|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Yiğido
![]() ![]() Efe Cemil Şeker Şuan
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25
Tecrübe Puanı: 665
![]() |
Medâr-ı iftihârımız, dünyaca meşhur piyanistimiz Fâzıl Say, "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum" diye vermiş-veriştirmiş...
Fâzıl aabi, ben seni tanırım ama sen beni tanımazsın; bundan üç-beş sene önce sen, "Âşık Veysel'in köyü Sivrialan'da rahmetlinin mezarı başında piyano çalacağım" diye tutturmuştun da, tee nerelerden yeldire yeldire seni dinlemeye gelen kalabalık arasında ben de vardım. Onun için sana iki çift lâfım var; dinlemeden gidersen küserim, ona göre... Yav sen elbette gidersin gitmesine; dünyanın her yerinde akortlu piyano ve seni dinlemeye hazır sanatsever bir kitle bulursun fakat biz ne oluruz hiç düşündün mü? Onun için Fâzıl aabi, acele karar verme, bir düşün; içinden ona kadar say, yetmiyorsa yere uzan, sâkinleşinceye kadar bekle, öfken yatışsın. Yapma güzel aabim, o ünlü fıkradaki sokak serserisinin dediği gibi, "Toplum buna henüz hazır değil" bir kere; insan böyle şeyleri alıştıra alıştıra söyler. Aniden gazetede okuyunca bir fenâ oldum, bir fenâ oldum; elim ayağım boşandı. Öylece kalakalmışım! "Biz yüzde 30, onlar yüzde 70" demişsin; canın sıkılmış besbelli. Fâzıl aabi, lütfen böyle şeylere kafanı takma; olaya bir de bizim gözümüzle bak; tamam, kâğıt üstünde % 70 filan görünüyoruz ama inan ki tedavi oluyoruz canım abim benim; biz de hâlimizden memnun değiliz yani. Değil 70, % 100 olsak, şu sizin % 30'un forsunu, havasını, edâsını, kültürünü yakalayamıyoruz. Hiç değilse bunu bil ve müsterih ol. Demin "tedavi oluyoruz" demiştim ama sen belki dalga geçtiğimi zannetmişsindir: Fâzıl aabi biz, inan ki sizin gibi olmak için deli gibi didiniyoruz; senin gittiğin ülkelere gitmek, takıldığın restoranlara takılmak, giyindiğin mağazalardan giyinip şık görünmek, kaliteli yaşamak, şu dâr-ı dünyâda varlık sahibi olmak istiyoruz. Vallahi ve billahi. Senin dünyadan haberin yok Fâzıl aabi; bizim hanımlar, evet, başını örtüyor, bu hususta titizler ama içlerinden bir teki bile kara çarşafa girmek istemez; şimdi biraz umur gördüler ya, biz erkeklere "siz neredeyseniz biz de orada olacağız" diye kafa tutuyorlar; çalışıp iş-güç sahibi olmak, -hatta inanmayacaksın bak yeminle söylüyorum- okumak bile istiyorlar. "Biz mütedeyyin insanlarız, özel otomobil bize yakışmaz; adam gibi tedavi olmak, tatil yapmak, ev-bark sahibi olmak, hele köşklerde oturmak bize iki numara fazla gelir" diyenimizi hiç duydun mu Fâzıl aabi? Çağdaşlıksa çağdaşlık kardeşim; demokratlıksa demokratlık, hürriyetse hürriyet; sen neyi istiyorsan, % 70 de onu istiyor; bundan emin ol ve şu "çekip gitme" kararını aceleye getirme. Şöyle çok değil, iki kuşak daha geçsin, kimin daha modernist, kimin daha bu dünyacı olduğunu daha iyi göreceksin; kafayı piyanoya taktığın için bazı şeyleri görmüyorsun; öyleyse bu kardeşinin sözüne kulak ver, dinle ve inan. Diyorsun ki, "Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar..." İyi de, güzel Fâzıl aabim benim, Çankaya'daki davete sen davet edilmedin de, biz % 70 olaraktan kırmızı mumlu davetiyle ile çağrılmış değiliz ki; her camiânın kendine göre bir "creme de la creme" tabakası var! Anlayacağın biz de çağrılmadık ama bu kadar eften-püften şeyleri mesele yapıp "bırakın, gideceğimm" diye huysuzlanmadık. Zaten senin gibi horozlansak da gidecek bir yerimiz yok bizim: Orta Asya çok uzak, İran-Suudi Arabistan ayağımızı sıkar; Avrupa'yı dersen bastırmıyorlar bile. Ee?.. Şimdi "siz kiiim, ben kim; benim çağrılmam gerekirdi" diyeceksin; orada da sen haklısın Fâzıl aabi; biz % 70 olaraktan alayımız bir araya gelsek bir piyanoyu senin gibi güzel çalamayız, bu doğru işte... ... Lütfen bi daha düşün Fâzıl aabi; hadi bize acımıyorsun, bari % 30'a acı! Ahmet Turan Alkan Zaman
|
|
|
#2 |
|
Yiğido
![]() ![]() Efe Cemil Şeker Şuan
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25
Tecrübe Puanı: 665
![]() |
Hemşerimiz Ahmet Turan Alkan hocamız yine lafı gediğine koymuş,bizlerede keyifle okumak kalmış. Ne diyeyim hocam müslümandan,müslümanca yaşamdan bu kadar korkanlar,dindarlara karşı bu kadar hoşgörüsüz olanlara %30 bile çok zaten bu kadarda değil bu azgın azınlık...
|
|
|
#3 |
|
Yiğido
![]() ![]() abuç Şuan
Son Aktivite: 14.02.2012 14:38
Tecrübe Puanı: 725
![]() |
Ahmet Turan ALKAN farkı işte bu ;helal olsun sana Turan Hocam bin kere milyon kere helal olsun.diyecek söz bulamıyorum inanki.sanada teşekkürler efe cemil şeker paylaşım için
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 915
![]() ![]() ![]() |
bırakın ya nereye giderse gitsin ya.Yok türbanlılar kazanmış dikkat edin bu ülkede türbanlılar yıllardır ezildi bi başbakanın eşi türban taktı diye hemen ülkeyi terkediyo e gidersen git canım çokta tın anlamıyorum neden bu kadar korkuyorlar türbanlılardan.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4557
![]() |
Hay ağzına sağlık sevgili yazarımız Sayın AHMET TURAN ALKAN Fazıl say aabiye gerekli titizliği göstermiş gitmemesi için ne gerekiyorsa her şeyi yapmış ama herhalde Fazıl aabi gitmekte kararlı yapacak bir şey yoktur bari giderken şu kalan % 30 yanına alıp götürmese %30 demek nerden baksan 20 milyon kişi demek allah verede fazıl aabiye uyupta gitmeseler ama hiç zannetmiyorum fazıl aabiye uymazlar cünkü bu vatan öyle kolaylıklarla alnımadı o %30 unda atası dedesi bu vatan için şehit oldular bence bu insanlar fazıl aabi gibi düşünmezler onlara göre bu vatanın değeri hiç bir şeyle ölcülmez ne baş örtüsüyle ne bilmem nereleri acmayla nede insanları sınıflandırarak % 70-%30 gibi rakamlarla bu rakamlarıda nerden bulduysa bu işler sadece kardeşlik duygularıyla bu vatana sım sıkı sarılmayla sağcısı,solcusu ,alevisi,sunnisinin ayrım yapamdan demoratik haklarımızı sonuna kadar kullandığımız bir birimize saygı ve sevgide kusur etmediğimiz hepizin kardeş olduğumuz bir ortamda gayet güzel yaşabiliriz bu arada bu cennet vatanımızı beğemeyenler için herkesin söylediği iki cift laf var onu söylemeden gecemeyeceğim fazıl aabime
YA SEV YADA TERK ET
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 915
![]() ![]() ![]() |
Ya Fazıl beyin dediği lafa bakın türban takanlar arttışta ondan gidiyormuş e gidersen git gitte avrupada papazlarla beraber çan çal ...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gitme Fazıl ne olur gitme,bizi bırakma Fazılım bu milletin sana çook ihtiyacı var. Hem ne
küsüyorsun Çankaya'ya çağırmadılar diye,nidecen o yokuşu çıkıpta kendini yoracan,gel biz seni yaylara götürürüz,ovalarda gezdiririz.Bak öyle küsmece darılmaca yok,sen bizim herşeyimizsin,çağırmayanlar düşünsün senin gibi asil birinden mağrum olmuşlar,bah küsme olunca bizim oğlanın sünnetine çağırırım seni,ne varmış Çankaya da ekstra ise bundan iyisini mi bulacan,hem sünneti puntuna getirip ordu evinde yaptırdık mı bi dene bile başörtülü giremez he ne dersin ![]()
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 806
![]() |
![]() Yaşasınnnnnn!!!!!!!!! Yakında fethullah abimde gelecek,senelerce niye gettiydi merak ettim,birde utanmadan kaçdı dediler,gerçi basın medyada yazmadı kimseyede haber vermediydi ama,gece gündüz hristiyanlara küfür ederiz,sonrada onlarla ortak olur ticaret yaparız yetmez gucaklarına otururuz,yahudilere ana avrat küfür ederiz,sonrada onlarla aynı yatağı paylaşırız,tıpkı sarkozinin bize söz verdiği sonra dönük arkamızdan bıçakladığı gibi,yönetenlerimizdee burda artık yeter bıçak kemiğe dayandı,sabrımız taşdı falan filan ,,,,,, Ohhhhhhh ne ala kebap,kendine gurup felan deyen dernekçi gibi ne üdügü belli olmayanlarda son günlerde aynı olaya bir topicde alkış,diger topicde aşağılama yapıyorya,toptan iki yüzlü bir toplumun,normal sıradan birer vatandaşlarıyız,aynı tencerenin içinde öğütülür sos olarakda kanımızı koyarız,kamu yararına olan vc lerdeki gibi boklarımızı karıştırır gideriz. (Bu başlık ve yazıya binayen ancak böyle bi yazı yazılır) ![]() Coca cola? Hscb? bilmem ne yardım derneği? ______________________________ ___________________ Şimdi türk hava kuvvetleri saldırı yapdı gerçekmi? Eve dönüş yasası kapsamında dağdan inecek 5000 terörist için devlet eliyle kadro çıkarıldı doğrumu? Asgari ücret konusu ne oldu? AB ye verilen imzalar sonucu beş yıldır dokunulmazlarımız bozuldu(Kıbrıs-ermeni-eğitim sistemi-301. madde ve benzeri) şimdi başbakanın ağzından demeç;''başladığımız yere döndük,bunlar iki yüzlü'' ne demek istiyor?Ülke olarak nasıl ödünler verdik? Acaba devlet-ülke-millet için bunlar daha önemli konular değilmidir? Madem ortalığı bulandırıyoruz;ülkemiz, halkımız için daha hayırlı ve faydalı konularda tartışma yapsak,fikirler üretsek,bilmeyenlere açıklama yapsak daha önemli değilmidir. Bu birazda senelerce arab alemine sudan nedenlerle ortaya nifak sokarak birbirini kırdırarak ellerindeki pastayı almayı amaç edinen emperyalizm oyunu gibi geliyor. İnsanların beyin-fikir yapısı uğraştıkları konu ilede parelellik akseder,hadi kolay gelsin.
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ...... Konu albina58 tarafından (16.12.2007 Saat 03:15 ) değiştirilmiştir.. Sebep: eksik yazılım |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Türkiye rüyalarımız kısmen öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı. Biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum"
Bu beyanatı Alman dergisine veren dünyaca ünlü piyanistimizi eleştirmek elbette hakkımızdır. Fazıl Say hükümeti ve icraatlarını beğenmeyebilir,eleştrebilir ama bölücük yapamaz. Ne demek bütün bakan eşleri türbanlı,bakan eşlerimi yönetici yada seçimlerde siyasetçilerin eşlerinede mi oy veriliyor. Herkes haddini bilecek,hükümeti eleştirecem diyerek benim maneviyatıma dil uzatamazsınız. Haa illa devlet kurumundan fetva isterseniz ki benim inancımı devlet kurumları sınırlayamaz Diyanetin başörtüsü konusunda ki açıklamalarına bakabilirsiniz. Biraz enpati yapmayı düşünün,yıllarca hanımı başı açıklar yönettilerde birkez bile bir ünlü sanatçı çıkıp tüm bakan eşlerinin başı açık dedi mi ? El insaf bu milleti bu kadar hakir göremezsiniz,ne yani ülkenin %70'i aptal,yobaz,çağdışıda bir siz mi ilericisiniz. Buyrun ilerleyin ilerlediğiniz yere kadar... Hem ne demek İslamcı,siz kimsinizde %70 İslamcı diyorsunuz,geriye kalanlar ne oluyor yani,İslamcı tanımını da kabul etmiyorum,kimse bu kavramı kalabalıkara etiket yapamaz. Hükümetimi eleştriyorsunuz,meclisimi,cumh urbaşkanınımı ,orduyumu,medyayımı,işadamları nımı kimi eleştirirseniz eleştrin ama milletin maneviyatı ile oynamayın,bu oyunun sonu fena olur. Ekonomi,dış poltika,eğitim,sağlık v.s ortaya koyun belgelerinizi,şöyle olsa daha faydalı olur deyin ama kişisel bir hak olan inancada karışmayın,hakkınızı ve haddinizi bilin,ne yani benimde kızkardeşim başörtülü veya eşim başörtülü veya arkadaşlarım başörtülü diye siyaset yapamıyacak,devletin halka açık toplantılarına beraberce katılamıyacakmıyım. Eşi başı açık olan esnaf daha mı fazla vergi veriyor,başı açık kız öğrenci Üniversite harcını zamlımı ödüyor. Bu ülkenin hakimi hiç bir ideleoji ve zümre değildir. Başı açıkta,örtülüde yani bunu söylemek bile çok ayıp aynı haklara sahip olmalıdır. Her türlü ayrımı kınıyorum,başörtüsü üzerinden hükümeti eleştrinleri iki kere kınıyorum sizler tüm inançlı ve inanca saygılı insanları zorla Akp li yapacaksınız. Azcık düşünün insaflı olun,çok söylediğiniz çağdaşlığı biraz daha özümseyin. Pek sevdiğiniz laikliği sopa gibi kullanmayın...
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Yiğido
![]() pirmahsuni Şuan
Son Aktivite: 24.07.2008 04:03
Tecrübe Puanı: 657
![]() |
Fazıl Say gibi önemli bir değeri kaybetmek elbette üzüntü verici,onun gidip kurtulma şansı var maalesef bizim o şansımızda yok!Ne diyelim sanat camiasını baltalayanlar utansın bu insanlar kolay yetişmiyor!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|