiç denenmemiş ilaçları üzerinde deniyorlar, ne tepki veriyorlar diye bakıyorlar gibi bir izlenim yaratıyor... Çok yanlış ve ayıp... Üniversite hastanemiz ile gurur duyuyorduk, bölgenin en iyisi diyorduk benim öğrenciliğim döneminde Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan Tıp Fakülteleri içerisindeydi... 80'li yıllarda en büyük hocalar buradaydı, içlerinden farklı üniversitelere rektör olanlar oldu bunlarla gurur duyarken ne hallere düştü... Memleketimin okumuş insanı bile orayı yeni yöntemlerin hastaların üzerinde denendiği bir laboratuvardan farksız görer duruma gelmiş... KAOS Bey'in söyledikleri çok haksız değil, üslup ne kadar doğrudur bilmem ama unutmayalım ki bir ARAŞTIRMA HASTANESİ'nden bir Üniversite hastanesinden bahsediyoruz.... İleride çocuklarınızı torunlarınızı iyileştirecek belki de hayata bağlayacak öğrenciler burada yetişiyor toplu halde hocaları ile birlikte viziteye gelmelerinde kendinizi kobay olarak hissediyorsanız farelerin kurbağaların maymunların haline hakikaten acımak gerekli...
24.05.2011, 15:08 | #14 |
Usta Yiğido
aktassa Şuan
|
Sayın KAOS Bey,
Yaş itibarı ile benden büyüksünüz hala yazdıklarınıza saygı ile yaklaşmaya çalışıyorum ama zorluyorsunuz. Ben burada birilerini suçlamaya çalışmıyorum. Ben sadece ve sadece bana ve ailemden insanlara yapılanları ortaya koyuyorum. Aslında bu olanları sizin benden daha iyi bildiğiniz sinirli tavırlarınızdan da ispatlanmış durumda. Malum suçluluk psikolojisi diye buna diyorlar demekki. Yaşınız 43. 1986 da da okula girmişsiniz. Peki madem maaş olayını siz açtınız. Yıllardır çalışın, çabalayın. Olsun o kadar paranız. Ama merak ediyorum. Mezun olur olmaz ilk ne kadar aldınız? ben 5500dolar kazanıyordum.Benim de yaşım 43 olunca sanırım sizi sollarım.. Risk analizime söyleyecek lafınız gerçekten olamaz. Öyle gülersiniz. Siz hastahanelerde gülerken biz çalışıyoruz yani. Lafı fazla uzatmayım. Sizin gibi çocuk ruhlu olsam hemen hastanenize de size de dava açardım.. Ama basit işlerle uğraşamayacak kadar meşgulüm. Hele bugünlerde. Lafım işini hakkı ile yapana değil zaten. Yarası olan gocunurmuş ya, kimin yarası var anlaşıldı zaten. Benim en samimi arkadaşım geçen yaz oradan mezun oldu. Okulunuzu da derslerinizi de çok iyi biliyorum. Misafir öğrencilerinizi düşünün. Bu arada Türkiye'de öğrenci başına öğretim görevlisi en fazla olan tıp fakültesisiniz diye en iyisi olamazsınız. Hacettepeyi, egeyi, cerrahpaşayı vb. sildiniz attınız. Neyse. Kıbrıslı bey. Olay viziteye ordu ile gelmeleri de değil. Önemli bir biopsi için elleri titreyen öğrencileri hastayla baş başa bırakmaları, onun eli titreyip bırakınca derste olan başka öğrenci çağırmaları vb. Allah'a şükür geçti o günlerimiz. Biraz kendinizi hasta ve yakınları yerine koyarsanız sorun çözülecektir. Anlayış lütfen... Saygılarımla. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
24.05.2011, 15:24 | #15 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
|
Alıntı:
Bu arada maaştan bahsetmişsiniz tanımıyorum KAOS Bey'i ama ben de akademik çalışma yapan birisiyim benim dalımda Doçentler ders ücretleri ile birlikte 2000-2500 civarı alıyor içerisinde bulunduğum okulda, Cumhuriyet üniversitesinde de abim Doç. o da o civarda alıyor hadi KAOS bey döner sermaye felan eklensin ama ne yazık ki insan hayatı ile ilgili bir mesleği olmasına rağmen heralde sizin ilk başladığınızda aldığınız 5500$'dan az alıyordur Prof. olmak üzere olmasına rağmen... :( acı
24.05.2011, 15:51 | #16 |
Usta Yiğido
aktassa Şuan
|
Maaş konusunu zaten ben açmamıştım ve bende akademisyenlerin branşları ne olursa olsun en fazla ücreti almaları gerektiğine inanırım.
Öncelikle o insanların cebini dolduracaksınız ki geçim kaygısı gibi nedenlerle araştırmalarını yarım bırakmasınlar. Öyle olunca "Tahlilleri Hastanede yapalım, sen sonuçları al muayenehaneme gel!" diyalogları oluyor. Hatalıysam söyleyin lütfen. Birde nerede öğrenecekler bunu olayı değil. Tabi oralarda öğrenecekler. Ama cerrahpaşayı biliyor musunuz bilmem. Öğrencilerin başlarında hocaları bulunuyor. Sanırım olması gereken de o. Veya biz bile denizcilik eğitimlerimizde Denizde Güvenlik Eğitim sertifikasyonuna bağlı olarak temel ilkyardım ve Denizde Uygulamalı İlkyardım derslerimizde gerek sonda takma, gerek dikiş atmalar, IV ve IM enjeksiyonlar, kalp masajları, suni teneffüs vb. gibi teorimizi mankenler üzerinde (robotlar) daha sonra o dersleri geçtiğine emin olan arkadaşlarımızla hastanede sınava girerek geliştirdik. Bunu Bir denizcilik fakültesi yapabiliyorsa, tıp fakültesi hayli hayli yapabilir. Konu aktassa tarafından (24.05.2011 Saat 15:55 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ek bilgi |
24.05.2011, 16:04 | #17 |
Usta Yiğido
KAOS Şuan
|
|
24.05.2011, 16:06 | #18 | |
Usta Yiğido
KAOS Şuan
|
Alıntı:
Daha çok kazansınlar, Tüm cümle alemin doktorların parasında gözü olmasına karşı benim kimsenin parasında gözüm yok daha çok kazansınlar, helal olsun. |
|
24.05.2011, 20:11 | #19 |
Usta Yiğido
titizyiğido Şuan
Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 735
|
aaaaaaaaaaaaa kaos doktormuymuş ben üslubu dolsyısı ile kahvehane işletmecisi falan sanmıştım hayret............. sitede karşıt görüşlü birine bu kadar kaba saba bu kadar aşağılayıcı bu kadar argo konuşan biri hastanesinde kızdığı hastaya neler söyler tahmnin bile etmek istemiyorum.....sadece bu konuda değil her konuda çok abartılı tepkiler veriyosun bazen bana da böyle olduğumu söylüyolar ama bence senin tırnağın bile olamam ben bu konuda....... beni eleştiren arkadaşlar sana burada yandaş olmuşlar maalesef.......bunun sebebi de siyasi olarak aynı görüşte olmanız o yüzden gözlerine batmamıştır normal gelmiştir onlara sizin bu üslubunuz.....öyle düşünüyorum ki her halde buradaki hiç kimse kaos un hastası olmak istemezdi..........allah korusun zor iş...............
24.05.2011, 20:27 | #20 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
|
Alıntı:
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|