|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas sanayisinin ve bölgenin gelişimi açısından büyük önem taşıyan Teknokent projesi Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe girdi. Türkiye’de 23.Sivas’a kurulacak olan Teknokent projesi, girişimcilere için büyük fırsatlar sunuyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener’in destekleriyle yürütülen proje önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya sunuldu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve diğer bakanların onayı ile proje imzalanarak, yürürlüğe girdi.
Teknokent Projesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Valilik İl Özel İdare ve Belediye’nin ortaklığı ile yürütülecek. Teknokent'in Sivas ve bölgeye önemli kazanımlar sağlayacağını belirten Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, "Sivas, yapılan çalışmaların ve Başbakan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Abdüllatif Şener'in destekleri sonucu Teknokent projesine kavuşmuştur. Sivas konusunda bizlere her zaman desteklerini veren Sayın Bakanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üniversitedeki pozitif iş gücünü sanayiye yansıtmak amacıyla hazırlanan bu proje sanayicimiz ve üniversitemiz için önemli bir gelişmedir, hayırlı olsun. " dedi. Proje bütçesi 17 milyon YTL olan teknokent' üniversitenin yakınındaki İşhan köyünde 640 dekarlık bir alana kurulacak. Teknokentin amaçları arasında bir yörede Teknokent kurulması suretiyle tasarlanan, para kazanmak değil, sadece sanayi ile öğretim üyelerinin uygulama alanlarını tesis etmek suretiyle onları buluşturmayı amaçlarken, Sanayi devrimlerini gerçekleştiren ülkelerin başarıları Teknokentlerden geçmektedir. Ancak başarı, Sanayici ve Üniversite öğretim elemanlarının bir araya gelmesiyle mümkündür. Girişimciler, "Bölgede yer alan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, bu bölgedeki yazılım ve AR-GE'ye dayalı üretim faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları, faaliyete geçilmesinden itibaren beş yıl süre ile gelir ve kurumlar vergisinden muaftır" hükmünden yararlanabiliyor” Ayrıca bölgede yapılacak yatırımlar ve ileri teknoloji gerektiren katma değeri yüksek yatırım yaptıklarında bu yatırımlarda; Gümrük Vergisi ve Toplu Konut Fonu İstisnası, Yatırım İndirimi, Katma Değer Vergisi İstisnası, Vergi, Resim ve harç istisnası ve Kredi tahsisini kapsıyor. 4691 sayılı yasadan amaçlanan üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak ve eğitim-öğretimi biraz daha birbirine yaklaştırmaktır. Bu yasadan faydalanılarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampus alanı içerisine Teknokent’i inşa etmek ve bu sayede sanayi bağlantılı projeleri daha güçlü bir şekilde bölgenin hizmetine sunmak olacak. Kurulması tasarlanan Teknokent vasıtasıyla asıl hizmeti sanayici yaşayacak ve mevcut yasadan yola çıkarak bir takım avantajları kullanılabilir hale dönüştürebilecek. Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurmak amacıyla aşağıda belirtilen kuruluş temsilcileri aralarında düzenledikleri bir protokolle Kurucu Heyeti oluşturmuşlardır. Teknokent sanayici açısından da önemli getiriler sağlarken, bu kapsamda, Bölgelerin kurulması için gerekli arazi temini, alt yapı ve idare binası inşası ile ilgili giderlerin yönetici şirketçe karşılanamayan kısmı, yardım amacıyla Bakanlık bütçesine konulan ödenekle sınırlı olmak üzere karşılanacak, yönetici şirket Kanunun uygulanması ile ilgili işlemlerde her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutulacak. Yönetici şirketlerin Kanunun uygulaması kapsamında elde ettiği kazançlar ile Bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu Bölgedeki yazılım ve AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 31.12.2013 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacak. Atık su arıtma tesisi işleten bölgelerden, belediyelerce atık su bedeli alınmayacak. Öğretim elemanları 2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinde öngörülen yurtiçinde ve yurtdışında geçici görevlendirme esaslarına göre yapacakları çalışmaları Üniversite Yönetim Kurulunun izni ile Bölgedeki kuruluşlarda yapabilirler. Aylıklı izinli olarak Bölgede görevlendirilen öğretim üyelerinin Bölgede elde edecekleri gelirler üniversite döner sermaye kapsamı dışında tutulur. Ayrıca, öğretim elemanları Üniversite Yönetim Kurulunun izni ile yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile bu Bölgelerde şirket kurabilir, kurulu bir şirkete ortak olabilir ve/veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilirler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ın ekonomik kalkınması için çok önemli bir proje olan Teknokent projesi için
sonunda Bakanlar kurulundan karar çıktı,17 milyon bütçe ayrılan Teknokent ile hem sanayimizin gelişmesinin önü açılacak hemde istihtama büyük katkısı olacaktır.Abdüllatif beyin büyük katkısı ile çıkan karar ile Sivas'ın gelişmesine büyük katkı sağlanacaktır.Abdüllatif Şener Sivas için büyük bir şans...
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RüStü ElmaS Şuan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas için çok önemli adımlardan birisi atılmıştır.
Emeği geçenleri kutluyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
Son Aktivite: 26.02.2026 00:19
Tecrübe Puanı: 969
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hakikaten sevindirici bir haber,İnşaAllah SİVASımız bu ve benzeri projelerle kalkınıp büyüyecek,göç veren değil göç alan bir şehir haline gelecek,Sayın Abdullatif ŞENER Beyefendiyide SİVASa katkılarından dolayı kutluyorum.
|
|
|
|
#5 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cok güzel bir haber
Sivas`imizin kalkinmasi icin gereken isler umarim en kisa zamanda proje baslanir ve böyle projeler cogalir
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Deliilyasliyiz Şuan
Son Aktivite: 10.02.2012 19:23
Tecrübe Puanı: 754
![]() |
o kadar güzel işler yapılıyo ama hep birşey eksik bir bulsak o eksikliği.yoksa biraraya gelemeyişimiz mi
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yiğido
![]() ![]() Fatih Bayrak Şuan
Son Aktivite: 24.01.2011 12:07
![]() |
Cok güzel bir haber.
Sivas´imiza hayirli olsun
|
|
|
#8 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() orhanakbulut_58 Şuan
Son Aktivite: 25.04.2011 21:00
Tecrübe Puanı: 724
![]() |
inşallah hayırlı olur ne diyim.....
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yiğido
![]() ![]() YiGiDo_58_06_nl Şuan
Son Aktivite: 24.08.2010 19:53
Tecrübe Puanı: 736
![]() |
bunlar az bile aslinda SIVASIMIZA ama bunada sukur bakin kayseriye adamlar aldi basini gidiyo
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|