|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2024 04:39
Tecrübe Puanı: 689
![]() ![]() |
![]() ![]() Sivasım; buram buram tarih kokan, doğup büyüdüğüm,havasını soluduğum güzel şehrim... ![]() Meydanında hasret dolu voltalar attığım, ![]() İstasyon caddesinde Atatürk caddesinde gah sevinçlerimi gah hüzünlerimi sakladığım dostlarımı bulduğum ''Altıncı Şehir''... ![]() Çok şükür ki bu topraklarda doğmuşum...bu toprakların suyunu içip ekmeğini yemişim... ![]() Öğrenci iken az mı volta attım tarih fışkıran sokaklarında , ![]() az mı çay içtim medresede akşam üstleri yağmurla beraber... ![]() Ve şimdi senden uzağım hasret dolu, özlem dolu...SİVASIM seni çok özledim... ÇERKEZİN KAHVESİ Açmışız mazmurun orta sayfasını Okuyoruz oradan buradan şevk ile Masada demli çay, sıcak leblebi Çerkezin Kahvesi’nde, Söğüt gölgesi Gövdesi buruk kadınlar geçiyor sokaktan İnce taneli, kürklü kadınlar Türlü ninniler söylüyorlar Yudum yudum şakıyor miskinliğimiz Sonra lafa karışıyor birisi -Var mı yahu bizim gibi mektepli Bir yudum aşk’da boğulup Bir tutam hayalle kandırıyoruz kendimizi- Okuduğumuz tüm kitapların külleri yağıyor Başımızı un çuvalına kim sokmuş bizim Ortalık zifiri karanlık oluyor Masamızda ne baykuşlar ötüyor bilseniz En kolayı aşklarımızı çekiştirmek ya Karıncalı gözlerimiz doluyor ondan. Kimlere aşık olunur bilmiyoruz Hem daha çok toyuz, hem afili Bırakalım bunları Sıcak ekmek kokusuna karışıyor rüzgar Alacakaranlıkta bile Çerkezin Kahvesi’nde, Söğüt gölgesi ![]() Çerkez'in Kahvede Bir kış Gecesi Uzatıp saçaklardan sivri dişlerini zehir zemberek bir zemheri ipini koparmış itler gibi saldırır açık kalmış kapılardan patır patır dökülür donuk yıldızlar ay gök sofrasında bir tabak buz Ortada nar gibi kızarmış ördek soba çerkes emmi'den evvela sıcacık bir 'buyrunuz' çaylar mı? tavşan kanı, şâhâne çerkes'in bir kahvesi var altı kaval üstü şeşâne Ha tepede sallanan kırk mumluk ampul ha duvarda isli bir gaz lambası farkedilmez sedirin yağlıkara muşambası masanın bacakları çarpıksa ne gam varsın endam aynaları çevirsin suratları cin çarpmışa çerkes emmi çıkarıp gümüş tabakayı kalın bir cigara sarsın yeter tütün değil tütün altın mübarek cigara cigara değil yaprak sarması ve okkalı bir fincan orta kahve yahut tavşan kanı çay ooh keyf kekâ koy o parayı cebine be hey divâne çerkesin bir kahvesi var altı kaval üstü şeşâne Ah o kırmızı kuşaklı bardaklar kuşaklarda 'hoşgeldiniz' ocakta sıra sıra çaydanlıklar kimi çin işidir kimi capon çerkes zevk sahibi patron dilli mi dilli dizi dizi nargileler marpuçları allı yeşilli ve yukarda gülümseyen adnan menderes 'kahpe felek sana nettim neyledim' ulan recep yenir miydi bu nane çerkes'in bir kahvesi var altı kaval üstü şeşâne Yatsıyı kıldı mı damlarlar birer birer ince kar kuşanmış eski adamlar evvela buzlu selamlar çözülür aynalarda 'aleykümselam' halhatır sorulur hoşbeş edilir derken lakırdılar dumanaltı aşık hulusi'yi gördü ya aşık helâli bir acayiptir hâli haydi helâli dokun sazın tellerine gidelim yâr illerine suspus olmuş helâli gözleri duvardaki levhada 'ah minel aşkı ve hâlâtihî' Ve pattadak düşer iri yarı bir nükte geçer hulusi'nin eline helâlinin yuları sinsi sinsi güler bir hin oğlu hin kahkahalar yükselirken, köşesinde keyif tazeleyen müslüm efendinin arada kaynar nargile fokurtuları gitgide koyulaşır muhabbet çerkesin üstüste çaylarıyla ve sonra mapusane gediklisi üç beş adam doğramış kasabın oğlu bıçakkesmez hulusi aşık hulusi ayaklarında yumurta topuk kundura kalın kara bıyıklarını bura bura bir köroğlu tutturur tane tane çerkesin bir kahvesi var altı kaval üstü şeşâne Hulusi, canın çıksın e mi sen köroğlu kırat dedin bitti tepemizde bu kör beygir aklına turp sıktığı şaban ağa dilinde çoktan eskittiğ yeni küfürler yüklenir kapıya körkütük sarhoş ört kapıyı lan godoş burası meyhane mi rakı şarap ne gezer burası kıraathane çerkesin bir kahvesi var altı kaval üstü şeşâne Açar bayramlık ağzını şaban ağa sessizlik yalın kılıç dolaşır aynalar ayna değil iri birer kulak müslüm efendi ya sabır çeker kaşgöz oynatır çerkes emmi acans geldi sami çek radyonon kulağını Bir köşede sami elinde kör kerpeten hababam tepeler kelle şekerleri nerde o eski tiryakiler kıtlama çay içen mi kalmış tek tük gönül ahbab ister kahve bahane çerkesin bir kahvesi var altı kaval üstü şeşâne Uzatıp saçaklardan sivri dişlerini zehir zemberek bir zemheri ipini koparmış itler gibi saldırır açık kalmış kapılardan ![]() (not: şiirler alıntı olup diğer bölümler tamamiyle kendi çalışmamdır)
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() MysteriE Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2009 15:55
Tecrübe Puanı: 610
![]() |
![]() emegine saglik arkadasim.. cok ozlemisiz vallaa........offfffffffffffff ffffff.......... offffffffffff
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yiğido
![]() ![]() MysteriE Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2009 15:55
Tecrübe Puanı: 610
![]() |
![]() gurbette olmak memlekete hasret duymak cok zor...hele bu sehir SIVAS olunca baska cekilecek gibi degil .....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() HAYALKAFE Şuan
![]() Son Aktivite: 22.01.2013 22:24
Tecrübe Puanı: 730
![]() |
![]() çok güzel anlatmışssın gardaş yuregine sağlık Sivas bambaşkadırr
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() ![]() abuç Şuan
![]() Son Aktivite: 14.02.2012 15:38
Tecrübe Puanı: 703
![]() |
![]() Ahmet Turan Alkana hürmetler......
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 819
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gurbette olmak cok kotu ozledim memleketimin o guzelim dag havasi ni temiz havasini...
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() çok güzel görüntülerdi...
paylaşım için tşkler..
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() hamitgüneyli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.09.2014 22:46
Tecrübe Puanı: 705
![]() |
![]() ahıskalı yaptın yine yapacağını öyle bir anlatmıssınki zaten hasretini ve özlemini çektiğimiz memeleketimizin resimleriyle bizleri yine duygu yüklü anlar yaşattın çok güzel resimler ellerine sağlık
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() yoğun istek üzerine bu yazıyı askere yeni giden bir kardeşime ithaf ediyorum şimdiden hayırlı tezkereler, altıncı şehir dönmeni bekleyecek...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sitemizin Ozanları | SivasLady | Şiirler | 18175 | 21.01.2018 15:33 |
Sultanşehir Dergisi | BOUN | Sivas Belediyesi | 4 | 14.06.2008 12:19 |
Türkiye İllerinin Adlarının Nasıl Oluştuğu? | EyüphanAydın | Arşiv | 1 | 08.02.2008 08:20 |
ŞEHİR EŞKİYALARI | Sivaslilar.Net | Arşiv | 2 | 30.01.2008 14:54 |
BEN SİVASIMI KÖYÜMÜZÜ ÖZLEDİM YAAA!!!!!!!! | serkanka58 | Arşiv | 0 | 14.01.2008 11:49 |