Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Sivas için bir adım lazım, oda yürek - Sayfa 3 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.01.2011, 23:38   #21
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 797 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sivas için bir adım lazım, oda yürek

Alıntı:
Tren garı dağıtım merkezli Mimar Sinan ve Mevlana'yı ve üniversiteyi birbirine bağlayan bir hat bunun mimar sinan üniversite hattı TCDD'nin raylı sistemi üzerinde ulaştırma bakanlığına yaptırılabilir mevlana tren garı arası da yeraltından götürülmeli... İşte ulaşımı ucuz, rahat, hızlı ve maliyeti de bahsi geçen tüm projelerden daha ucuz bir sistem çünkü yarısından fazlası mevcut tren hatları kullanılarak yapılıyor...
Güzel fikir Tcdd zaten Bazı büük şehirlerde yardım ediyor ama mevcut hat için banliyo trenleri gibi .
Alt 13.01.2011, 23:43   #22
İsmail Özçelik
Usta Yiğido

İsmail Özçelik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İsmail Özçelik Şuan İsmail Özçelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.04.2015 17:17

Tecrübe Puanı: 698 İsmail Özçelik FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Beitrag Cevap: Sivas için bir adım lazım, oda yürek

Öncelikle sitede birkaç kişi tarafından Sivas için bir proje tartışıldığını görmeyeli uzun zaman oldu, bu çok güzel bir tartışma inş. hep böyle oluruz
İkinci olarak bende yakın zamanda kendi aklımdaki raylı sistem hattının resmini ekleyeceğim ancak şu an aklımdaki 5 hat şu şekilde;
Tramvaylar:
T1. Kırmızı Hat (İstasyon-Meydan-Atatürk Cad.-Eğriköprü-Üniversite)
T2. Aksu Tramvayı (Çayboyu-Orhangazi-Gülyurt-Yenişehir-Üniversite)
T3. Nostaljik Hat (Yüceyurt-Arkeoloji Müzesi-Tarihi Meydan-Taşhan-Yeni Cami-Ulu Cami-Gökmedrese)
Hafif Metro
M1. Mevcut TCDD tren yolu ek olarak Üniversite-İşhan TOKİ
M2. (Belki sonra Havaalanı) Fatih-Aydoğan-Mehmetpaşa-Mevlana-Kılavuz-Doğukent

Bu önerime göre aktarma yapılabilecek hatlar;
T1-M1-T2:Üniversite'de
T1-M1:İstasyon ve Eğriköprü'de
T1-T3:Meydan'da
T2-M2:Abdulvahhabigazi'de (Mahalle)
T3-M2:Mehmetpaşa'da

Harita ekleyince daha belirli olacaktır
İsmail Özçelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar İsmail Özçelik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.01.2011, 23:46   #23
ahmetcelik
Yeni Yiğido

ahmetcelik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmetcelik Şuan ahmetcelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2013 19:28

Tecrübe Puanı: 0 ahmetcelik isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sn Kibrisli projeni be önerilerini sabirsizlikla bekliyoruz.

Adayliginiz hayirli olsun.

Bize yeni aday lagzimdegil simdiye kadar bütün belediye baskanlarimiz günü kurtarmak ile calisti allah razi olsun.

Fakat Sivas bunu hak etmiyot.

Basbakan hani sivas a gelince bizi gülmekten bayiltan sözleri varya onlardan birini sirasi gelmis iken tekrarliyayim.

SIVASA BÜYÜK DÜSÜNMEK YAKISIR.

Fakat kendi icratlarina gelince günü birlik politikalarla ve mali desteklerle bizleri iyi avutuyor.

Sayin CHP li Milletvekilimize bu konuda sonsuz katiliyorum.

Basbakan sivas a geliyor bir yilan hikayesine dönüsen havaalanini acmaya, medya büyük bir yaygara yürütüyor 16 tane toplu TESIS acilisi var diye acilan ne Catisi simdi den akan soguktan durulmayan dis hatlara NONSTOP ucuslara yine hasret kalan bir havaalani onu da yapmazlardi fakat bir sene icin de alen acele yetistirdiler SECIM 2011 kurtarmak icin.

Sivas li etrafina hic bakmiyor dar düsünüyor, icratleri olmuyor resmen koyun misali her tarafa sürükleniyor.

Dünya yi bir görün buna imkaniniz yoksa türkiyenin baska bölgelerini bir görün yazik, hic görmiyor iseniz trabzona yapilan projeler bir göz atin.

Erzincan gelecek 10 sene icin de sivasi yatirimda ve gelismede solar ise bu nasil oldu demeyin, Kayseriye hic lafim yok onlara projeler isteselerde istemeslerde önlerine hazir sunuluyor.

bizim Belediye Baskanimiz bu Belediyelerden akil aliyor, buna gülermisin aglarmisin.

Derdim cok hangi birine yanayim misali, konudan konuya geciyorum.

Bizimkisi KARASEVDA.
ahmetcelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ahmetcelik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.01.2011, 23:54   #24
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47

Tecrübe Puanı: 848 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu haberleri duymak sevindirici beyler.size bir rakip daha var bende ileride sivasa belediye başkanı olmak istiyorum.D:Ama daha var şu an 20 li yaşalardayım yani bundan en az 15-20 sene sonrası için.sivas için durum şimdilerde iyi görünmesede bence sivasın geleceği parlak gerçekten sivas aşığı bir çok genç var.yani gençlik iyi sivastın geleceği için umutluyum ben bir genç olarak.SİZE BİR ÖNEİM DAHA VAR PROJELERİ BELEDİYEYE SUNALIM MESAJ VEYA MAİL OLARAK.
Alt 14.01.2011, 00:33   #25
ahmetcelik
Yeni Yiğido

Burak senin bu kadar genc oldugunu ve bu sitede zaman gecirdigin icin tebrik ederim adayliga gelince önce projelerinle bizi ikna etmen lagzim.

benden sana bir iki tavsiye bir proje yapmak isityorsan

ilk önce senaryolar tasarlaman lagzim bu senaryolarin artilarini ve eksilerini tesbit etmen lagzim sonra bu senaryolardan bir proje ortaya cikar.

Bunlari ancak sen dosya olarak belediyeye sunabilirsin güzel bir fikir.

Adam Kayseriliden akil alacagina veya elemanlarini türkiyenin baska illerine gönderecegine bizden alsin eger kendileri neyin iyi neyin kötü oldugunu bilmiyorlar ise veya neye gerek var neye gerek yok.

HA belki günü birlik belediye baskanligi konusun da ona buna danisiyorlar ise o baska.

Kendi agzindan duydum.

Ben bunu duyunca üzüldüm pes vallahi, ya hangi cagda yasiyoruz benim bildigim ILETISIM CAGI bu ne demek, senin elemanlarin türkiye yi adim adim gezip baska belediyelerden proje kopyalamsina gerek yok.

Belediye yi tadilat etdirdi güzel oldu ama bir de Belediyenin birimlerini yenilese hani bizim Sehircimiz neden Sivasin bir Sehir Planlama Ofisi yok, Sayin Sami Aydi kendisi Mimar bunu arka plana atdi isin özüyle hic ilgilenmedi, Parti Merkezinden gelen direktiflere uyarak Isiklandirma ile yesil alan ile su ile park bahce ile tarihi eserleri boyamak ile dönemi gecirdi.

Büyük Is yok neden?
Parti Merkezinden gelen direktifler öyle idi
Sözde yer altinda calisildi dedi yer altindan sular fiskiriyor, borular patliyor.

Neden cünkü borularin ebatini kim hesap etdi kimse.

Sivas Sehir Merkezine yagan Yagmuru hic hesap etdilermi

bir yagmur suyu haritasi varmi Sivasin?

1 saat icinde bir metre kareye kac litre yagmur suyu dökülüyor, bunu analiz eden oldumu, bunu aylara yillara döken oldumu? Sivasin en yagisli ayi hangi ay bunu bilen bir baskan varmi? En yagisli yili hangisi oldu bilen Belediye elemanlari varmi? Bu yagan yagmuru kac metrekare alanda toplanip mevcut yagmur suyu kanalina katiliyor bunu hesab eden varmi? Bu yagmur sulari baska borular ile birlestigi noktada kac metreküp yagmur suyu tasiyabilir bunun hesabini yapan varmi, yagmur suyu ve icme suyu yerin altinda nasil dösenir bunu bilen varmi( Cünkü Sivas da Icme Suyuna yagmur veya Lagam sulari karisdigini medya dan duydum bunun sebebi yerin altinda yapilan calisma bastan savma oldugu icin.

SAMI BEY ÖDEVINI iyi yapmadi bana öyle geliyor.

Belki bilmiyeniniz vardir onun icin almanya dan Bayern eyaletinden bir örnek link ekleyim buna benzer binlerce hatda onbinlerce sayfa var
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Uzun lafin kisasi acaba hak etdigimiz gibi yönetiliyoruz?

Yoksa sivas halki bir gün uyanacakmi, kendi menfaatlerimizden vaz gecip ne zaman ortak menfaatlerimize yönelecegiz.

Birgün gec kalmis oluruz o zaman iste felaket olur. telafisi daha zor olur.

Sivas in Cöp, Hava, trafik, Sanayi, Ekonomi konularina hic deginmedim.

Allah dan Anasayfa da bir baslik gözüme carpti Cöple alakali.

Böyle haberlere yer verilmeli cünkü Cevremizi ne kadar dogal e yakin bir sekilde tutarsak o kadar bizim gelecek nesillerimiz icin faydali olacak.

Sirasi gelmisken Sivas TEMA Vakfini burdan tebrik etmek istiyorum güzel calismalari var ama daha cok daha fazlasina ihtiyacimiz var.
ahmetcelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ahmetcelik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 14.01.2011, 00:34   #26
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1228 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Şimdi elimden geldiği kadar çizdim...
Kırmızı yuvarlaklar istasyonlar ve dağıtım merkezleri... Büyük yuvarlaklar dağıtım merkezleri, Küçük yuvarlaklar ise istasyon...
Kırmızı Çizgiler Yeraltından gidecek hatlar Mevlana, Meydan ve gar arasında...
Mavi Çizgiler de Yerüstünden giden hatlar Mimar Sinan, Gar ve Üniversite arasında...
Gar dağıtım merkezinde aktarma yaparak tahminim Mimar Sinan'ın en son istasyonundan Mevlana 10 dk yolculuk süresi 2 dakika da toplam istasyonda bekleme vakti 12 dakika sürecek...
Neden aktarma?

Bu trenlerin hepsi Üniversite son duraklı olacak yani Mevlana'dan gelen de Mimar Sinan'dan gelen de Gardan yer üstünden üniversiteye gidecek...

Kullanılacak vagonlar varolan tren raylarını kullanacak şekilde tasarlanırsa Mimar Sinan Üniversite arası en geç 1 sene içerisinde kullanıma açılır ve maliyeti çok düşük olur neden 1 sene sürer? Çünkü Üniversiteye bağlantı ve Kampüs içi yerüstü ve yeraltı hatlar ile istasyonların yapılışı en fazla 1 sene sürer... 2 senede de Mevlana Gar arası sürer toplam üç senede 2 etap tamamlanır ondan sonrada şehrin büyüme yönüne göre ve trafiğe göre paralel ya da dik hatlar yapılabilir.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 14.01.2011, 00:41   #27
ahmetcelik
Yeni Yiğido

Sn kibrisli güzel bir tavsiye veya öneri.

bu calismayi biraz daha gelistir güzel yoldasin.

Benden bir öneri Kayseri yoluna paralel giden demir yolu güzegahin dan faydalanarak Univeriste ulasmissin benim sana tavsiyem mevcut tren yolu güzergahini Otobüs gar mevkisinden bir üst gecitle terk edip kardes mahallesinin potansiyeline de hitap edecek bir güzergah daha uygun olur bagdat caddesinden gecerek hem TOKI evleri hem Polis Koleji ve Universite bu tramvay hattindan faydalanir.

Kayseri yolu güzergahindan fazla faydalanan bir potansiyel yok.

ama gercek güzel bir baslangic.

tebrikler.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ahmetcelik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 14.01.2011, 00:53   #28
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1228 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
ahmetcelik Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sn kibrisli güzel bir tavsiye veya öneri.

bu calismayi biraz daha gelistir güzel yoldasin.

Benden bir öneri Kayseri yoluna paralel giden demir yolu güzegahin dan faydalanarak Univeriste ulasmissin benim sana tavsiyem mevcut tren yolu güzergahini Otobüs gar mevkisinden bir üst gecitle terk edip kardes mahallesinin potansiyeline de hitap edecek bir güzergah daha uygun olur bagdat caddesinden gecerek hem TOKI evleri hem Polis Koleji ve Universite bu tramvay hattindan faydalanir.

Kayseri yolu güzergahindan fazla faydalanan bir potansiyel yok.

ama gercek güzel bir baslangic.

tebrikler.
Ama Sivas'ın mevcut potansiyeli ortada, maddi kaynakları ortada ve acilen sınıf atlaması gerekli o yüzden en kısa zamanda, maliyeti Sivas'ın bütçesine en uygun ve en kullanılabilir şekilde yapılmalı, dediğiniz doğru ancak hattı sizin dediğiniz yerden geçirdiğimizde maliyet zaman hayli uzar toki ye ulaşım yapılabilir ama Metro sistemleri hep böyle başlamış sonra gelişmiştir... Bakın İzmir Metrosuna Bornova-Üçyol hattı vardı şimdi benim dediğim sistemle tali ilçelere bile bağlanıyor metro, benimkinde de ters bir sistem var önce dış alandan bağlanıp şehrin gelişimine göre iç hatlar oluşturmak yoksa dediğiniz gibi Kemal İbni Hümam veya Erzincan Çevreyolu hattından şehrin içlerine de geçebilir, şehir gelişmeden gelişmesini istediğiniz noktalara ulaştırarak yönü de belirleyebiliriz.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 14.01.2011, 01:34   #29
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47

Tecrübe Puanı: 848 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

KIBRISLI keşke tamamını projenin tamamını çizip ekleseydin ilerideki düşüncelerinide çizerek daha güzel olurdu bence.
Alt 14.01.2011, 01:49   #30
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
burak5866 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
KIBRISLI keşke tamamını projenin tamamını çizip ekleseydin ilerideki düşüncelerinide çizerek daha güzel olurdu bence.
Sevgili Adaşım ilerideki projeler şehrin büyüme hızı trafik durumu nüfus yoğunluğuna göre belirlenir burdaki ilk amaç Sami Aydın'ın küçük otobüslere geçmesi ile bozulan özellikle üniversite ulaşımı düzene sokmak... Aslında bu projem sadece bir ulaşım projesi değil daha da detaylı Şehrin içerisinde küçük bir kampüs, 2 kültür merkezi, Park, yeraltında 3 boyutlu bir "Milli Mücadele Müzesi", Trafiğe kapatılmış yollar, Nostaljik tramvay ve daha neler neler

Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)