![]() |
#6271 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4546
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ***Gülperi-2***
Kendi halimde böyle yasarken, Gelip düzenimi bozdun Gülperi, Mutluluk bulurum diye kosarken, Adini kalbime yazdin Gülperi. Cok güzel kizdi yoktu benzeri, Yaz baharda yasiyorum zemheri, Kaybettim yeniden güzel cevheri, Onulmaz dertlere saldin Gülperi. Yüzüme bakmazlar evlatla hanim, Belkide alirlar bu tatli canim, Acep neye varir bu benim halim, Hallerimi zora soktun Gülperi. Alismistim bir sikayet yok idi, Sirtimiz pek karnimiz da tok idi, Konukomsu esim dostum cok idi, Alemlere rezil ettin Gülperi. Kirkindan sonra olmazmis asik, Geldin bu kafami ettin karisik, Yar gelmez yanima olmaz barisik, Yuvami kökünden yiktin Gülperi. Sandalli yitirdi varin yogunu, Yoluna harcadim zaten cogunu, Karpuz durur iken kelek kavunu, Soymadan agzima soktun Gülperi. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6272 |
Usta Yiğido
![]() ***Kalemim Agliyor***
Bir mektup yazayim isterim sana, Kalemim agliyor yazamiyorum, Yazamadim diye darilma bana, Kalemim agliyor yazamiyorum. Sevdami anlatsam sana sözümle, Gülücükler atsam kara gözümle, Askimi yazsaydim cana özümle, Kalemim agliyor yazamiyorum. Yazmaz oldu kalem buldum belami, Sana yazamadim birtek kelami, Göndermek isterdim zarfta selami, Kalemim agliyor yazamiyorum. Aglama diyorum duymuyor sesim, Hickiriktan cikmaz oldu nefesim, Sana mektup yazmak bütün hevsim, Kalemim agliyor yazamiyorum. Sandalli da inan bir sana asik, Yüregi kararmis gönlü karisik, Kalem bu yazmaya hepten alisik, Kalemim agliyor yazamiyorum. Hasan Ilter [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() ![]() |
![]() |
#6273 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2222
![]() |
![]() Yerde ateş gökte yagmur yagıyor
Bana dokunmayın dertliyim bugün Yolun yitirmiş gurbet beni arıyor Bana dokunmayın dertliyim bugün Hasret buram buram dolar bagrıma Kimse cevap vermez oldu cagrıma Yalnız kalmak çıktı benim bahtıma Bana dokunmayın dertliyim bugün Yürek artık sevdayla yarışmıyor Alan aldı satan sattı karışmıyor Ne sözler ettimse yar barışmıyor Bana dokunmayın dertliyim bugün |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar barikat58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6274 |
Usta Yiğido
![]() ****Kalmadi****
Derdimi söylemem sana, Söyleyecek hal mi kaldi, Gittik gurbetin yoluna, Gidilecek yol mu kaldi. Nehirlerde yüzmez salim, Kötüye gidiyor halim, Kurudu bak gönül dalim, Kuruyacak dal mi kaldi. Böyle nereye gidecek, Yüzümüz nasil gülecek Bu gönül kimi sevecek Sevilecek yar mi kaldi. Bozuldu bak bahce bagim, Belli degil sagim solum, Sarmaz yari kirik kolum, Kirilmayan kol mu kaldi. Kurudu lale sümbülüm, Ötmüyor artik bülbülüm, Kokmaz oldu gonca gülüm, Koklayacak gül mü kaldi. Sandalli bosa söylüyor, Kör oldu gözüm görmüyor, Yürekte ates yanmiyor, Söndürecek kor mu kaldi Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6275 |
Usta Yiğido
![]() ---------Küsme Bana-----
Söyle nazli güzel neden küsersin, Senden baskasina yarim mi dedim. Öte bakip beni böyle üzersin, Senden baskasina gözüm mü dedim. Kenardan gecipte bakman yüzüme, Güvenmen mi benim dogru sözüme, Baskasi mi girdi benim özüme, Senden baskasina özüm mü dedim. Bakip selam vermez bana el gibi, Akipta caglama nolur sel gibi, Kokulasam seni gonca gül gibi, Senden baskasina gülüm mü dedim. Baska yar sevipte düstüm mü dile, Terkedipte seni kactim mi ele, Sensiz benim yüzüm de nasil güle, Senden baskasina sevdam mi dedim. Düsmüsüm derdine yoktur caresi, Üzme beni n`olur ciger paresi, Gül askim senlensin garip hanesi, Senden baskasina askim mi dedim Nazlisin bilirim cabuk küsersin, Dil vurup da yüregimi ezersin, Sandalli`dan nede cabuk bezersin, Senden baskasina canim mi dedim. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6276 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Kurudere coştu suya boğuldu
Sava gölünün suyu duruldu Buna sebep ne diye soruldu Sen doğdunya ey habibim Hristiyanın nutku tutuldu Bin yıllık yangın kül oldu Fakir eve bolluk doldu Sen doğdunya ey habibim Abdullahtan yadigarsın amineye Adını koydular muhammet diye Melekler bile kapandı secdeye Sen doğdunya ey habibim Sevinmişti amcan ebu talip Ticarete götürmüştü seni alıp Yerinde duramaz abdülmüttalip Sen doğdunya ey habibim Tepende dolaşırdı bir bulut Rahip anladı sensin umut Titrer seni gören vücut Sen doğdunya ey habibim Herkes tanıdı muhammet emini Dönmeyiz yoluna ettik yemini Barikatın yazmaya yetmez kalemi Sen doğdunya ey habibim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6277 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Dalgalanır nazlı nazlı bayrağım
Kimlere mezar oldu toprağım Düşman eline uçmaz yaprağım Osmanlının torunu Türküm ben Zincirini koparan asil köleyi Düşmana dar gelen çanakkaleyi Nasıl unuturum Ahmet dedeyi Osmanlının torunu Türküm ben Mezar taşında şehit yazısını Yetmiş yaşında savaş gazisini Nasıl unuturum ecdad mazisini Osmanlının torunu Türküm ben Donarak can veren sarıkamışı Kanlar üzerinde doğan güneşi Nasıl unuturum seyit çavuşu Osmanlının torunu Türküm ben Barikatım unutmaz ceddini Nicelerine bildirdik haddini Nasıl unuturum selahaddini Osmanlının torunu Türküm ben |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6278 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hatırlarmısın şu küçücük odada
Bir ömür geçirmiştik senle ikimiz Isınmak için yanan şu sobada Kömür oldu gitti tüm hayallermiz Dün gibi hatırımda terkettiğin gün Bir sürü acı ve çok acı günler Daha çözülmemiş bir çok sırlarım Arasında akıp gitti ömürler Şimdi iki resim durur karşım da Bir birine bakar gülümser gibi Yalnızım şimdi ben küçük odam da Beklerim boşuna gelecek gibi
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6279 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2310
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() HAYAT.
Bir lokma ekmek için, Şerefini çiğnetmeye. Bir anlık eğlence için, Servetini tüketmeye. İnsanları ezip geçmeye, Onurunu terk etmeye, Bir kısım insanlara kızıp. İnsanlara düşman etmeye, Bir anlamı var mı yaşamanın? Hayat hep boşmuş bunu anladım, Yaşamı olduğu gibi bırakacaksın, Ya da ölümlüler arasına akacaksın.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaZaN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6280 |
Usta Yiğido
![]() Ozanlarim
Gönül gülünü kuruttum, Nerde benim ozanlarim, Adim soyadim unuttum, Nerde benim ozanlarim. Türkü söylerdi diliniz, Baharda acar gülünüz, Severim sizi biliniz, Nerde benim ozanlarim. Sandalli bekler yolunu, Dert baglar sagin solunu, Göremem elin kolunu , Nerde benim ozanlarim. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 19 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 19 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SitemiziN EnlerI | Mert5858 | Forum oyunları | 641 | 31.05.2012 16:48 |
Sitemizin Boy Ortalaması | ero | Arşiv | 112 | 02.01.2010 13:21 |
Halk Ozanları Sivas Buluşması | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 01.12.2008 14:58 |