|
|
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2238
![]() |
Yirmi yaşında asker eyledim
Çok bekledim gelmedin gardaş Vatan için nöbetlerde bekledin Ben bekledim gelmedin gardaş Kim derdi hain pusu alacak seni Kefen ettiler kamuflaj elbiseni Türk bayragına sarmışlar seni Sag bekledim gelmedin gardaş |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4563
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-------Eridi--------
Köz oldu beynimde dolaşan aşkın, Akıttım gözümün yaşı eridi, Dayanmadı gönlüm bak oldu şaşkın, Yüreğimin mihenk taşı eridi. Isındı bedenim kaynadı kanım, Acılar içinde yandı bu canım, Yıkıldı mekanım kalmadı şanım, Yandırdın ciğerim başı eridi. Kar yağdı heryere tüm dünya donar, Gözde yaş kalmadı, yüreğim kanar, Nereye dokunsam orası yanar, Gariban soframın aşı eridi. Terkmez içimi sardı bu yangın, Çekip gitmek bilmez gönülden çılgın, Yok ettin bugünüm, yarınım yılgın, Nazlı yarin kalem kaşı eridi. Alev aldı gözden dökülen yaşım, Kayboldu yanımdan dostlarım, eşim, Yanardı olsaydı bir mezar taşım, Şaşırmış düzenin şaşı eridi. Hasan Ilter
Konu sandalli tarafından (07.04.2009 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Bir.... vardı şimdi yaşlanmış
Eli kolu kalkmaz paslanmış Darbe üstüne darbe yapmış Adı batsın kenan paşaymış Nice yiğidi sorgusuz esir etti Ülkenin aydın günlerine tesir etti Birde anlatır övünür nasıl etti Adı batsın kenan paşaymış Elindeki çomagı başımıza vurdu Zorla gelip yönetti bu yurdu Yirminci yüzyılın kalleş kurdu Adı batsın kenan paşaymış |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
Güzel Bakis
Yıllarca yalvardım ben bir güzele, Bir güzel bakışı çok gördü bana, Döktürdüm derdimi türkü gazele, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Nurlar görünürdü güzel yüzlerden Vaz mı geçilirdi tatlı sözlerden, Işıklar saçılan ela gözlerden, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Elim açtım dua ettim Mevlaya, Bir fayda kılmadı binbir evliya, Gözlerin aşkına düstüm belaya, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Yokluğu içimde yaşadım durdum, Kaybettim sevdayı kafaya vurdum, Hor görünür oldu vatanım, yurdum, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Bir sevda uğruna yandım har oldum, Yitirdim dostları ele hor oldum, Yaktım bedenimi kızgın kor oldum, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Teker teker gitti beklenen günler, Geriye gelmiyor geçmişte dünler, Umut bitti artık kurudu güller, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Hasan Ilter
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Nede meşhur köpegimiz
Kangal derler adına Canı bile emanet ederiz Karabaş derler namına Çiftlik kurmus beslerler Islık çalarak seslerler Dost olana dokunmaz Karabaş derler namına Koyun ile eş gezmeyi Dagları mesken etmeyi Çok severler yal yemeyi Karabaş derler namına Kangal ilçemiz yurtları Pek sevmezler kurtları Sahini kollamak dertleri Karabaş derler namına |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
Yara
Bulamazsan gurbet elde izimi, Beni yüreğinde ara sevdiğim, Severim ben senin ela gözünü, Sokma sen kendini zora sevdiğim. Hicran çöktü yine bu garip başa, Yaslarım başımı bir kara taşa, Ömrümü geçirdim çalıştım boşa, Geçemedim birgün kâra sevdiğim. Gönül kahır çekti, göçtü gurbete, Hasretlere daldım düştüm zahmete, Layık değil ise aşkım hürmete, Aç hadi yüreğe yara sevdiğim. Aşkımız çok büyük, sığmaz evrene, Biz gibisi yoktur baksan çevrene, Uyamayız bizler dönen devrana, Düşürme halimi zara sevdiğim. Gurbet cana yetti ciğer köşesi, Sensin bu gönlümüm tek eğlencesi, Var mı ki aşkımdan daha yücesi, Giyme nolur gayri kara sevdiğim. Hasan Ilter
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 769
![]() |
............GİDİYORUM......... ...
Gidiyorum buralardan Gözün aydın gözbebeğim Her şey gerilerde kaldı Dönüşü yok sevdiceğim Gidiyorum dedim sana Neden bana kal demedin Bu kadarmı bıktın benden Ben bunu hiç haketmedim Bir daha asla dönemem Kimseye bir şey diyemem Seni başka elde görmeyi İnan gülüm hazmedemem .......ADEM TİTİZ.......
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
Görmez Gözlerim
Seni görüp, seni sevdikten sonra, Senden başkasını görmez gözlerim, Şahit olsun gökte uçan şu turna, Senden başkasını görmez gözlerim. Nice güzeller var haramdır bana, Bağlanmış yüreğim kıyamaz sana, Öyle yerleşmişsin bu garip cana, Senden başkasını görmez gözlerim. Aşkımın pınarı sana akıyor, Gözüm seni gördü sana bakıyor, Bana bir gülüşün canım yakıyor, Senden başkasını görmez gözlerim. Yarimsin, canımsın, candan içerde, Yalnız kalbim gurbet ele göcerde, Bu garip aşığın serden geçerde, Senden başkasını görmez gözlerim. Dağıt bu gönlümü eyle haraba, Ne yatlar isterim nede araba, Sen ağam ol benim bende maraba, Senden başkasını görmez gözlerim Tarifi yok bunun bilmem ne derim, Sen zehir ver bana bal diye yerim, Yıkılsa gururum çürüse derim, Senden başkasını görmez gözlerim. Hasan Ilter
|
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
SIR TRENI
Bir gece Sivas`ta tren garında, Gönderdim aşkımı sır treniyle, Çınladı sirenler kulak zarımda, Gönderdim aşkımı sır treniyle. Sanmıştım aşkımiz raylardan uzun, Dizildi yüreğe dert dizim dizim, Dayanılmaz oldu ağladı gözüm, Gönderdim aşkımı sır treniyle. Uzun uzun çaldı yol verdi siren, Geçti yüreğimden bir kara tren, Olmadı acımı başkaca gören, Gönderdim aşkımı sır treniyle. Bilimiyorum tren ne yöne gitti, Sanmayın ki aşkım bu garda bitti, Kalbimi onulmaz dertlere itti, Gönderdim aşkımı sır treniyle. Kalkıp gitti tren buz kesti Sivas, Alıp gitti kalbim bırakmadı haz, Çok isterdim o tren kalsaydı biraz, Gönderdim aşkımı sır treniyle. Bekledim yolunu hayalde raylar, Günler geçti gitti habersiz aylar, Ahlara vahlara karıştı oylar, Gönderdim aşkımı sır treniyle. Hasan Ilter [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Atışmak istiyorum çok sözüm