![]() |
#6211 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 884
![]() |
![]() Hayirli aksamlar ozanlarim
hani nerde halimi hatrimi soranlarim darilsammi size bilemedim yogunum diye beni unutmayin derim
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar tatli-dilli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6212 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yusuf Hayaloglu Anisina
Yasadin hayatin bir siir gibi, Birakipta gittin sessiz burada, Nasil da sevmistik oysa biz sizi, Siirlerin kaldi öksüz burada. Iyiler böyledir kisadir ömür, Hayat iste agir sanirsin demir, Bu haberle bize icirdin zehir, Artik yasli gönül sensiz burada. Binlerce hayranin gözleri yasli, Siirler sarkilar oldular yasli, Bu yalan dünya dibinden pasli, Hayaloglu gitmez izsiz buradan. Yusuf sen Riza`ya bir söz vermistin, Riza yakinda gelirim demistin, Sanki bugünleri erken görmüstün, Hayal oldu hersey yüzsüz burada. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6213 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() *** Hayal ***
Ne yürekten okurdun şiirlerini Gidişin çok üzdü sevenlerini Yudum yudum içerdin sözlerini Şimdi herşey bir hayal oldu Yalancı dünya herşey boş Şiirlerin olurdu çok hoş Dinleyeni ederdi sarhoş Şimdi herşey bir hayal oldu Yorumladın şiirleri gönlünce Dinlettin hep ihtiyara, gence Ansızın bırakıp gittin bir gece Şimdi herşey bir hayal oldu Arif COŞKUN Yusuf Hayaloğlu anısına
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6214 |
Usta Yiğido
![]() *****Üsüyor******
Öyle sogugum ki dostlarim bugün, Gezip dolastigim iller üsüyor, Beni bu hallere koyanim ögün, Uzanip sardigim beller üsüyor. Bahar gelir acar laleyle sümbül, Yine goca verir o sevdigin gül, Türkü söyler sana döndügünce dil, Türküler söyleyen diller üsüyor. Buz keser baktigim dag ile dere, Kimlere dert yanam gideyim nere, Bu soguk halini yellere vere, Serin serin esen yeller üsüyor. Kimse gezmez benim ilimde gayri, Sicak söz bulunmaz dilimde gayri, Ahular yüzmüyor gölümde gayri, Dalga dalga cosan göller üsüyor. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6215 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gönüller yorgun virane olur,
Zavallı isnsanlar harabe olur Kimi dinlesem derdini okur. Rabbim güç ver bana nolur.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaZaN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6216 |
Usta Yiğido
![]() .........Sarhos....
Ask sarabi ictim yarin elinden, Artik yüregimin sevdasi sarhos, Cok cefalar cektim elin dilinden, Dillerin actigi yaralar sarhos. Kararti dünyami dogmaz günesim, Kalmadi yarenim ne dostum esim, Gayri askla meskle olmaz hic isim, Askina kurdugum hayaller sarhos. Bulunmaz derdimin yoktur dermani, Yele verdik tane ile harmani, Gidin nazli yarden alin fermani, Yazdigi kalemin boyasi sarhos. Hasretim vatana bir de Anaya, Birakin yarami akip kanaya, Kaybolan yillari nerde araya, Baktigim yönlerin hepisi sarhos. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6217 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2216
![]() |
![]() Bir gece ansızın kaybettik onu
Böyle acımıdır her hayatın sonu Aşk ile dostlukta birleşirdi yolu Yürekli şairdi yusuf hayaloğlu Şu dağlarda kar olsaydım derdi Bütün duygularını önümüze serdi Türk sanatına nice emekler verdi Duygulara neferdi yusuf hayaloğlu Gidişiyle bizleri çok üzdü derinden Şiirlere rüzgar eser artık serinden Hastalıkla savaşa çıktıgı son seferinden Dönemeden kayboldu yusuf hayaloğlu |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar barikat58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6218 |
Usta Yiğido
![]() ....Baba Nasihati...
Baba nasihati sana verdigim, Dogruluktan asla sapma ha ogul, Sende o isik var benim gördügüm, Yürekten isigi atma ha ogul. Dünya`ya gelmissiz yasamak icin, Yalanla dolanla olmasin isin, Harama degmesin uzak tut disin, Helalden baskayi yeme ha ogul. Kilavuzun belli sakin unutma, Icip sarhos olup aman dagitma, Varip bir cirkinde gülün kurutma, Güzelden baskayi sevme ha ogul. Insanliga fayda sagla durmadan, Hayatinda bir canliyi vurmadan, Izin alip dost bagina varmadan, Yabanin güllünü derme ha ogul. Yalancidan dost eyleme kendine, Güvenilmez yalancinin bendine, Yenilme kimsenin asla fendine, Allah`tan baskaya tapma ha ogul. Yasa aslan gibi birak namini, Cümle alem duysun türkün sanini, Vatan icin feda eyle canini. Bu yüzden ölmekten korkma ha ogul. Sen böyle yasa helaldir hakkim, Bizileri yaratan Allah`tir hakim, Üzmezsin insani yasarsan sakin, Insanlari asla üzme ha ogul. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6219 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Gözleri hedefte kalbi sevdiğiyle
Yeni konuştu kalbini verdiğiyle Süratle gelen kalleş mermiyle Düştü yerlere asker mehmet Terhis oldugunda düğün yapacaklardı Önce altın sonra ev alacaklardı Nerden bilsin hainler vuracaktı Bitti hayellerin asker mehmet Getirdiler albayraklı bir tabutta Çırpınır analar kızlar ağıtta Cebinden çıkan kanlı kağıtta "VATAN SAGOLSUN"imza asker mehmet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6220 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Ne sevgiler var yürek yetmez
Ne yürkler var sevgi yetmez Benim sevgimi yüreğin çekmez Yolun açık olsun git güle güle Ne yollar var aşk ile yürünür Ne aşklar var yol gibi görünür Yürümesini bilmeyen yılan gibi sürünür Yolun açık olsun git güle güle Ne çiçekler var güllere özenir Ne güller var çiçeklere bezenir Gerçekten seven abdalcasına gezinir Yolun açık olsun git güle güle Ne sevdalar var çileyle beslenir Ne çileler var sevdaya heveslenir Sanmaki barikat gidene seslenir Yolun açık olsun git güle güle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 24 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 24 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SitemiziN EnlerI | Mert5858 | Forum oyunları | 641 | 31.05.2012 16:48 |
Sitemizin Boy Ortalaması | ero | Arşiv | 112 | 02.01.2010 13:21 |
Halk Ozanları Sivas Buluşması | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 01.12.2008 14:58 |