|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2207
![]() |
![]() Bayraksızlar!
Bayraksızlar bayraksızlar Yere düşse bayrak sızlar Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar Ne olurdu yazmasaydım Ben bu kara yazıyı Bilmeseydi namert soysuz İçimdeki sızıyı Yıldızların isyanı var Hilâl taşıyan felek Damla damla kan akıyor Delik deşik bu yürek Al rengine kara bağlar Yastadır deli gönül Aşık'ın olmuşum senin Hastadır deli gönül Renginde şehitlik gizli Hilâlinde mana var Yüreğimde saklamışım Kurbanında kına var Toprağa düşse yiğit Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum Zulüm güç verir bize Uğrunda ölen yiğit Kim ne bilsin ne kadar Geriye ne can kaldı Hepsini kurban adar Yamacında gezindiğin Şimdi dağlar ağlasın Bayrağım hançerlendi Şimdi çağlar ağlasın Bayrak yere düşerken Alkışlayan p..leri Kahredecek Türk milleti Destek veren güçleri Susmayın ey milletim Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler Vatan bize yar olmaz Başı bozuk yaylada Pusuları kurdular İki yaşında yiğit Kürşad'ımı vurdular Bundan gayrı düşmanım Bayrağa ters bakanlar Artık hesap vermeli Dağı taşı yakanlar Meleküt aleminde Destan olan can bizim Dalgalansın bayrağım Üstündeki kan bizim Dört aylık bebeklere Kurşun sıkan nerdesin Nereye gidersen git Öleceğin yerdesin Hükmü ilâhi varsa Belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz Çekilsinler aradan Bu vatanın ekmeğii Gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli Sizden hesap sormalı Sefai'yem yaşamak ki Bundan gayrı ar gelir Ay yıldızlı bayrağa Bu yeryüzü dar gelir! Aşık Sefai |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bayrak Bağımsızlık Bayrak Vatandır
Rengini al kanla vermiş her şehit. Üstünde ay yıldız en büyük şahit. Bayraksız bir millet köle nihayet. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır. Tarihler boyunca bayrak tacımız. Can verir uğruna ana bacımız. Bayrak için ölür yaşlı gencimiz. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır. Bayrak için kükrer asil kanımız. Bayrağın uğruna feda canımız. Her taşı bir destan çevre yanımız. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır. Bayrak baş tacıdır ey gafil zalim. Ebedi bu ulus, yok asla ölüm. Çanakkale yazar her zaman elim. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır. Bayraksız yaşamaz uluslar asla. Özgürlük uğruna çok çektik yasla. Bayrağa kalkan el kırılır sesle. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır. Sığırtmaç kurbandır bayrak uğruna. Vazgeçmez kurşunlar gelse bağrına. Şehitler dirilir, gider ağrına. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline Duy Ulan Soysuz Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() feraha Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2010 21:47
Tecrübe Puanı: 641
![]() |
![]() CAN FEDAA SANA ...
BAYRAK = GÖZÜNÜ KIRPMAMAK (benim için )
![]() |
#5 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2012 19:32
Tecrübe Puanı: 664
![]() |
![]() Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. ................ duyarlılığın için teşekkürler kardeşim...........
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevgim 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 09.06.2015 01:53
Tecrübe Puanı: 1002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sunun güzeligin bakin ................yorum yok
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() BAYRAK
Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık. Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim ! ARİF NİHAT ASYA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Kim derdi yarılsın da nihayet yerin altı,
Bir anda dirilsin de şu milyonla karaltı. Topraklaşan ellerde birer meşale yansın. Kim der ki şu milyonla adam birden uyansın. Kim derdi seher yıldızı doğsun da bir evden, Kaçsın da cehennemler o bir dalma alevden, Canlansın ışık selleri olsun da o damla Beş devletin öldürdüğü devlet bir adamla. Kim der ki en son rakamlar da delirsin. On beş asır on beş yılın eb'adına girsin. Dünyaları bir fert evet oynattı yerinden, Sarsıldı demirler evet azmin demirinden. Mazi yıkılıp gitti evet fesli, kafesli: Lâkin bugünün ey granit bünyeli nesli, Bir şey ele geçmez şerefin sade adından. Sen arşı bırak, varsa haber ver kanadından. Gökten ne çıkar? Gök ha büyükmüş ha değilmiş, Sen alnını göster ne kadar yükselebilmiş. Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir, Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir. Bahsetme bugün sade dünün mucizesinden, İnsan utanır sonra yarın kendi sesinden. Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse; Sen asrını üstünde izin varsa benimse; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Dalgalan Bayrağım dalgalan,
kan var üzerinde kan, Atalarımın emeğini düşünerek dalgalan! Ay'lı Yıldız'lı al renkte şehitlerin kanının, Ayın yıldızın beyazının, Şehitlerimi düşünerek dalgalan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Ben bir bayrak tanıyorum
Rengi kandan kırmızı Ay vurmuş yüzüne Yıldız arma olmuş göğsüne Ben bir bayrak tanıyorum Düşmana gözdağı vermiş Dosta şerbet Ezdirmemiş kendini kimseye Ben bir bayrak tanıyorum Şeref madalyalı Barışa sevdalı Göklerin kralı Ben bir bayrak tanıyorum Yüzüme vurur sıcaklığı Can yoldaşım Rüyalarımın altın tacı O Türkiye demek... O şan demek... O şeref demek... O barış demek... Ona bizden başkasının Eli asla değmeyecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRKİYE/VATAN/BAYRAK/MEHMETCİK/SEHİT ile alakali siirleriniz | Sabiha Serin | Şiirler | 190 | 10.11.2011 11:33 |
Sivas'a '5 Yıldızlı' Termal Tesis | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 7 | 30.11.2008 23:50 |
Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 122 | 06.11.2008 12:30 |