|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Sivas Türküleri Sivas Türküleri Paylaşım Köşesi |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
30.04.2007, 15:23 | #1 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
|
Divriği Türküleri
Akşam Olur Garanlığa Galırsın
Akşam Olur Karanlığa Kalırsın Derin Derin Sevdalara Dalarsın Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Beni Koyup Yad Ellere Varırsın Sana Zulüm Bana Ölüm Değil Mi Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Bülbül Ne Ötersin Yuvan Mı Yoktur Yoksa Benim Gibi Sevdan Mı Çoktur Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Sar’altın Yaptırsam Yarin Boynuna Vallah Güzellerin Düşmanı Çoktur Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Odası Toz Olmuş Dolabı Duman Uyan Kömür Gözlüm Uykudan Uyan Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Ellerin Elime Değdiği Zaman İster Ölüm Olsun İster Ayrılık Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni |
30.04.2007, 15:24 | #2 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
-->: Divriği Türküleri
Asrı Gurbet Harap Etmiş Köyümü
Asrı Gurbet Harap Etmiş Köyümü Bülbül Gitmiş Baykuş Konmuş Gel Hele Ben Ağayım Ben Paşayım Diyenler Kapıları Kitlemişler Gel Hele Gel Hele De Kömür Gözlüm Gel Hele Gel Hele De Dudu Dillim Gel Hele Bir Ev Burda Bir Ev Karşıda Kalmış Sorun Hele Bizim Komşular N'olmuş Kırk Senelik Ağaç Kurumuş Kalmış Bizim Köye Benzemiyor Gel Hele Gel Hele De Kömür Gözlüm Gel Hele Gel Hele De Dudu Dillim Gel Hele Saz Elimde Şu Elleri Gezerdim Dertli İdim Bazı Destan Yazardım Sen Ali'ysen Niye Saçın Ağarttın Bizim Ali'ye Benzemiyi Gel Hele Gel Hele De Kömür Gözlüm Gel Hele Gel Hele De Dudu Dillim Gel Hele |
30.04.2007, 15:26 | #3 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Açıl Mor Menevşem
Açıl Mor Menevşem Bahar Erişdi, Lale, Sümbül, Nergis, Reyhan Yetişti. Benim Kısmetime Ak Zambak Düştü, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Çadır Almış Nerelerden Gelirsin, Benim Sana Yandığımı Bilirsin. Çokta Sürmez Benim Gibi Olursun, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi. Açılmış Menevşem Ne Güzel Olmuş, Lalesi, Sümbülü Hep Bize Kalmış. Seni Seven Gözler Uykuya Dalmış, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydide Haydi. |
30.04.2007, 15:26 | #4 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını
Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını Çeken Bilir Ayrılığın Derdini Bülbül Kaça Aldın Gülün Nargını Gül Alıp Satmanın Zamanı Değil Yaprak Gazel Olmuş Duruyor Dalda Vefasız Güzelden Bize Ne Fayda Bu Ayda Olmazsa Gelecek Ayda Ölürüm Vaz Geçmem Sevdiğim Senden Selvinin Dalları Boyundan Uzun Yavrular Gözüme Bir Salkım Üzüm Ölmeden Görseydi O Yari Gözüm Koyun Kuzu Kurban Olur O Zaman |
30.04.2007, 15:27 | #5 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Beni Görüp Yüzün Öte Dönderme
Beni Görüp Yüzün Öte Dönderme Yine Benim Gönlüm Sendedir Sende Yıkıp Hilal Kaşın Da Yavrum Yere İndirme Yine Senin Aşkın Yavrum Candadır Canda Şerbet Senin Dudağında Dilinde Arzumanın Kaldı İnce Belinde Sen Bir Güzelsin Ki Türkmen Elinde Günah Bende Değil Sendedir Sende Sensiz Çıkıp Şu Yaylayı Yaylayamam Sırrın Açıp Yad Ellere Söyleyemem Çok Günah İşledim İnkar Eylemem Günah Bende Değil Sendedir Sende |
30.04.2007, 15:28 | #6 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Beydağı'nın Başı Kardır Borandır
Beydağı'nın Başı Kardır Borandır Bizi Böyle Eden Derttir Veremdir Yaz Bahar Gelince Mevlam Kerimdir Yar Kapandı Yollarım Gelemem Gayrı Varamam Gayrı Tükendi Mecâlim Varamam Gayrı Aktı Gözüm Yaşı Oldu Bir Irmak Bize Haram Oldu Bu Yerde Durmak Ne Müskülümüş De Yardan Ayrılmak Kız Kapandı Yollarım Gelemem Gayrı Varamam Gayrı Tükendi Mecalim Gelemem Gayrı |
30.04.2007, 15:28 | #7 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Dam Üstünde Çul Serer
Dam Üstüne Çul Serer Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Bilmem Bu Kimi Sever Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Bunun Bir Sevdiği Var Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Günde On Çeşit Geyer Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Şunu Bana Verseler Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cihana Bildirseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Gitsem Yarin Yanına Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Sabahtan Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Ağ Daşı Kaldırsalar Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Yılanı Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Küçükten Yar Seveni Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cennete Gönderseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni |
30.04.2007, 15:29 | #8 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Dumluca'nın bayırına
Dumluca’nın bayırına, Kervan konmuş çayırına vay. Anam babam hayırına, Sana yandım allı gelin vay. Sana yandım allı gelin, Ağ gerdanı benli gelin vay. Ölürsem kanlım olursun, Kıyma bana telli gelin vay. Evlerinin ardındayım, Güzellerin yurdundayım vay. Bir güzelin derdindeyim, Derdinden oldum divane vay. |
30.04.2007, 15:30 | #9 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Eşimden Ayrıldım Yoktur Kararım
Eşimden Ayrıldım Yoktur Kararım Uçan Kuştan Haberini Sorarım Gece Gündüz Hasretine Yanarım Beni Öldürmeli Döğmeli Değil Karadır Gözleri Sürmeli Değil Beni Öldürmeli Döğmeli Değil Yedi Yıldır Haberini Almadım Geçti Ömrüm Bir Murada Ermedim Fırsat Elde İken Demler Sürmedim Beni Öldürmeli Döğmeli Değil Karadır Gözleri Sürmeli Değil Beni Öldürmeli Döğmeli Değil Elimden Aldırdım Gözü Elayı Onun İçin Terkeyledim Sılayı Başıma Almışım Türlü Belayı Beni Öldürmeli Döğmeli Değil Karadır Gözleri Sürmeli Değil Beni Öldürmeli Döğmeli Değil |
30.04.2007, 15:30 | #10 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
|
Gine Dertli Dertli İniliyorsun
Gine Dertli Dertli İniliyorsun, Sarı Durnam Sinem Yaralandı Mı. Hiç El Değmeden De İniliyorsun. Sari Durnam Sinem Yaralandı Mı, Yoksa Ciğerlerin Parelendi Mi. Yoksa Sana Ya Düzen Mi Düzdüler, Perdelerin Tel Tel Edip Üzdüler. Tellerini Sırmadan Mi Süzdüler. Allı Da Durnam,Telli De Durnam, Sinem De Yarelendi Mi. Yoksa Ciğerlerin Parelendi Mi. Havayı Ey Deli Gönül Havayı Ay Doğmadan Şavkı Dutmuş Ovayı Türkmen Kızı Gater Etmiş Mayayı Çekip Gider Bir Gözleri Sürmeli Kuru Kütük Yanmayınca Tütermi Ak Gerdanda Çifte Benler Bitermi Vakti Gelmeyince Bülbül Ötermi Ötüp Gider Bir Gözleri Sürmeli Dere Kenarında Yerler Hurmayı Kılavuz Ederler Telli Durnayı Ak Göğsün Üstünde İlik Düğmeyi Çözüp Gider Bir Gözleri Sürmeli. Karacoğlan Der Ki Geçti Ne Fayda, Bir Vefa Kalmadı Ok İle Yayda. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|