Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Gereksiz Ve Kilitli Basliklar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Gereksiz Ve Kilitli Basliklar Gereksiz Basliklardan Uzak Duralim Lutfen

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.03.2008, 07:47   #1
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 816 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart TÜRKİYE'DE KADININ ADI VAR MI ? Lütfen Okuyunuz...

TÜRKİYE`DE KADININ ADI VAR MI ?

Dünyadaki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Ben isterim ki kadınlarımızın bu anlamlı günü sadece 8 Mart ile sınırlandırılmasın. Her gün kadın sorunlarının giderilmesi için çalışılsın, çözüm arayışları bulunsun. Kadınlarımız hep gülüp, mutlu olsun diyoruz ama ne denli bunu uyguluyoruz. İşte ne yazık ki bazı gerçekleri göz ardı edemeyiz. Yapılan araştırmalara göre bazı istatistiklerden birer örnek vermek istiyorum. Sanıyorum bu gerçekler kadınımızın toplumda ne denli değer görüp görmediğini açıklayacaktır.

Türkiye`de 8 milyon kadın okuma-yazma bilmiyor, eğitim gören 100 kadından ise sadece 2 tanesi yüksek öğrenim görüyor. Kadınların yüzde 40’ı görücü usulüyle evlenirken, yüzde 30 u dini nikâhla, yüzde 20’ si ise nikahsız yaşıyor. Kadınların yüzde 55’ ne doğum kontrolü uygularken, Yüzde 64’ü hamilelik döneminde doktor yüzü görmüyor, yüzde 65’i eve gelen konuğa görünmüyor ki bu özellikle kırsal kesimde çok yaygın. Anne olmak için ülkemizde yılda 2 bin 500 kadın yaşamını yitiriyor. Berdel, başlık parası, töre ve namus cinayetleri, dayak, baskı ve gelenekler kadını hedef almaya devam ediyor. Yani 21. yüzyılda Türkiye’de ne yazık ki halen kadının adı yok.Türk kadını Ülkesinde hak ettiği değeri görmüyor, korunmuyor ve yasal hakları yeteri kadar savunulmuyor. Kırsal yörelerimizdeki kadınlarımıza yeterli eğitim verilmiyor, aydınlatılmıyor, halen kadın şiddet ve taciz görüyor.

Ne yazık ki TÜRKİYE`DE KADININ ADI HALEN YOK......

Eşinin saygınlığını, üstün başarısını, üretmesini, toplum için çalışmasını göz ardı eden, ailede kendisini tek egemen olarak gören bazı erkekler eşlerinin çalışmalarını engelleyip aile içinde kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayarak eşlerinin kendilerinden bir adım ileri gitmelerine tahammülleri olmamaktadır. Çünkü çoğunlukla toplumumuzda kadın ikinci sınıf vatandaş olarak görülmektedir.

Yapılan okuma yazma kampanyaları bence fazla başarılı olamamıştır. Bayan kaymakam sayımız çok azdır, Oysa bayan Vali ve Kaymakamlarımızın Kamu kurum ve kuruluşlarımızda bayan müdürlerimizin sayıları artırılsa işte o zaman kadın sorunlarını ancak kadınlar anlayacağından daha çok kalıcı çözümler üretilir diye düşünüyorum. Belki o zaman eğitim daha çok önemsenir.

Toplumun yüzde 50 sini oluşturan kadınlar, kendi mekanizmaları kendi özgüvenleri ile oylarıyla TBMM ye giderek orada kadınları temsil etmeyi başarabilirlerse o zaman kadın sorunları daha kolay ve çabuk aşılacaktır.. Kadın sorunlarının çözümü her zaman karşı cinse bırakıldığı sürece ne yazık ki sonuç alınamaz.

Ülkemizde kadın tabiî ki aşını, eşini, işini, yavrusunu, evini ocağını ihmal etmeyecektir. Ancak bütün bu hizmetleri esnasında da eşinden, yavrusundan da destek alması gerekmektedir. Ama ne yazık ki kadınlarımız cefakardır, fedakardır. Her yük onun omuzlarındadır.9 ay yavrusunu karnında taşır,ılgıt ılgıt emzirir , büyütür,hayata kazandırır.Ancak tüm bu süreçte hem eşinden hem çevresinden acaba ne denli destek görmüştür. Aile bireylerinin paylaşma, dayanışma sevgi ve saygı dolu bir paylaşımı o aile yuvasının daha mutlu ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum.

O halde bence en önemlisi erkek ve bayan egemenliği zihniyetini bırakıp eşitlik anlayışı içinde olunmalı. Her iki cinste insanca yaşamalı ,hem ailede hem de toplumda bir şeye karar verileceği zaman cinsiyet ayırımı yapılmadan her iki tarafa da sorulmalıdır.İşte o zaman insan olduğumuzu fark ederiz.Eğer insan haklarına inanıyorsak o zaman bunu içselleştirirsek , her şeyin kadına da sorulduğunu görürsek o zaman kadın kadın olduğunu anlar.Aksi halde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan kadın üretken ve mutlu olamaz.

Sevgi ve saygının yaşamımızda vazgeçilmez etken olduğuna inanır ve uygularsak o zaman daha mutlu aileler ve mutlu, başarılı bir kuşak oluşur.

Ne yazık ki son günlerde ülkemizde kadın üzerinden siyaset yapılıyor.. Kadını bir obje olarak kullanıyorlar, işte bu da çok üzücü bir gerçek. Çıkar ilişkileri ile dolu bir dünyada yaşıyoruz. Oysa madem gelişmekten yanayız diyoruz o zaman ülke sorunlarını da kadın erkek ayırımı yapmadan, çıkar düşünmeden, sadece ülkeye hizmet anlayışı ile ortak çözmeliyiz.

Kadınlarımız tarihteki kahraman Türk Kadınlarımızı örnek alıp ülkesi için çok çalışmalıdır. Çok okuyup, eğitime ağırlık verilirse, kadın emeğinin ve gücünün üstünlüğü kanıtlanırsa her türlü zorluk aşılabilir. O zaman toplumun kadınlara saçı uzun aklı kısa, sen kadınsın sus, kadın milletinin sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin, eksik etek, kadındır o ne anlar. v.s gibi haksız ve anlamsız, yanlış görüşler yok edilebilir yada azaltılabilir.

Ülkemizin her alanda hizmete ihtiyacı vardır. Kadınlarımız artık eğitimli ve güçlüdür. Desteklenip teşvik edildiği sürece her türlü hizmetin üstesinden gelecek kadar zekidir. O halde kadın, erkek, çoluk çocuk demeden, ayırım yapmadan Vatanımız, Toprağımız için, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için birlik beraberlik içerisinde tek yumruk olmalıyız diye düşünüyorum.

Atamızın izinde, onun ilkelerini savunan, yaşatan ve koruyan, Ülkesine, Bayrağına, Toprağına sadık bir toplum olup, sevgi ve saygının ilke edinildiği, kadın erkek ayırımının yapılmadığı,hoşgörü,,sevgi ve barış dolu bir ülkede sonsuza kadar eğitimin önemini benimseyen, çalışkan ve üreten ,başarı dolu,sağlıklı bir yaşamı soluyan mutlu, yüzü gülen, el ele, birlik ve beraberlik içerisinde toplum olmamız dileğimle…

Kadınlarımız her zaman mutlu olmaya,değer verilmeye layıktır.Yüzleri soldurulmayıp bir gül gibi sonsuza kadar demet demet çiçek açtırılmalıdır. İşte o zaman o anaların yavruları da daha mutlu ve başarılı olur,ülkemizi daha üretken ve çalışkan genç kuşaklarımıza gönül rahatlığı ile emanet ederiz diye düşünüyorum..

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk her zaman Türk Kadınını üstün görmüştür ve “ Şuna kani olmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” demiştir.

Saygılarımla

SABİHA SERİN
Araştırmacı Yazar Şair
SİVAS

Ülkemizdeki eli öpülesi Anadolu Kadınlarımız ile ilgili duygularımı da aşağıdaki mısralarımla paylaşmaya çalıştım.

ANADOLU KADINIM

Sen benim çilekeş Anadolu kadınım!
Toprağınla yoğrulur, ürününü toplarsın.
Eli öpülesi nasırlaşmış o güzel ellerinle
Eşini, koyununu, kuzunu başına toplar,
Mis kokulu tandır ekmeğinle doyurursun.
O titremiş sesinle, yorgun yüreğinle
Yanık yanık söylediğin dertli ninnilerinle
Ilgıt ılgıt emzirdiğin o gül gibi yavrularını
Kurumuş dudaklarınla öper uyutursun.
Kul köle olursun yuvana, işine, eşine, aşına,
Yüzünde beliren derin kırışıklıklarda,
Ne anılar vardır der, dalar gidersin bazen.
Kar yağmış saçlarının her beyaz telinde,
Yorgunluğunun sesini duyarsın kulaklarında.
Hazandan kalan, hazin dolu yorgun yıllara,
Buruk bir tebessümle anar, ah çekersin.
Bakışların gizemli sanki sitem doludur geçmişe.
Ne yorulmak bilirsin, ne de dinlenmek;
Çalışırsın hep durmadan, hiç of demezsin.
Sen tarlanda toprağınla boğuşurken
Bazen de ararsın kocanı yardım etse diye.
Ama o kahvede kesin çayını yudumluyordur.
Sen benim çilekeş Anadolu Kadınım!
Var mıdır seni koruyan, kollayan, savunan?
Var mıdır hakkını ve hukukunu arayan?
Var mıdır ellerine sağlık diyen?
Haydi gül yüzlüm uzat bana yanaklarını,
Ver de öpeyim toprak kokan asil ellerini,
Kutlu olsun kadınlar günün, yüzün sevgi dolsun.
O tertemiz yüreğin ne isterse onu bulsun...
Benim bir tanecik Anadolu Kadınım...

SABİHA SERİN

Dünyadaki tüm kadınlarımızın
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun..
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.03.2008, 09:29   #2
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: TÜRKİYE'DE KADININ ADI VAR MI ? Lütfen Okuyunuz...

İLGİNÇ BİLGİLER

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre;

1. Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor.
2. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler.
3. Dünya’daki mal varlığının ise % 1’ine sahipler.
4. Başka bir değişle dünyadaki işlerin % 34’ü erkekler tarafından görülüyor ama erkekler dünyadaki toplam gelirin % 90’ına ve toplam mal varlığının % 99’una sahipler.

Türkiye’den Rakamlar ( Milliyet, 8 Mart 2001)

1. Şehirlerde evli kadınların % 18’i, köylerde de % 76’sı eşleri tarafından dövülüyor.
2. Kadınların % 57,7’si evliliklerinin ilk gününde şiddetle karşılaşıyor.
3. Aile içi suçların % 90’ını kadına karşı işlenen suçlar oluşturuyor

TÜM DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Alt 08.03.2008, 10:18   #3
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4524 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Ausrufezeichen -->: TÜRKİYE'DE KADININ ADI VAR MI ? Lütfen Okuyunuz...

Sayın Sabiha serin hanımefendi size katılmamak mümkün değil bu güzel mısraları ve şiirinizi bizlerle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim
Alt 08.03.2008, 10:51   #4
MEDYABİRAJANS
Yiğido

MEDYABİRAJANS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MEDYABİRAJANS Şuan MEDYABİRAJANS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.11.2008 13:14

Tecrübe Puanı: 666 MEDYABİRAJANS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Dünyadaki tüm kadınların , ama öncelikle acı çeken, zulum gören kadınlarımızın ,Filistinli bacılarımızın acılarının son bulması dileğiyle dünya kadınlar günü kutlu olsun...
MEDYABİRAJANS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.03.2008, 10:54   #5
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 02:57

Tecrübe Puanı: 662 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

Sabiha hanım çok güzel anlatmışsınız...teşekkürler... .
ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.03.2008, 12:14   #6
özdemir
Usta Yiğido

özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 16:25

Tecrübe Puanı: 725 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

paylaşım için teşekkürler.........
Alt 14.03.2008, 09:20   #7
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Kadın ve engelli olmak
Ekonomiden siyasete, eğitimden kültüre, spora varıncaya kadar yaşamın her alanında farklı biçimlerde eşitsizliklerle bir aradayız. Eşitsizlikler toplum içinde adaletsizliği körüklüyor ve sonuçta her konuda gerilimler hızla artıyor. Toplum hemen tümüyle belli standartlara göre biçimlendirilmiş, hemen her konuda bu standartlar egemen anlayışı olabilecek en kaba biçimiyle yüzümüze vuruyor.

Anayasa’ya göre hepimiz eşitiz, nüfus yapımıza baktığımızda kadınlar ile erkeklerin eşit sayıda olduğu görülüyor. Ancak iş hakların kullanımına geldiğinde eşit nüfus dağılımı, eşit olmayan bir yaşam biçimine dönüşüyor. Kadın olmak başlı başına bir sorun iken buna bir engelli olmak eklenince Türkiye’de insan olarak var olmak adeta bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Kadın ve engelli olmak, eğitimsiz kalmak, iş bulamamak, hatta hayatlarını tek başlarına geçirmeye mahkûm olmak gibi sonuçlar üretiyor. İş bulanlar ise aldıkları eğitim ne olursa olsun, ancak kota uygulaması sayesinde ve girdikleri tarihten ayrıldıkları tarihe kadar aynı tarifeyle, asgari ücretle çalıştırılıyorlar.

Kadınlara yönelik taciz, tecavüz olayları engelli kadınlar için çok daha fazla tehdit haline geliyor. Özellikle zihinsel engelli kadınlar, yaşları ne olursa olsun cinsel saldırıların kurbanı oluyor. Ki bunların çok azı gün ışığına çıkıyor, suçluların çok azı adalet önünde hesap veriyor. Sadece engelli kadınlar değil, içinde engelli bir birey olan her ailede kadınlar ailenin en fazla ezileni oluyor. Ailesinde engelli olan kadınlar kendilerini erken yaşlarda çökerten, hayata küstüren ağır sorumluluklar üstleniyor.

Birçok engelli ailesi yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor, açlıkla mücadele ediyor. Engelli kadınlar, engelli ailelerinin kadınları yoklukla, yoksunlukla yaşama mucizeleri yaratıyor. Ve bu ülkede hayatın dibine itilmiş engelli kadınları, çocuklarıyla bir tür tutuklu hayatı yaşayan anneleri, ablaları, teyzeleri, halaları, büyükanneleri konuşan çok fazla insan çıkmıyor.

Herkes “yüksek siyaset yapıyor” ama aşağıda insan gibi yaşamak kavramından bile habersiz, elbirliğiyle yarattığımız kaderlerine terk edilmiş engelli kadınları, engellilere bakmaya mahkum kadınları düşünenler parmakla sayılıyor.

Bırakın “erkekler dünyası”nda eşit olmayı, kadınlar içinde bile eşitlikten uzak kalmış engelli kadınların engelsiz ve insanca yaşama talebinin de artık duyulabilir olması gerekiyor. 8 Martlarda yükselen çığlıklara, alanlara çıkamayan, çıkma olanağı olmayan kadınların da seslerinin eklenmesi gerekiyor.

Bu görev en başta kadın örgütlerine ama daha doğrusu hepimize düşüyor!...

Yaşama hakkı
İnanç hakkı
Ticari teşebbüs hakkı
Eğitim hakkı
Sağlık hakkı
Güvenlik hakkı vs vs vs

Siz yazdığınız bu konularda insanların eşit olduğuna mı inanıyorsunuz
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 14.03.2008, 10:49   #8
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1036 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kadın ve engelli olmak
Ekonomiden siyasete, eğitimden kültüre, spora varıncaya kadar yaşamın her alanında farklı biçimlerde eşitsizliklerle bir aradayız. Eşitsizlikler toplum içinde adaletsizliği körüklüyor ve sonuçta her konuda gerilimler hızla artıyor. Toplum hemen tümüyle belli standartlara göre biçimlendirilmiş, hemen her konuda bu standartlar egemen anlayışı olabilecek en kaba biçimiyle yüzümüze vuruyor.

Anayasa’ya göre hepimiz eşitiz, nüfus yapımıza baktığımızda kadınlar ile erkeklerin eşit sayıda olduğu görülüyor. Ancak iş hakların kullanımına geldiğinde eşit nüfus dağılımı, eşit olmayan bir yaşam biçimine dönüşüyor. Kadın olmak başlı başına bir sorun iken buna bir engelli olmak eklenince Türkiye’de insan olarak var olmak adeta bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Kadın ve engelli olmak, eğitimsiz kalmak, iş bulamamak, hatta hayatlarını tek başlarına geçirmeye mahkûm olmak gibi sonuçlar üretiyor. İş bulanlar ise aldıkları eğitim ne olursa olsun, ancak kota uygulaması sayesinde ve girdikleri tarihten ayrıldıkları tarihe kadar aynı tarifeyle, asgari ücretle çalıştırılıyorlar.

Kadınlara yönelik taciz, tecavüz olayları engelli kadınlar için çok daha fazla tehdit haline geliyor. Özellikle zihinsel engelli kadınlar, yaşları ne olursa olsun cinsel saldırıların kurbanı oluyor. Ki bunların çok azı gün ışığına çıkıyor, suçluların çok azı adalet önünde hesap veriyor. Sadece engelli kadınlar değil, içinde engelli bir birey olan her ailede kadınlar ailenin en fazla ezileni oluyor. Ailesinde engelli olan kadınlar kendilerini erken yaşlarda çökerten, hayata küstüren ağır sorumluluklar üstleniyor.

Birçok engelli ailesi yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor, açlıkla mücadele ediyor. Engelli kadınlar, engelli ailelerinin kadınları yoklukla, yoksunlukla yaşama mucizeleri yaratıyor. Ve bu ülkede hayatın dibine itilmiş engelli kadınları, çocuklarıyla bir tür tutuklu hayatı yaşayan anneleri, ablaları, teyzeleri, halaları, büyükanneleri konuşan çok fazla insan çıkmıyor.

Herkes “yüksek siyaset yapıyor” ama aşağıda insan gibi yaşamak kavramından bile habersiz, elbirliğiyle yarattığımız kaderlerine terk edilmiş engelli kadınları, engellilere bakmaya mahkum kadınları düşünenler parmakla sayılıyor.

Bırakın “erkekler dünyası”nda eşit olmayı, kadınlar içinde bile eşitlikten uzak kalmış engelli kadınların engelsiz ve insanca yaşama talebinin de artık duyulabilir olması gerekiyor. 8 Martlarda yükselen çığlıklara, alanlara çıkamayan, çıkma olanağı olmayan kadınların da seslerinin eklenmesi gerekiyor.

Bu görev en başta kadın örgütlerine ama daha doğrusu hepimize düşüyor!...

Yaşama hakkı
İnanç hakkı
Ticari teşebbüs hakkı
Eğitim hakkı
Sağlık hakkı
Güvenlik hakkı vs vs vs

Siz yazdığınız bu konularda insanların eşit olduğuna mı inanıyorsunuz

son sosyal güvenlik yasasıyla 3 çocuğunla evde 3 kuruşa çalışan geleceği olmayan kocanı bekleyerek geçireceksin az kaldı akşam sabah hepsi geçecek yasanın

kadın çalışana teşvik tamamıyla kaldırılıyor
son 3 yılda kadın çalışan sayısında ciddi azalma var
size türbanı özgürlük diye sunanlar sadece kadını işine gelen yerlerde kullanmak istiyorlar biraz kadın doğumcu birazda hemşire birazda öğretmen kadın olması yeterli olacaktır onlara göre

uyanın kızımm uyanınnnn
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)