Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > DİN BÖLÜMÜ > Dini Bilgiler > Muhtelif konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.07.2008, 18:14   #1
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2241 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Namuslumusun ?

Bismillahiramanirrahim

namus kavramı dilimizde çokça dolaşan ama ne şekil ne de öz itibariyle anlayamadığımız ve herkesin kendine göre yorumladığı bir olay . peki nedir namus ?
namus kişinin iffetini korumasıdır ; yani kendini Allah için Allahın haram kıldığı herşeyden ve her halden korumasıdır . bu durumda namus erkek veya kadına bağlı olarak değişmez . erkeğin namusu ne ise kadının da namusu o dur . erkek yaparsa çapkın , kadın yaparsa namussuz denmesi doğru değildir. gelin bu söze hadislerle ayetlerle cevap verelim .
" namus sahibi olan erkek ve kadınlar başkalarının namusuna el atmazlar , bilirler ki yaptıkları herşey aynıyla yollarına gelecektir " hadisi şerif

" mümin kadın ve erkeklere söyle iffetlerini korusunlar , haramlardan sakınsınlar " ayeti kerime

hani erkeğe cevaz verilmemiş . peki erkeğe cevaz verildiğini düşünsen bile erkek kiminle fuhşiyat yapacak bir başka kadınla dimi . peki o kadın bir başka erkeğin neyi ?
anası , ablası , kardeşi , karısı vs . o zaman kendi namusunu düşünen bir erkek asla ve asla bir başkasının namusunu çiğnemez . çiğneyen kişinin de adı namussuzdur hem bu dünyada karşılığı göreceği gibi ahirete de namussuzlarla beraber haşrolur ve asla şefaat talep edemez . bahane ararsak şeytan ve nefis bize kendimizi masum gösterecek sayısız bahane üretir . ama müslümana düşen bahanelere bakmak değil ayet ve hadislere bakmaktır .
" her anınızın hesabını vermeden cennete gideceğinizi mi sandınız " hadisi bizlere her nerede ve ne halde olursak olalım yaptığımız her fiilden , sözden ve hareketten hesab olunacağımızı haber vermektedir . ufak bir kıssa anlatalım :

adamın teki sarhoş ve namussuz olan oğlunu uyarmak için karşısına alıp diyor ki evladım naparsan yoluna gelir , sen sen ol bu sokak kadınlarıyla düşüp kalkmayı
içki içmeyi bırak , unutma ki o kadınlarda her ne kadar gülen yüzler görsen de
asıl da içleri parçalanıyor sizler onlara müşteri olmazsanız o can pazarları kapanır
oraya yeni kurbanlar düşmez . ne yapmışsa evladını razı edememiş . en son dayanamamış ve demiş ki Allahın adaleti büyüktür , sen bu kadınları bu yolda yaşamaya mahkum ettin . Allahta seni aynı şekilde namusunla imtihan eder . tabi genç dinlememiş ve bir zaman sonra bir kızı sevmiş istetmiş ve evlenmiş . babasına gelip demiş ki hani ben kötü yol kadını alırdım bak tertemiz bir ev kızı aldım babası evladım Allahın bildiğini sen bilmezsin deyip konuyu kapatmış . bir zaman sonra bir arkadaşı gelip kendisini kapıdan sormuş karısı kapıyı açmış be eşinin evde olmadığını söylemiş .adam evden ayrılıp arkadaşıyla karşılaşınca ne güzel demiş , o kötü yoldan bir kadın kurtarmışsın , Allah hayrını kabul etsin . adam şaşırmış ve benim eşim ev kızı nasıl olur deyince arkadaşı gülmüş . demiş hani sana gizli çalışan bir ev var hep gidiyoruz bir gece gel demiştik ya işte o evde bu kız çalışıyordu . bizde neden ev kapandı diyorduk demiş .

işte dostlar kıssadan hisse ; düşünün ki Allahın vaadi var ne yaptıysan aynını bulmadan ölmezsin . buyrun isteyen dilediğini yapsın ama unutmasın ki yaptığı her şey dünya da yoluna gelecek ve ahirette hesabını verecektir .

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)