|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dini sohbet Dini sohbetlerinizi burada yapabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Her sabah bizim için yeni bir gün başlar.
Bu yeni günde, güneş Allahın adıyla doğar ve bizi aydınlatır. Eğer Allah dünyamızı karanlık bir dünya yapsaydı, biz bu koca güneşi getirip dünyamızın tavanına bir lâmba yapamazdık. Yeni günle beraber dünya aydınlanır. Çiçekler açar. Kuşlar cıvıldaşır. Kelebekler uçar. Arılar iş başı yapar. Doğa, bir coşkuyla yeniden dirilir. Bütün bunlar Allahın adıyla olur. Eğer Allah güç vermeseydi, onlardan hiçbiri bu işleri yapamazdı. İnsanlar da yeni günle beraber işlerinin başına geçer. Sokaklar kalabalıklaşır. Kentler hareketlenir. Bunlar da yine Allahın verdiği güçle olur. Biz de sabah yatağımızdan kalkıp yeni bir güne başlarken, Allahın adını anarak kalkarız. Çünkü bizi kaldıran Allahın gücüdür. Yeni bir güne biz Allahın adını anarak başlarız. Çünkü bu yeni gün de Allahındır. Bu yeni günde olup biten ne varsa hepsi Allahın verdiği güçle olur. Biz, gözümüzü açtığımız zaman, günün bize neler getireceğini bilemeyiz. Ama iyi şeyler getirsin isteriz. Onun için, bu yeni gün üzerinde sözü geçen kim ise, Ona yöneliriz. Bizi kötülüklerden korusun, iyiliklere eriştirsin isteriz. Bir anlamda, şöyle deriz: Allahım! Senin verdiğin güçle, Senin yarattığın güne başlıyorum. Bu yeni günde beni kötülüklerden korumaya Senin gücün yeter. İyi ve güzel şeyleri ise ancak Senin yardımınla başarabilirim. Ben Sana inandım ve Sana güvendim. Beni her an görüp gözeten Sensin. Sen, yardım isteyen kullarını geri çevirmezsin. Ben de bu yeni günüme başlarken Seni anıyor, Sana yöneliyor ve Senden yardım istiyorum. Veya, bütün bu anlamları, bir kısa sözle özetleyiveririz: Bismillâhirrahmânirrahîm.
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2210
![]() |
![]() اللَّهُمَّ إِنِّي أَصْبَحْتُ أُشْهِدُكَ وَأُشْهِدُ حَمَلَةَ عَرْشِكَ وَمَلَائِكَتَكَ وَجَمِيعَ خَلْقِكَ أَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَأَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ
"Allah’ım! Ben, şunu ikrar ederek sabahladım: Seni, arşının hamelelerini, meleklerini ve bütün mahlûkatı şahit tutuyorum ki, Sen kendisinden başka ilâh olmayan Allah’sın ve Muhammed Senin kulun ve resûlündür" peygamberimiz uyandıgında bu duayı edermiş. paylaşım için teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1342
![]() |
![]() gün Allah'ın adıyla başlar Onun adıyla bereketlenir Onun adıyla biter... yerdeki karıncam dağlarımdaki mor hüzün seherde esen yelim hepsi senin Allah'ım...ya onlara duyduğum sevmek hissi. o hissin verdiği içimdeki sıcaklık...bunlar kimden Allah'ım...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1097
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Anlamli paylasimin icin Allah razi olsun
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sibelYILMAZ Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2014 10:55
Tecrübe Puanı: 926
![]() ![]() ![]() |
![]() rabbim onu anmadan tek bir saniye bile geçirmemeyi nasip etsin inşallah bizlere.... paylaşım için Rabbim razı olsun.....
![]() |
#6 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5474
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Zikredince diller seni Gül gülistan olur Bütün sahra çöller Coşar denizler göller Zikredince diller seni LailaheillAllah LailaheillAllah [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Cemalini arar yüzler Andıkça nemlenir gözler Anlatmak ister sözler Zikredince diller seni LailaheillAllah LailaheillAllah [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Arı ile müminin ahengi Zikirdir imandır rengi Bitmez gülde bülbülde sevgi Zikredince diller seni LailaheillAllah LailaheillAllah [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Börtü böcek canlanır açar Gönüllere bahar saçar Kalplere iman katar Zikredince diller seni LailaheillAllah LailaheillAllah [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Seni bulmaya Kabe’ye Resulallah’ı görmeye Medineye Burak hızı koşar ümmet Zikredince diller seni LailaheillAllah LailaheillAllah [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dua yağmurumuza katılırmısınız.? | Abdurrahman 58 | Serbest Kürsü | 1733 | 29.12.2012 01:00 |
Seçme Kuran Konuları ve Ayetler | _DuMaN_58 | Kuran-ı Kerim | 54 | 12.01.2009 23:40 |
38 YÜCE ALLAH'A YAKIN OLMANIN VE SEVGİSİNE ERİŞMENİN YOLLARI | seva | Hadisler | 1 | 29.11.2008 18:16 |
Cenâb-ı Allah'ın güzel isimleri ve anlamları... | seva | Allah Azze ve Celle | 0 | 02.05.2008 18:47 |
ZINA | bulutbey1978 | Muhtelif konular | 24 | 24.04.2008 17:00 |