|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 927
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vali Veysel Dalmaz, yeni Adliye Sarayı ile ilgili tartışmalara sert cevap verdi. Dalmaz, “Benim muhatabım Bakanlıktır”dedi
Vali Veysel Dalmaz, ``Burada benim muhatabım başta Adalet Bakanlığı`dır ve ilde de Adalet Bakanlığı`nın temsilcisi benim, validir. Adalet Bakanlığı`nın temsilcisi adliye değildir`` Vali Dalmaz, Encümen Toplantı Salonunda, son günlerde basın yayın organlarında yeni Adliye Sarayı ile çıkan haberler üzerine basın toplantısı düzenledi. Kamuoyunun bilgilendirilmesi için bu toplantıyı düzenlediğini ifade eden Dalmaz, Kent Meydanı Projesi kapsamında meydanının rahatlatılması ve yeni bir görünüme kavuşması için mevcut Adliye binasının yetersizliği de düşünülerek, 2 yıl önce yeni adliye sarayı yapılması kanaatine varıldığını belirtti. Bu süreçte söz konusu yatırım için uygun olabilecek yerlerin araştırıldığını, kurumlar arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda o günün şartlarında adliye sarayının biran önce yapılması için 2 yıl önce fuar alanı olarak bilinen bölgede bazı çalışmalar yapıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığında tahsis edilen ve Adliye hizmet binası alanı olarak ayrılan alanın hemen yanında 2 otel ve ticaret alanının bulunduğunu ifade eden Dalmaz, şunları kaydetti: ``Bu parsellerin 5084 sayılı Teşvik kanununda kapsamında değerlendirilecek olması, ticaret ve otel alanlarının yanında adliye hizmetlerinin verilmesinin çok uygun olmayacağı, bu sahanın bir bütün olarak açılmasının daha uygun olacağı, tahsis tarihinden geçen 2 yıllık süre zarfında herhangi bir yatırımın yapılmamış olması, Adliye Sarayı olarak tahsisi yapılabilecek daha uygun ve müstakil parsellerin ortaya çıkmış olması durumları da göz önünde bulundurularak, Valiliğimizce Adliye hizmet binasının buraya yapılmasının uygun olmayacağının kanaatine varılmıştır.`` |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4532
![]() |
![]() Sayın valimiz veysel dalmaz beyin düşüncelerine katılıyorum
sivasa hitap edecek büyük bir proje olup yer ve binanın ihtiyaca göre gercekleşmesi gerekli rast gele bir yer olmaması lazım önceki binanın yeri bence hiçde iyi bir proje değildi zaten şu andada yetersiz eski bina yıkılarak yeşil alana dönüştürmeli sivasımıza nefes aldıracak yeşil alanların çoğaltılmalı adliye binası nereye olsa yapılır valimize köstek değil destek olmalıyız her şey yeşil sivas için
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Deliilyasliyiz Şuan
![]() Son Aktivite: 10.02.2012 20:23
Tecrübe Puanı: 706
![]() |
![]() nereye yapılıyosa yapılsın.ama bir an oncce yapılsın.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|