![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1299
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Prof. Mehmet Görmez, gerçeküstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı diziler yüzünden kutsala yönelik saygının çarpıtıldığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gerçeküstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı dizilerin 'Allah', 'melek', 'mucize', 'ahiret', 'ilahi adalet', 'dünyevi ve uhrevi müeyyide' gibi dini kavramların tasavvurunu çarpıttığını belirterek, bu çarpık anlayışın 'Sırlar Dünyası' gibi dini içerikli programlarda da görüldüğünü bildirdi. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 'Çocuk gerçeği ve medya okuryazarlığı dersinin önemi' konulu uluslararası panelin ikinci gününde gerçekleştirilen oturumda, çocukların en çok izledikleri programların etkileri ele alındı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Görmez de 'Sihirli dizilerin oluşturduğu din algısı' başlıklı konuşmasında, 'Sihirli Annem', 'Acemi Cadı', 'Selena', 'En İyi Arkadaşım' gibi dizilere değindiği konuşmasında, "Sihirli diziler, Allah, melek, mucize, ahiret, ilahi adalet, dünyevi ve uhrevi müeyyide gibi dini kavramların tasavvurunu çarpıtmaktadır" dedi. Yahudi geleneği Bu dizilerle kutsala ve maneviyata yönelik ilgi ve saygının çarpıtıldığını ve çocuklardaki Allah tasavvuruna yönelik olumsuz bir idrakin oluştuğunu kaydeden Görmez, bu dizilerin dua etme anlayışına da zarar verdiğini savundu. Görmez, sihirli dizilerde sihir yoluyla eşyanın canlıya, insanların da hayvanlara dönüştürülebildiğini anımsatarak, bunun Yahudi geleneğinde var olduğunu, ancak İslam dininin kabul etmediğini söyledi. Abartılı mistisizm Bu dizilerin getirdiği çarpık anlayışları 'sırlar dünyası' gibi dini içerikli programlarda da görüldüğünü vurgulayan Görmez, kader, müeyyide ve ilahi adalet gibi ilkelerin aşırı mistisizmle işlendiğin savundu ve "'Sırlar Dünyası' programında sunulduğu şekliyle ahiret inancı ve ahiretteki müeyyide İslam’ın ahiret inancına uygun olmayacak şekilde sunuluyor" dedi. Görüldüğü gibi kimi dinden,kimi örften,kimi gelenekten kimi en vazgeçilmez değerlerimizden bizi ediyor.Artık bu kötü amaçlı dizilerin hiç birine prim vermeyelim,izlemeyelim.LÜTFEN! !
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1376
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() dizlerde beni en çok rahatsız eden konulardan birisi elllerinden düşürmedikleri viski bardakları .Maşallah su gibi içki içiyorlar .diğer bir konu , yıllar önce turizm otelcilik okullarında en çok sorulan ve en çok yanlış cevaplanan sorulardan birisi olan portakal suyu konusu .türkiye,de kahvaltı da olmazsa olmaz portakal suyu imiş cay fincanı ve portakal suyu bardağı yan yana olmalıymış allah aşkınıza hangimizin kahvaltı sofralarında çay ve portakal suyu bir arada içilir .Bu dizilerde en çok dikkatimi çeken budur .Ve son olarakda evin içerisine dışardan geldiği gibi ayakkabı ile dalmaları yok mu ? deli oluyorum .Ya kardeşim gelirsin kapıya kapı açılır çıkarırsın ayakkaplarını ev sahibi eğilir senin ayaklarının önüne bir çift yumuşak ev terliği verir giyer geçersin evin içine çok sinrlendim ne yazdım hiç bilmiyorum neyse benden bu kadar
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar kronik'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2024 03:39
Tecrübe Puanı: 694
![]() ![]() |
![]() çocuklarımızın beynini daha bu yaşlarda bu saçmalıklarla misyonerlik ve siyonizm ürünü dizi veya filmlerle yıkarsak ileride bu vatanı taşıyacak nesilleri nasıl yetiştirebilriz?
diyanet işleri başkanımız az bile söylemiş bu dizi ve film zırvalıklarına son verilmeli artıkyeter çocuklarımızn gençlerimizn beyinlerinin yıkandığı!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar *AHISKALI*'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() seheresma Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2010 16:34
Tecrübe Puanı: 664
![]() ![]() |
![]() KANAL 7 ve samanyolu flas tv daha düzgün film koyuyorlar...isim yoksa bunlara bakiyorum ........gercekten diger kanallar ahlaki boyutu asmis durumdalar........
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar seheresma'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() Tek bir tane dahi dizi yok ki bizim kültürümüzden olsun.Bir tanesine bile bakmıyorum.Ama dün "selena" adlı yoz diziye sadece 5 dkika baktım.Orda "kıro,kaba" bir adam oluşturuluyor.Ve bu kıro ve kaba adam gidiyor bir bayana "selamün aleykum" diyor.Yani bu şekildeselam vermek kabalık kıroluktur diyor.Buyrun izleyip durluan dizilerin çirkefliği.
![]() |
#6 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benim son yıllarda dizelerde sevmediğim ' AŞK ' konuları çok işleniyor.Sadece bir dizide değil , tüm dizilerde başrol oyuncusu ' AŞK' olmuş.
Böyle giderse vay halimize vay. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar EyüphanAydın'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SAWAS Şuan
![]() Son Aktivite: 01.10.2012 22:48
Tecrübe Puanı: 643
![]() |
![]() Valla o büyü filmlerini ben evde cocuklarıma izletmiyom.Cocuklarım kafaları karısacak bu yasda.
Diğerlerine gelince,bugünden itibaren Perşembe aksamları ben hertürlü işimi bırakırım,önce Tek TÜRKİYE ardından Kurtlar Vadisi dizisini izlerim.Elimden geldiğince kacırmamaya bakarım. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar SAWAS'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() Al birini vur ötekine.Kurtlar vadisi okuldaki şiddet olaylarının artmasının başrol oyuncusudur.Daha bugün öğrencimin biri bir alıştırma sırasında kendi adını "polat" diye yazdı..şoke oldum..Yazıklar olsun!!
![]() |
#9 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Hangimiz yılbaşında dansöz oynatıyoruz? Hangimiz işimizi zorbalıkla,silahla hallediyoruz? Hangimiz evlilik dışı biriyle aynı evde yaşıyoruz? hangimiz...? hangimiz...?
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yiğido
![]() ![]() edebiyatisyen Şuan
![]() Son Aktivite: 01.03.2014 23:18
Tecrübe Puanı: 674
![]() |
![]() Hiçbir diziyi izlemem. Özellikle şu büyü dizeleri hiç sevmem. Adamların amacı -töbe haşa- Allah'ın olmadığını çocukların beynine kazıtmak.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar edebiyatisyen'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevabı olmayan sorular | RaZZcE | Testler-Bilmeceler vs | 39 | 11.12.2009 17:25 |
Fikra(lar) | RaZZcE | Köşe Yazıları | 273 | 23.03.2009 15:44 |
GÜRÜN İLÇESİ’NDE OYNANAN ÇOCUK OYUNLARI | gul-i_ahmer | Gürün | 5 | 21.11.2008 21:57 |
AŞK-I HÜSNA | seva | Arşiv | 0 | 26.06.2008 16:14 |
Peygamber ve Ehli Beyti'ne Karşı Salavat'ın Faydaları | eyupk | Muhtelif konular | 0 | 05.06.2008 12:29 |