|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Yiğido
![]() ![]() Fatih Bayrak Şuan
Son Aktivite: 24.01.2011 12:07
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Türkiye’nin Sivas’taki dünyaca ünlü “‘doktor balıkları” ‘ ülkelerine götüren Japonlar, hem şifa merkezleri kurdu, hem de bu balıklar için Tokyo’da müze açtı. Yağlı balık olarak bilinen Garrarufa adlı balıklar daha çok deri hastalığı tedavisinde kullanılıyor. Hastalıklı bölgeleri ısıran balıklar özellikle de halen çaresi olmayan sedef hastalığına şifa oluyor. Balıkları kısa sürede çoğaltan Japonlar, şimdi bunları kendi özel projeleriymiş gibi dünyaya pazarlamaya başladı. Mezopotamya kökenli bir balık türü olan Garrarufa, Anadolu’nun yüksek kesimlerindeki termal kaynaklarda ve uzantılarında yaşıyordu. Kaynak:Türkiye Gazetesi
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Fatih Bayrak'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şikayet etsinler hakalrını arasınlar, böyle sızlanmayla ellerine bir şey geçmez...
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Yiğido
![]() Bln-Fatih58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2009 21:14
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Vay hainler vay, birde utanmdan pazarlamaya calisiyorlar
|
|
|
#4 |
|
Yasaklı
Bilmiyorum5 Şuan
Son Aktivite: 17.03.2010 15:36
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
istedikleri kadar çalsınlar o balıklar o ortamın dışında yaşayamıyolar önceki yıllarda da almanlar çalmıştı hiç bişey olmadı balıklar öldüü çünkü o balık o su da yaşar BaLIklı çermiğin etrafı sönmüş volkanık dağlarla örtülü o su bu dağlardan cıkıyoo yanı japonlar ve ya başka bır mılleet balıkları goturmekle bısey yapamaz o balıklar orda o su olmadan yasamaz o suyu saglamak ıcın de o volkanık dagları sokup goturmelerı lazım o da ımkansız
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yiğido
![]() ![]() serhat3358 Şuan
Son Aktivite: 14.11.2013 09:30
Tecrübe Puanı: 765
![]() |
Bilmiyorum5'e katılıyorum volkanik dağları götüremezler bu inkansız birşey o balıklar ölüyor bence boşu boşuna çalıyorlar HAYVANLARADA YAZIK.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RaZZcE Şuan
Son Aktivite: 18.01.2011 12:17
Tecrübe Puanı: 813
![]() ![]() ![]() |
ehh iste sivas bu
![]() seviliyor bu baliklar Calsalarda, Sivas - Doktor Baliklar gibi Meshur olamazlar ![]()
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4575
![]() |
Doktor balıklarımızı calıp götürüyorlar ama şifalı sularımızı götüremiyecekler bu sularda bir çok mineraller bulunuyor bu minarellerin başında selenyum dediğimiz
mineral sedef hastalığına mideye ve bir çok iç hastalıklarına iyi geliyor yani balıklarımızı izinsiz götürenler tedavinin yarısını götürüyorlar yarısı yine bizde kalıyor dünyada eşi benzeri olmayan bu kaplıcamızı dünya capında tescil ettirmeliyiz yunanlılar hacıvata,karagüzümüze balavamıza,folklorumuzun bazı branşlarına kadar sahipleniyorlar şimdide Japonlar bizim dokror balıklarımıza sahip cıkmasınlar bir an önce tedbirimizi almalıyız
|
|
|
#8 |
|
Yeni Yiğido
![]() HaYKoLiK Şuan
Son Aktivite: 13.02.2008 16:11
Tecrübe Puanı: 686
![]() |
hırsızlar ne demek çalmak yaa yarın öbürgün köpeklerimizide çalar bunlar
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaYKoLiK'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslisandy-58 Şuan
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11
Tecrübe Puanı: 1485
![]() |
calabileceklerini sanmiyorum!?kimse görüp sormuyormu?verenler yine bizdendir ben inanmiyorum cünki buraya almanyayada verdiler avusturyayada ama ömürleri uzun olmuyor.yasadiklari yerlerde kalmali kapali havuzlarda degil.ordada yasayamiyacagindan eminim yinede sivas`a gelecekler tedavi icin!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2226
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Balıkların orada yaşamaları imkansız balıkları çalmalarıda imkansız bazı insanlar para için her değerlerini satarlar çalmaları biraz saçma gibi...
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|