|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dini sohbet Dini sohbetlerinizi burada yapabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
05.02.2009, 15:50 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
Son Aktivite: 21.04.2010 13:02
Tecrübe Puanı: 623
|
Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Bu bölümde ŞAH HATAYİ ' nin nefeslerini ve eserlerini paylaşalım.
Muhammed Ali'yi Candan Sevenler Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah İmam Hasan'ın Yüzün Görenler Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah İmam Zeynel'den Bir Dolu İçtim İmam Bakır'da Kaynayıp Coştum İmam Cafer'e Vardım Ulaştım Bundan Özge Yola Sapmaz İnşallah İmam Musa'dan Gelen Erenler Can Baş Feda Edip Cemler Görenler İmam Rıza'ya Zehir Verenler Divanda Şefaat Bulmaz İnşallah Bir Gün Olur Okuturlar Defteri Şah Oğlunun Belindedir Teberi Uyanırsa Taki Naki Askeri Açılan Gülümüz Solmaz İnşallah Hatayi Der Bu İş Bizi Bitire Özünü Kata Gör Ulu Katara Mehdi Şevki Bu Cihanı Tutar Şah Oğluna Sitem Olmaz İnşallah
05.02.2009, 15:51 | #2 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Cevap: Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Mürüvvet Şah-ı Merdan Sana Sığındım.
Pervaneyi aşk oduna düşüren Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım Dalga vurup deryaları coşturan Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım Mansur’u berdar eyleyip astıran Çekip Zülfikar’ı taşı kestiren Miraç’ta habibe nişan gösteren Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Fani imiş şu dünyanın ötesi Söylerim sözümün var mı hatası Hasan ile Hüseyin’in atası Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Zindanda Zeynel’in paçını veren Muhammed Bakır’ın gönlüne giren Mahrum kalmaz dergâhına yüz süren Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Cafer-i Sadıksın, Musa-i Rızasın Mümine ikrar münafığa cezasın Sahibü’l evliya setri Huda’sın Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Taki, Naki her dertlere devasın Hasan’ ül Askeri şerif likasın Muhammed Mehdisin Şah evliyasın Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım. Pir HATAYİ'm ziyan etmez kârından Her kula bir sevda vermiş serinden Sırattan, mizandan, mahşer yerinden Mürüvvet Şah-ı Merdan sana sığındım.
05.02.2009, 15:51 | #3 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Hata Ettim Günahımı Bağışla
Sabah oldu kutlu günler doğuyor Hata ettim günahımı bağışla İhsan ettiğine nurlar yağıyor Hata ettim günahımı bağışla. Yağan yağmur için esen yel için Dergâhına varan doğru yol için Urum’da Hacı Bektaş Veli için Hata ettim günahımı bağışla Seksen bin Urum erleri için Doksan bin Horasan pirleri için Müşkülleri halleden rehber için Hata ettim günahımı bağışla. Talip olmaz Rehbersiz Pirsiz Harman mı savrulur yelsiz yabasız Kul hatasız olmaz, hata tövbesiz Hata ettim günahımı bağışla Eyüp Peygamber’ in gözü yaşı için İnip inip deldiceği taş için Yusuf Peygamber’ in aziz başı için Hata ettim günahımı bağışla Musa’ya verdiğin Tûr’un hakkı için İsa’ya verdiğin surun hakkı için Ol Şemsi kamerin nuru hakkı için Hata ettim günahımı bağışla. Cümle biten çiçeklerin hakkı için On dört Masum-u Pakın hakkı için Sen Ganisin Ganiliğin hakkı için Hata ettim günahımı bağışla. HATAYİ çağırır aman enel-Hak Münkir olan kullardan uzaksın uzak Sen Ganisin senden başka kimse yok Hata ettim günahımı bağışla.
05.02.2009, 15:53 | #4 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Muhammed'i candan sevki
Ali'ye Kamber olasın Hanedana yüzler sür ki Ali'ye Kamber olasın Muhammed'i hazır belle Canı Hakk'a nazır belle Her gördüğün Hızır belle Ali'ye Kamber olasın Muhammed'e göz gönül kat Cehd eyle rehbere yet Bir kamilin eteğin tut Ali'ye Kamber olasın Hasan ile vardım ceme Hüseyin'in sırrın deme Müsahipsiz lokma yeme Ali'ye Kamber olasın İmam Zeynel İmam Bakır İmam Cafer İmam Kazım Rıza'ya bağlı özün Ali'ye Kamber olasın Taki'den Naki'ye eriş Askeri'de bir hayır iş Mehdi sürüsüne karış Ali'ye Kamber olasın Şah Hatayı'm özün ırma Baktığından gözün ırma Yezide sırrını duyurma Ali'ye Kamber olasın
05.02.2009, 15:54 | #5 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Sufi Mezhebimin Nesin Sorarsın
Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Gözlüye Gizli Yok Ya Sen Ne Dersin Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Eğnimize Kırmızılar Giyeriz Halimizce Her Manadan Duyarız Katarda İmam Cafer'e Uyarız Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Her Kimin Ki Çerağını Hak Yakar Mümin Olanları Katara Çeker Aslımız On İki İmama Çıkar Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Biz Tüccar Değiliz Alıp Satmayız Erkan Gözetiriz Yoldan Sapmayız Gönlümüz Ganidir Kibir Tutmayız Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Muhammed Ali'dir Kırkların Başı Uralım Yezid'e Laneti Taşı Hünkar Hacı Bektaş Veli'dir Eşi Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Baharda Açılır Gonca Gülümüz Ol Dergaha Doğru Gider Yolumuz On İki İmam İsmin Okur Dilimiz Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz Şah Hatayi'm Eydür Muhammed Ali Onlardan Öğrendik Erkanı Yolu Ali Muhammed'dir Muhammed Ali Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz
05.02.2009, 15:55 | #6 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Asiyim yüzüm karasın sil Muhâmmed Mustafa
Dertliyim derdim çaresini kıl Muhâmmed Mustafa Yerde görmez gökte görmez kör munafıklar seni Yerde sensin gökte sensin ya Muhâmmed Mustafa Başı üryan sine giryan kamu efgan ağlaşır Çağrışub feryad ederker ya Muhâmmed Mustafa Dâr-ı veçhin çektiler iki gözüm nuruna Neyleyim görmedi gözüm ya Muhâmmed Mustafa Men ne günâh işledim kimseler bilmez halim Yazılu defterin içre sil Muhâmmed Mustafa Ruz-ı mahşerde gelüben şefaat senden bize Vardığın Miraç hakkıyçün ya Muhâmmed Mustafa Hatayi'im isyan içinde yüz tutup hazretine Ayıbımızı gelme yüze ya Muhâmmed Mustafa
05.02.2009, 16:06 | #7 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1331
|
ehl-i beyt aşkı.....
|
10.02.2009, 15:16 | #8 |
Usta Yiğido
madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47
Tecrübe Puanı: 710
|
MUHABBET BAĞINDA Muhabbet bağında bir gül açıldı Bir derdim var bin dermana değişmem Yüküm lal-i gevher mercan saçarım Bir derdim var bin dermana değişmem Cemi kuşlar dile gelir yazım der Gövel turnam Şam'dan gelir güzüm der Benim yarelerim tuzum tuzum der Bir derdim var bin dermana değişmem Garip bülbül gönlüm eğler ses ile Nicelerin ömrü gitmiş yas ile Aratıp bulduğum pir heves ile Bir derdim var bin dermana değişmem Mende eyder niyazım var özüne Güzel pir ayıbım vurma yüzüme Yarelerim hoş görünür gözüme Bir derdim var bin dermana değişmem Şah Hatayi'm muhabbete bakarım Men doluyum men dolana akarım Güzel pirim bir dert vermiş çekerim Bir derdim var bin dermana değişmem
10.02.2009, 15:19 | #9 |
Usta Yiğido
madımak_58 Şuan
|
ALEMİN NURU MUHAMMED
ALEMİN NURU MUHAMMED hasretinden yandı ağrım hiç görür müyüm seni. umarım hak divanında yad eyliyesin beni. sana cömert gani derler mürvet ey kerem kanı. alemin nuru muhammed mürvet ya ali mürvet.mürvet ya ali mürvet. sana benzer bulamadım şu cihanı ahrette. göster mahu cemalini kalmayayım hasrette. ismini zikreden kullar mahrum kalmaz ahrette. alemin nuru muhammed mürvet ya ali mürvet.mürvet ya ali mürvet. bağışla bu günahkarı yüz sürdüm dergahına. kulun püf içinde kaldı kalma bu günahıma sığınıp gelmişem ben bu risalet perahına alemin nuru muhammed mürvet ya ali mürvet.mürvet ya ali mürvet. hatayi derki ya ali dolu günahla tenim. alemin nuru muhammed mürvet ya ali mürvet.mürvet ya ali mürvet.
10.02.2009, 15:22 | #10 |
Usta Yiğido
madımak_58 Şuan
|
DERTLERE DERMANDIR ALİ
Şah Hatayi – Dertlere Dermandır ALİ Yakın bil ebcedi burhandır Ali Beyan-ı tevhidi kurandır Ali Muhammed miraca vardığı gece Kapıda gördüğü aslandır Ali Çıkardı yüzüğün verdi nişanı Hâkikât gördü ki süphândır Ali Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr Çıkardı yüzüğün verdi nişanı Hâkikât gördü ki süphândır Ali Hâk ile kıldı doksan bin kelâmı Otuz bin sır ile sırdandır Ali Yoğ iken yer ile gök, arş ile kürsü Hâkikât mizânı kurandır Ali Bu biçâre Hatayi'nin fenâhı Devasız dertlere dermandır Ali Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr, Ali yâr Bu biçâre Hatayi'nin fenâhı Devasız dertlere dermandır Ali
|
|