14.04.2009, 15:18 | #1 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Kutlu Doğum Haftası (14-20 Nisan)
Arşın kubbelerine adı nurla yazılan
İsmi semâda Ahmed yerde Muhammed olan Yedi katlı göklerde Hak cemalini bulan Evvel ahir yolcusu ya Hz.Muhammed Sağnak nur yağmurları inerken yedi kattan O gece sendin gelen ezel kadar uzaktan Melekler her zerreye müjde verirken Haktan O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed Güneşler o gecenin nuruna secdederken Yıldızlar meşk eder içinde kainat vecd ederken Bütün hamdü senâlar yüce Rabbe giderken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed Kâbe’de şirk taşları putlar yere dönerken Cehalet bayrakları birer birer inerken Bin yıllık küfr ateşi ebediyyen sönerken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed O gece Save gölü mucizeyle kururken Kisra saraylarında sütunlar savrulurken Arzdan arşa alemler rahmetini bulurken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed Senki doğum kundağı ak bulutla örülen Doğar doğmaz Allah’a secde emri verilen Alnında alemlere rahmet tacı görülen Kainat efendisi ya Hz. Muhammed Senki güzel huyların ahlakın meş’alesi Sabır doruklarında beşerin en yücesi Senin cennet mekanın fakirlerin hanesi Gönüller hazinesi ya Hz. Muhammed Sana şahid sonsuzlar ezelden beri her an Sana şahid ayetler her zerre ve her mekan Senden uzak kalmaya nasıl dayanırki can Sen her canda canansın ya Hz. Muhammed Miraç gecesi birbir açılıyorken gökler Seni selamlıyorken her katta peygamberler Öyle bir an geldiki durdu bütün melekler Hakka yalnız yürüdün ya Hz. Muhammed Gönül gözü görmeyen can gözünü neylesin Dünya da dönmeyen dil mahşerde ne söylesin Mevla bütün beşeri ümmetinden eylesin Sancağının altında ya Hz.Muhammed Hak ile kul vuslatı o ilahi düğünde Hiç kimseden kimseye fayda olmayan günde Hasatları has tartar o terazi önünde Noksanlarım bağışlat ya Hz. Muhammed Bilirizki hükmü yok bu dünya nimetini Gönüldür sermayesi ahiret servetinin Sana salat ve selam gönderen ümmetinin Cennetler şahidi ol ya Hz.Muhammed
14.04.2009, 15:22 | #2 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 862
|
Cevap: Kutlu Doğum Haftası (14-20 Nisan)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MeLody58'e Teşekkür Ediyor... |
14.04.2009, 15:23 | #3 |
Usta Yiğido
barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2199
|
bir güneş dogduki tüm dünyayı aydınlattı!!!
paylaşım için teşekürler. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar barikat58'e Teşekkür Ediyor... |
14.04.2009, 17:04 | #4 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Gel ey, konuşurken dudaklarına tebessümler karışan,yüzüne üzgünlerin üzüntüsünü dağıtmak yaraşan!.. Gel ey, âteş-i aşkına yanmak için âşıkları birbiriyle yarışan!.. Gel ey!.. Ayrılığında çoğalan alevleriyle arınalım aşkının; yanalım yandıkça ve yandıkça yanalım. Aşk yüzünden elbisesi yırtılan da, Hak uğruna gözlerini kurutan da seni arzulamakta şimdi. Bizi kendine madem yine sensin bağlayan ve ayrılığının derdine yine sensin ayrılıkla derman olan, o hâlde gülümse bize efendim, bize gülümse. "ALLAH onları sever; onlar da Allah'ı sever" sırrına ermekte rehberimiz ol, tut günahkâr ellerimizden; günahkâr ellerimizden tut. Sen ey!.. Gelsen hayallerimize bir kez... Ve üzerine sepet sepet güller döksek biz. Gelsen düşüncelerimize bir an... Ve baharları sersek ayağına çiçek çiçek, mevsim mevsim, ıtır ıtır... Dolunaylar yerine doğsan dünyamıza bir vakit... Ve zatını gündüz değilse, hayalini gece göstersen bizlere. Girsen ansızın düşlerimize, şefkat parmaklarınla okşasan başımızı ışık ışık... Ve ışığına düşsek pervaneler gibi; pervaneler gibi ışığına düşsek. Gel efendim... Bir kez doğ içimize de isterse kaybolsun dolunaylar, güneşler... Gir gözümüze de bir nefes, isterse silinsin tûtyâlar, sürmeler... İlham olup ak gönlümüze bir anda, isterse yitirilsin uçtan uca naatler ve gazeller, beyitler ve dizeler uçtan uca yitirilsin isterse... Gel efendim, dostluğuna muhtacız; umutsuz ve çaresiz bırakma çaresizlerini. Gel yeter ki, hakkımızda verilecek her hükme razı olalım. Gel ey, bitir bitmeyen hasretini içimizde! Gel ey, onsuz mutluluk bulamadığımız!.. Gel ey, kendisine layık olamadığımız!..
17.04.2009, 16:04 | #5 |
Usta Yiğido
HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2287
|
Sevgili Peygamberim Peygamberimin doğduğu gün Dünyada bir sevinç doldu Acıyla yanan kalpler Birden ferahla doldu Çocukları severdi Kucağına alırdı Sevgiyle yanardı Sevgili Peygamberim Küçük yaşta kaybetti Anne ve babasını Çocukken öğrendi Hayata tutunmasını ALLAH ALLAH dedi Allah yolunda gitti Kötülüğe sapmadan Doğru bir yoldan gitti İşte böyle günler geçti Hep doğru bir yoldan gitti İnsanlara ALLAH' ı tanıttı Sevgili Peygamberim. Cansu Aşık Alıntı
17.04.2009, 16:16 | #6 |
Usta Yiğido
sibelYILMAZ Şuan
Son Aktivite: 05.09.2014 10:55
Tecrübe Puanı: 916
|
SEMAiL
ne uzun ne kısa kararında boy soyu İbrahim’den ne asil bir soy sacları hoş siyah dalgalı bir koy kemalini giydir beni benden soy alemlere rahmet yüzünü göster kölen bu devletle avunmak ister güneş pervanesi o güzel yüzün nurundan ışığı vardır gündüzün solmaz bir gül rengin ne kış, ne güzün tecelli ediyor yüzünde özün hasretim yanarım yüzünü göster kölen bu devletle avunmak ister simsiyah gözlerin ahu misali daim HAKK a bakar her an visali beyazı olcusu gözde kemali kaşların sureti gökte hilalin razıyım rüyada yüzünü göster aşık maşukuna can sunmak ister bir tutam sakalın bir kaçı beyaz mübarek vücudun serin kış ve yaz canımı yoluna kurban etsem az dostlar defterine köleni de yaz açıver ne olur yüzünü göster gönül hasretinle yakınmak ister duyular mükemmel dişleri inci kokuna tutkun yaşlısı genci yürürken koşmadan olur birinci kapına gelmiş bir garip dilenci açıver ne olur yüzünü göster garip ayağına kapanmak ister yukardan aşağı heybetle iniş yürüyüşünde var hep bu görünüş adetin baktığın tarafa dönüş bize nasip olsun hayırlı bir düş kerem et ne olur yüzünü göster kim böyle bir düşten uyanmak ister seni ilk görenler korku çekermiş sonra ülfet eder hemen severmiş benzerini asla görmedim dermiş erenler yolunda giderek ermiş benzeri bulunmaz yüzünü göster gönüller nurunda yıkanmak ister zatinin nurundan vermiş sana can hilkate nurunla başlamış Rahman yusuf’ta yok sende olan hüsnu an ahlakındır senin mucize kur an alemlere rahmet cemalin göster kölen rahmetine sığınmak ister HAKK in halisisin habibi sensin gönüllerin essiz tabibi sensin en güzel hutbenin hatibi sensin ümmetin en büyük nasibi sensin aşkımın leylası yüzünü göster gönül seni gözden sakınmak ister en güzel en ustun ahlak senindir cömertlikte kemal el hak senindir şefaatte en son durak senindir miraç senin ref ref Burak senindir sen gördün cemalin bize de göster pervane semine hep yanmak ister ProfDrHay reddin Karaman
17.04.2009, 16:31 | #7 |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1186
|
Ben birşey sorcam... Yanlış anlaşılmasın eskiden beri merak ettiğim birşey... Hep sordum hiç cevap alamadım Kutlu Doğum Haftası Peygamberimizin doğduğu günse Mevlüt Kandili nedir?
17.04.2009, 16:49 | #8 |
Usta Yiğido
HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2287
|
Efendimiz Hz.Muhammed (A.S.V) ' in doğdugu günü içinde bulunduran haftaya kutlu doğum haftası denir.
Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.
17.04.2009, 17:09 | #9 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 862
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sen alemlere rahmettin, sen merhamet doluydun efendim… Sensiz şehirler merhameti kaybetti efendim,yetimler sahipsiz kaldı, güvercinlerin kanatlarını saracak bulunmadı..merhameti senden öğrenenler de olmasa… Gül efendim,güzel efendim.. yine de kainat üzerinde her ne güzellik varsa Senden kalanlar..Senin aydınlığınla aydınlananlar… Merhamet dolu Efendim, Senin o aydan aydınlık yüzüne bakacak yüzümüz yok…yok lakin senin şefkatini,senin merhametini biliyoruz efendim… Bırakma n’olur ellerimizi…kovma n’olur Kevserinin başından… Efendim… gül efendim, güzel Efendim…benim efendim…canım efendim… Bilemedik,bilemediler kıymetini..Bilenlerin çoğuysa şimdi senin dizin dibinde… Olsun ne çıkar değil mi ki, alemlerin sahibi Seni kıymetli kıldı… Sen tabibimizdin, Sen sevdiğimizdin efendim… Ne zaman dara düşsek, ne zaman yüreklerimiz ve yeryüzü bizi sıksa sana koşardık, bilirdik ki Senin yüreğin okyanuslardan genişti… Şimdi kimlere koşalım efendim,nurunu Senden alanlar da olmasa… Efendim, gül efendim güzel efendim… efendim… |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MeLody58'e Teşekkür Ediyor... |
17.04.2009, 17:46 | #10 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1186
|
Alıntı:
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|