Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.02.2009, 11:54   #1
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2212 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart ANTİ 14 ŞUBAT!!

Kendilerini "Anti 14 Şubat Timi" olarak adlandıran eylemciler, İstanbul'da "Sevgililer Günü" karşıtı bir dizi eylem gerçekleştirdiler.

İlk olarak Şişli'deki Sosyete Manavı'nı basan yüzleri maskeli eylemciler burada açılan "Sevgililer Günü" standını yıkarak "Yeşilliklerde 14 Şubat İndirimi", "Sevgilisi için bir maydanoz alana, bir maydanoz da bizden", "Sevgililer Gününüz kutlu olsun, maksat yeşillik olsun", "14 Şubat'ınızı kutluyoruz, herşeye maydanoz oluyoruz"
yazılı pankartları yırttılar.

Daha sonra Çağdaş Market'e giren eylemciler buradaki "14 Şubat dolayısıyla ekmeklerimiz indirimli" yazısını yırtarak yüzlerce ekmeğe el koydular ve gecekondu semtindeki fakirlere dağıttılar.

Eylemciler son olarak bir parfümeriyi bastılar ve "Sevgililer Günü" için indirimli satılan tüm parfüm ve deodorantları sıkıp kaçtılar.

Bu eylemlerini kameraya alarak görüntülerin yer aldığı cd'leri televizyonlara ve gazetelere gönderen "Anti 14 Şubat Timi"kutlama çılgınlıklarına karşı olduklarını belirterek "14 Şubat Sevgililer Günü adeta sevgiyi tüketim günü haline dönüştürüldü. Biz bütün güzelliklerin hızla erozyona uğrayarak metalaştığı günümüzde sevgi ve sevgilinin de tüketim malzemesi haline getirilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Üstelik herkesin bu güne sevgilisiz girmemesini lanse ederek birçok gencimizin aşağılık duygusuna kapılmalarına yol açan bu anlayışı yıkmak istiyoruz" dediler.
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 12:19   #2
ebubekir çakmak
Usta Yiğido

ebubekir çakmak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ebubekir çakmak Şuan ebubekir çakmak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.03.2010 12:51

Tecrübe Puanı: 715 ebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: ANTİ 14 ŞUBAT!!

çok harika bir eylem olmuş nedir yaw millet koluna takıp takıp çarşı pazar geziyor önceden ana baba abi amca dayı korkusu vardı şimdiki gençlik korkmuyorda neymiş medeniyet allah belanıızı vemeye siz buna medeniyet diyorsanız üstü kalsın

KOL KOLA GEZMENİN ADI OLMUŞ MEDENİYET

BABA SORUNCA ARKADŞIM DİYE BİLİYOR HAYRET

HAYVANLARA BAK BİRAZ DAHA GAYRET

ONLAR SENİ GEÇMESİN BİRAZ ÇABA SARFET

SOKAK ORTASINDA ÖPÜŞMENİN ADI KONMUŞ MEDENİYET

AMAN MEDENİYET BENDEN ÖTE GET

BAK NE GÜZEL DEMİŞ MEHMET

TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVARDIR MEDENİYET

ALLAH SÖYLETİYOR WALLA
(İNŞ MEDENİYETSİZLİKLE SUÇLANMAK)

O HALDE

HAYATTA BENİM BOYAYACAĞIM RENGİ ALACAKTIR!!!

EBUBEKİR ÇAKMAK.
ebubekir çakmak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 13:32   #3
srilanka
Tecrübeli Yiğido

srilanka - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

srilanka Şuan srilanka isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2009 13:23

Tecrübe Puanı: 636 srilanka FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ağzına sağlık kardeşim çok güzel dedin walla helal olsun sana.dediğin gibi eskiden korku vardı ama şimdi o da yok herkes dışarda kolkola geziyordu bende yalnızdım istesem vardı yanıma gelcek beni seven bir kaç kişi ama ben yalnız yürümeyi seçtim bi kendime baktım bide onlara acaba dedim benmi çok geriyim yoksa onlar mı çok medeniler???medeniyet böyleyse ben geri kalmaya razıyım zaten benm sevdiğim var askerde ama warya o burda olsa bile biz öyle hareketlerde bulunmazdık hatta dışarı bile çıkamazdık çünkü hem ben ailemden birinin görmesinden utanıyorum hemde o bana laf gelmesinden çekiniyor.ALLAH gençliğin sonunu hayır etsin
Alt 16.02.2009, 13:32   #4
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1344 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Allah razı olsun hislerime tercüman oldunuz
goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 13:57   #5
goramaz
Usta Yiğido

aşk gizlidir hremdir dokunulmazdır köşe bucak saklanmayı sever aşk
dokunulduğu zaman büyüsü de kaybolur kendisi de..
goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 14:01   #6
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2212 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

çiçekçilerin bayram günüdür 14şubat.sevginin günü olmaz sevgi her gündür!!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 14:05   #7
goramaz
Usta Yiğido

aslında sevgi bir gündür.sevenin dünü bugünü yarını yoktur.sadece sevilen vardır. ne zaman vardır ne ne mekan. tek bir gün vardır. o da sevgilinin göze göründüğü gün...
Alt 16.02.2009, 14:46   #8
kadir20
Yiğido

kadir20 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kadir20 Şuan kadir20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2011 20:42

Tecrübe Puanı: 730 kadir20 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

14. subat 1960 senesine kadar hristiyanlarin dini bayramiydi,sonradan dini bayram olmaktan cikti!Bizde batida ne görsek hemen atliyoruz yaa 14 subati kaptik.Müslümanlarin sevgililer gününü kutlamasina karsi degilim ama yilbasi gibi hristiyanliktan alma günleri kutlamasak daha iyi!.

SIVASLI DOGULUR
kadir20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 15:17   #9
goramaz
Usta Yiğido

14 şubat yılbaşı hadise avruba birliği vs vs batının bize yutturmaya çalıştığı herşeye karşıyım ve sonuna kadar da karşı olacağımdırrrrr...
Alt 16.02.2009, 15:36   #10
Merkez_Alperen
Usta Yiğido

Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 11:23

Tecrübe Puanı: 664 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK

SEVGİLİLER GÜNÜNÜN TARİHÇESİ

Hakkında değişik yorum ve tanımlamaların yapıldığı bu günle ilgili bir görüş bakın söyle: St. Valentine Aşıklar Günü, İsa'dan önce 4.yüzyıl Roması'nda kutlanan, Çobanların Tanrısı " Faurus Lupercus" şenliğine, başka bir deyişle " Kurt Bayramı'na salıyor köklerini.
Her 15 Şubat'ta genç Romalılar, içinde Tanrı Kurt'un yaşadığı varsayılan bir mağranın önünde toplanıyorlar. Ortada bir küp duruyor. İçinde kız adları yazılı minik levhalar. Bir lotaryo bu .
Delikanlılardan yanlızca biri, belki de o savaş yılının en kahraman olanı, yüreği çarparak rastgele bir kızın adını çekiyor. Bu yöntemle kurulan özel çift, ertesi yılki 15 Şubat çekilişine dek, akıllarından geçen her cinsel fantaziyi yaşamak ve uygulamakla serbest bırakılıyor, toplamın onayı alınmış olunuyor, yani yasal olarak özgür kılınıyordu. Romalı gençler, I.S. 500'lü yıllara değin, bu 2000 yıllık geleneği aşk ve şevk ile sürdürdüler. Ama Çoban Tanrısı " Faunus Lupercus " şenliği, dini bütün Hristiyanların canına tak etmişti. Roma Kilisesi sorumluları aradı ve din şehidini bu konuya kurban seçti. Roma İmparatoru II. Claudius döneminde yaşanmış, papaz Valentin bu duruma en uygun aday seçilmişti. İmparator Cladius Gothicus'un gazabından Hristiyanları kurtarmış, ama kendisini feda etmis ve bu papazın kafasını kesmiş. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Vatikan, Valentin'e " aziz " ünvanı vermiş. Roma kapılarının biri de zamanla onun adıyla anılır olmuş. Burokrasiye meraklı Roma imparatorluğu, Aziz Valentin'in ölüm gününü de tarihe kaydetmiş. 14 Şubat 273. 15 Şubat tarihi de " Kurt Bayramı " na rastlıyor. Valentin'in ölümüyle bu festival arasında bir bağ kurulup, dini bir kisve giydirilerek bu gün kutlanmaya devam edilmis. Valentin'in ölüm günü, böylece
Sevgililer Günü olmuş.....
Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)