Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > DİN BÖLÜMÜ > Dini Bilgiler > Dualar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.04.2008, 10:40   #1
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2173 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Dua... Yine Kapındayız Ya Rabb..!

Allah’ım, bize merhamet et, günahlarımızı bağışla!

Allah’ım, bize, dinine sahip çıkacak irade ve güç ver!

Allah’ım, Müslüman olmak mutlu olmaktır. Bize bu mutluluğumuzu tüm insanlara ulaştıracak bir sabır ve bilgi ihsan eyle. İslam’ı eksik, fazla, yanlış temsil ederek insanları mutluluktan uzaklaştıracak cahillerden İslam’ı koru. Senin lütfünle İslam’ı öyle güzel yaşayalım ki, öyle güzel Müslüman, öyle güzel insan olalım ki; bizi öldürmeye gelen bizde dirilsin!

Allah’ım, bizi hasetten, fesattan, gururdan, kibirden koru. Bizlere, zorlukları kolaylığa çevirecek, zilletimizi izzete dönüştürecek tevazu ve mahviyet duygusu ver.

Allah’ım, gönül kırmaktan sana sığınırız. Çağın kıtlığını çektiği sevgiyi bize azık yap. İnsanlığın unuttuğu takvayı bize azık yap!

Ey güzeller güzeli Allah’ım,
Zulüm gören Müslümanlara sabır, savaşan Müslümanlara zafer ve tüm bunlara rağmen hala birbiriyle uğraşan ahmaklara da akıl fikir ver. Su üzerinde yüzen saman çöpleri gibi güçsüz ve dağınık İslam ümmetini kurşunla kaynatılmış surlar gibi yekpare bir vücuda dönüştür.

Ey Mustazafların Rabbi,
Dünyanın tek umudu olan Müslümanların üzerinden ölü toprağını silkeleyecek, vahiy rüzgarlarını gönder. Rahmetin İslam ümmetini ve bu ümmetin önderliğinde tüm insanlığı saba rüzgarları gibi kuşatsın!

Ya Erhamerrahimin,
Çağımızda sefalet diz boyu değil adam boyu. Çağımızın insanları sapkınlıkta bütün eski ümmetleri geride bıraktı. Bize acı ve nuh kavmine gönderdiğin gibi bir tufan gönderme. Lut kavmi gibi ülkemizi yere geçirme. Üzerimize sam yelleri estirme. İsrailoğullarının sapkınları gibi bizi rezil maymunlara ve domuzlara dönüştürme.

Ya Rabbel mazlumin,
Tüm dünya müstekbillerini, çağdaş firavunları, haman ve Karunları dünyadaki ezilen insanların gözyaşı ve kanlarının kızıl denizinde boğ. Firavunun kucağında büyüyen, ocağında yetişen Musaları ise, onlara tabi olanlarla birlikte sahil-i selamete eriştir.

Ya Rabbelalemin,
Sana peygamberin bedirde yalvardığı gibi yalvarıyoruz; “şu bir avuç insanı helak edecek olursan yer yüzünde senin adını anacak, İlahi Kelimatullah için savaşacak kimse kalmaz. Şu bir avuç inanmış insana zafer ihsan et.

Ya İlahi, sana, o insanlık güzelinin taif dönüşünde, ayakları kan revan içinde dönüşünde, yuhalanarak dönüşünde yakardığı gibi yakarıyoruz;
“bizi kime bırakıyorsun Allahım? Yetmiş senedir islamla mücadeleyi, müslümanla muharebeyi varlık sebebi bilmiş yakına mı ,yoksa kabilden beri süren zorbalık geleneğinin mirasçısı olan uzağa, müstekbir batıya mı? Ne olur bize sen sahip çık Allahım.
Onlar bilmiyorlar, onlara da hidayet nasip et Allahım”.

Ya Rabbi, Peygamberin (a.s) buyuruyor ki;
“İslam garip olarak başladı. Pek yakında, başladığı gibi garipleşecek. Ne mutlu o gariplere!”
Gariplere sen yardım elini uzat. Akan gözyaşlarımızı sen sil. Kanayan yaralarımızı kudret elinle sen sar. Senden başka kimimiz var Allah’ım?

Ey gariplerin Rabbi,
“öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya olduk”. Yeni nesillere, Eyyüb Sultanları, yeni nesil Fatih’lerini gönder ki; yüzlerce yıl İslam ümmetine hizmetkar olmuş bu millet gaflet uykusundan uyansın. Önce kendi nefsini, sonra ülkesini, sonra dünyayı yeni baştan fethe çıksın!

Ey Adn ve Firdevs cennetlerinin Sahibi,
“ Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda “ diyor iman şairimiz. O şehitlerin kanının bereketiyle bizi zillet boyunduruğundan, taklitçilik batağından kurtar. Maddi- manevi zincirlerimizi çöz ve bizi yalnız sana kulluk etmek üzere azad et!

Allahım, bize “Doğuda ki bir müslümanın ayağına diken batsa batıdaki Müslüman ızdırap duymalıdır!” ahlak ve duyarlılığını nasip et.

Allahım, Filistin’de, Çeçenistan’da, Irak’ta, Ortadoğu’da, Uzakdoğu’da, Kuzeyde, Güneyde, Batıda her yerde Allah yolunda savaşan mücahitleri destekle. Onlara şahadetin lezzetini tattırdığın gibi bize de tattır. Bütün şehitlerimize rahmet et. Bizleri de onların şefaatlerine mazhar kıl.

Allahım, Ümmetimize birlik, ülkemize dirlik, insanımıza imani dirilik, bize de daim iyilik ver. Hakkımızda da hayırlısını ver Ya Rabbi. Bir araya gelişlerimizi, dünyanın dört bir yanına dağılışlarımızı, oturuşlarımızı, kalkışlarımızı insanımız ve ümmetimiz için hayırlara vesile kıl. Canlanışa, şahlanışa vesile kıl. Tefrike değil, tevhide vesile kıl. Sen bize gücümüzün yetmeyeceğini yüklemezsin, imtihanlarımızın kolay kıl. AMİN.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 12:21   #2
nurullah şahin
Yeni Yiğido

nurullah şahin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nurullah şahin Şuan nurullah şahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2008 08:39

Tecrübe Puanı: 0 nurullah şahin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Dua... Yine Kapındayız Ya Rabb..!

AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN

AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
nurullah şahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 12:51   #3
Kaptan-58
Usta Yiğido

Kaptan-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaptan-58 Şuan Kaptan-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
Space pacman Champion!
Tecrübe Puanı: 1014 Kaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: Dua... Yine Kapındayız Ya Rabb..!

off off günahımız çok.. affet bizi yarabbi.. :(
Alt 13.04.2009, 20:37   #4
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2173 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Dua... Yine Kapındayız Ya Rabb..!

Neyi kimden istediğimizi biliyormusunuz?
Yalvaralım O mühür sahibine...Ve O' ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...Bir salâvat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak, Allah için yapalım...
Bir gül yetiştirelim...Bir gece olalım ...
Bir gündüz çağıralım...Bir kandil yakalım...
Bir mum ışığı olalım...Bir düş kuralım...
Bir mecnun çağıralım Bir Bilal olalım...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim..
Bir ayet : Kullarına söyle sözün en güzelini söylesinler .
(İsra :53)

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2009, 18:21   #5
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5461 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

ALLAH'IM BENİ BANA BIRAKMA!

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] GÜN, nasıl başlarsa öyle gidermiş. Ruhumuzda uyuyan nice güzellikler gizli. Hepsi de uyandırılmayı bekliyor. Bunun için güneşin doğması, saatlerin çalması yetmiyor. Bu güzellikleri uyandırmaya, bazen hiçbir şey yetmiyor. Şükür ki, yarınlara dair emellerimiz yine de bitmiyor, tükenmiyor. Onlar da olmasa ne yapardık, nasıl yaşardık? Allah’tan ki, bu ümit bazen bir söz, bazen de bir dua olup, içimize akıyor, ruhumuzu uyandırıyor. O anlardan birini bugün yaşadım.
“Allah’ım, beni bana bırakma

Adını dilimden uzak tutma,”

Diye diye, güne Allah ile, bu dualı sözle başladım.

İçimin güneşi doğmuştu artık. Açıldıkça açıldı, ruhu kat kat saran perdeler. Ve ardından Hira’nın sorusu geldi:

“Ömür nedir?” diye soruyordu.

“Ömür, bu gündür,” dedim.

Hira, bu defa, “gün nedir?” dedi.

“Gün mü” dedim, “o, upuzun bir ömürdür.”

“Bir cümleyle açar mısın?” dedi.

“Bir cümleyle,” dedim, “bir gün, Allah için yaşanmışsa eğer, işte o gün, Allah için yaşanmamış bir ömürden bile daha uzundur, daha değerlidir.”

Hz. Ali’nin sözünü hatırlamanın tam sırası:

“Bir insanın öldükten sonra cennete girmesine hayret etmem. Benim asıl hayret ettiğim şey; o insanın dünyadayken de cennet gibi bir hayat yaşamasıdır.”

Büyük insanın işaret ettiği şey, son derece yüksek bir iman nimetine erişmek olsa gerek. Çünkü, hidayet ruhun cennetidir. Rabbim, hepimize bu güzel iman yolunu ve nimetini nasip eylesin...

Bediüzzaman’ın Mesnevi’sinde geçen bir cümle yıllardır aklımdan çıkmaz:

“Ülfet ve âdet ve yeknesaklık perdeleri altında çok harika hakikatler gizleniyor.”

Yahya Kemal de aynı dertten mustarip; “ülfet belâlı şey,” diyor şairimiz. Hem de ne belâ... Dünyada da, ahirette de baş belâsı, püsküllü belâ...

ALIŞTIĞIMIZ bir şey olunca yaşamak, hayat denen o büyük mucize, basitleşiyor âdeta. Bir sabun köpüğü gibi sönüyor, elimizden kayıp gidiyor. Nasıl bir şefkatle ve merhametle beslenip büyütüldüğümüz unutulunca böyle oluyor. En büyük nimet bile küçülüyor. Allah akla gelmeyince, her şey O’nun bize bir nimeti, bir ikramıdır diye bakılmayınca, sıradanlaşıyor ne varsa. Bir değil, milyar değil, 100 trilyon hücreden ibaret olan insan vücudundaki, o ilâhi sistemi bir düşünelim. Sadece tek bir insanın vücudunda yürütülen bu faaliyetler bile, akılları durduracak kadar harika değil midir? Yüz trilyon hücremizin diliyle Rabbimize hamd ederiz...

Evet, hayatı bu kadar hikmetli ve harika bir şekilde yaratan Allah (c.c.), bu hayatın her ânı için her şeyden evvel ismiyle, sıfatıyla anılmaya lâyıktır. Rahmetli Cahit Zarifoğlu bir şiirinde bunu ne güzel ifade eder:

Önce besmele, / en güzel kelime. / Allah’ım, / yol boyunca / bırakma elimi / düşerim sonra. / Allah’ım, / niçin halkettinse beni / kalbime söyle iyice / engellerden arınsın yolum. / Allah’ım, / nasıl pırıl pırılsa / güzelse sevdiğin kulların / öyle güzel kıl beni. / Allah’ım, / O güzeller güzeli / hangi iyilik diledi senden / dilerim ben de öylelerini. / Allah’ım, / Peygamber Efendimiz (s.a.v.) / hangi şerlerden sığındıysa sana / upuzak tut benden de onları. / Allah’ım, / yol boyunca / tarih boyunca / başıboş bırakma bizi.”EĞER bu ince mânâları ve besmelenin esrarını Bediüzzaman’ın eserinden ve özellikle ‘Birinci Söz’den öğrenmese, okumasa ve görmese idik, gerçekten de işte o zaman cahil kalacaktık; gerinin de gerisinde işte o zaman olacaktık. Şükür ki, Rabbimizi bildik, tanıdık ve sevdik. Böyle bir Allah’ın adını anmayı şeref bildik, nimet bildik. Sonsuza kadar Rabbimin her nimeti için elhamdülillah...

Hz. Peygamberin (s.a.v.) her daim, “Hayretimi artır, Yârabbi!” duasına bütün hücre ve zerrelerimle “âmin” diyorum.

Allah’ım, hayretimizle beraber imanımızı da artır. Âmin.

İMANIN önemine işaret eden tarihî bir öykü ile yazımıza devam edelim:
Fatih Sultan Mehmet, bir gün Kur'an okurken şu âyetin mânâsına takılmış:

“Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitaba ve daha önce indirdiği kitaplara iman(da sebat) edin!” (Nisa,136)

Fatih:

“Âyet, zaten iman edenlere sesleniyor. Ardından tekrar imanı emretmesi acaba neden?”diye düşünmüş.

Alimlerle sohbeti esnasında konuyu kendileriyle paylaşmış. “Ne düşünüyorsunuz?” diye sırmuş.

Âlimlerin arasından Akşemseddin, “Sultanım,” demiş. “Dışardan gelen seslere kulak verin, cevabınızı alın.”

Dışarıdan o sırada mehteranın kös sesleri geliyormuş. Fatih, “Efendim, biraz açar mısınız?” demiş. Bunun üzerine Akşemseddin şöyle izah etmiş:

“Sultanım, mehteranın davullarından ‘düm, düm’ sesleri geliyor. ‘Düm’ kelimesi sizin de bildiğiniz gibi Arapça’da ‘devam et’ anlamına geliyor. Âyetin de mânâsı bu olsa gerektir. Bu âyet, ‘Ey iman edenler! Allah’a, Peygambere, Kitaba olan imanınızda her daim devam edin!’ mesajı vermektedir.”

İnsanın elbisesi eskidiği gibi, imanı da eskiyebilir. Elbise gibi, imanı da yenilemek gerekir. Öte yandan, âyetin yorumunda şöyle bir incelik de düşünülebilir:

“Ey iman edenler! İmanınızı kontrol ediniz. ‘Allah’a inandım’ diyor, ama O’na itaat etmiyorsanız, ‘Peygambere inandım’ diyor, ama onun yolundan gitmiyorsanız, ‘Kitaba inandım’ diyor, ama Kitaba göre yaşamıyorsanız, gelin imanınızı kontrol edin. Belki tam inanmadınız, inandığınızı sandınız. Zira Allah’a iman, O’na itaati gerektirir. Peygambere iman, O’nu rehber kabul etmeyi icap ettirir. Kitaba iman, Kitaba göre bir hayatı netice vermelidir.”

Kışın geleceğine inanan insanlar, yazın sıcak günlerinde, odun ve kömür telâşına başlarlar. Çünkü sıcak günlerden sonra, soğuk günlerin geleceğine tereddütsüz inanmaktadırlar. Benzeri bir şekilde, âhiretin geleceğine inanan biri, elbette ve elbette oraya hazırlık yapar. Orada işine yarayacak şeylerle ömrünü değerlendirir. Demek ki, gerçek anlamda iman etmek ayrı bir olay, kendini “iman etti zannetmek” daha ayrı bir olaydır.
ALLAH’IM! Sana karşı günah işleyenlere bile ne kadar bağışlayıcı ve lâtifsin. Seni arayana ne kadar yakınsın; sana el açıp yalvarana ne kadar müşfiksin. Ümidi sende olanlara ne kadar iyisin, merhametlisin. Kim, senden yardım istemiş de reddedilmiştir. Kim, sana sığınmış da ihanete uğramıştır. Kim, sana yaklaşmış da sen ondan uzak durmuşsundur. Kim, sana kaçmış, sığınmış da sen onu kapından kovmuşsundur!..
Rabbim her şey senindir. Yaratan sensin ve hüküm senindir. İsimlerinde gizlenenler ile ve nurunu örten perdeler ile bu huzursuz ruhu, bu ıstıraplı yüreği bağışla.

Allahım, bütün alçaklıklardan korunmak için sana sığınırız; senden başka bütün korkulardan; senden başka bütün yoksulluklardan...

Allahım, yüzümüzü senden başka kimseye çevirmeyiz, secde ettirmeyiz. Öyleyse ellerimizin de senden başka bir şeye uzanmasını engelle ne olur!

Senden başka ilâh yoktur. Doğrusu ben de nefsine zulmeden zalimlerdendim. Ama şükürler olsun Allahıma, âlemlerin Rabbine.

Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2009, 08:47   #6
candy_58
Tecrübeli Yiğido

candy_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

candy_58 Şuan candy_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.02.2010 15:47

Tecrübe Puanı: 655 candy_58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Senden başka ilâh yoktur. Doğrusu ben de nefsine zulmeden zalimlerdendim. Ama şükürler olsun Allahıma, âlemlerin Rabbine.

hepinizin emeğine sağlık çok güzel yazılar
Rabbim yardım etsin bizlere :(
Alt 27.04.2009, 09:54   #7
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36

Tecrübe Puanı: 2285 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Ya Rabbi, Peygamberin (a.s) buyuruyor ki;
“İslam garip olarak başladı. Pek yakında, başladığı gibi garipleşecek. Ne mutlu o gariplere!”
Gariplere sen yardım elini uzat. Akan gözyaşlarımızı sen sil. Kanayan yaralarımızı kudret elinle sen sar. Senden başka kimimiz var Allah’ım?

Allahım, Ümmetimize birlik, ülkemize dirlik, insanımıza imani dirilik, bize de daim iyilik ver. Hakkımızda da hayırlısını ver Ya Rabbi. Bir araya gelişlerimizi, dünyanın dört bir yanına dağılışlarımızı, oturuşlarımızı, kalkışlarımızı insanımız ve ümmetimiz için hayırlara vesile kıl. Canlanışa, şahlanışa vesile kıl. Tefrike değil, tevhide vesile kıl. Sen bize gücümüzün yetmeyeceğini yüklemezsin, imtihanlarımızın kolay kıl.

AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN

Paylaşım için ALLAH(cc) razı olsun kardeşim.
Alt 27.04.2009, 10:31   #8
sibelYILMAZ
Usta Yiğido

sibelYILMAZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sibelYILMAZ Şuan sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2014 10:55

Tecrübe Puanı: 914 sibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOK

Ya Rab senki merhametim gazabımı geçmiştir diyensin benden ümidi kesmeyin diyensin sen bağışla bizleri merhamet ve magfiretinden ayırma.... Amin....
Alt 27.04.2009, 10:53   #9
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5461 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

===Güne Duaile Basliyalim===

"O takvâ sahipleri ki, görmedikleri halde ALLAH'a ve Onun bildirdiklerine îmân ederler, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden ALLAH yolunda bağışta bulunurlar." Bakara Sûresi: 2/3

"ALLAH Teala hazretleri bir kulun hayrını diledi mi .ünden önce salih amel işlemede muvaffak kılar." Tirmizi, 2134 30 .

Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : ALLAH'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed
(sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki:
ALLAH birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer ALLAH'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem
ihlasla derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur,
Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki:
ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed
(sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki:
ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki:
ALLAH bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur,
Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan ALLAH'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru,
düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından,
saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!

Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle...
dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.

Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, . anında kalbimi ve dilimi imanla doldur.
Bana son anda; şehadet ederim ki, ALLAH birdir ve yine şehadet ederim ki,
Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et.

amin.........
Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2009, 11:01   #10
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4522 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Dua ettiğinizde, sadece Yaratıcının dalında paketleyip göbeğinden bağlayarak ellerinize sunduğu karpuzun veya armudun anlamını çözümlemiyorsunuz. Bulutlar semada toplanıp yağmur emrinin gelmesi için bekleştiğinde, yeryüzünde sevinç tamtamlan koparan susuz bitkilerin çığlıklarını duyar gibi oluyorsunuz Batan güneşin kızıla boyadığı ufukla söyleştiklerini anlayabiliyorsunuz. Kuşların dili ruhlarınıza çözülüveriyor

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)