Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 12.11.2009, 17:59   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 902 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor



Bazı açılışlara katılmak üzere Sivas΄a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, ilk olarak Vali Vekili İsmail Koşum΄u makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardaokoğlu, okullarda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin bir din eğitimi olmadığını söyledi.

Vali Vekili Koşum ve vali yardımcıları Kemal Şahin ve Veysel Çiftçi tarafından Valilik binası önünde karşılanan Bardakoğlu, yaptığı konuşmada Kayseri ziyareti öncesi Sivas Müftüsü Yusuf Şahin΄e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak ve bazı açılışlara katılmak üzere Sivas΄a geldiğini belirtti.

Sivas΄ta hizmetlerin artarak devam etmesi dileğinde bulunan Bardakoğlu, kentte toplu açılacak hizmetlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Müftülüğümüzün bu hizmetleri, mutlaka Valilik, insanımızın, belediyelerin desteğiyle olur. Biz vilayetimize, belediyelere, ilçelerde kaymakamlıklarımıza teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerimiz hem kamu kurumunun ayrılmaz bir parçası hem de insanımızın, milletimizin değerlerinin ayrılmaz bir parçası. Bir bakıma kamu kurumlarını toplumla bütünleştiren önemli bir köprü görevi de görmekte.”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte özel bir programla Divriği΄ye geleceğini, burada tarihi Ulu Camii ve Darüşşifası΄nda incelemelerde bulunacaklarını da anlatan Bardakoğlu, Divriği΄de bulunan bu dünya şaheserine uygun bir yolun olmadığını kaydetti.

Vali Vekili Koşum da aynı zamanda hemşehrisi olan Bardakoğlu΄nu Sivas΄ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, toplu açılışı yapılacak eserlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Bardakoğlu, Vali Vekili Koşum΄a Diyanet İşleri Başkanlığı΄nın yayınladığı eserlerden armağan etti. Koşum da Bardakoğlu΄na Sivas Valiliği΄nün kültür yayınlarından verdi.

“TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMİŞ DİYANETİZ”


Valilik ziyaretinin ardından açılışı yapılacak olan Merkez Yatılı Kız Kur΄an Kursu ve Konferans Salonu΄na geçen Bardakoğlu, burada yaptığı konuşmada, toplumla, devletle, milletle, cumhuriyetin temel değerleriyle bütünleşmiş bir diyanet olduklarını söyledi.

Gönüllerinde ayrılık değil, birlik ve bütünlük olduğunu kaydeden Bardakoğlu, şunları ifade etti:

“Cumhuriyetimizin temel ilkelerini, milletimizin temel değerlerini, milletimizin kimliğini oluşturan o asıl mayayı, 21. yüz yılın ihtiyaçlarını, demokrasiyi, laikliği ve çağdaş dünyanın ortak paydalarını hep birlikte gönlümüzde bir arada ahenk içinde tutmaya ve bunlardan elde ettiğimiz hülasayı topluma hizmet olarak sunmaya gayret ediyoruz. Bunları birbirine alternatif kılmak, bunları yarıştırmak, bunları kavga ettirmek değil, bunları buluşturmak önemli. Önce gönlümüzde buluşturabilmek, sonra topluma bir ahenk içerisinde bunları sunabilmek önemli. Bu nedenle biz önce insanların gönül dünyasını imar etmeye gayret ediyoruz.”

Kur΄an kurslarında yetişen çocukların gönül dünyasının bu şekilde bütünleşmiş olduğunu da kaydeden Bardakoğlu, “Kuran kurslarımızda yetişen çocuklarımız sevgiyle dolmuş, Allah inancıyla, Peygamber sevgisiyle, insan sevgisiyle dolmuş yavrularımızdır. Bizim Kuran kurslarımız sadece Kuran öğrenimi değil, Kuran öğreniminin yanında İslamın temel değerlerini, toplumun, milletin ortak paydalarını, anne ve babayı sevmeyi, vatanı, bayrağı, milleti sevmeyi de çocuklarımıza öğretiyoruz. Çocuklarımız Kuran kurslarımızda kendisiyle, toplumuyla barışık olmayı, tarihiyle, kimliğiyle, örfüyle, adetiyle, giyimiyle, kuşamıyla barışık olmayı da öğreniyor. Ve sadece geçmişiyle övünen değil, geleceğe umutla bakan ve geleceğini inşa edecek azmi, kararlılığı sinesinde barındıran çocuklar istiyoruz. Şu anda Kuran kurslarımızda 300 bine yakın öğrencimiz okumaktadır ve her bir Kuran kursumuz aynı zamanda sevgi, birlik, bütünlük ve erdemlik ocağıdır” dedi.

OKULLARDA DİN EĞİTİMİ VERİLMİYOR

Din eğitiminin Anayasa΄nın belirttiği hükümler çerçevesinde verilmesi ve alınması gerektiğini söyleyen Bardakoğlu, kişilerin din eğitimi konusunda kendi isteğinin olması gerektiğini söyledi.

Bardakoğlu, okullarda verilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili de şunları kaydetti: “Din eğitimi elbetteki Anayasamızın 24΄üncü maddesi gereği ailelerin, ebeveynin isteğine ve büyüklerinde kendi isteğine bağlı olarak verilmelidir. Küçüklerin din eğitimi alabilmesi için ebeveyninin onayı, büyüklerin alması içinde kendi talebi gerekiyor. Bu doğrudur ama okullarımızda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bir din eğitimi değildir. Din ve dinler hakkında çağdaş bir insanın, bu dünyada yaşayan, gözü, kulağı olan, her gün televizyon seyreden, toplum içerisinden çıkan bir insanın, din, ahlak ve temel manevi değerler hakkında bilgi edinme imkanıdır. Ne çekiyorsak bilgisizlikten çekiyoruz. Bilgisizlik karanlık, bilgi ise aydınlıktır. Böyle olunca da dinler hakkında, dinler, inançlar, temel inanç ve ahlak değerleri hakkında çocuklarımızın bilgili yetişmesinden çekinmemek ve bunu sorun etmemek gerekir. Zaman zaman Din Kültürü dersi kalkmalıdır şeklinde taleplerle karşılaşırsanız, emin olun bu talepler bu milletin hayrına, bu milletin geleceğinin imarına vurulmuş sektelerdir. Bu dersler de ihtiyari din eğitimi dersini bir bakıma bilgi yönüyle, kültür yönüyle tamamlayan imkanlardır. Ben bu nedenle Anayasamızın o maddesini de son derece önemli görmekteyim.”

Prof. Dr. Bardakoğlu konuşmasının ardından Sivas Müftülüğü ve Sivaslı hayırseverler tarafından yaptırılan Merkez Yatılı Kız Kur΄an Kursu ve Konferans Salonu΄nun açılışını yaptı.

Yeni Ülke
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.11.2009, 18:41   #2
Cley
Moderator
 
Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 8.021
Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Din Kültürü öğretmenleri MEB in müfredatı dışına çıkmazsa Bardakoğlu'nun tespiti doğru. Ama bazı öğretmenler müfredatın dışında daha faydalı olabilecek bilgiler öğretiyor.Kendi öğretmenlerimden bildiğim kadarıyla.
__________________
Edep ile gelen Saygı ile karşılanır
Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.11.2009, 18:55   #3
Kibrisli
Usta Yiğido
 
Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 4.738
Tecrübe Puanı: 1169 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Sayın Bardakoğlu iyi bir bürokrat diyebilirim söyledikleri de çok güzel, çok hoş ama ilk, ortaokul ve lise yaşantım boyunca din kültürü derslerinde bahsettiği şeye raslamadım ne yazık ki...Bence bile bile içinden gelenleri söylüyor, doğruları değil...
__________________
TÜRKİYE İÇİN AB'YE HAYIR

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.11.2009, 19:39   #4
Merkez_Alperen
Usta Yiğido
 
Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 11:23

Üyelik Tarihi: 03.01.2009
Mesajlar: 676
Tecrübe Puanı: 634 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Din kültürü derslerinin kaldırılması tamamen din düşmanlarının baskısıyla verilmiş bir karardır.
Türk gençliğinin dinden bi haber yaşamasını hızlandıracak bir uygulama diye nerdeyse düğün dernek kuracak bazıları.
Allah'ın izniyle Türk gençliği bu pis oyunlara bulaşmayarak bazılarına karşı gark ını alarak yoluna devam edecektir
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009, 01:08   #5
58
Yiğido
 
58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
58 Şuan 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.11.2009 01:12

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 57
Tecrübe Puanı: 694 58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

iyide kerdes ben alevıyım ama dın dersınde daha yenı alındı mufredata.ben zorla namaza kıldıran ogretemne ne demelı.hanı ozgurluk hanı hakalr.
dın dersı zorunlu olmalı ama esıt sekılde ogretılmelı.yıllar sonr abu konualrda coktan asılmıs olucka ınsallah.
58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009, 08:50   #6
Dağcı
Tecrübeli Yiğido
 
Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dağcı Şuan Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.08.2014 12:23

Üyelik Tarihi: 05.08.2005
Yaş: 49
Mesajlar: 207
Tecrübe Puanı: 708 Dağcı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Aileler bu konu'da çok önemli. Dini eğitim öncelikle aileden alınmalıdır. Daha sonra isteyen istediği yerde dini eğitim'i alma konusunda serbest olmalıdır. Ancak son yıllarda insanlarımızın dini hassasiyetlerinin zayıflaması neticesinde yeni kuşaklar dini konularda çok yetersiz bilgi alarak yetişmekteler.
__________________
"Eyvah! Yanılmışım..." deyip,"Yanılmışların gönderileceği yere" gitmemek için,
bugünlerimizi iyi değerlendirmemiz gerek...
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009, 09:12   #7
OSMAN ECE
Usta Yiğido
 
OSMAN ECE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
OSMAN ECE Şuan OSMAN ECE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2018 14:36

Üyelik Tarihi: 10.02.2009
Mesajlar: 27.526
Tecrübe Puanı: 3312 OSMAN ECE FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

balık baştan kokar bu atalarımızın sözü
başka lafa gerek yok
OSMAN ECE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009, 12:29   #8
seva
Usta Yiğido
 
seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Üyelik Tarihi: 04.02.2008
Yaş: 39
Mesajlar: 15.375
Tecrübe Puanı: 2157 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Alıntı:
58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
iyide kerdes ben alevıyım ama dın dersınde daha yenı alındı mufredata.ben zorla namaza kıldıran ogretemne ne demelı.hanı ozgurluk hanı hakalr.
dın dersı zorunlu olmalı ama esıt sekılde ogretılmelı.yıllar sonr abu konualrda coktan asılmıs olucka ınsallah.
Kimse sana namaz kıldıramaz sen kalkıpta onların kendini yönlendirmesine izin veriyorsan o başka ama istemediğiniz bir şeyi asla yaptıramazlar...

Din dersi çok önemli ve ahlakı bir durumdur din dersi eşit olarak verilmeli haklısın ama kimse kimsenin dinine kiyafetine hiç bir şeyine mudahele etmeden özgürce yaşamalılar özgürlük dediğimiz zaman öncelikle bu kısıtlamalara tepki göstermeliyiz sonra kendi özgürlüğümüzü istemeliyiz..
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009, 17:57   #9
Dilsad Hatun
Usta Yiğido
 
Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Üyelik Tarihi: 27.12.2008
Mesajlar: 4.441
Tecrübe Puanı: 1069 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Bu ozgurluk bu haklar neden hep Turkiyede bir kisim vatandas için geçerli ?
Modern , laik cagdas sozcuklerini kullanmamiz mi lazim aceba ?
Istediginiz yerde ozgurlukcu istediginiz zaman geri kafali olmayin . Sen din dersine girmezsen oda derslerine girmek ister . Buyur ver hakkini bakalim.
__________________
"ATAM IZINDEYIZ"
1453!
Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009, 18:15   #10
seva
Usta Yiğido
 
seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Üyelik Tarihi: 04.02.2008
Yaş: 39
Mesajlar: 15.375
Tecrübe Puanı: 2157 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Alıntı:
Dilsad Hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu ozgurluk bu haklar neden hep Turkiyede bir kisim vatandas için geçerli ?
Modern , laik cagdas sozcuklerini kullanmamiz mi lazim aceba ?
Istediginiz yerde ozgurlukcu istediginiz zaman geri kafali olmayin . Sen din dersine girmezsen oda derslerine girmek ister . Buyur ver hakkini bakalim.
Bütün vatandaş için geçerli
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KANGAL KÖPEĞİNİN EĞİTİLMESİ Sivaslilar.Net Kangal Köpeği 9 29.09.2011 17:25
TÜM İNSANLIĞA TEK ÖRNEK HZ.MUHAMMED (SAV) nas_sina Diğer Konular 39 23.08.2009 12:41
DİNSİZLİĞİN TOPLUMLARA GETİRDİĞİ BELALAR seva Dini Bilgiler 24 15.06.2009 18:35
MEDYA VE DİN İSTİSMARI seva Köşe Yazıları 9 22.04.2009 10:35
Allah Birdir Din Birdir y.yaman Muhtelif konular 1 22.02.2009 15:25


WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:48.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.