|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şarkışla Şarkışla İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
10.05.2007, 22:10 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
SARKISLA-Kışla
Sivas iline 103 km, Şarkışla ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
05.02.2011, 23:01 | #2 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Cevap: SARKISLA-Kışla
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kislanin anlami Kisin cok cetin gectigi icin Bu köye Kisla denmistir. Kışla köyünden ayrılarak yeni 4 ayri köy oluşturulmuştur. Türkmen köyüdür Dökmetas, Oluktas, Konalga, Ucuk. Köyde ilkokul vardi, 1963 yilinda¨bir köy evi okula cevrilmistir. 1967 de Ilkokul insa edilmisir. Köy yogun göc nedeniyle bosalinca okul da kapanmistir. Kabileler / Sülaler: Medineler, Telliler, Aliveliler, Siditler, Ali emmiler, Mamatlar, Hörgeler,Kara Salihler, Kara Mustafalar, Halil Agalar, Efendiler, Haci ibrahim, Zaza Kemal,. Köyün yemekleri Kesme mantısı, Tatar yemeği, Dökme bulgur pilavı Sütlü corba, Mercimekli Bulgur corbasi, Mercimekli eriste corbasi, Herle Corbasi Dügür corbasi Yogurtlu köfte / goltuk. Madımak (cacık aşı) Sulu köfte Ayranli Corba / Tarhana, Bulama. Eriste pilavi Yaglama, Ovmac Kaymak kuymagi. Dügünlerde Pideleme manti,Dügünlerin vazgecilmezi. Kavurma, Yufka tandir lavasi. Meralari: Güney, Kuruat, Taziyoran, Yassipinar, Zorkunlubük, kurtlu dere, Boztas. Vee Tüm heybetiyle köyün karsisinda ki Kalkim kaya.,
05.02.2011, 23:32 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Sivas Sarkisla Kisla Köyü
TERKEDILMIS BENIM KÖYÜM [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kimse kalmamis tütmez ocagi Terkedilmis benim köyüm Bombos kimse oturmaz kucagi Terkedilmis benim Köyüm Nerde o eski nesesi Ne insan ne coluk cocuk sesi Suyu kalmamis kurumus Deresi Terkedilmis benim Köyüm Tas üstünde tas yok yikilmis evleri Ot bitmis üstünde kayip olmus yollari Yalnizliga mahkum etmis Allahin Kullari Terkedilmis benim Köyüm Boynunu bükmüs Aglar gibi kalkim Kaya Kücükken cikardik kosa kosa yaya Sen ayirdin benide Köyümden Zalim Almanya Terkedilmis benim Köyüm Bombos bir viraneye dönmüs Eskiden civil civildi simdi ölmüs Ne Atesi ne de Külü kalmis sönmüs Terkedilmis benim Köyüm. Sinan.K Bir Kislalinin köyünün icler acisi haline yazdigi misralari paylasmak istedim..
05.02.2011, 23:58 | #4 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Hayat bir kağıt oyunu gibidir... Oyunu icat edende sen değilsin.... Kuralları da sen koymadın.... Sana gelen kartlarda da bir kontrolün yok aslında..... Sen sadece bir oyuncusun.... İyi bir oyuncu ..... kağıdı kötüyse bile , İyi oynar , ve galip gelir. Kötü bir oyuncu ise....... En iyi kağıtlarla bile...... Kötü oynar ve kaybeder.... Şimdi sor kendine BEN BU OYUNU NASIL OYNUYORUM.................!!!! !!!
06.02.2011, 02:51 | #5 |
Yeni Yiğido
zgR Şuan
Son Aktivite: 22.05.2011 19:17
Tecrübe Puanı: 509
|
bir baskadir benim Sarkislam. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] sitesidir buyrun.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar zgR'e Teşekkür Ediyor... |
06.02.2011, 02:53 | #6 |
Yeni Yiğido
zgR Şuan
Son Aktivite: 22.05.2011 19:17
Tecrübe Puanı: 509
|
site ismi vermek yasaksa ozur diliyorum simdiden
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar zgR'e Teşekkür Ediyor... |
07.02.2011, 13:17 | #7 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Yokmu Kislali olan bu sitede bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim..
07.02.2011, 13:21 | #8 |
Usta Yiğido
NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1497
|
şarkışlalı değiliz ama biz kendimizi şarkışlalı sayanlardanız çünkü toprak karışık güneyliyiz
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|