|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ozanlarımız Ozanlarımız Hakkında |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() SEMİH-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.03.2009 00:08
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
![]() Sivaslı Noksani
1899-1972. Kangal’da doğdu. Asıl adı Ahmet Kaynar’dır. Kangallı Noksani diye de bilinir. Sonraki yıllarda ise öteki Noksani adlı aşıklarla karıştırılmaması için Zakiri mahlasını kullandı. Bacakların doğuştan biraz içe dönük olmasından dolayı Aşık Ruhsati tarafından Noksani mahlası verildi. Tezgahtarlıktan imamlığa dek çeşitli işlerde çalışan Sivaslı Noksani, Aşık Mesleki’den bağlama dersleri aldı. Yöresinde oldukça saygın bir yeri olmasına karşın başka yörelerde pek duyulmadı. Ayrıca 18. yüzyılda yaşayan Erzurumlu Noksani, Posoflu Noksani (1857-1940) ve Hodlu Noksani (1922-1964) adlı aşıklar bulunmaktadır. -------------------------------------------------------------------------------- Bir Zaman Kalktı nasibimiz gurbet ellere Ah çekip benim çün ağla bir zaman Gönlüm senin meyil verme ellere Al üstüne kara bağla bir zaman Aşkın dalgasını baştan aşırma Ağyar karşısında kendin şaşırma Benden başkasına gönül düşürme Yaralı yüreği dağla bir zaman Girdim bahçesine güller ekili Nazlı yarim güzellerin vekili Taranmış gerdana dökmüş kakülü O siyah perçemin yağla bir zaman Derde duçar oldum halim perişan Bilmem kimler naşad kimler erüşan Senden bana kalma böyle bir nişan Noksan’ın yarasın sağla bir zaman -------------------------------------------------------------------------------- Var Beyhude gamlanma divane gönül Cümle alemlerin rızkın veren var Yaptığın hatadan habersiz sanma Kara karıncayı gece gören var Hakkın toprağına mülküm var deme Dam ile harmanda hakkım var deme Güçlü kuvvetliyim arkam var deme Sırtüstü insanı yere vuran var Yoksul düşmüşsen de deme fakirim Zenginliğin sonu nedir okurum Ben güzelim deyi halı dokurum Nice Züleyhalar Yusuf Kenan var Aşıklık satarsın beyhude gözüm Olura olmaza yoktur bir sözüm Her seher dergaha tutarım yüzüm Aşıkların sonu Aşık Noksan var
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Olimpiyatlarda bir Sivaslı | haythuyt | Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar | 11 | 07.08.2008 11:19 |
SivasLı Gardaş..!! | Melankolia | Arşiv | 0 | 19.06.2008 21:00 |
İstanbulda kaç sivaslı var biliyormusunuz ? | havacı | Arşiv | 7 | 08.05.2008 14:53 |
sivaslı olmak | havacı | Köylerimiz (Sivas Köyleri) | 2 | 26.04.2008 14:23 |
Noksani | SivasLady | Ozanlarımız | 1 | 14.05.2007 23:16 |