![]() |
#51 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 10:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1049
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ERKEKLERİN KÜPE TAKMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIM......
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Super-Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GuNaY Şuan
![]() Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fatoş_yvz Şuan
![]() Son Aktivite: 27.05.2010 14:19
Tecrübe Puanı: 784
![]() ![]() |
![]() ya herkesın kendi fikri tabıde ben arkşLarımdan aLıştıgım içiN yakışan var yanıı çokta hoş duruyoo bazıLarında sırıtıyo ama genede takıLmaması daha guzeL
![]()
![]() |
#54 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ...Kangallı... Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2010 12:02
Tecrübe Puanı: 656
![]() |
![]() Erkek adam küpe takmaz.Hele Sivas erkeğine hiç yakışmaz.
![]()
![]() |
#55 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
![]() Son Aktivite: 02.05.2015 01:29
Tecrübe Puanı: 758
![]() |
![]() Yavuz sultan selimhan bilmezmidirki ..herkes ALLAH!IN kulu ve kölesidir Böyle bir şey olduguna ve sultanın kupe taktıgına ben inanmıyorum egerki taksa idi yavuz sultan selimhandan sonra gelen osmanlı padişahlarından biri kesinlikle takardı!!!!
![]() |
#56 |
Yeni Yiğido
![]() bora kurnaz Şuan
![]() Son Aktivite: 17.03.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() sahsen takmam bazı arkadaslara yakısıyor bazılarına ıse yakısmıyor ınsanları dıs görünüsüyle yargılamak yanlıs küpesız olupta küpeli kadar olamayan cok ınsan var.
![]() |
#57 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2232
![]() |
![]() yavuz sultan selimin küpe takması bir rivayete göre mısırda bir takım insanlar görmüş küpeleri varmış.bu küpeliler kim neden takıyolar diye sormuş.mısırda kölelerin küpe taktıgını ögrenince bende ALLAHIN kölesiyim diyerekten taktıgı söylenmektedir.lakin buda bir rivayetten ibarettir tıpkı takıyor dedikleri gibi.her resimde tabloda küpeli ama kim nerden almış bu bilgileri merakda ediyorum.küpeli oldugunu kim sölemiş acaba.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
![]() Son Aktivite: 02.05.2015 01:29
Tecrübe Puanı: 758
![]() |
![]() Bu konuyu bir kez yazmıştım birdaha yazayım okumayan arkadaşlar okusun..
Yavuz Sultan Selimin adi gecen her ders kitabında ünlü bir resmi yer alır Pala bıyıklı ve küpelidir. Oysa Resim aslında Yavuza değil can düşmanı olan Sah İsmail’e aittir. Küpede Haydari ve Kalenderi derviş olmasının sembolüdür...Zira başında Şiî Mezhebi’nin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şî’a mezhebinden câiz görülmektedir.
![]() |
#59 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() HİKMET gz Şuan
![]() Son Aktivite: 02.05.2009 15:52
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Bende bir erkek olarak küpeyi hiç bir erkeğe yakıştırmıyorum her şey kendi özünde güzeldir
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1036
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Yavuz Sultan Selim Hanın küpesi hakkında ceşitli rivayetler vardır bunalrdan bazıları ; Bir rivayete göre Yavuz Sultan Selim ordusuyla Mısır’ı fethettiği zaman, orada köleleri ziyaret etmiş. Çiftliklerde çalışan erkek kölelerin kulaklarında küpeleri görünce, neden taktıklarını sormuş. “Sultanım.” demişler. “Bunlar köle sınıfı olduğundan hür erkeklerden ayırt edilmeleri için bu küpeleri takarlar. Bu küpeler onların kölelik nişanıdır.” “Yaa öyle mi?” demiş Yavuz Sultan Selim, “Demek öyle ha.. Getirin öyleyse ben de kulaklarıma küpe takacağım.” Kendisini Alemlerin Sultanı karşısında köle olarak gören Yavuz: “Getirin, benden daha hakir bir köle mi olur?” demiş ve küpeleri kulaklarına takarak, bir müddet köleler arasında dolaşmış. Asıl gercek olduğuna inanılan ise o ünlü yavuz sultan selim resmi aslında şah ismail e aittir. dikkatle bakılırsa kafasındaki 12 parçalı kızıl başlık görülebilir. zira bu başlıktan dolayı şah ismail in yolundan olanlara o zamanlar ve de halen kızılbaş denmektedir.O resimden başka da küpeli portresi yoktur.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|