|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 933
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Almanya'nın Köln kentinde aralarında Avrupa Sivaslılar Birliği'nin de bulunduğu Türk sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcığlu Türk sivil toplum örgütü temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada ; “Siz sivil toplum kuruluşları olarak etkin bir güce sahipsiniz, bunun bilincinde olmanız ve bize destek olmanız gerekiyor. Sizden alacağımız görüş ve önerileri bakanlarla görüşeceğiz. Günümüzde ön plana çıkan kuruluşlarsınız. Gücünüzün farkında olmanız ve taleplerinizde ısrarlı olmanız gerekmektedir. Gerek Türkiye'de, gerekse yaşadığınız ülkede taleplerinizde ısrarlı olun. Sivil toplum örgütleri ne kadar güçlü olursa biz o oranda muhataplarımıza karşı güçlü oluruz. Biz sizin sürekli yanınızdayız ve destekçiniziz. Yeri geldiğinde farklılıklarımızı bir yana bırakarak, genel menfaatlerde bir araya gelmeliyiz. Son yıllarda bunlar olmaya başladı.” ![]() Asib Başkanı Rüştü Elmas ile de sohbet eden Yazıcıoğlu Avrupa'da ki ki Sivaslıları bir araya getirme hedefinin önemini vurgu yaparak '' Sivas medeniyetlerin beşiği olan, Osmanlı ve Selçuklu zamanında da büyük öneme sahip bir kültür kenti ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül Kongresine ev sahipliği yapmış Anadolunun güzide bir şehridir. Sivaslıların yurt dışında kimliklerine sahip çıkmaları, kendi kültürlerini yaşatmaları ve yeni nesilleri memleket aşkı ile yetiştirmeleri taktirle karşılanacak bir olaydır.'' dedi ![]() Türk İnsiyatif Gurubunun (TİG) da önemine değinen Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Almanya'daki Türklerin artık bu toplumun ayrılmaz bir parçası haline geldiklerini ifade ederek, Türklerin ekonomiden sosyal yaşama kadar ve siyasette zirveye çıktıklarını, bunun en son örneğini de Cem Özdemir'in gösterdiğini kaydetti. Almanya'da yaşayan Türklerin her alanda daha da etkin hale gelmelerini arzu ettiklerini belirten Yazıcıoğlu, “Biz sizin her alanda kendinizi geliştirerek, yaşadığınız topluma uyumunuzu istiyoruz. Entegrasyondan anladığımız, yaşanılan toplumla kendi örf ve ananelerini kaybetmeden kaynaşmaktır. Sizlerle gurur duyuyor, iftihar ediyoruz. Burada artık siz de bir güçsünüz” diye konuştu.TİG Başkanı Atilla Denizhan da Bakanın bu açıklamalarının kendilerini şevklendirdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü hissetiklerini söyledi. Köln Başkonsolosluğu'nun toplantı salonundaki görüşmeye AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Sönmezay, Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Asib Başkanı Rüştü Elmas, İçişleri Bakanlığı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcı Mustafa Tutulmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Dairesinden Emniyet Amiri Şerife Koca, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Almanya Şube Müdürü Nahit Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Dere, SPK denetleme uzmanı İbrahim Ethem Sancak, TOKİ Başkan Yardımcısı Çağtay Göktayoğlu, Köln Başkonsolosu Kemal Demirciler, Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Kıvanç ve Münster Başkonsolosu Gürsel Evren ve çok sayıda Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi katıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu tür haberleri duymak, okumak, izlemek gerçekten insanın gurur duygularını yoğunlaştıyor. Bir birliğe ön ayak olan emeği geçen her Sivas'lıyı kutluyor daha güzel yarınlara diyorum. Teşekkürler
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasparix Şuan
![]() Son Aktivite: 01.07.2011 16:53
Tecrübe Puanı: 740
![]() |
![]() Gelecek 10 yılda DÜNYAYA TÜRKİYE ,VE ÖNCELİKLE ÜLKEMİZDE OLMAK ÜZERE SİVASIMIZI DA NAMLI ŞANLI BİR ŞEKİLDE GÖRECEĞİZ ,HİÇ ŞÜPHEM YOK Kİ.....EMEK EDEEN GAYRET GÖSDEREN BU SEVDAYA BAŞ KOYMUŞLARIN SAYESİNDE..
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gerek kombassan olsun gerek yimğaş olsun gerek son deniz feneri olsun yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz bu tür kurumlara olan güvenleri sarsılmıştır ama ASİB'in öncülüğündeki bu tür kurumlar ise Avrupa'daki tüm Türk vatandaşları için bir güven kuruluşu olmuştur....
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2189
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'lıyı kutluyor daha güzel yarınlara diliyorum.
Teşekkürler
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() hamitgüneyli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.09.2014 21:46
Tecrübe Puanı: 708
![]() |
![]() daha önceleri hep başka iller konuşulurdu haberlerde havadurumunu verirken bile sivası söyleyecekmi sivasın adı geçecekmi diye beklerdik maşallah şimdi herkes sivası ve sivaslıyı konuşuyo bu arada avrupadaki sesimiz asib e de başarılar diliyorum bu daha neki diyorum öyle tahmin ediyorumki bu çalişmalarıyla çoğu kuruluşada örnek olacaklar allah a emanet olunuz .
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 830
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivasımız ,toprağımız ile gurur duyuyorum.Sivas için yapılan her türlü hizmet yapan herkesi yürekten alkışlıyorum.
Ah keşke Sivas kendi ilindeki Sivas için çalışıp çabalayan,Sivas sevdalısı yazar,şair,ressam,ozan.vs.kend i insanına sahip çıkıp yüreklendirmeyi yabancılara kucak açıp pohpohlamak yerine kendi toprağının insanına sahip çıkmayı hayırlısı ile öğrense işte Sivas o zaman daha bir başka Sivas olur. Ne yazıkki ama ne yapıyoruz kendi çocuğumuz dururken başkasının çocuğunu seviyoruz.Sonra da Sivas'ta sivası terkedip giden çok diye çığlık atıyoruz. Ancak ;Sivas kendi insanının kıymetini bilmeyip, gözü görmeyip genelde yabancıya canım gözüm derse elbetteki Sivas'ta yakında gerçek Sivas'lı kalmayacaktır.Üzgünüm Tekrar altıını çizerek diyorum: Sivas için tek bir taş alıp kale yapanın alnından öpüyorum.Sivasımız herşeye layık. Yurt dışında yaşayıp ta orada bile Sivas için çalışan herkesi canıgönlümden alkışlıyor,kutluyorum. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() izmirliyigido Şuan
![]() Son Aktivite: 18.12.2014 07:59
Tecrübe Puanı: 763
![]() |
![]() Sivas'ımızı her platformda, her alanda tanıtmak artık bizim görevimiz oldu. Sivasspor bizim vizyonumuz olmuşken, onun paralinde her ortamda sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz ve markalarımız kendi gösterebilmeli ve Sivas adından daha çok bahsettirmeliyiz.
ASİB üyelerine ve Rüştü Elmas kardeşimede emeklerinden dolayı teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() zehra kartal Şuan
![]() Son Aktivite: 13.07.2013 14:55
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() çok doğru söylüyorsun sabiha abla herzaman katılıyorum sana.sivaslıyız diyoz ama sivas için bişey yapmıyoruz bu çok üzücü:(
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|