|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Yiğido
![]() ![]() Efe Cemil Şeker Şuan
Son Aktivite: 09.10.2009 13:25
Tecrübe Puanı: 668
![]() |
Sorun...Sorumlu...Mağdur
Burak yine telaşlı telaşlı zili çaldı,yerinde duramıyordu adeta kapı açılacak ve hayatını değiştirecek sorusuna cevap bulacaktı. Kapı açılır,anne sıcaklığında bir yüz - Hoşgeldın yavrum,ne oldu niye kan ter içindesin ? - Anne,anne bu gün ne öğrendim biliyormusun,çok mutluyum anne,bu gün ne öğrendim biliyormusun ? - Evladım hele bir gir içeri,sakin ol,çıkar şu ağır çantayı geç bakalım ... - Anne biz eskiden dünya milletlerinin lideriymişiz,yaa biliyormusun ? Eskiden hep bize imrenirlermiş,hep bizden yardım istermiş mazlumlar... - Tamam Burak eee ne olmuş eskiden işte,eskide kalmış niye bu kadar heycanlanıyorsun ? - Eskiden olsun anne ne fark eder ki,hem öğretmenimiz dediki bir kez yapabildiysek,2. kezde yapabiliriz.Bizlerin ruhunda,kanında liderlik var,yeterki inanalım ve bu uğurda çalışalım .Öğretmenimiz bir de ödev verdi bu konuda... - Neymiş ödeviniz ? - Türkiye'yi lider yapacak bir fikir üretin ve bunu kompozisyon kurallarına uygun olarak yazın. İşta bak ben ülkemi lider yapmak için fikir üreteceğim . Belki iyi bir fikir bulurumda mazlumlar yeniden güler,yeniden topraklarımız bilimin,sanatın merkezi olur. - Tamam Burak tamam,önce elini,yüzünü yıka ve yemeği ye,sonrada ödevini yaparsın . Burak masanın başına geçer , başını iki eli arasına alır düşünür düşünür ... Olacak iş değil bir türlü iyi bir fikir gelmez aklına,bir kaç kitap karıştırır,günlük gazetelere bakar ama yok yok ! Ülkenin sorunları bir bir gözünün önüne gelir,sorumlularda geçer aklından ahh işte mağdurlarda gelir,gözü yaşlı mağdurlar,Burak üzülür ülkesinin haline ,üzülür ancak ne yapmalı,ne yapmalı ki bu sorunları çözmeli ve ileri memleketleri önce yakalayıp sonrada zirveye oturmalı ... İşte bu der,küçük yüreği hızla çarpar işte buldum,sorunların çözümünü ... Şimdi Burak olma zamanı,nasıl ki Peygamberi zirveye taşıyan bir Burak'tı,ülkemizi de zirveye taşıyacak bir Burak'tır. Yeterki boş laflarla,günü birlik atışmalarla ve cehaletle Burak'ları ziyan etmeyelim . ''Tek Çiçekle Bahar Gelmez, Ama Her Bahar Tek Bir Çiçekle Başlar'' Efe Cemil Şeker 13.03.2008
|
|
|
#2 |
|
Yiğido
![]() ![]() Efe Cemil Şeker Şuan
Son Aktivite: 09.10.2009 13:25
Tecrübe Puanı: 668
![]() |
Eski zamanların birinde bir adam,
hayatın anlamının ne olduğuna takmış kafayı... Aklınca bulduğu hiçbir cevap ona yeterli gelmemiş ve başkalarına da sormaya karar vermiş.Ama aldığı cevaplar da ona yetmemiş... Mutlaka bir cevabı olmalı diyerek,köy kasaba memleket demeden dolaşmış aynı soruyla...Bu arada malum zaman da durmuyor tabi ki... Tam umudunu yitirmişken bir köyde karşılaştığı insanlar; -Şu karşıdaki dağı görüyor musun,orada bir bilge yaşar,istersen ona git,belki o sana aradığın cevabı verir,demişler. Zorlu bir yolculuktan sonra bilgenin evine varan adam kapıdan içeri girmiş ve vakit geçirmeden sorusunu sormuş; -Hayatın anlamını bana bahşet ulu bilgem. -Sana bunun cevabını veririm ama önce bir sınavdan geçmen gerekiyor,demiş bilge. Adam kabul etmiş,bilge bir çay kaşığı vermiş adamın eline ve içine de silme bir şekilde zeytinyağı doldurmuş. -Şimdi çık bahçede bir tur at ve tekrar buraya gel.Yalnız dikkat et kaşıktaki zeytinyağı eksilmesin,eğer bir damla eksilirse kaybedersin. Adam gözü çay kaşığında bahçeyi turlayıp gelmiş.Bilge kaşığa bir bakmış; -Evet,kaşıkta yağ eksilmemiş,peki bahçe nasıldı? Adam şaşkın; -Ama ben kaşıktan başka bir yere bakmadım ki... Peki demiş bilge; -Şimdi tekrar bahçeyi dolaşacaksın ve kaşık yine elinde olacak ama bu sefer bahçeye iyice bir bak,iyice bir incele öyle gel. Adam tekrar bahçeye çıkmış,gördüğü büyülü güzellikler karşısında hayrete düşmüş,kelebekleriyle binbir çeşit ve renkte çiçekleriyle tarifsiz bir bahçeymiş gördüğü...Bilgenin yanına döndüğünde bilge kendisinden bahçeyi anlatmasını istemiş,adam da böylesi bir güzellik karşısında büyülendiğini anlatmış... Bilge gülümsemiş; -Ama kaşıkta hiç yağ kalmamış,diyerek eklemiş; -Hayat senin bakışınla anlam kazanır,ya sadece bir noktayı görürsün ve hayatın akıp gider sen farkına varmazsın,ya da görebileceğin tüm güzelliklerin ortasında hayatını yaşarsın akıp giden zamanın anlam kazanır...Hayatının anlamı senin bakışında gizli... Şimdi sizlerde elinizdeki bir kaşık zeytinyağ için hayattan mı vazgeçeceksiniz,yada ellerinizdeki zeytinyağdan ibaret mi sanacaksınız hayatı,hayatları ?... Sizler için Hayatın Anlamı Nedir ?
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|