|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ulaş Ulaş İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas iline 80 km, Ulaş ilçesine 43 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ulaş ilçesinin doğusunda yer alan Korubaşı köyü, ilçe merkezine 43 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Eski ismi “Törnük” olan bu köyümüzün ismi yakın daha sonra “Korubaşı” olarak değiştirilmiştir. YaklÂşık üçyüz sene öncesinden kurulmuş olan bir köydür. Daha önceki yıllarda Nahiye Müdürlüğü yapmış olan Gül Ağa bu köydendir. 1960 yılında 70 hane iken 2002 yılı itibariyle 20 hane kalmıştır. Korubaşı Köyü Halkı, Elazığ bölgesinden gelmişlerdir. Canbek Aşiretine mensupturlar.
Korubaşı köyü ilkokulu öğrenci olmadığından kapalıdır. Köyde cami ve sağlık evi gibi diğer sosyal birimler yoktur. Köyün yol ve kanalizasyon sorunu bulunmaktadır. Bu köyümüzde okuma yazma oranı çok yüksektir. Çeşitli mesleklerde çok sayıda memuru bulunmaktadır. Korubaşı köyünün içinde Hızır a.s. ın ayağının izi olduğu rivayet edilerek ziyaret yeri bulunmaktadır. Ayrıca Korubaşı köyünün doğusunda yaklÂşık bir kilometre uzaklıkta çok büyük bir ardıç ağacı bulunmaktadır. Bu ağaç yaklÂşık üç yüz seneliktir. Bu ağacın bir dalını bile kesenin başına bir bela geleceğine inanılmaktadır. Burada çeşitli dilekler dilenmekte ve adak kurbanları kesilerek dualar edilmektedir. Burayı ziyaret eden kişi buraya çabut, iplik gibi şeyler de bağlamaktadırlar. Köyde bir kişinin hiçbir şey olmaz diye bu ağacın kuru bir dalını kestiğini o anda evde torununun yandığımı, başka bir kadının da dilinin tutulup, kollarının hareketsiz hale geldiği anlatılmaktadır. Kebap, babuko, Kömbe, keşke, Haşıl, Zerbet yemekleri ünlüdür. Eskiden bu köyde kilim ve halı dokumacılığı ön planda idi. Fakat günümüzde bu uğraşı tamamıyla bitmiş durumdadır. Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köydeki tarım ve hayvancılık yeterli teşvik ve destekle daha da ileri bir seviyeye ulaştırılabilir. Bu köyümüzde de göç olayı özellikle 1960 yılında başlamış, yıllara göre sayısı daha da artmıştır. Köy halkının büyük bir kısmı İstanbul’a göç ederek yerleşmiştir Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. bu köyde çayrı amparda futbol turnuvaları düzenlenirdi
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|