|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz. |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() SEMİH-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2009 23:08
Tecrübe Puanı: 790
![]() |
![]() Vaktiyle padişahın biri,
- "Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!" demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana; - "Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü." - "Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptımı götürür tabii!.." - "Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!.." - "Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!.." - "Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!" - "Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir." Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha "Bu, yalandır" dedirtememiş. Bir gün biri çıkagelmiş; - "Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. 'Yalandır' dersen ödülümü ver. 'Yalan değil' dersen, borcunu öde!"
![]() ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Üstteki üyenin hangi özelliğini biliyorsun? | Sweetgirl | Birbirimizi Tanıyalım | 1813 | 07.06.2012 17:53 |
sinirleri bozan bir oyun . | masum | Bilgisayar oyunları | 17 | 01.04.2009 19:31 |
Yalan Söylemek ve Yalan Yere Yemin Etmek | seva | Dini sohbet | 8 | 10.12.2008 21:11 |
TÜRK İSİMLERİNİN ANLAMLARI | arikarinkuchi | Arşiv | 23 | 11.05.2008 10:12 |
"HÜRRİYET' İN ŞEREFSİZLİĞİ" | nurullah şahin | Arşiv | 1 | 29.04.2008 15:42 |