|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz. |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ayparcam Şuan
![]() Son Aktivite: 10.10.2011 14:00
Tecrübe Puanı: 681
![]() |
![]() Kur'ân'a sorsaydın eğer.. Önce, İnsan kimliğini alırdın, Sonra, İrfan adresini bulurdun, Ve ALLAH'ın, hâlifesi olurdun; Kendini.. Kur'ân'a sorsaydın eğer.. ------------------------------------ Hâkk dîni'ne, hurâfeler katmazdın, Zanlarla hükmetmez, küfre batmazdın, Dünya için, âhireti satmazdın, İslâm'ı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer.. -------------------------------------- Kalbin kararmazdı, öfkeyle kinle, Savaşırdın.. Önce, kendi cehlinle. Alay eder miydin, bu Yüce Dîn'le, Haddini.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ------------------------------------ Yıllarca ecdâdı suçladın durdun, Geri kalmışlığı, İslâm'a yordun. Oysa ki; en önde, sen koşuyordun; Ahlâkı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ------------------------------------ Öyle bir mîras ki, bu toprak sana; Borçlusun, dökülen her damla kana. İflâs eder miydin, edepten yana; Vefâyı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ----------------------------------- Hele gör.. O cimri, zengin kimseyi; Korkar fakirlikten, sıkar keseyi.. Bilirdin.. Vereni bu vesveseyi; Şeytanı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ---------------------------------- Evlât yetiştirdin, bin türlü nazla, Hiç tanıştırmadın, oruç, namazla, Yine bakar mıydın, mâziye hazla; Vebâli.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ---------------------------------- Asık çehrelerde, endişe hüzün, En yakın dostuna, geçmiyor sözün. Gülmez olur muydu, o güzel yüzün; Sevgiyi.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? --------------------------------- Söndükçe gün be gün, ALLAH inancı, Özünde başladı, bir büyük sancı. Olur muydu, ana, oğul yabancı; Saygıyı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ----------------------------------- Emâneti hiç vermedin ehline, Bedenler bulandı, rüşvet zehrine Düşer miydin, bu hüsrâna sen yine; Ehlini.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ----------------------------------- Nefsine kul oldun, servette malda, İçkide, zinâda, kumarda, falda. Bu haram meyveler, kalırdı dalda; Cenneti.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ----------------------------------- Bir nefesin bile, hesabı çetin Ya hesabı nedir.. Bunca nîmetin? Vallahi kalmazdı, zerre gafletin; Mîzânı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ----------------------------------- Her musîbet.. Aslında bir îkazdı, Görmedin mi? Nefsin, verdikçe azdı. Bu servet gemisi, yoksa batmazdı; Zekâtı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ------------------------------------- Amelsiz ilimden, kime ne fayda!.. İlimsiz ameller, geçmiyor kayda. Bulurdun... Ahlâka müşterek payda; Resûl'ü.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... -------------------------------------- Bayramdan bayrama, secde etmekle, ''Kurtuldum'' diyorsan, hükmünü bekle, Borcu siler miydin, bu iki çekle; İbrâyı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer?.. ------------------------------------ O cehennem dehşetine şaşardın, O azâbı görmüş gibi yaşardın, Secde secde, af peşinde koşardın; Namazı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ----------------------------------- Şereftir, yücelten, dünyada ferdi, Öpülen etekler, kime ne verdi? Kullar sevmese de, ALLAH severdi; Rütbeyi.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? ----------------------------------- Aynalara bakıp, telâş etmezdin, Biten her gününle, sen de bitmezdin, Dost'a böyle, elleri boş gitmezdin, Ölümü.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ----------------------------------- Bu felsefî serapları geçerdin, Damlasına.. Ömrü bedel biçerdin, Can suyunu, kaynağından içerdin; Pınarı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... ---------------------------------- Başka geçit vermez, bu yol, bu devrân; İlle de, ille de, ille de Kur'ân. Vallahi durmazdın, Sırat'ta bir an; Kur'ân'ı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() gul-i_ahmer Şuan
![]() Son Aktivite: 27.08.2010 16:43
Tecrübe Puanı: 672
![]() ![]() ![]() |
![]() Asık çehrelerde, endişe hüzün,
En yakın dostuna, geçmiyor sözün. Gülmez olur muydu, o güzel yüzün; Sevgiyi.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? FATOŞ_YVZ SEVGİYİ KURANA SORMUŞ BİR HANIM BACIMDIR ![]() ![]() AYPARCAM BACIM PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN BU GÜZEL PAYLAŞIMA NEDEN KİMSE YORUM YAZMAMIŞ ONADA ÜZÜLDÜM AÇIKÇASI:( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() seheresma Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2010 17:34
Tecrübe Puanı: 656
![]() ![]() |
![]() COK GÜZEL VE HAYIRLI BIR PAYLASIM OLMUS KESKE SADECE BU HAYATTA KURAN-I KERIM DEN BASKA BIRSEYLE UGRASMASAK NE GÜZEL OLURDU ,,,KURANI COCUKKEN BILDIGIMI SANIYORDUM KITABIN NEY KURAN-I KERIM BASKADA BILMEZDIM ,,,ESIMLE EVLENINCE SEVGILI KAYIN VALIDEM SABAH AKSAM KURAN OKURDU COK HOSUMA GITMISTI,,,,BEN BILMIYORUM ÖGRENMEYE CALISIYORUM;TABI OGULLARIMLA BERABER YANI 1.SINFTAYIM,,,,sevgiyle kalin
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sibelYILMAZ Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2014 10:55
Tecrübe Puanı: 923
![]() ![]() ![]() |
![]() emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım ve kopyalayıp arkadaşlarıma gönderdim hakkını helal et.......
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevabı olmayan sorular | RaZZcE | Testler-Bilmeceler vs | 39 | 11.12.2009 18:25 |
Fikra(lar) | RaZZcE | Köşe Yazıları | 273 | 23.03.2009 16:44 |
GÜRÜN İLÇESİ’NDE OYNANAN ÇOCUK OYUNLARI | gul-i_ahmer | Gürün | 5 | 21.11.2008 22:57 |
AŞK-I HÜSNA | seva | Arşiv | 0 | 26.06.2008 17:14 |
Peygamber ve Ehli Beyti'ne Karşı Salavat'ın Faydaları | eyupk | Muhtelif konular | 0 | 05.06.2008 13:29 |