Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.11.2009, 00:02   #41
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1058 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor

Alıntı:
abdulvahid Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Cumhuriyet Dönemi arşivlerinin çoğu hala açılmamıştır.
Demokrasi derken,Uydurma suikast senaryoları,
Kapatılan partiler,
Mahkemeler,,
İdamlar,
Kanlı Baskınlar!

Daha Dersim olaylarının içyüzü yeni gün yüzüne çıkmışken,
İtinayla geçmiş aklama çabası neyin nesidir?
Biz tarihle yüzleşmek isterken,
Birileri arkasına saklandıkları şeyin yok olup gerçek yüzlerin deşifre olması korkusuyla bastırıyor

Şimdi sormak lazım:
Kim daha demokrat?
Tek parti faşizminin demokrasi havarileri mi?
Ya da kim daha gerici?
Hitler demokrasisini "özleyenler"mi?
MADIMAK SANIKLARINI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE YILLARCA GİŞE MEMURU OLARAK ÇALIŞTIRANLARMI DERSİMİ BANA ANLATACAK
Alt 19.11.2009, 00:20   #42
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 18:16

Tecrübe Puanı: 838 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt

Saygıdeğer üyelerimiz

Değerli arkadaşlarım

Neden bir konu açılınca hemen tartışma ortamı oluyor, neden hemen iş siyasete dökülüuyor yapmayınız Allah aşkına.
Evet efendim ben tabiki Atatürk'ün izindeyim, Cumhuriyet'imizin bekçisiyim, Şanlı Türk Bayrağımızın gölgesindeyim.
Ama ne mutlu bana ki dinime de bağlıyım. Her iki konu ayrıdır. Lütfen Laiklik ilkesini unutmayalım. Din ile siyaseti karıştırmayalım.
Benim fikrime gelince altını çizerek diyorum ki okullarda DİN EĞİTİMİ VERİLMELİDİR TABİİİ.
Çünkü bizim kuşaklar 7 yaşımızda fatiha okumayı, namaz kılmayı öğrenmedik mi? 7 yaşında zevk ve heyecanla oruç tutmadık mı? heyecanla teraviye gitmedik mi? Büyüğümüze saygının sevap, saygısızlığın günah olduğunu öğrenmedik mi?. Ne güzel işte demekki eğer bizim kuşaklar saygıda sevgide kusur etmiyorsak çocukluğumuzda aldığımız Din ve ahlak dersimizin yararındandır diyorum. Din dersi denince sadece din değil ki ahlak ta önemli.
Kısacası yeni kuşaklar bunlardan yoksun yetişiyıor üzülüyorum.Ben din bilgilerimi çocukluğumda ailemden , okulumdan aldım, o yıllarda bize baskı ile değil zevkle öğretilmişti.Soruyorum sizlere bizim zamanımızdaki gibi sevgi saygı kaldımı hani nerede! Akşam babam eve gelince kapıda güleryüz ile karşılardık.Babamızın yanında ayağımızı uzatıp oturamazdık.Şimdi ise eve babamı gelmiş kim gelmiş kimin umurunda ki..Üstelik babadan su isteyenlere ne demeli.Babaya "Heyy evlat gelirken bana bi su getir yaa" diyen çocuklar var.Üzülüyorum hemde çok.
Çocuklarımızın sevgi ve saygıyı öğrenmesi, büyüklere nasıl davranacağı konusunda din ve ahlak dersinin öğretilmesinden yanayım.
İşte geldik ve gideceğiz, yarın evlatlarımız kabrimize geldiğinde bize hiçdeğilse bir fatiha okumasınlar mı? Olmaz arkadaşlar olmaz kim ne derse desin
okullarda Din ve ahlak eğitimi verilmeli diyorum. Sizi bilmem ama ben son yıllardaki tabiki hepsi değil ama bazı gençlikten birşey anlamıyorum isterse bana kızsınlar . Ama tabiki bunun sorumlusu onlar değil elbette. Sevgi ve saygı ilkönce aile sonra okulda öğretilmeli. Eğer ben elimde poşetler ile otobüste devrile devrile ayakta gidiyorsam, gençlerde görüp yer vermiyorsa yazık diyorum yazık.Eee birgün bizde yaşlanacağız diye kalkıp yer veren kaç tane çıkar ki?
Gençlerimiz ne olur bana gücenmeyiniz ama haklıyım değilmi.
O halde okullarda eskisi gibi din ve ahlak eğitimi verilmeli diyorum.

Ben inanıyorum ki gençlerimiz daha iyi olacaktır.Onlar bizim evladımız canımız kanımızdır. Atatürk ülkemizi onlara emanet etmiştir.
Dileğim yaşamımızda tek ilkemiz sevgi ve saygı olsun. Büyükleri saymak, küçükleri sevmek yaşamımızın bir parçası olmalıdır diye düşünüyorum.
Bu nedenle bir insan ister doktor olsun, isterse hakim, ister ne olursa olsun ilkönce sevgi ve saygıyı öğrenmeli ahlak bilgisi almalı diyorum. Yoksa ne olursa olsun valide olsa paşa da olsa eğer sevgi ve saygı eğitimi almadıysa boşuna.

Sivas'tan Selam ve saygılarımla
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2009, 18:33   #43
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 677 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
abdulvahid Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Cumhuriyet Dönemi arşivlerinin çoğu hala açılmamıştır.
Demokrasi derken,Uydurma suikast senaryoları,
Kapatılan partiler,
Mahkemeler,,
İdamlar,
Kanlı Baskınlar!

Daha Dersim olaylarının içyüzü yeni gün yüzüne çıkmışken,
İtinayla geçmiş aklama çabası neyin nesidir?
Biz tarihle yüzleşmek isterken,
Birileri arkasına saklandıkları şeyin yok olup gerçek yüzlerin deşifre olması korkusuyla bastırıyor

Şimdi sormak lazım:
Kim daha demokrat?
Tek parti faşizminin demokrasi havarileri mi?
Ya da kim daha gerici?
Hitler demokrasisini "özleyenler"mi?
Osmanlı dönemi arşivlerininde çoğu hala açılmamıştır
Arap dünyası tarihi arşivlerini de tamamen açmamıştır,
dünyada hiçbir Müslüman Ülke yoktur arşivleri tamamı açılmış olan...
Valla bu ülkede kapatılan partiler, kanlı baskınlar ve idamlardan
en müztarip olan benim siyasi görüşümken başkalarının buna kendi namına paye biçmesi de ne kadar enteresen...

Tarihle yüzleşmek derken neden bugün o tarihle yüzleşmek isteyenler,
bizi 1. Dünya savaşında halife'nin çağrısına rağmen hilafet ülkesi
Osmanlı'ya karşı savaşmış Araplar gerçeğiyle yüzleşmekten kaçınıyorlar...

Demokrasi araçtır amaç değildir diyen bir guruhun uyguladığı
anti demokratik uygulamalara demokrasi açılımı demesi mi demokratlığı sağlıyor.
Muhalefeti yandaş-mütareke medya'da, yandaş yazarlarla yanlı yayınlarla
susturması, muhalefetin söylemlerini çarpıklaştırması ve muhalif düşünceyi
engellemekle mi demokrat olunuyor. İşte bunu faşizm denir sevgili Abdulvahid...
Bugün Tarih ister Balkanlarda olsun, ister arap, sina yarımadasında olsun İslamiyet'in yek başına bütünleştirici olamadığını görmüştür. İşte bu yüzden İslamiyet'ten ayrılması beklenemez bir içtimai millet gerekliliği üzerinde durulmuştur. Osmanlı'da dahi ümmetçilik anlayışı başarısız olduğu için karşısında içinde dini de barındıran milliyetçilik anlayışı tartışılmış ancak ümmetçilik anlayışından sapma olmadığından Osmanlı tamamen yokolmuştur. Şimdi Türk Milleti diyoruz. Türk Milleti dediğinde biliyorsun ki bu millet Müslüman yani oluşturucu unsurlarından birisi Müslümanlık... Karşı durulan şeyler bunlar ya neyse...

Neyse ben bu Abdulvahid arkadaşımıza daha önce bir soru sormuştum, yanıtını da alamamıştım zaten, madem burada gene soruyorum...

Şimdi bizim Dindar dediğimiz bir demokrat guruhumuz var. Siz öyle adlandırıyorsunuz. Peki soruyorum bu ülkede ruhban okulu açmaya çalışmakla mı Müslüman olunuyor? Karabağ'da Müslüman-Türk kardeşlerimizi katletmiş, Türkiye'nin doğusu üzerinde hak iddia eden ve bu densizliği anayasasına bile koyan, Müslüman Türk Halkını soykırımla itham eden bir Hıristiyan Ülkeye elindeki tek yaptırımdan vazgeçmekle mi Müslüman olunuyor? Avrupa Hıristiyan Birliğine gireceğiz diye her türlü ödünü verince mi Müslüman oluyoruz? Vatan toprağını Yahudilere ve Yabancılara, ülke ekonomisini yabancılara peşkeş çekince mi Müslüman oluyoruz? İsrail/Amerika Projesi BOP'un eşbaşkanı olunca mı Müslüman oluyoruz? Yeni moda örtünme şekilleriyle, şulebaş kafalarla, boyalı suratlarla, dar bluejean kotlarla ham softa kuru yobaz olunca mı Müslüman oluyoruz? MÜSİAD gibi kurumların başkanları israfı parayı kazanıyoruz harcamakta en doğal hakkımız dediğinde mi daha Müslüman olunuyor? Müslümanlığı sadece başörtüsü meselesine indirgeyip, onuda her türlü mutabakata hatta her kurumun koltuğunu artık işgal etmesine rağmen çözüm arayışlarını sunmayıp her gündem değişmesi gerektiğinde topluma servis ederek, şimdilerdeyse görmezden gelerek belkide çözüme bağlamak için seçimlerin yaklaşmasını bekleyerek mi daha Müslüman oluyoruz?

Yok ya yok abi bunları neden görmezden geliyor insanlar anlamıyorum ya...
Seksen öncesi müslümanlığa cuma namazları ardında sıkılan kurşunlara göğüs gerenler faşist, seksen öncesi o müslümanlar sayesinde okuyupta kılını kıpırtatmayan günümüzde Müslümanlığın iyice içini boşaltıp rant kapısı sağlayan insanlar en temiz en güzel demokratlar. Bir Müslüman olarak gücüme gidiyor.. Saygılar...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)