|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
17.09.2007, 01:07 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
TATİL BİTTİ ŞİMDİ DERS BAŞINA
[IMG]/images/stories/dersbas.jpg[/IMG]
Üç aylık bir tatilin ardından 2007-2008 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Binlerce öğrenci ve öğretmen ders başı yaptı. Yaz tatili ile birlikte eğitim-öğretime üç ay ara veren öğrenciler ile öğretmenler dinlenmiş olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlarken bazı okullarda öğrenciler ders başı yapamadı. Okul hayatına daha çabuk alışabilmeleri amacıyla birinci sınıf öğrencileri ile ana sınıfı öğrencileri 2007-2008 eğitim öğretim dönemine, 10 Eylül’de bir hafta önce başlamışlardı. İlköğretim ve lise öğrencileri ise bugün itibariyle yeni ders yılına merhaba dedi. İlk ders zilinin çalması ile öğrenciler yeni bir eğtim-öğretim yılına daha başlamış oldular. 3 OKUL EĞİTİME GEÇ BAŞLAYACAK Sivas merkezde yaz döneminde 47 okulda yapılan tadilat ve doğalgaz çalışmalarının 44 tanesi tamamlandı. Ancak, ihalesi geç yapılan 3 ilköğretim okulundaki onarım çalışması ise hala bitirilemedi. Yeni eğitim dönemine bu okul öğrencilerinin 3-4 gün geç başlayacağı açıklandı. Muzaffer Sarızsözen, Celal Bayar ve Süleyman Sami Kepenek İlköğretim Okullarındaki çalışmalar halen devam ediyor. Sivas İl Milli Eğitim Müdür vekili Ali Nacak, okullardaki çalışmaların Pazartesi gününe kadar tamamlanması için müteahhit firmaların gece gündüz demeden çalıştıklarını, fakat çalışmaların tamamlanamaması durumunda burada eğitim gören öğrencilerin derslerine 2-3 gün sonra başlayabileceklerini belirtti. İhale prosedüründen dolayı bu tarz aksaklıklar yaşanabildiğini belirten Nacak, gelecek sene bakım onarım yapılacak okulların ihale çalışmasına Mart ayında başlayacaklarını ve okulların kapandığı Haziran ayında ihaleyi kazanan firmalara iş teslimini hemen yapacaklarını belirtti. Bu uygulama ile zaman kazanacaklarını belirten Nacak, “2008 yılından itibaren uygulamaya başlayacağımız bu çalışma ile ihale prosedürünün önüne geçmiş olacağız. Bu bize zaman kazandıracak. Okullarımızda yürütülen çalışmaların eğitim-öğretim zamanına yetişmemesi diye bir sorun kalmamış olacak” dedi. Sivas merkezde kesin olmayan rakamlara göre 2007-2008 eğitim öğretim yılının ilk ders gününde yaklaşık 71 bin öğrenci ders başı yapacak. Bu öğrencilerin 52 bin kadarını ilköğretim öğrencileri oluştururken 19 bin kadarını ise lise öğrencileri oluşturuyor. Kesin öğrenci sayısı ise Kasım ayı başı itibari ile belli olacak. ÖĞRETMEN AÇIĞI Sivas merkezde ve yakın ilçelerde öğretmen açığı bulunmadığını belirten Sivas Milli Eğitim Müdür vekili Ali Nacak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kura usulü son atamasından bazı öğretmenlerin görevlerine başlamak için müracaat ettiklerini ama bazılarının ise müracaat etmediklerini belirtti. Bu nedenle bazı uzak ilçelerde öğretmen eksiği olduğunu belirten Nacak, “Bu açığı 4 senelik fakülte mezunu olan ücretli, sigortalı öğretmen adayları ile dolduracağız. Müdürlüğümüze bu konuda oldukça yoğun bir talep var” dedi. ÜNİVERSTE ÖĞRENCİLERİ DE YENİ EĞİTİM YILINA BAŞLADI 2007-2008 yılında üniversite sınavını kazanarak üniversite eğitimi görmeye hak kazanan öğrenciler için 3-7 Eylül tarihleri yapılan yeni kayıt işlemleri de tamamlandı. 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kayıt yenileme işlemlerinin ardından bugün itibariyle üniversite öğrencileri de yeni eğitim yılı için ders başı yaptı. |
17.09.2007, 04:44 | #2 |
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 773
|
--->: TATİL BİTTİ ŞİMDİ DERS BAŞINA
DİKKAT ÇEKİLMESİ GEREKEN KONULAR
1990-1992 eğitim ögretim yılında,dönemin milli eğitim bakanı Avni AKYOL bakanlığında,eğitim ögretim ve tedrisat kanunlarında değişikliğe gidildi.O degişiklik kapsamında,şartsız kurul,buna bağlı olarak kredi sistemi ve benzeri her eğitim öğretim yılında yeni yeni kanunlar getirilerek,eğitim ve ögretim sistemimiz tek kelime ile '' BATAĞA'' saplanmış konumda.Her yeni ikdidarın kendine göre yeni sistemler geliştirme çabaları sonucu,eğitim sistemimiz kobay gibi denek konumuna gelmişdir. Eğitim ve ögretim sistemimiz,hangi iktidar olursa olsun,tek ve pratik bir sisteme,bölgesel olarakta teşvik edici konumda olmalıdır.Genel olarak ülke siyasetininde,bir ''DEVLET POLİTİKASI'' olması gerekirken,böyle bir şeyin düşüncesini bile tezahür edemeyen her iktidar,iktidarlarına güç katmak için eğitimide alet ettiler ve etmeyede devam ediyorlar.Bu durumun böyle devam etmesi durumunda,ÖSS ve ÖSYS sınavlarında hala -O- puan çeken ögrenciler çogalmaması imkansız gibi gözüküyor.Zira ögrenciler,daha okula başlamadan,''ne olsa sınıfı geçerim'',veya kültür yozlaşma kapsamında tehdit-terör-rüşvet çarkı ile sınıf geçme kaçınılmaz gibi gözüküyor. Ülkesel olarak veya bireysel olarak,eğitim ve öğretim üç aşamalıdır.1-Aileden2-Okuldan3-Toplumdan(sokak kültürü) olarak ayrılır.Gelişen ekonomik ve kültürel şartlar kapsamında, kültür yozlaşması yaşamaktayız ve bunun sonucunda,Aile kavramımız ve kültürümüz yok olmaya yüz tutmuşdur.Ulusal olarak medya ve görsel basının akılalmaz,sınır tanımaz yozlaşması karşısında çocuklarımızın eğitimde temel konumunda olan, ebeveynlerin,evlatlarına aşılaması gereken,aile terbiyesi vermek,gelenek görenekleri ögretme kültürümüzde,anne babaların, bilinç altında kolaycılık ve kısa yoldan köşe dönme şeklinde görsel ve yazınsal basından nasibini almıştır. Asıl anlatmak ve dikkat çekmek istediğim konu budur.Çocularımıza eğitimin ilk aşaması AİLEDEN başlar.Anne ve babaların daha bilinçlenmesi ve okul öncesinden başlayarak,ilk adım attıklarından,reşit oldukları döneme kadar ilgi ve alakalarını eksik etmemeleri gerekmektedir. Toplu taşım aracı yani belediye otobüsü ile seyahat ediyorum,orta yaşlı,45-50 yaşlarında üç amca yan yana oturmuşlar,bende karşı taraflarında kulak misafiri oluyorum.Amcalar akşam bir dizi film seyretmişler,dizide anlatılan olaydan çok,kadınların ve erkeklerin kıyafetine kadar konuşmalarına tanık oldum.Gerçi bu durumuda yaşadıktan sonra pek umudumda yok ama,sorumlu bir vatandaş olarak bu konuda yazma ihtiyacı hissettim.
17.09.2007, 14:17 | #3 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
-->: TATİL BİTTİ ŞİMDİ DERS BAŞINA
Tatil bitti okullar acıldı 2007-2008 dönemi bütün öğrencilrimize hayırlı uğurlu gecmesini ve allahtan zihin acıklığı temenni ederim
17.09.2007, 14:47 | #4 |
Tecrübeli Yiğido
candy_58 Şuan
Son Aktivite: 19.02.2010 15:47
Tecrübe Puanı: 657
|
tüm öğrencilere derslerinde başarılar dilerim Allah herkese kolaylık versin
|
18.09.2007, 05:18 | #5 |
Usta Yiğido
Serd@r Şuan
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27
Tecrübe Puanı: 912
|
-->: TATİL BİTTİ ŞİMDİ DERS BAŞINA
Tüm öğrencilerin başarı dolu bir ders yılı geçirmelerini dilerim,unutmayın sevgili arkadaşlar;"Bugün ders çalışmak,yarın geleceği kaybetmekten iyidir."
O yüzden gerekli hassasiyeti gösterin ve çalışın,Allah zihin açıklığı versin,başarılar!
18.09.2007, 07:06 | #6 |
Usta Yiğido
arikarinkuchi Şuan
Son Aktivite: 29.09.2015 00:05
Tecrübe Puanı: 1087
|
malesef tatil bitti
tüm öğrencilere yeni okul döneminde başarılar...
|