|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
11.08.2008, 15:32 | #1 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 862
|
ŞEHİDİMMMMM
Oğlun Şehit... çatma kaşını Anne
Metin ol da dik tut başını Anne Gel; öp... kokla... mezar taşımı Anne Akıtma gözünden yaşını Anne! Olsa da bu dünyada gönlün ezik Eğilme kimseye tut başını dik! Bu duygular bize tanıdık bildik Akıtma gözünden yaşını Anne! Ölüm vaktin gelsin kavuşacağız Albayrak altında buluşacağız Mahşerde birleşip sarılacağız Akıtma gözünden yaşını Anne! Bitmedi soysuzlar ona yanarırm Dökülen bunca masum kana, yanarım Öldüğüme değil, sana yanarım Akıtma gözünden yaşını Anne! Bizler bedeni olmayan diriyiz Şanlı Peygamlerin Askerleriyiz Kanımızla vatanın vergileriyiz Akıtma gözünden yaşını Anne! Ya devlet başa ya kuzgun leşe Vermeyiz kimseye vatanı beleşe Hele hele üç beş soysuz gebeşe Akıtma gözünden yaşını Anne! Siyasiler çıkar adlı oyunda Oyunlar oynandı hep bizim kanda Babam, gardaşlarım, yarim bir yanda Akıtma gözünden yaşını Anne! Oyunlar oynanıyor kanımızda Feryatlar kopar yürek kapımızda Cenazede olurlar yanımızda Akıtma gözünden yaşını Anne! Sen Şehit Anasısın gurur duy Anne Bugün bizim için hem şölen hem toy Anne Türk; tarihe yön veren o asil soy Anne Akıtma gözünden yaşını Anne! |
11.08.2008, 16:12 | #2 |
Tecrübeli Yiğido
yakamozz Şuan
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43
Tecrübe Puanı: 641
|
--->: ŞEHİDİMMMMM
BAYRAK
Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık. Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim ! ARİF NİHAT ASYA |
11.08.2008, 16:15 | #3 |
Tecrübeli Yiğido
yakamozz Şuan
|
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i... Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. M.Akif ERSOY |
11.08.2008, 16:23 | #4 |
Tecrübeli Yiğido
yakamozz Şuan
|
BEN VURULDUM ANNE
Yine bu akşam nöbetteyim anne Ortalık o kadar karanlık ki göz gözü görmüyor Ama içimde bir his o gece biliyormusun? Bir an daldım öyle karanlığa kız kardeşimi görür gibi oldum Sanki babam'ın göz yaşlarını hissettim yüreğimde İçim ürperdi birden nöbette bir asker ağlıyordu anne Oğlun seni özlemişti anne,oğlun sizi özlemişti anne Bir ihbar aldık o gece toplandık tüm askerler Gece karanlığında dağlarda o çakalları Vatanımın toprağına bastığı o ayakları kırmaya gidiyorduk Ve çatışma başlamıştı o anda Kaç asker şehit oldu anne dökülüyordu gözlerimden yaşlar Elini bırakmadım şehitimin gözlerime baktı O garip bedenini boşluğa bıraktı içim yanıyordu İçim kanağlıyordu anne İşte o zaman dahada kızdım birbiri ardına mermileri sallıyordum Ve birden ahhhhhh Gözlerim karardı ben vuruldum anne O an yanımda sen vardın sanki Kollarına bırakır gibi bıraktım kendimi Kalk oğlum diye haykırırcasına bağrıyordun Tuttum ellerini bırakma dedim beni Ağlama anam sil göz yaşlarını bedenim toprak olsa Ruhum yanında bedenimi sardığın gibi ruhumuda al kollarına Baba sensin bu değil mi ? Ben gidiyorum vatan Nice benler gitti uğruna feda olsun vatan sana Akar anamın göz yaşları tabutumun başında Hissettirme anne göz yaşlarını bana Oğlunun kanı dökülmüş çok mu vatana Sen dökme göz yaşlarını ağlatma beni ana |
11.08.2008, 16:29 | #5 |
Tecrübeli Yiğido
AhMeTTuRaN90 Şuan
Son Aktivite: 12.05.2009 14:44
Tecrübe Puanı: 653
|
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.!
11.08.2008, 16:33 | #6 |
Usta Yiğido
haythuyt Şuan
Son Aktivite: 13.08.2012 14:55
Tecrübe Puanı: 783
|
Mehmeti Şehit Ettiler
Çıkmışlardı Van’dan yola Bingöl’de verildi mola Saat ikiye beş kala Mehmet’i şehit ettiler Ay ilkbahar yıl doksan üç Türk yurdunda Türk olmak suç Giden fidan tam otuz üç Mehmet’i şehit ettiler Arttı milletin acısı Ağlar kardeşi bacısı Yirmi beş mayıs gecesi Mehmet’i şehit ettiler Silâhı yoktu elinde Hakkın kelâmı dilinde Yol çatı Sancak yolunda Mehmet’i şehit ettiler Yürüttüler yol boyunca Yaşamadı ki doyunca Millet çıldırdı duyunca Mehmet’i şehit ettiler Yana yana kor yürekler Yavuklular yolu bekler Kan içici o köpekler Mehmet’i şehit ettiler Yüreğimin yanar başı Anaları döker yaşı Bu vahşetin yok bir eşi Mehmet’i şehit ettiler Kim kaybetti kim kazandı Silâhlara el uzandı Dağlar kan ile bezendi Mehmet’i şehit ettiler Yurda nifak sokamazlar Karşımıza çıkamazlar Bizi asla yıkamazlar Mehmet’i şehit ettiler
11.08.2008, 16:36 | #7 |
Yasaklı
Karamellll58 Şuan
Son Aktivite: 24.11.2008 20:45
Tecrübe Puanı: 0
|
ELLERİNİZE SAĞLIK OKURKEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU İNŞALLAH TERÖRİSTLER HAKETTİKLERİ CEZALARI BLUCAKLAR VE ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMIYCAK
|
11.08.2008, 18:59 | #8 |
Yiğido
köyüm Şuan
Son Aktivite: 10.07.2011 15:54
Tecrübe Puanı: 615
|
HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER AĞLAYARAK OKUDUM ZATEN HEP AĞLIYORUZ ELLERİ KIRILSIN HAİN KÖPEKLERİN İÇİMDEN O DAĞLARA ÇIKIP HAYKIRMAK GELİYOR HIRSIMI ALAMIYORUM ALLAHIM SEN ASKERİMİZİ KORU YARABBİM HÜKÜMET İN BAŞLARI YATLARDA TATİLDE ASKER DAĞLARDA DIŞİŞLERİ GÜRCİSTAN DERDİNDE SÖYLEYECEK SÖZ YAZACAK KELİME BULAMIYORUM AĞLIYOR AĞLIYOR AĞLIYORUM.... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
|
12.08.2008, 15:35 | #9 |
Yeni Yiğido
MELTEM YK Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 13:33
Tecrübe Puanı: 0
|
paylaşımın için sağol güzel paylaşım.
|
|