|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Hertelden Her Telden Muhabbet Burada |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
19.01.2009, 15:00 | #1 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 866
|
SİZ DEĞERLİSİNİZ KENDİNİZE İYİ DAVRANIN SEVGİLERİMLE.
Canım arkadasım 'a sonsuz sevgilerimle ...
Eski Türklerde Askerler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca, kaya veya taşa vererek ok atarlarmış. Atalarımız genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş. Yıllar sonra sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve bugün bile güvenebileceğimiz, bizi arkadan vurmayacak olan, samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir. Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karşılaşırlar. Aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; -Ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen niye varsın ki bu dünyada? Arkadaşlık cevap verir: Sen gittikten sonra bıraktığın gözyaşlarını silmek için... Hiç bir zaman arkadaşsız kalmaman dileğiyle... Hayat sana ekşi limonlar sunarsa, sen de tekila ve tuz iste ve beni çağır! İyi arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremeyebilirsin ama orada olduklarını bilirsin. 'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayı, öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeğe tercih ederim.' HER ZAMAN YANIMDA OLMASINI İSTEDİĞİM İNSANLARA... KADER MAHKUMUNA MAGRUR BAKISIN,ESARETIN YETER KONUS BE ARKADAS TAS YUREK DENINCE HELE BIR DUSUN,ONUNDE SAYGI ILE DUR BE ARKADAS. |
19.01.2009, 15:12 | #2 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
|
Cevap: SİZ DEĞERLİSİNİZ KENDİNİZE İYİ DAVRANIN SEVGİLERİMLE.
Neden feryat eder neden ağlarsın
Şu fani dünyanın derdine dostum Dünya kadar malı olan ne etmiş Hiç değer mi senin kahrına dostum Sanki öndördünde bir genç kız dünya İnsan ömrü bu dünyada bir rüya Ne azrular, ne hevesler, ne hülya Kurar da yaşarız şevk ile dostum Göçmen kuşlar gibi konar göçeriz Acı tatlı hoş sohbetler ederiz Neler ekti isek onu biçeriz Kendimize bir yön çizeriz dostum Tarihin dili var inkar edilmez Öyle yazmıştır kı asla silinmez Gerçekler hep zordur neden bilinmez Kapılma feleğin çarkına dostum Bir elin yağdaymış bir elin balda Gönlün sanki bir kuş her gün bir dalda Azrail can ister gelmiş yakanda Sen hiç varamazsın farkına dostum |
19.01.2009, 15:27 | #3 |
Yiğido
falconman Şuan
Son Aktivite: 10.02.2016 22:46
Tecrübe Puanı: 619
|
sevmek güzel sey
umutsuzluklarindan kurtul yasamaya bak yasamina bir cani kat candan bir can ol,canan ol, sev sevil,artsin yüregin,arkadas sevmek,güzel bir duygu umutlarini,çogaltιp besle düslerini bir insana aksιn yüregindeki sevgin o zaman ne hos olur yasamak arkadas Yeter ki yalansiz bir yüz olsun ak olsun sevdana giden umut olsun sevgiyle tutkuyla onu elinden tut sonsuza kadar mutlu ol onunla dertlerini unut gelecek seninle gülsün arkadas ayaklarina bag-bag güller serilsin kem yollarιn ilmik ilmik ςözülsün uzansιn kollarιn sevgi baglarιna ümitle bak gelecege,umut lu ol nihayet seninle gülsün arkadas benden aydιnlιk günlere selamlar olsun yarιnlarin huzur nese dolsun, her an o gül yüzün gülsün,mavi dolsun yüregin sonsuz maviler giysin gül yüzün simdi sende mutlulugu yakala arkadas |
19.01.2009, 21:14 | #4 |
Yiğido
bulutum58 Şuan
Son Aktivite: 07.05.2009 14:58
Tecrübe Puanı: 597
|
BU GECE EN HÜZÜNLÜ ŞİİRLERİ YAZABİLİRİM SANA
BU GECE EN HÜZÜNLÜ ŞİİRLERİ YAZABİLİRİM SANA Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Şöyle diyebilirim : 'Gece yıldızlardaydı Ve yıldızlar, maviydi, uzaklarda üşürler' Gökte gece yelinin söylediği türküler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Hem sevdim, hem sevildim, ya da o böyle söyler Bu gece gibi miydi karşıma aldığım Öptüm onu öptüm de üstümde sonsuz gökler Hem sevdim, hem sevildim, ya da ben böyle derim Sevmeden durulmayan iri, ela, durgun bakışlı gözler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Duymak yitirdiğimi, ah daha neler neler Geceyi duymak, onsuz daha ulu geceyi Çimenlere düşen çiy yazdığım bu dizeler Sevgim onu alakoymaya yetmediyse ne çıkar Ve o benimle değil, yıldızlıdır geceler Yürek zor katlanıyor onu yitirmelere Bakışlar sanki onu bana getirecekler Böyle gecelerdeydi ağaçlar beyaz olur Artık ne ben öyleyim ne de eski geceler Sesim ara rüzgarı ona ulaşmak için Şimdi sevmiyorum ya, eskidendi sevmeler Şimdi kimbilir kimin benim olduğu gibi Sesi, aydınlık teni, sonsuz uzayan gözler Sevmiyorum doğrudur!, yürek bu hala sever Sevmek kısa sürdüyse unutmak uzun sürer Bu gece
19.01.2009, 21:17 | #5 |
Yiğido
bulutum58 Şuan
Son Aktivite: 07.05.2009 14:58
Tecrübe Puanı: 597
|
BIRAKIN GÖLGELER AĞLASIN,ŞAİRLER DEĞİL...
Bir avuç sevgi kalmışsa elinde, Bir tutamda sevda içindeyse gönül, Dokunmayın,yüreklerde yeşersin. Kırılmış kirpiklerin arasından süzülmesin çağlayanlar. Yankılanmasın duvarlarda hüzün çığlıkları. Denizler hırçınlaşmasın,akşamlar ...
21.01.2009, 16:45 | #6 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
|
Hayatin Anlami
Ariya baksan yeksan olursun kün ile Dilini bilip özüne girmek an ile Sir arida mi? petekte mi? balda mi? Hepsini yasatan, çiçekteki özde, tohumda sir. Ari sirri alir sirrin hikmetiyle bal olur. Yasatir özünü, sözünü, muhabbetle yol olur Uçar özgürce yasar, yasatir hayati sevgiyle. Balin hikmetini bilen ari imis. Hayatin anlami hangi noktada oldugunu bilmek ve üretmektir, genlerimizde bulunan, DNA'nin sekli petegi animsatir, bu petegi genlerimiz hücreyle üretir, fakat petegin içini doldurabilmek önemli olan, bir kismi yasayabilmek için doldurulsa da tamami dolu degildir.doldurmak bizim görevimiz. Özümüze verdigimiz sözümüz, biz özden aldigimiz bilgilerle, buna tohumun özün DNA'si diyebiliriz bu bilgileri, içimizde özümseyerek bala çevirebilirsek, yani bilgiyi özümseyip, öznelligi üretirsek gerçek bilgiyi buluruz. Bu bali bilgiyi hiç tereddüt etmeden kraliçe ana arinin bulundugu kovana, yani genlerimize doldurursak yarim kalan bilgiyi tamamlamis oluruz. Genlerimizin bos olan kismini hücreyle birleserek bütünlesip kendimiz üreterek doldururuz. Kendinin ne oldugunu bilip boslugu özümseyerek doldurmak, kozmik gidis gelis bir yol olur bagiyla. Insan an'a baglanmaya görsün an'in o sevgisi buldurur, çiçekteki özü özümsetir bal gibi tatli güzel bilgiler olusturur, üreterek.hayatin anlamini anlar, boslugunu doldurur, dolu dolu yasar hayati bos yasamaz. Nereden gelip nereye gidecegini bilir, erdemli yasar hayatta. |
21.01.2009, 16:46 | #7 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
|
Rahmanla geldi bu nefes,
Rahimle oldu suret, Sübhanla doğdu ummana, Ham idi oldu gönül aynasında, Sende beni bildi tevhid deryasında. Nur'un yansımada hayata, Görene arı duru latif şeffaf safsın, Görmeyene rengarenk hayalsin. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|