|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yasaklı
![]() Catli58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.04.2008 20:10
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Hulki Cevizoğlu da "Benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" diyen Aysun Kayacı'yla aynı düşünüyor. Bakın neler söyledi...
Televizyoncu Hulki Cevizoğlu Aysun Kayacı'nın "benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" sözlerine destek verdi. Cevizoğlu "Oy kullanma sertifikası" olmalı mı?" diye soruyor. Cevizoğlu şöyle diyor: "Aysun Kayacı'nın “Benim oyumla vergi vermeyenin oyu niye bir olsun” sorusuna kızıyoruz. Niye?.. Ayna tutup demokrasinin olmadığını gösterdiği için mi?.. (...) OY KULLANMA SERTİFİKASI!.. Elimde 1998’de yayınlanmış “Bilgi Toplumu” adlı bir kitap var. Yazarı Prof. Dr. Ali Demirsoy. Diyor ki: “Yalnızca yetenekli ve eğitilmiş, bilgili insanlara oy kullandırılmalı!” Ben de soruyorum. Bir otomobili yönetmek için “ehliyet” gerekiyor da ülkeyi yönetecekleri seçmek için niçin ehliyet gerekmiyor?.. Pek çok mesleğe girmek için belge zorunlu. Seçime katılmak için “seçmen kartı” zorunlu. Bunlara benzer biçimde acaba “oy verme kartı-ehliyeti” verilse nasıl olur?" Hulki Cevizoglu'nun köse yazisinin tümünü okumak icin: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() |
#2 |
Yasaklı
![]() Catli58 Şuan
![]() |
![]() Aslinda Hul Cevizoglu nun ne demek istedigini anliyorum.
Ama diger yönden, bir konuda süpheliyim. Hulki Cevizoglu nun kitaplarini okuyorum, cok da güzel yaziyor, konusmalari da bir okadar güzel. Kendisini samimi buluyorum, ama eger akp degildi, baska bir parti hukumette olsaydi, acaba yine "oy verme karti-ehliyeti" ni savunurmuydu! Bende akp ye muhalif birisiyim, ama dogru bildigimi söylemekten de kacinmam. |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bende Cevizoğlu'nu severim.Ciddi ve düzeyli programlar yapıyor.Kim olursa olsun yanında yüzünede olsa çekinmeden eleştirisini yapıyor.Bu onun zaten karakterini ortaya çıkarıyor.Oy meselesine gelince. Sanırım manken Aysun Kayacı'nın söylediği ve Huluki Cevizoğlu'nunda destek verdiği söylem yalnış anlaşılmalara neden oldu.Benim kanımca acaba asıl söylemek istenilen şey, bumuydu , Okumuş Belli bir kariyer ve makama gelmiş kişilerle, eğitim almamış kişilerin kararları bir olabilirmi.? Bazen öyle ifadeler kullanılıyorki nereye çekerseniz o tarafa gidiyor. Bazen birşeye karar verirken hepimiz yaparız bunu, okumuş eğitimli kişileri bulur danışırız nasıl yapsak böylemi şöylemi diye.Şimdi bu konuda ona benziyor.Fakat söyleme tarzı yalnış bir sözcük kullanmış. Elbetteki Allahın yarattığı kul kimse küçük göremez,şartlar o kişiyi öyle olmaya zorlamıştır,diğer şartlarda o kişiyi o makama getirmiştir.İnsanlık değerleri hiç bir zaman suistimal edlmemeli.
![]() |
#4 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
![]() Cevizoğlu da manken hanım gibi saçmalamış, milletin hakir gören jakobenci tayfadan bu topraklar çok çekti, artık jako takımın son noktası bu...
Hulki Cevizoğlu'nun referans verdiği kitabı bende okudum, marksist bir yaklaşımla ve Darvinist görüşlerin ışığında yazılmış, biyolojideki doğal evrim teorisi toplumunda yaşaması gerektiği ve toplumun bu evrime daha üstün bireyler tarafından zorlanmasını konu ediniyor. Zaten Prof Ali Demirsoy Türkiye'nin en tanınmış evrimcilerindendir. Çatlı58 milliyetçi olduğunu zannediyordum, alıntı yaptığının referansı Markstır. Ne diyordu Nihal Atsız Türk kominist olmaz, kominist fikriyattan beslenmez. Kominst ise Türk değildir. Hatta Nihal Atsız bu teorisini isbat için Türkiye'de ki koministlerin şerecesini araştırmıştır. Sitemizin en Türkçüsü Marksın Türkiye temsilcisinden medet umuyor. Bilgisizlik, kör inat ve üstün gelme telaşesi olsa gerek.
![]() |
![]() |
#5 | |
Yasaklı
![]() Catli58 Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Marksistleri sevmiyorsun ama Marksist kultur bakani olan bir hukumeti destekliyorsun. Daha nice kizil kominist var akp icinde. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 816
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Yine her zamanki gibi meselenin temel kaynağı olan Ulusalcılık ile Milliyetçilik arasındaki farkın bazıları tarafından anlaşılamadığını düşünüyorum.
![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1063
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() YA ARKADAŞLAR GÜZEL DİYORSUNUZ DA SEÇMEN OKUMUŞ KÜLTÜRLÜ EHLİYETLİ OLSUN DİYE SEÇİLENLERİN EHLİYETİ VARMI BİRDE ONU SORUN
HER SİYASİ PARTİ İÇİN GEÇERLİ BU PARTİ LİDERİ VEKİL ADAYLARINI BELİRLİYOR ŞU YADA BU YOLLA GETİRİYOR İŞTE DİYOR BENİM VEKİL ADAYIM BU VATANDAŞTA GİDİYOR SANDIĞA SADECE MİLLETVEKİLİ SAYISINI BELİRLİYOR GERÇEKTEN BİZLER KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ MİLLETVEKİLİ SEÇTİK DİYE ATIYORUM BEN A PARTİSİNE SEN B PARTİSİNE OY VERİYORUZ MİLLETVEKİLİNİ TANIMIYORUZ BİLE EN SON YAPILAN MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE GEÇEN DÖNEMDE MECLİSTE OLAN BİR VEKİLİN BÜYÜK BOY POSTERİNİ ASMIŞLAR BİR ESNAFIN DÜKANINDAYIZ DEDİMKİ ŞU POSTERDEKİ KİM VATANDAŞ DİYORKİ TANIMIYORUM HERHALDE YENİ ADAYLARDAN DİYOR 5 YIL HALKIN VEKİLLİĞİNİ YAPAN KİŞİYİ HALK TANIMIYOR NEDEN ÇÜNKÜ BİZLER LİDERE GÖRE OY VERİRİZ VEKİLDEN BİZE NE EHLİYETİNDEN BİZE NE MİLLETİN VEKİLİ MİLLETİN İÇİNDEN DEĞİL GENEL BAŞKANLARIN KALEMİNDEN ÇIKIYOR BUDA LİDER SULTASI NE YAPALIM ( BENİM ADAYIM ....... KARDEŞİM )
![]() |
#8 | |
Genel Koordinatör
![]() Alıntı:
Hüseyin Çelik mi Markist ![]() Kominist hemşerilerim duymasın çok kırılırlar ![]() Ben yazım da küçük bir nüans farkına vurgu yapmak istedim ama sen olayı Ak Parti üzerinden düşünüyorsun. Ak Parti ile senin konunda benim yazımında alakası yok. Her konu Ak Parti ile alakalı değildir ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Yasaklı
![]() Catli58 Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Hüseyin Celik mi??? ![]() ![]() ![]() Daha kimin Kultur Bakani oldugunu bilmiyorsun, bide akp li geciniyorsun Valla gulunc |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Genel Koordinatör
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |