Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.11.2009, 17:33   #31
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1083 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

avrupa 30 larda faşizmden kırılırken Atatürk türkiyede isterse padişah, halife olabilecekken tam tersine kendi eliyle demokrasi inşa edip siyasi partiler kurup meclisi millet meclisi yapmaya uğraşıyordu, bunu bugünkü gericiler faşistler, 2.cumhuriyetciler anlamak istemiyor ama tarih anlatacak herkese birgün lider kimmiş diye, yukarıda yazılan ima ve vurguların bazıları çok çirkince hiç yakışık almıyor cumhuriyet şehrinin çocuklarına
Alt 18.11.2009, 04:43   #32
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22

Tecrübe Puanı: 702 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
urumçi forunmdaki alevilerle ilgili konularla yetinecek olsaydım şunu düşünürüdüm: aleviler din düşmanı..halkımızın dinine maneviyatına aykırı yorumları buradan hep beraber okumadık mı? aleviler hakkında yanlış bir kannat oluşmuşsa bunu sadece sunnilere yüklemek olmaz... aleviler de kendilerini böyle tanıtıyorlar. en azından vitrindeki aleviler... dediinizde haklısınız .. namazında orucunda ibadetinde olan aleviler de var.. ancak ehl-i beyt sevgisinden feyzini alan aleviler de var zerdüştlükten alan aleviler de vardır.. aleviliğin menşeinin tam olarak netlik kazanamamasından dolayı bu sorunlar mevcut diye düşünüyorum..

ikinci olarak din eğitimi genellikler ezbere dayanan bir eğitimdir doğrudur.. ama bunun dışına çıkmak tamamen öğretmenin yeterliliine kalmış bir durumdur.. bir sureyi ezberleterek de öğretebilirsiniz oyun oynatarak düşünerek dinleterek de..en basitinden...

felsefe konusuna gelince... bakın...felsefe eğitimi yetersiz bunu siz de kabul edersiniz.. hele ki sbs öss kpss gibi sınavların belirleyici olduğu sakat bir anlayışla bunu öğrencilere vermek çok zor... daha kitap okumaktan aciz bir toplumken felsefeyi nasıl vermeyi düşünüyorsunuz.. dediğinizi anlıyorum.. zaten buluş yoluyla öğrenme ve beyin fırtınası tekniklerimiz gibi öğretim tekniklerimizi dersleriiz de uygulamaya çalışıyoruz...namaz nasıl kılınırdan önce çocuk niçin namaz kılması gerektiğini öğrenmelidir ki devamını kendisi yaşantı haline getirsin..

uygulama sorunu sadece D.K.A.B. dersinin değil tüm derslerin sorunudur...hala liseden mezun olup da şehirlerin yerini bilmeyen gençlerimiz yok mu ? ya da akdeniz bölgesinin iklimini bilip de antalyaya giderken kışlıklarını alan yok mu var...
eğitim sistemimizdeki eksiklikleri düzeltirsek paralelinde D.k.a.b. dersindeki hatalar da düzelecektir.

saygılar
iyi işte benimde vitrindeki aa ben çok sunniyim diyenlerin icraatlarından hareketle sunnilik yani kendi mezhebim hakkında acayip yanlış intibalara kapılmam gerek, onu bırak müslümanım diyip vitrine çıkan yobaz, gerici, çıkarcı ******** zümreye bakıp dinimden vazcaymalıyım... zerdüştluktan çıkma alevilik olur mu hadi şamanizm islama yakındı biz de islama iman etip şaman geleneklerimizle bağdaştırdık peygamber efendimizin öğretileriyle hz. Ali efendimizin dünya görüşüne kanaat getirdik diyen adama alevi denilebilir ama cidden şu agnostikliğini ya da ateistliğini alevilik arkasına gizleyenlere ne denir cidden bilmiyorum...

Demişsinki öğretmenin yeterliliğine diye, efendim öğretmeni yetiştiren müfredat buna izin vermiyorki, üniversitede eğitim alamamış adam nasıl öğretmenlik hayatında bu şekilde öğretsin diyeceğim, eminim bu şekilde öğretecek olan vardır ama müfredat buna izin vermiyor. Benim kastım üniversitede ve lisede bu şekilde müfredatı değiştirirek bir gelişme sağlamak. Konumuz din kültürü dersi olduğu için din kültürü dersi için diyorum bunu zaten yukarılarda MITle ilgili verdiğim örnekte genel öğretimde de böyle olması gerekliliğine dokundum... Ancak mevzu din eğitimi onun üzerinde durmam gerekiyor...
Alt 19.11.2009, 00:13   #33
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1083 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
şimdi alevilik ve din dersi tartışmalı bir konudur herkes bildiği bir durum..

Ancak bunun nedenlerinden birisi Aleviliğin hangi eksen üzerinde olduğunun net olarak tanımlananamasından kaynaklanır bu durum..

Aleviler ve Alevilik , İslam dini ve Müslümanlığın alternatifi bir ''din'' ise eğer dedğiğinizde yerden göğe kadar haklısınız.. Ama Alevilik İslam dininin içinde bir fikir farklılığı ise o zaman namazı orucu vs. öğrenmesi gerekmez mi? Alevi vatandaşların kimliğinde İslam yazar ...din kısmına Alevilik eklense o zaman herkesin kimlik bilgisine göre ders verilir ya da verilmez...zaten kimlik Müslümanları olduk o da ayrı bir konu...

Ben de din dersinin seçmeli olması gerektiğini düşünüyorum.. Alevi öğrenciler içinde de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini seven öğrenciler var..diğer taraftan dersi anlamak istemeyen öğrenmek istemeyen öğrenci söz konusuysa hem öğretene hem öğrenene zarar verir din dersi...Din, sevgiyle öğretilir ve öğrenilir nefretle değil...
ALEVİLİĞİN EKSENİNİ KİM BELİRLEYECEK
1500 ADET TARİKAT DOĞURMUŞ DİNMİ
MALESEF KİTAP TEK AMA 1500 ADET MEZHEP, YOL, CEMAAT, TARİKATMI ALEVİLİĞE TANIM GETİRECEK, SÜNNİ ÇOĞUNLUĞUN KENDİSİ ACABA KENDİSİNİ TANIMLAYIP BİR EKSENE OTURTABİLİYORMU 20 METRE ARAYLA CAMİSİ AYRI OLAN BİR ÜMMETİN ÇOCUKLARIYIZ, ONUN İÇİN LÜTFEN BİZ ALEVİLERİ KİMSE TANIMLAMASIN, BAN AVE ÇOCUĞUMA KİMSE ARTIK SÜNNİ İNANCI DAYATMASIN, ALLAH BİR KİTAP BİR PEYGAMBER BİR AMA EYVALLAH BİZDEN BU KADARI YETER BİRLİK İÇİN, YOL YAŞAM İNANÇ , İBADET ÇÖZÜMLEMEMİZ VE YAŞAMA YANSITMA ANLAYIŞIMIZ BİZİ SADECE BİREYİ İLGİLENDİRİR BENİM İNANCIM SENİN KAMUSAL SORUNU ALGINA GİRMEZ BANA ÇÖZÜM DAYATMA HAKKI VERMEZ, ANADOLU BEKTAŞİLİĞİ VE ALEVİLİĞİ IRKLAR KAVİMLER ZENGİNİ BU TOPRAĞIN RENKLARİNİ FARKLILIKLARINI VE ZENGİNLİKLERİNİ TAŞIR, BİZDE İMAN İTİKAT VE İBADET UYGULAMA BİRLİĞİ YOKTUR, OLMASIDA ZORUNLU DEĞİLDİR, SONUÇTA İNANÇ ALLAH İLE KUL ARASINDADIR, ARAYA DEVLETİ DİYANETİ MEMURU İMAMI DEDEYİ SOKMAYA GEREK YOK MEVZUU UZUN YAZ YAZ BİTMEZ ALİ MUAVİYE KAVGASI HALA ÇÖZÜLMEMİŞKEN, YEZİD VE YAPTIKLARI HALA TARTIŞILIRKEN
Alt 19.11.2009, 00:25   #34
abircan
Usta Yiğido

dinin birleştirici bir özelliği yoktur, aksine din ayrıştırır egemen olan dinin dışında kalanları ayrıştırır özellikle, aynı dinden olursun mezhep ayrıştırır, aynı mezhepten olursun cemaat ayrıştırı, din yerine ülke kavramı gİbi daha superordinate kavram olması gerek, onu da bu hukumet yok ediyor
Alt 19.11.2009, 00:43   #35
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1145 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
dinin birleştirici bir özelliği yoktur, aksine din ayrıştırır egemen olan dinin dışında kalanları ayrıştırır özellikle, aynı dinden olursun mezhep ayrıştırır, aynı mezhepten olursun cemaat ayrıştırı, din yerine ülke kavramı gİbi daha superordinate kavram olması gerek, onu da bu hukumet yok ediyor
Bayramlarda,hacda,kandillerde sağlanan birlik din sayesinde olmuyormu abircan.söylediklerinizi iyice düşünmenizi tavsiye ediyorum

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2009, 00:44   #36
abdulvahid
Yiğido

abdulvahid - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdulvahid Şuan abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2012 11:51

Tecrübe Puanı: 614 abdulvahid FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
avrupa 30 larda faşizmden kırılırken Atatürk türkiyede isterse padişah, halife olabilecekken tam tersine kendi eliyle demokrasi inşa edip siyasi partiler kurup meclisi millet meclisi yapmaya uğraşıyordu, bunu bugünkü gericiler faşistler, 2.cumhuriyetciler anlamak istemiyor ama tarih anlatacak herkese birgün lider kimmiş diye, yukarıda yazılan ima ve vurguların bazıları çok çirkince hiç yakışık almıyor cumhuriyet şehrinin çocuklarına
Cumhuriyet Dönemi arşivlerinin çoğu hala açılmamıştır.
Demokrasi derken,Uydurma suikast senaryoları,
Kapatılan partiler,
Mahkemeler,,
İdamlar,
Kanlı Baskınlar!

Daha Dersim olaylarının içyüzü yeni gün yüzüne çıkmışken,
İtinayla geçmiş aklama çabası neyin nesidir?
Biz tarihle yüzleşmek isterken,
Birileri arkasına saklandıkları şeyin yok olup gerçek yüzlerin deşifre olması korkusuyla bastırıyor

Şimdi sormak lazım:
Kim daha demokrat?
Tek parti faşizminin demokrasi havarileri mi?
Ya da kim daha gerici?
Hitler demokrasisini "özleyenler"mi?
Alt 19.11.2009, 00:46   #37
abdulvahid
Yiğido

abdulvahid - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdulvahid Şuan abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2012 11:51

Tecrübe Puanı: 614 abdulvahid FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ve din iddiaların aksine birleştiricidir,
Öyle olmuştur,
Ne zamanki öncelikler değişmiş,
Hüsrana kapı aralanmıştır.
Alt 19.11.2009, 00:46   #38
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1145 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

Alıntı:
ayrıca Atatürk'ü Atatürk yapan Mehmetçik'ti değilmi?
Peki Mehmetçiği Mehmetçik yapan neydi ? İman gücü değilmiydi ?! yoksa bunundamı aksini idda ediyorsunuz ?

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2009, 00:53   #39
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2246 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

Dini yaşarsan birleştirici olduğunu görürsün !! İngiliz sevdalısı(!) superordinatlardan kurtulur İnşallah maşallah demeye başlarsın
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2009, 00:58   #40
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2246 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
ALEVİLİĞİN EKSENİNİ KİM BELİRLEYECEK
1500 ADET TARİKAT DOĞURMUŞ DİNMİ
MALESEF KİTAP TEK AMA 1500 ADET MEZHEP, YOL, CEMAAT, TARİKATMI ALEVİLİĞE TANIM GETİRECEK, SÜNNİ ÇOĞUNLUĞUN KENDİSİ ACABA KENDİSİNİ TANIMLAYIP BİR EKSENE OTURTABİLİYORMU 20 METRE ARAYLA CAMİSİ AYRI OLAN BİR ÜMMETİN ÇOCUKLARIYIZ, ONUN İÇİN LÜTFEN BİZ ALEVİLERİ KİMSE TANIMLAMASIN, BAN AVE ÇOCUĞUMA KİMSE ARTIK SÜNNİ İNANCI DAYATMASIN, ALLAH BİR KİTAP BİR PEYGAMBER BİR AMA EYVALLAH BİZDEN BU KADARI YETER BİRLİK İÇİN, YOL YAŞAM İNANÇ , İBADET ÇÖZÜMLEMEMİZ VE YAŞAMA YANSITMA ANLAYIŞIMIZ BİZİ SADECE BİREYİ İLGİLENDİRİR BENİM İNANCIM SENİN KAMUSAL SORUNU ALGINA GİRMEZ BANA ÇÖZÜM DAYATMA HAKKI VERMEZ, ANADOLU BEKTAŞİLİĞİ VE ALEVİLİĞİ IRKLAR KAVİMLER ZENGİNİ BU TOPRAĞIN RENKLARİNİ FARKLILIKLARINI VE ZENGİNLİKLERİNİ TAŞIR, BİZDE İMAN İTİKAT VE İBADET UYGULAMA BİRLİĞİ YOKTUR, OLMASIDA ZORUNLU DEĞİLDİR, SONUÇTA İNANÇ ALLAH İLE KUL ARASINDADIR, ARAYA DEVLETİ DİYANETİ MEMURU İMAMI DEDEYİ SOKMAYA GEREK YOK MEVZUU UZUN YAZ YAZ BİTMEZ ALİ MUAVİYE KAVGASI HALA ÇÖZÜLMEMİŞKEN, YEZİD VE YAPTIKLARI HALA TARTIŞILIRKEN
iŞTE TÜRKİYEDE ŞUANDA DİNİNİ YAŞAYANLAR KAMUSAL SORUN HALİNE GETİRİLİYOR.O KIRMIZI RENK VERDİĞİM CÜMLEYİ SÖYLEMEYE EN ÇOK BU ÜLKEDE İNANCI YÜZÜNDEN HAKSIZLIĞA UĞRAYAN OKULLARA ALINMAYAN ASKERDE Kİ OĞLUNUN YEMİN TÖRENİNE GİDEMEYEN ANNELERİN VE KIZLARIN HAKKI VAR !!!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)