![]() |
#221 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4552
![]() |
![]() Vücûdu bütün varlığın dayanağı, kudreti her şeyin güç kaynağı, iradesi eşya ve hadiselerin üzerinde akıp gittiği biricik yörünge, marifeti de canlarımızın canı olan Rabbimiz'e hamd ü sena, O'nun Yaver-i Ekremi Efendiler Efendisi'ne, ruhanîler kadar saf ve duru ailesine, yıldızlar misali seçkin ashabına salât ü selam ediyor, her zaman dönüp dolaşıp geldiğimiz yegâne kapının önünde bir kez daha diz çöküp yalvarıyoruz:
Ey kâinatın her köşesinde Kendisine ibadet edilen ve bütün varlığın husûsî lisanlarla Kendisini zikredip durduğu Ulu Zat! Meşguliyet sahamızı yalnızca Sana hasrettiğimiz ibadetlerimizle doldur ve daima varlığını duyurarak gönüllerimizi Sana şükür hissiyle coştur; coştur ki sadece ve sadece Sana ibadet etmiş olalım ve yalnız Senin huzurunda kullukta bulunalım. Ve bizi Sen'in has kullarının tevbe, evbe ve inabeleriyle kapına rücû eden tevbe kahramanlarından eyle! Ey yoksullara her zaman rahmet ve merhametiyle muamele eden.. ey yollara koyulmuşları rehbersiz bırakmayan.. ey şaşırmışların önüne ışıklar saçan, onlara aydın ufuklar gösteren.. ve ey korku içinde yaşayanlara emn ü eman kaynağı olan! Bize merhamet buyur; bizi sırat-ı müstakime irşad eyle ve dünyada rezil rüsvay olmaktan, ahirette de azaba düçar kalmaktan muhafaza buyur! Efendiler Efendisi'ne, Onun nezih aile fertlerine, seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#222 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle İsyân derdimize çâre eyle Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar
![]() |
#223 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5491
![]() ALLAH'IM
Bizi bize bırakma kendi haline bıraktıkların rezil oldu sefil oldu. Bizi aciz aklımıza teslim etme Ya Rabbi aklına güvenenler aklıyla ancak ahmaklığını buldu. Allah'ım bizi kendine yakın et,elçin Muhammed'e yakınken uzak kalan Ebu Talibe ne yazık oldu. Uzaklardan sana yaklaşan Necaşi ne iyi etti de seni buldu. Allah'ım kalbimizi aşkınla doldur, Aşkınla ağlat aşkınla güldür. Sana açılmayan çiçeği soldur,gülü de soldur. Seni anmayan dili lal et isyankar sesleri sustur. Ya Rabbi biz aciziz biçareyiz acizliğimize katından bir çare indir. Bizi kibirden,gururdan uzak kıl.Lütfunla kuşat bizleri rahmetinle sevindir. Ya Rabbi senden başkasına yönümüzü çevirme ne olur ömrümüzü de yolunda son buldur. Kalemi senin için tutalım kılıcIda senin için Ya Rabbi ölümümüzü hayırlı eyle son nefeste bizi imanla doldur,ya Şehit olayım yolunda yada secdedeyken bizi öldür. Aldığımız nefesi veriyorsan eğer Rabbim diye verelim. Günümüzü elhamdülillahla bitireyülim, seni çok seven kullar gibi adın geçince ansızın kalbimizin ritmi dursun bizde kendimizden geçelim. Seni anarak uyuyalım seni anarak uyanalım. Bize şah damarımızdan daha yakınsın ya her atışında kalbimiz bizde seni hatırlayalım. Allah'ım bizi amelimizle değil rahmetinle yargıla . Ameline güvenenler bir gözün bile hakkını veremez sana güvenenler kendinden emin kullardır,kör gözleriyle herşeyi görürler. Sevabımız azdır günahımız çok senden başka bu kullarının gidecek kapısı yok. Allah'ım bizi varlıkla kendimizden geçirme. Allah'ım bizi yoklukla terbiye etme. Allah'ım kitabımız sağ elimizden verilsin Allah'ım senin rızan bizim hediyemiz olsun, atmasına izin verdiğin şu kalbimiz aşkınla atsın aşkınla dursun...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#224 |
Moderator
![]() Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186 Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim. Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205 Dedim: Bu da senin yardımını ister Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22 Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim. Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbiniz den bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90 Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım? Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104 Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı. Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3 Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?! Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53 Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın? Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135 Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum. Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever. Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim. Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ 'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin. Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim? Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43
![]() |
#225 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#226 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1287
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bahar5834'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#227 |
Navigator
![]() Bismi Hû..
Hayat!.. Zaman!.. Sevgili!.. Sükür!.. Ölüm!.. Sonsuzluk!.. Ya RABBI!.. "Hayat”a getiren SENSIN..Topraktan bedene, nurundan nur üfleyen SEN nurunun üstüne ruh giydiren, ruha can veren... Cana can katan, yüregi, koyan ruha... SENSIN Ya RABBI!.. "Zaman” veren bize... Bedendeki ruha, ruhtan öte bir sey katan, akil veren, SENSIN... O akli “zaman”la birlestirip yüregimin kapilaiına acan... Yüregimin ihtiyaci olan “zaman”i veren SENSIN Ya ALLAH’im!.. “Sevgim”i, “sevgin”i veren bu ruha... Evrendeki belki de en güzel, en harika duyguyu nasip edensin SEN... Yüregime SENIN “sevgi”ni, Rasûlullah’imin “sevgi”sini kaziyan SEN... Hamdim SANA, tövbem SANA, “sevgi”m SANA Ya RABBIM!.. “Sükür” Ya RABBIm!.. Verdigin nimete sükürler olsun.. Beni ben olarak yarattıgın için, hayata farkiı bir bakis acisiyla bakabilmem icin benden bir seyler aldigin icin ve onlarin yerine muhtesem güzellikler verdigin icin sükrüm SANA... Eksigimi, “fazla”siyla, “fazla”mla tamamladıgım icin saygim SANA... Hayranligim SANA... Cennetle cehennemi ayirt edebilecegim akli, zekayi, hayati; o eksiksiz, belki de, en çok sükrettigim nimetlerimi –gözlerimi, yüregimi- verdigin icin hamdim SANA... Gözlerimin, yüregimin dilini olusturdugun ve o dili bana nasip ettigin icin sükürler az kalir SANA... Hamd olsun, Ya RABBi!.. “Ölüm”... Son ve yeni bir baslangic... Baslangiclarin en özeli belki de, son gibi görünen; ama yeni bir hayatin, sonsuzlugun baslangici olan son... Son ama baslangic... Cehennemi yasama korkusu, cenneti görme heyecani... Heyecanlar, korkular, acilar, sevincler... Faniligin sonu, ebediyetin baslangiciı... “Ölüm”... Diger yarimin RABB’e teslim oldugu an... “Sonsuzluk”... “Son”a “suz” ve “luk” eki getirebilmek, “son”u olumsuz kilmak ve belki de en olumlu olumsuza ulasma... Ruhun, bedenden ayrilmasi, ebediyete dogru yol almasi... Hayati baslatan da SENSIN, sona erdine de SEN. Ruha can veren de sen, sonsuzlugu üfleyen de SEN... SENSIN ölüm ile sonsuzluk arasinda incecik bir cizgi olusturan, SENSIN o cizgide bizleri hesap gününe davet eden... SENSIN bu “son”a son verecek olan ve SENSIN bana o sonsuzlugu, ebediyeti gösterecek olan... Hayatim.. Zamanim.. Sevgim.. Sükrüm.. Ölümüm.. Sonsuzlugum SANAdir ALLAHim!.. Kendine, rahmetine layik gör beni RABBim!.. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#228 |
Moderator
![]() Sensin mahzun kalplerin sığınağı.
Sensin mazlumun âhını işiten. Sensin zalimin zulmünü bilen. Senin adaletindir sığındığımız. Senin mizanındır güvendiğimiz. Senin hesabındır tesellimiz. Nefsimize zulmetmekten alıkoy bizi. Senin adaletine razı olanlardan eyle bizi. Senin adaletinin korkusuyla terbiye et hepimizi. Adaletinin korkusuyla yumuşat kalplerimizi. Amellerimizin tartıldığı 'mizan'da güzel eyle akibetimizi. Mizanında ağırlığı olanlardan eyle bizi. Kolaylaştır sorgu sualimizi. Sana hesap verme inceliğiyle yaşat bizi. Hükmüne razı eyle bizi. Zulmetmekten ve zulme uğramaktan uzak eyle hepimizi -----------------------------------------
![]() |
#229 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2316
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kudreti Sonsuz Allah’ım! Bütün varlığın harekâtını tanzim eden sadece Sensin. Sen dilemeden hiçbir nesne, hiçbir şekilde hareket edemez; Sen’den benim bütün hareketlerimi rızan istikametinde ve takva dairesinde tutmanı diliyorum. Allahım, hayrı yaratan da Sen, şerri yaratan da Sensin. Senin kullarından bir kısmı hayır yolunu, bir kısmı da şer yolunu tutmuşlardır. Rabbim, Sen beni hep hayır yolunda koşturanlardan eyle! Allah’ım, Cennet’i yaratan Sen, Cehennem’i yaratan da Sensin. Kullarından bir kısmını Cennet’e ehil hale getirdin, diğer bir kısmı da kendi cürümleri yüzünden Cehennem’e müstahak oldular; Rabbim, Sen bu nâçar kulunu Cennet sakinlerinden biri eyle! Allah’ım, Sen dilersen, istihkak kesbedenleri dalalet vadilerinde dolaştırır ve sadırlarına darlık üstüne darlık atarsın; ne olur Rabbim, benim sadrımı, sinemi imana aç ve imanın güzelliklerini kalbime duyur ve o güzelliklerle ruhumu doyur!
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaZaN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#230 |
Moderator
![]() Allah’ım!
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni! Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana! Bir lahza dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana. Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster! Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen. Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver! Sen “Ol!” deyince olur, olmaz “Ol!” demezsen. Canana can, cana canan, kalbe ferman ver! Al işte ellerim, uzattım Sana! Ne olur, ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana! Allah’ım, ellerimi bırakma! Allah’ım! Bırakma bizi! Tut elimizi! AMİN!..
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|