|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 15:27
Tecrübe Puanı: 921
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arkadaşlar belki çoğunuz bu konuda bilgi sahibisinizdir ancak ben bilmeyen ve duymayanlar için bana gelen bu maili sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum;
APRANAX isimli ilaç ile ilgili...Vatandasin biri, haftasonuarkadasinin evine gidiyor.Çok basi agridigindan, arkadasi ona bir>Apranax veriyor. Vatandas yutmadan önce ilacı ağzinda çigniyor, birkaç dk. sonra suurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanimamayabasliyor. Apar topar hastaneye kaldiriyorlar ve orada anlasiliyor ki;sebep beyin kanamasi...Nedeni ise, doktorlarin açiklamalarinagöre; agrikesicilerin özellikle Apranax ve türevlerinin çignenmesi yada ağizda bekletilmesiapranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol,kapnax, apraljin, aleve synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çignenince; etken madde beyne çok hizli nufuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormus.Amman dikkat....
![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 821
![]() ![]() ![]() |
![]() Tşk ederim. Çok önemli bir konu.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|