|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 952
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 89. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, Sivas Valiliği, Atatürk Araştırma Merkezi ile Cumhuriyet Üniversitesi tarafından organize edilen ''Sivas Kongresi'nin yurt içi ve yurt dışında meydana getirdiği etkiler'' konulu sempozyum düzenlendi. Vali Dalmaz, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, 89 yıl önce önemli kararların verildiği ve önemli işlerin arefesi olan Sivas Kongresi'nin aynı ruhuyla bugün Sivas'ta hep beraber olduklarını söyledi. Yine aynı kıvançla, aynı birlik ve beraberlikle geçmişten alacakları dersle geleceğe daha güvenli baktıklarını anlatan Dalmaz, şöyle konuştu: ''Bugün bir taraftan tarihi irdeleyerek, tarihi araştırarak, tespitlerle geleceğe ışık tutmaya çalışıyoruz. Yeni neslimize geçmişimizi öğreterek geleceğe daha güvenle, daha rahat bir şekilde bakabileceklerini düşünüyoruz. Bu toplantıların çok manidar olduğunu düşünüyorum. Hele Türkiye'nin kurtuluşuna ait önemli kararların verildiği Sivas Kongresi'nin yapılması ve Sivas'ın buna ev sahipliği yapması, Atasına en güvenilen il konumunu, durumunu vererek destek olması, Sivas için büyük bir bahtiyarlıktır.'' dedi. -''SİVASLI OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUM''- Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise kendisini çok mutlu ve gururlu hissettiğini belirterek, ''Sivaslı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Böyle bir kentin belediye başkanı olarak sizlere hitap etmekten büyük gurur duyuyorum. Çünkü Ulu Önder Atatürk en zor şartlarda Sivas'ımızı, Sivas halkını en güvenilir nokta olarak seçmiştir'' dedi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş da ''Bugün bizim için çok önemli günlerden birisi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, 'Cumhuriyetin temelini burada, Sivas'ta attık' diyen Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini söylediği gün'' diye konuştu. -ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI ERASLAN- Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan ise Türk milletinin kurtuluşunu, yeni Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşunu hazırlayan kararların verildiği Sivas'ta bulunmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Merkez olarak diğer illerde olduğu gibi Sivas'ta da tarih, kültür, sanat potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalara her türlü desteği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vereceklerini ifade eden Eraslan, ''Her zerresi şehit kanlarıyla bezeli bu cennet vatan üzerinde tek millet, tek bayrak ve tek devlet olarak sonsuzluğa ulaşmanın en temel vasıtasını insanlığımızın tarih bilincinin kuvvetli olmasında görmekteyiz'' şeklinde konuştu. -SEMPOZYUM- Açılış konuşmalarınından ardından Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan yönetiminde gerçekleştirilen sempozyuma geçildi. Sempozyumda sunum yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Yel, Sivas Kongresi'nin yapıldığı döneme bakıldığında son derece olumsuz koşulların görüldüğünü belirterek, şunları kaydetti: ''Bu dönem içerisinde Sivas'ta toplanan bir avuç Türk aydını bir araya geliyorlar, bu ülkeyi nasıl kurtarırızı tartışıyorlar. Bunun için de önemli bir şeye ihtiyaçları var. Türk milletinin desteğine. Sivas halkı Türk milletini temsilen bu desteği sonuna kadar veriyor.'' Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Selvi ise Sivas Kongresi'nin önemine değinerek, ''Milli mücadele hareketinin önemli bir aşamasıdır. Mustafa Kemal Paşa ve hareketi için olup olmama dönemidir Sivas Kongresi'' dedi. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu da Sivas Kongresi öncesi yaşanan tarihi gelişmeler ve süreç hakkında bilgiler verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Umarım bu sempozyum kitaplaştırılarak kültür dünyamıza kazandırılır. Sempozyomun ulusal boyuta daha iyi yayılması gerekiyordu, katılım az olmuş, tebliğ sayısıda çok az. Böylesi önemli bir konuda daha fazla tebliğ yapılmalı ve daha fazla konuşmacı davet edilmeliydi.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|